|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: О čudima loze Svetog Simeona (uputstvo za...
28.7.2012 11:12:58   
babby
neznam dal mogu ovde o tome vezano za lozu ali u manastiru pre ulaska u zagubicu ima je takodje, skoro sam cula od para kome je pomogla procitaju vam molitvu i dobijete grozdje koje odmah pojedete

(odgovor članu sandrasrki)
Direktna veza do poruke: 76
7.3.2013 20:48:13   
Anoniman
Kako vec pokusavamo skoro 3 godina dugo sam razmisljala i o ovome ali posle ovog citata neverujem da cemo se odluciti.

Pravila korišćenja čudotvornih zrna..

Oni koji žele da po Božjem blagoslovu imaju plod utrobe svoje treba da se obrate molitvama svojim Svetom Simeonu Mirotočivom, koji je bio podvižnik Svete Gore Atoske i dobio dar od Boga da čini čuda – da driješi neplodnost onih supružnika, koji vjerom njemu pribjegavaju.

U jedno sledovanje spadaju tri zrna grožđa i jedno parče od orezane loze. Ovo se parče stavlja u litar osvećene vode i od iste uzimaju oba supružnika da piju prije svakog jela za četrdeset dana. Potom uzima suprug jedno zrno grožđa, a supruga preostala dva. Za ovih četrdeset dana supružnici treba da ispunjavaju sledeće pravilo: da jedu samo posnu hranu, da čine svakodnevno po pedeset poklona, dvadeset pet ujutru s molitvom: "Gospode Isuse Hriste Sine Božiji pomiluj nas", i dvadeset pet uveče sa molitvom: "Prepodobni Oče Simeone, moli Boga za nas".
Ko želi može da udvostruči poklone, tojest, da doda još pedeset poklona dnevno s molitvom: "Presveta Bogorodice spasi nas".
Za to vreme supružnici treba da se uzdržavaju od svoje supružanske postelje. Po isteku tih četrdeset dana supružnici su dužni da se ispovijede i pričeste Svetom tajnom Pričešća i tada će im Gospod, po vjeri njihovoj, blagoslovom svojim podariti plod utrobe njihove.

Poslije začeća, za svo vrijeme trudnoće i dojenja djeteta, supružnici su dužni da potpuno prekrate i isključe supružanske odnose i da žive cjelomudreno – u moralnoj čistoti.

U Boga verujem, crkvu posecujem kad kog mogu jer mi daje mir ali pojedine 'uslove' ovog obicaja zaista ne podrzavam i nemogu da shvatim.

(odgovor članu babby)
  Direktna veza do poruke: 77
8.3.2013 16:25:21   
Dada81
Mozda nisam u toku,mozda je zena bila na drugim temama;ali mene interesuje je li se Lalojedac ispunila zeljauser posted image Neka nam svima Bog podari pokoru ,mir u dusi i svima koji zele puno beba user posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 78
8.3.2013 18:25:47   
Snelle
Dado, za nju ne znam, ali znam da je Anuck nakon posta zatrudnela i sada ima ćerkicu user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 79
8.3.2013 20:37:26   
nata11

A jel Anuck postuje ostatak posle ove terapije tj. posle rodjenja bebice? Moracu da joj pustim pp bas me zanima.

< Poruku je uredio nata11 -- 8.3.2013 20:38:18 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 80
8.3.2013 20:42:30   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Dada81

Mozda nisam u toku,mozda je zena bila na drugim temama;ali mene interesuje je li se Lalojedac ispunila zeljauser posted image Neka nam svima Bog podari pokoru ,mir u dusi i svima koji zele puno beba user posted image

