|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Betanija Novi Sad
24.12.2012 22:37:33   
boba 11
procitaj malo i unayad sva misljenja o CR pa odluci sta je najbolje ya tebe.Samo od nas yena yavisi kako cemo podneti bilo koji nacin porodjaja i to sto kayes "carski je carski" ne znaci nista.Uostalom u bolnici se zove sekcija pa prosudi cemu je rec i preispitaj i druge opcije.Porodjaj je bezbolan ali ono posleuser posted image ,bar meni ali to ne znaci da ce i tebi biti isto kao nekom drugom kako god se porodila.Najbolje bi bilo da odes u neku skolicu ipak ti tamo strucne babice objasne sta se i kako desava meni nije puno pomoglo disanje i takve price ali zato nas je s razlogom savetovala da ni po koju cenu ne trazimo na svoju ruku CR.U to sam se uverila da je u pravu na zalost,a nemoj ni da se opterecujes oko tudjih prica jer je sve na tebi i tvom organizmu kako ce se izboriti.CR je bolji i za mamu i bebu ako postoji neki parametar koji bi mogao bilo kako da ih ugrozi ali da je za kukavice -nije.

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 951
   RE: Betanija Novi Sad
24.12.2012 22:40:37   
boba 11
Imas i temu Carski rez-tek sadvidim da smo u pogresnoj temi

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 952
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 12:24:21   
Torbica
Kamena, imas najboljeg moguceg akusera za svog ginekologa, i on ne omasuje mere bebice, meni je maltene u gram pogadjao, za oba sina pogotovo, za Djoleta je rekao da je oko 3200, rodio se sa 3240g, za Davida je rekao da je 3500, rodio se sa 3530g. I da, on NIKAD ne pusta na prirodni ako je bebica veca od 4 kg, to znam sigurno, stvarno se bespotrebno sekiras. Jos da ti kazem, imaces UZ i na sam dan porodjaja, sto znaci da ce i na licu mesta proceniti polozaj bebice, tezinu i sve po redu. Ma nema greske kod njega, opusti se i sve zavisi od toga kako bude bebac i koliki bude. I javi obavezno! Znam da ce sve biti ok! Srecno!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 953
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 12:35:22   
lanajelena
Kamena nemoj toliko da se opterecujes,uzivaj u trudnoci,sto se tice Vejnovica ako hoces carski najpre ces ga kod njega dobiti(nisam njegov fan i ne bih mu nikad iz inata dala pare da bi odradio svoj posao)ali dobro ko hoce i moze neka mu da,ja sam npr imala indikaciju za carski ali sam odbila jer mi je to bila strasnija opcija ali opet stvar izbora,moja drugarica je isla kod njega i bas pred porodjaj se desila njegova bolest preuzeo je Sekulic i bila je na granici za carski,nije prosla komisiju a porodjaj se na kraju zavrsio carskim rezom,nema nekog pravila,Betanija=lutrija

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 954
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 14:33:30   
Torbica
Sto kaze Boba, tek je zurka ono posle, no dobro, korak po korak. Ja nisam nijednom "dala pare da bi odradio posao", podrazumeva se ako vodis trudnocu kod njega da ce te poroditi. A to za bolest, nepredvidiva okolnost, nazalost na neke stvari ne mozemo uticati ni pored najbolje namere. Nazalost, jeste lutrija, ali Kamena za tebe nije, bice tu ili Sekulic ili Vejnovic ili obojica. Opusti se, ceka te nesto neopisivo lepo kad sve to prodje! user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 955
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 14:56:17   
kamena81
Hvala vam puno, baš mi znači podrška, plašim se da odem u betaniju kao najveća kukavica, da se tamo rasplačem od straha i panike, pa da me niko ne zarezuje, kao ko šiša ovu razmaženu, a nisam takva ;-((((

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 956
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 15:22:38   
lanajelena
user posted image ,kakvih sve tamo ima,tesko ces biti najgora...Torbice mislim nemoj se ljutisuser posted image ti mu dodjes kao potparol,znam dosta njih koji nisu bas sjajno prosli sa njim i jare i pare su dali a nije dosao na dogovoreno mesto(da je strucan i da je prema nekima jako korektan to stoji ali ne prema svima i ja se zato uvek ogradjujem o svom misljenju) isto tako je meni Stajic bio fenomenalan a cula sam da nekima nije i sad ja da ga hvalim na sva usta a on nekom unisti zivot meni to ne treba

