|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
21.7.2012 11:33:08   
Guardian
Ovde imaš sve o tome. http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/babylove/produkte/babynahrung/

Kozmetiku koristimo od 1. dana, odlična im je.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1701
21.7.2012 11:33:48   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: Guardian

Pijemo NAN2 od sinoć, ide kao bolje od Novalaca, ali ću opet sačekati da vidim šta dalje.

Meni rekoše u DM-u da će se od sledećeg meseca i kod nas pojaviti Babylove kašice.user posted image

user posted image user posted image user posted image stvarno!! super,mozda se i mleko pojavi!!!user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1702
21.7.2012 11:34:17   
Anoniman
to "kod nas" nadam se da mislis na NS, jer ovde nema mnoog sta sto ima u BG.
najvece iznenadjenje za mene je bio "Newyorker" u BG - mnooogo vise odece i po nizim cenama nego u NS! kao da smo u dve razlicite drzave!

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 1703
21.7.2012 11:39:28   
Guardian
Da, i ja sam iz NS, ali mi rekoše da će biti u svakom gradu.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1704
21.7.2012 11:46:40   
vonavoj
kod mene se tek pre 3 meseca otvorio DM,a verujem da ce imati istu robu,ako krenu u BGu sa njihovim proizvodima racunam da ce i kod nas biti..mozda sa zakasnjenjem,ali bice...posto su svuda isto organizovani!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1705
22.7.2012 20:23:49   
Guardian
Mame, da li bebama dajete kao užinu jogurt samo, običan ili voćni ( napravljen ) i koji jogurt koristite?
AB probiotski sa 1.5 % m.m, Kravicu, Dukat...sa kolikim procentom mlečne masti ?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1706
22.7.2012 21:10:25   
Ivence
Ja da, najobičniju roze kravicu... sama umešam voće... ne dajem joj probiotik, jer mi humana ima već, pa da ne preterujem... :) moja Milica oko 20ml pokusa :) ali to samo ako joj dajem kao obrok, tri sata pre toga da nije jela, i tri posle da ne jede... :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1707
22.7.2012 21:21:00   
Ana RR
Jogurt Dukat sa 3,2%mm, bebama se ne daju jogurti sa smanjenim procentom masti jer su im masnoće potrebne. 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1708
22.7.2012 21:55:47   
Guardian
Hvala.user posted image

Eto, a ja kad to kažem Dr, ona će: "Ma, 1.6% ili 2.8%, nemoj 3.2% " user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1709
23.7.2012 22:33:44   
Azra_
Da li poštujete pravila,tj.preporuke o količini hrane koju pravite bebama? Konkretno, one pirinčano kukuruzne pahuljice mlečne piše 4-5 kašika, ali nama to bude malo...ipak ćemo uskoro 7meseci. Da li smem da dam više od 5kašika? To nam je večera nekad. Za sad nismo buckasti, valjda mama neće uprskati stvari, pošto od dr ne dobijam nikakve korisne informacije, uglavnom se sama edukujem i pratim bebine želje i potrebe...

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1710
23.7.2012 22:37:16   
Ana RR
Azra, ja to pravim od oka, ali uglavnom mu dovoljno bude kada napravim sa 120-130ml vode. Pahuljice sipam dok ne dobijem željenu gustinu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1711
23.7.2012 22:40:27   
Azra_
Ja kad stavim 4-5kašika dovoljno se zgusne već sa 80ak ml vode...user posted image Dakle, savetuješ da se upravljam po količini vode?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1712
24.7.2012 9:41:24   
Ivence
I ja stavim 130ml vode, a pahuljice sipam dok se ne zgusne.. probaj, pa ćeš videti koliko će pojesti :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1713
24.7.2012 9:48:12   
Guardian
Meni bude jako retko kad stavim 4 kašike ( kako tamo piše ) i 130 ml vode, a odlično ispadne sa 100 ml. Valjda smem da smanjujem i povećavam, sad mi je lakše kad čitam da i vi tako radite.

Jeste li probale Milupu 7 corn? Kakva je, kako je tu kašicu prihvatila beba? Mora da je ukusno, jer ima 7 žitarica i pravi se sa mlekom ( majčinim ili adaptiranim ).