Lalojedac uskoro ide na VTO, a i Anuck je išla na VTO i zatrudnela user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 81
8.3.2013 22:22:47   
nata11
Evo vest iz prve ruke user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 82
10.3.2013 0:08:54   
Dada81
Lepe vesti ,a jos lepse ocekujem user posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 83
11.3.2013 12:15:48   
lalojedac
evo zene da vam se javim,drago mi je sto mislite na mene,mi smo upotrebili lozu prethodnog vaskrsnjeg posta i sad cemo ponovo,ono sto mogu reci da mi je taj post promenio zivot na bolje u svakom smislu,i eto na cudesan nacin muzu su odjednom bili bolji rezultati i konacno mozemo na vto,zakazana je za jun u Leskovcu,pa smo resili da ponovo upotrebimo Svetu lozu i odmah uradimo vto i dace Bog i Sv.Simeon da nam podare potomstvo,moja velika zelja je da rodim blizance ili trojke pa nadam se i molim da mi se to ostvariuser posted image
Zelim vam puno srece i nemojte se dvoumiti oko upotrebe loze,jer pomaze,samo verujte i molite se,a kad dodje nase vreme imacemo nase bebice u narucju. Mi smo prvu lozu imali kod nas godinama pa smo tek prosle godine je upotrebili,i ja kazem kao sto je Sv. Simeon cekao da mi upotrebimo njegovu lozu,tako sada mi moramo sacekati da nam podari decu. A ovu drugu nam je doneo nas svestenik ovog leta,i mi smo nudili svima koje znamo da je upotrebe ali nekako niko nije hteo,i za vreme Bozicnog posta smo odlucili da je mi upotrebimo i jedva cekam da pocnemo. A posle par dana smo bili na konytroli i muz je bez ikakvih lekova imao spermatozoide,koji su zaledjeni i odmah su mene pregledali i sve je u redu,tako da za jun imamo zakazanu vto,molite se i za nas da nam uspe a ja cu se moliti za sve koji zele da postanu roditelji.

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 84
11.3.2013 18:21:16   
nata11
Lalo ja verujem u Lozu verujem da moze da pomogne, vernik sam, ali sta sa drugim delom. Sta kada rodis dete, hoces stvarno godinu dana lezati pored muza bez odnosa. Malo mi je to neshvatljivo. To dete se rodilo zato sto smo se voleli zasto onda da se udaljavamo narednu godinu dana.
Jesu i vama to isto rekli? Mozda zavisi od crkve do crkve. Najvise me zanima taj drugi deo.

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 85
11.3.2013 18:26:26   
Dada81
Hoce,sigurno,Lalojedac,i ja jako zelim i verujem da cu imati jos blagodara,pored ovog svog malog Davida koji bi kako to vidim i primetim isto voleo malo drustvo kraj sebeuser posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 86
12.3.2013 9:43:54   
lalojedac
dace Bog dadouser posted image
nato,ne znam sta da ti kazem,meni nije problem ta pauza a ni muzu,imas dosta knjiga o hriscanskom braku,mozda ti pomognu,jer pravi,hriscanski brak je radi zajednice,to je crkva u malom koja bi trebalo da putuje ka Carstvu Bozijem. Brak nije radi odnosa,oni su iskljucivo namenjeni radi potomstva a ne radi zadovoljstva,ali svakako nije greh sa svojim muzem imati odnose ali onako kako je to propisano. Nama nije problem da se toga pridrzavamo,i svaki put kad vidis svoje dete,shvatis sta je vaznije i sta je pravi smisao braka. Ne znam,to je nesto sto sama moras odluciti i raditi,svako je prica za sebe i ne treba nametati nesto nekome,jer sve to treba raditi iz ljubavi i slobodne volje. Nadam se da ces ispravo odluciti i da ce ti SV.Simeon podariti potomstvouser posted image

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 87
12.3.2013 21:38:39   
nata11
Hvala Lalo na odgovoru, znaci mi tvoje objasnjenje jer znam da ti shvatas to drugacije od mene i da si vise upucena u detalje. Sve u svemu ovo je nesto sto zahteva razmisljanja pa cu se konsultovati.

Direktna veza do poruke: 88
13.3.2013 10:54:35   
lalojedac
tako je nato,drago mi je sto si me razumela...ja sam ti objasnila ukratko ali to je nesto sto vas dvoje morate odluciti i postovati...drzim ti palceve i da uskoro primis lepu vestuser posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 89
15.3.2013 12:26:10   
lalojedac
imam jedno pitanje u vezi loze,pominju se neke molitve u trajanju od 40 dana koje treba svestenik da cita,kako ide to?