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 957
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 21:55:03   
Torbica
Hihi Lana, ma kakav portparol, user posted image , to je moje iskustvo, priznajem da sam malkooo pristrasna, ali covek me tri puta porodio, i bio pre predivan. Izvinjavam se ako sam preterala, kamo srece da svaka zena tako prodje, sve mi zasluzujemo takav tretman.
E Stajic mi je zasio prvu epiziotomiju katastrofalno, tri nedelje sam bila invalid, pretegao konce... Sa drugom sam prosla bolje, a ovu trecu sam Profesor, treci dan sam sedela... mislim stvarno da ne poverujes.... ljudski faktro je presudan kao i u svemu. Kad sam ga na kontroli pitala u cemu je caka, rekao mi je da se ne sme pretegnuti, a za to treba osecaj. Ja ne znam primere iz njegove prakse koj nisu pozitivni, no, ok, postujem da svako ima svoj stav, i jedno sam naucila, verujem samo u ono sto vidim.
Kamena, bice to sve ok, da nam javis obavezno!user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 958
   RE: Betanija Novi Sad
25.12.2012 22:43:23   
kamena81
Drago mi je da sve to čujem, nadam se da ću ja uspeti da bar nešto sredim sa njim, jer u protivnom ne znam kako sa njim funkcioniše komunikacija ako se ništa prethodno ne dogovorimo npr ako mi krene porođaj u vreme kada on nije u betaniji ne znam da li mogu da računam da bi on došao ili me nekom preporučio?!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 959
   RE: Betanija Novi Sad
26.12.2012 0:57:47   
boba 11
KOliko znam nije im dozvoljeno da dolaze ako im nije smena osim ako se nesto nije promenilo ali je moju drugaricu porodila neka njegova kompanjonka jer je takodje bila njegov pacijent ali se porodila dan pre zakazanog termina.inace je ona imala indikaciju -epi napadi dva puta tako da je morala na CR ali je komisija jedva pustilauser posted image

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 960
   RE: Betanija Novi Sad
4.1.2013 23:12:50   
Mama Dunja
E ovako, da vam ja prenesem moje iskustvo sa betanijom.

Porodila sam se 8. decembra 2012.
Carski rez im je poslednja opcija, tako mi je rekla babica Bilja koja je mene trebala da porodi.
ISKRENO vam savetujem da nadjete neku babicu, makar i da joj platite jer vas svi drugacije gledaju kada imate nekog.
I pripazite na sestre posto je meni neka glupaca pustila jace indukciju i imala sam gusenja.
Ja nisam primala epidural ali su mi dali bensedin da mi se misici opuste i bilo mi je malo lakse.
I takodje, savetujem svima da u zadnji cas odu u betaniju posto je grozno biti tamo jaakoo dugo, pod indukcijom i da vas svi zivi ispipaju po 1000 puta. Ja sam primljena oko pola 4 ujutu, a porodila sam se u podne.
I samo slusajte sta vam govore tokom porodjaja i sledite i nece biti toliko strasno, verujte mi.
Nema potrebe da se toliko plasite. Verujte mi. :)
Pozdrav svima i srecno!
I javite se ako vas jos nesto interesuje. :)
user posted image

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 961
   RE: Betanija Novi Sad
14.1.2013 21:04:11   
kamena81
Danas sam bila kod Vejnovića na pregledu, ponovo ga pitala za carski, a on kao nema ni potrebe ni osnova kada mi je trudnoća za 10, kao sve je sjajno, beba neće imati više od 3,5 kg mada će mi za mesec dana uraditi poslednji pregled, kukove, karlicu i vaginalni pa će još videti.... ja ga pitam za epidural, a on mi ga zdušno preporučuje, kaže to može svakako da sredi,samo platim 15.000,00 a anesteziolog je njegova briga... sada me potpuno pokolebao ne znam da li da i dalje insistiram na carskom ili prihvatim epidural? vaše mišljenje?

(odgovor članu Mama Dunja)
Direktna veza do poruke: 962
   RE: Betanija Novi Sad
14.1.2013 21:55:35   
isidora88
moja preporuka je epiduraluser posted image
a vejnovic je za mene derikoza, sramota od lekara, 15000 je sada epidural za svaku zenu, a to da ce on srediti je mazanje ociju, jer ako platis mozes i sama da sredis anesteziologa.
i moja preporuka je da nadjes babicu, vejnovica verovatno neces ni videti na porodjaju.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 963
   RE: Betanija Novi Sad
14.1.2013 22:20:33   
bojanica7
ja mislim da treba da ide na carski onaj ko mora. dakle, nikad ne bih pozelela carski rez. ok da imas neki razlog, ali bez razloga ici na operaciju... (kasnije se uspostavlja laktacija, koliko god bezazlena operacija bila, ipak je operacija, posle porodjaja je tezi oporavak... ne znam.

isi, jedino ako je mislio da moze da sredi anesteziologa u bilo koje doba dana. mi obicni smrtnici mozemo da ga dobijemo od 7 ujutru do 22 uvece. i to kontam radnik danimauser posted image tako da, jedino takod a je ne boli gloava... da ne razmislja da li ce joj poceti porodjaj nocu.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 964
   RE: Betanija Novi Sad
14.1.2013 22:47:13   
kamena81
Meni kolega reče da kada je njegova žena pre 2 meseca išla na porodjaj pre podne je primljena u bolnicu, on otišao da plati epidural, a ovi ga pitaju da li ste se dogovorili sa anesteziologom, tako da ispada da nije dovoljno da platiš već moraš imati vezuuser posted image , ne znam? ja bih volela i da čujem nečije iskustvo sa epiduralom, za carski sam se raspitala na sve strane a epidural mi je nepoznanica?user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 965
   RE: Betanija Novi Sad
14.1.2013 23:38:10   
bojanica7
kamena, imas temu: epidural, da ili ne? ukucaj u rr pretrazivac. tamo su zene pisale svoja iskustva, i mogu ti reci da su mene ubedile :)