Ja se sve nešto pribojavam glutena, a Dr reče još pre 2 nedelje da ga ubacimo u jelovnik.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1714
24.7.2012 10:23:16   
cockic
ja pisala juce kako sam se zeznula kupila sam kasicu frutek sa bananom,jabukom i zitaricama i dam leni,da sam prvi put juce bilo bi super nego sam joj dala sigurno jos pre 15-tak dana.
a kasica ima glutena.mada dao bog nije reagovala a nije mi ni sin alergican,ali bas sam se isprepadala sto sam tako poranila.mada necu joj davati sigurno do 6 i po meseci za svaki slucaj.sto je pojela pojela pa sad cekam ipak da bude malo veca.

mada mozda ima istine da kad se nesto da ranije beba nije alergicna a sad da li je to istina ne znam ovo se meni desilo slucajno jer sam bila ubedjena da je bez glutena.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1715
24.7.2012 12:12:41   
Anoniman
mi smo sad uveli meso, pa cemo za koji dan da uvedemo i jogurt (da ne bi bilo sve odjednom). rekao nam je delta advance ili neki drugi (ne secam se koji).
nego, juce sam tek primetila na ovim zitaricam 7 corn od nutricie pise da idu od 8. meseca?! a ona ih jede vise od mesec dana (pre toga smo uzimali drugu marku koja je bila 6 zitarica i pisalo je normalno cini mi se od 5 meseci da moze)

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1716
24.7.2012 13:00:37   
Guardian
Kseno, od 6-og meseca su 7 corn, pogledaj ovde.

http://www.kibid.rs/milupa/instant-zitarice/nemlecne-cerealije

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1717
24.7.2012 20:16:30   
Anoniman
ma nama je dr rekao da koristimo zitarice, na kutiji prethodne marke koju sam uzimala je pisalo od 5 meseca (imala je 6 zitarica), a na ovoj pise od 8! znaci na samoj kutiji od nutricia zitarica. pa mi se ucinilo cudno.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1718
25.7.2012 19:49:03   
Anoniman
mislim da mi je jance rekla da se reakcija na gluten javlja u vidu proliva i crvenila guze, ne ekcema kao kod druge hrane, i da se beba prati u rasponu od 2 nedelje, a ne 3 dana. kad naidje jana, pitacu je tacno.
nama je 7 corn grozan, kao karton rastopljen u vodi. sada ga jede malo bolje, ali i dalje je grozan.
sve hocu da vam prijavim - juce sam pravila testo sa jajima, sirom i spanatom za rucak i pojeo je! iscepkala spagete na 1 cm duzinu (moja mama je htela da ih sameljem, ne mogu sa zenom da se objasnim), pred kraj kuvanja dodala spanat, procedila, ponovo ubacila u serpicu na jacu vatru i ubacila smesu sa sirom i zumancetom i kuvala dok nisam bila sigurna da tu nema nista zivo vise. dopada mu se, sad mislim da kolicinski jede malo vise a ja ne umem da procenim.
sutra cemo palacinke sa jabukama za dorucak, to mogu da spremim pre zubara.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1719
26.7.2012 13:48:17   
Anoniman
ok, palacinke - jabuke izrendati na sitno i ostaviti da se ocede ili prilikom mucenja ne treba dodavati vodu jer ce je jabuke pustiti (osim ako nisu suvarci). prilicno je ukusno i prdavac je hteo da jede, ali recimo treba obrezati ivice palacinke jer je mnogo suvlje od ostataka i trebaju mu zubi da to pozvacka a njegov komada 1 nije za to spreman.
sve u svemu, moze za dorucak ali mozda kad dobije jos koji zub, ovako sam mu cepkala na sitno a onda samo guta kao gusce.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1720
27.7.2012 11:03:16   
Guardian
Da li i vi dajete jedan dan povrće sa mesom, a drugi žumance i tako u krug? Meni je to Dr rekla, a ja da ipak pitam svoje mamice user posted image

Još nešto. Kako spremate pšenični griz? Mešate sa voćkama, povrćem, kuvate ga u vodi? Da li dodajem malo adaptiranog mleka ili ne?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1721
27.7.2012 12:09:00   
cockic
ja pravo da ti kazem psenicni griz sam jako retko koristila,uglavnom sam kupovala one gotove zitarice sto se brckaju sa vodom,mlekom i vocem.

a sto se tice jajeta i mesa,te dve namirnice se nedaju zajedno isti dan.znaci jedan dan meso onda jaje i tako.sad ne moras ti danas jaje sutra meso,mozes i dva dana jaje pa dva meso.kako ti odlucis user posted image

guardian kad si ti uvela zumance ?user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1722
27.7.2012 12:17:36   
Ivence
Ja još nisam jaje... ja sam alergična, pa moram da pitam kada, kako, šta?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1723
27.7.2012 12:58:38   
Guardian
To sam i napisala, jedan dan jedno, drugi dan drugo, nikako jaje i meso istog dana.

Nama je Dr rekla da uvedemo žumance još pre 2 nedelje i tako smo i uradili s' tim što je ona kazala da od šesnaestine krenemo i dajemo tako da sedmog dana bude celo žumance.

Danas joj kupujemo Milupu 7 corn, pa uvodimo i gluten. Da li se ona pravi sa sokom, mlekom, vodom?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1724
27.7.2012 13:05:54   
Anoniman
i sa sokom i sa mlekom i sa vodom i sa vocem user posted image

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here