Direktna veza do poruke: 90
15.3.2013 13:23:15   
Sanjica26 RR
lalojedac mozda da pozoves manastir Rakovicu. Recica ti monahinja koja se javi. Cula sam da one dosta znaju o toj lozi, pa ti mozda i o molitvi nesto kazu.

Direktna veza do poruke: 91
15.3.2013 14:00:03   
lalojedac
o.k sanjice,hvala ti,u principu pitacu svog svestenika,jer ionako sve ide u dogovoru sa njim. Nego taj deo nisam razumela,da li u Hilandaru citaju molitve ili kod nas kad pocnemo post...u sustini ni jedna molitva ne skodi,moze samo da pomogne...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 92
15.3.2013 14:03:52   
Sanjica26 RR
Mislim da vi citate molitve kod kuce, ali nemoj me drzati za rec.

Direktna veza do poruke: 93
15.3.2013 14:04:52   
Olga75
Lalojedac , samo pitam , vi ste vec jednom koristili tu lozu ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 94
20.3.2013 15:46:11   
lalojedac
olga jesmo ali dobili smo je skoro na poklon pa smo resili da je ponovo upotrebimo,upustvo je malo drugacije pa imam nekih pitanja,nedoumica,ne bih da pogresim i ovaj put bih da je upotrebim kako treba.
E sad pitanje za one koji su je upotrebili, da li ste bukvalno spavali odvojeno u posebnim sobama ili kako? i da li ste jeli morske plodove?

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 95
20.3.2013 15:48:03   
Olga75
ja vama drzim fige da dobijete bebu
sa ili bez loze
nemoj pogresno da me shvatisuser posted image
samo se bacite na pravljenje i eto bebe , samo cekam da nam javis

Direktna veza do poruke: 96
20.3.2013 15:53:10   
dunja RR
Lalo a kada ćete postiti? Da li sam dobro shvatila da taj post treba da bude van redovnih, zar ne? A Uskršnji post je počeo pre dvana, pa zato pitam.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 97
20.3.2013 16:15:29   
Olga75
nije da sad koristim ili cu koristiti
ali kako to grozdje izgleda , mislimk sad je mart a grozdje je proslo negde vec u oktobru ?
i onda sa ? to grozdje pojedes i krenes sa postom ? da li pre toga treba da se ispovedis i okajes ? da li su potrebne neke duhovne vezbe ?
ozbiljno pitam , slusalal sam o tome jos odavno ali nikad nisam znala koga da pitam ?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 98
20.3.2013 16:36:30   
Olga75
citrala sam temu ponovo
ne zamerite mi na pitanjima , kapiram ja post van svih postva i kapriram dete ce umreti od neke grozne bolesti ili sta god vec ako se prekrsi zavet - mislim zavet je da se ispostuje i tako
ali nejasno mi je kakve veze ima uspesna VTO koju crkva prezire kao mesanje u Boziju volju sa sve lozom i tako
vidjala sam plakate oko VTO i zakljucak je da je SPC ne priznaja ako je i priznaje . otkud to odjednom nije mesanje u Boziju volju znam ja da je radoznalost ubila macku ali meni eto sve to nije jasno
i nemojte da mi kazete sinod , nemojte user posted image
ja jesam vernik , hriscanin , doduse druge konfesije i jasno mi je verovanje u intervencije Bogorodice i Svetaca
ali mi nije jasno VTO - ako jedes grozdje moze ako ne jedes ne moze , taj stav mi nije jasan user posted image
a mozda da odem da pitam paroha ?

< Poruku je uredio Olga RR -- 20.3.2013 16:44:49 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 99
20.3.2013 16:43:45   
Olga75
nema niko da mi kaze sta bilo a znam da ima puno vernika user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Ženski orgazam ima devet nivoa
Mnogi muškarci i žene grčeve u vagini na četvrtom nivou ženskog orgazma pogrešno shvataju kao savršeni orgazam, jer pret...

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here