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 966
   RE: Betanija Novi Sad
16.1.2013 12:35:55   
jance
znaci zvanicno je, bilo danas na RTV : epidural u Betaniji. cena 15000din... drago mi je moram da kazem, mada ja to sebi sada ne mogu da priutim, iako bi volela. mislim da ce se sada jedno vreme zene na porodjajnom deliti na one koje mogu sebi da priuste epi i one koje ne mogu pa zato moraju da se muce bez njega. ali to nece biti dugo mislim. da sam npr na mestu moje sestre, koja je trudna 2 meseca, nebi me to brinulo. za 7 meseci malo po malo, mogla bi da skupim toliko....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 967
   RE: Betanija Novi Sad
16.1.2013 12:44:30   
Torbica
Bojanice, svaka ti je zlatna! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 968
   RE: Betanija Novi Sad
16.1.2013 19:09:04   
bojanica7
torbice, te otkad sam pocela da se vodim onom: ispeci pa reci user posted image

jance, u skolici juce sam cula od jedne devojke da su neki amerikanci u betaniji. rad eneka istrazivanja, sta li vec, uglavnom tu su do juna i besplatno mogu ti daju epidural. e sad, raspitaj se malo ako imas kako. u krajnjem slucaju, zovi betaniju.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 969
   RE: Betanija Novi Sad
19.3.2013 13:52:38   
bojana92
mene zanima koliko dana se ostaje u betaniji posle porodjaja,molim vas ako da mi neko odgovori posto me jako zanima,svako mi drukcije kaze.Neki mi kazu da se ostaje po 3-4 dana,a neki da ako se danas porodim da sutra idem kuci...:)

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 970
   RE: Betanija Novi Sad
19.3.2013 13:57:53   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: bojana92

mene zanima koliko dana se ostaje u betaniji posle porodjaja,molim vas ako da mi neko odgovori posto me jako zanima,svako mi drukcije kaze.Neki mi kazu da se ostaje po 3-4 dana,a neki da ako se danas porodim da sutra idem kuci...:)

koliko ja znam ako se porodis primera radi danas do 12h sutra posle 12h ides kuci, mora da prodje 24h...bar tako je bilo kad sam se ja poradjala 2x...i naravno ako je sve ok sa bebom i sa tobom

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 971
   RE: Betanija Novi Sad
19.3.2013 14:02:57   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: kamena81

Meni kolega reče da kada je njegova žena pre 2 meseca išla na porodjaj pre podne je primljena u bolnicu, on otišao da plati epidural, a ovi ga pitaju da li ste se dogovorili sa anesteziologom, tako da ispada da nije dovoljno da platiš već moraš imati vezuuser posted image , ne znam? ja bih volela i da čujem nečije iskustvo sa epiduralom, za carski sam se raspitala na sve strane a epidural mi je nepoznanica?user posted image


ja sam se podarajala 2x u betaniji sa epiduralom, e sad..ima tu svega, logicno je da moras imati dogovor sa anesteziologom jer ako ti porodjaj krene nocu a nema anesteziologa, dzaba ste krecili tj platili. sto u prevodu znaci da moras da podmazes i anesteziologa i epidural, a sto se tice epidurala...toplo ga preporucujem svima, sve te price o trajnoj oduzetosti, obamrlosti i ostalim glupostima nemaju veze sa zivotom, jos nisam cula da je neko imao negativno iskustvo sa epiduralom a i sama sam se 3 puta poradjala sa epi, jednom u bg dva puta u betaniji i evo me zive i zdrave, koristim obe noge, ruke, ledja. porodjaj bez bola, onog jakog, jer se epi daje kad si otvorena izmedju4 i 6 prstiju tako da mora da boli dok ne dodjes dotle.

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu kamena81)
Direktna veza do poruke: 972
   RE: Betanija Novi Sad
20.3.2013 0:28:49   
bojana92
tako sam i ja cula je tako kome god da kazem da je tako po novom kako sam cula niko mi ne veruje...

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 973
   RE: Betanija Novi Sad
26.3.2013 3:33:41   
bojana92
da li neko zna koliko kosta epiduralna anestezija u betaniji?

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 974
   RE: Betanija Novi Sad
26.3.2013 7:12:11   
isidora88
po cenovniku 15000 din, ali da bi bila sigurna da ces ga dobiti spremi minimum jos toliko za anesteziologa

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here