|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
11.12.2013 22:41:59   
buba m
Drugarice mene jakooo boli desna dojka i napipala sam kvrgu tvrdu i poveću. Boli me i da je ne pipam. Brus nema šanse da obučem. Užas! Jako se plašim jer ne znam zašto mi se ovo događa. Jel neka imala slično iskustvo.user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 226
11.12.2013 23:04:44   
viking
Bubo, nemam pojma šta bi to moglo da bude, stavila sam pitanje u temu Grudi u trudnoći, pa možda neko pročita... Ali ti svakako idi ujutru kod lekara ili večeras pozovi Hitnu (možda čak Halo bebu) čisto da ih pitaš šta ti je činiti i kome da se javiš.
Ne znam da li bi ti list kupusa pomogao?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 227
11.12.2013 23:11:30   
buba m
Nemam kupus. Malopre sam poslala mail mom doktoru a ujutru idem odmah kod lekara. Krv sam vadila pre nedelju dana i ništa nije ukazivalo na upalu bilo koje vrste. Čak mi je nalaz bio skroz uredan.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 228
11.12.2013 23:18:50   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Jole84

Ženskice kako ste mi? user posted image
Ja sinoć baš zakasala,temperatura nikako da padne sa 38,iz hitne mi rekli da je spuštam sama pa ako ne padne onda da idem,tako da sam popila jedan panadol i pribegla babskim receptima,mama mi stavljala obloge od sirćeta,rakije,voda na kolena itd...i posle par sati bila sam bolje,temperatura pala i sada sam hvala Bogu dobro,osim što kašljem kao magarac,al dobro to regulišem čajevima. Proliv je stao,popila i jedan probiotik. Mnogo sam se bila sinoć zabrinula da moja T nešto ne utiče na bebu,a ona ko za baksuz ne mrdka uopšte par dana kolko mi nije dobro.

Drago mi je da si bolje i da se spustila T Jolence user posted image

Dunjči kako si ti sada?

Meni se čini da sam za nijasnu bolje nego juče, tj. posle inhalacija je počelo da popušta.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 229
11.12.2013 23:20:31   
viking
Ma, zvrcni ti Halo bebu, tamo su ginekološke sestre i doktori, možda su ti oni u ovo doba najbolja varijanta, čisto da preguraš noć.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 230
11.12.2013 23:21:00   
dunja RR
Bubo ni ja ne znam šta bi moglo, možda su mlečne žlezde malo podivljale, nadam se da će sve biti ok user posted image

IZVORNA PORUKA: buba m

Drugarice mene jakooo boli desna dojka i napipala sam kvrgu tvrdu i poveću. Boli me i da je ne pipam. Brus nema šanse da obučem. Užas! Jako se plašim jer ne znam zašto mi se ovo događa. Jel neka imala slično iskustvo.user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 231
11.12.2013 23:23:59   
buba m
Ja nemam njihov broj. Ima li neko od vas?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 232
11.12.2013 23:26:57   
viking

(011) 7158-444 ili sajt www.halobeba.rs

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 233
11.12.2013 23:37:58   
buba m
Zvala sam. Rekli mi da stavljam hladne obloge pa ujutru kod lekara. Moguće da je mastitis.

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 234
11.12.2013 23:48:29   
viking
Dobro, bar imaš neki odgovor. Želim ti mirnu noć :)

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 235
12.12.2013 1:04:43   
Jeltje
Hvala ti draga New Mom!
Mene opet zeza internet tj. crko je SBB...i ja sam do sad sa nadom cekala Godoa, pa se nedocekavsi ga kacim sa telefona...To ti je pametno sto ste radi AC zbog porodicne anamneze...Kod nas sa obe strane niko nije imao te trizomije, ali opet zbog tog loseg kvadripl testa nije mi svejedno, a i imam 35 god tj. u januaru 36...Takodje imam jos jedan problem, a to je sto sam danas vec puna 19nedelja i mozda je i kasno za AC :((( U petak idem kod nekog profesora privatno pa cu videti sta ce i on reci...Ali kod njega je AC 450e sto je bas dranje, a ja sada drzavno da zakazem u ovih par dana mislim da nema nikakve sanse :(((
Drzim ti fige da i ova beba bude ok tj. da rezultati budu uredni! ;)
IZVORNA PORUKA: New Mom

Jeltje, kod nas postoji porodicno opterecenje, tetka mm je imala Tarnerov sindrom, pa nismo zeleli da rizikujemo. Prve dve su bile ok, nadam se i ova beba.
Samo vadjenje plodove vode sam radila u Betaniji. U prvoj sam imala u planu da i to radim privatno (to je pre 4 godine bilo 19000din.), al sam ipak uspela da odem kod dr kog sam zelela i drzavno. Tako da placamo samu analizu u jednoj privatnoj genetskoj laboratoriji ovde, sad kosta 23000 (pre 4 godine je bilo 18, a pre 2 godine 19hiljada). Nalazi se cekaju 8 do 10 dana (fizicki ne moze manje od 8, a 10 ako te kaci vikend).

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 236
12.12.2013 1:14:22   
Jeltje
Buba,
I meni se jos negde u 12 nedelji isto na desnoj dojci pojavila neka kvrga, blizu bradavice, koja me uzasno bolela na dodir...Otisla sam kod moje gin koja me je ispipala i takodje potvrdila da ima nesto, ali rekla je da predostavlja da to nije nista opasno i da su to jednostavno promene koje se odvijaju u dojkama zbog trudnoce. Ujedno me i poslala da uradim UZ, koji me je bas boleo, em sto su natecene grudi, em tu gde je ta kvrga, jedva sam izdrzala, ali naravno nije bilo nista, nalaz uredan...sve je ok i sve je to posledica trudnoce. Sad sam 19 nedelja i vise i nema te kvrge...Nadam se da ce ti moj slucaj pomoci da se smiris, jer sam ubedjena da je to nesto bezopasno ;)
IZVORNA PORUKA: buba m

F

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 237
12.12.2013 7:18:13   
New Mom
Jeltje, 450€ mozda podrazumeva obe stvari - i samo vadjenje pl.vode i analizu (prvo je oko 20hiljada, drugo eto 23000). Imas mogucnost kordocenteze ako procene da je kasno za amnio. To je vadjenje krvi ploda iz pupcanika. U svakom slucaju, javljaj sta se zbiva!

Buba, verovatno se neki kanalic zapusio. Mozda da odes na UZ dojke da ti to ppgledaju. Hormoni divljaju u trudnoci, svasta se desava. Stavljaj tople obloge i tusiraj se duze toplom vodom, to pomaze.

Jutro, devojke! Ja cu se obesiti, grlo opet krece da me grebe. Sad izgleda kupim ono sto Kolja sad ima.
Stomak me zeza, ko upala misica (tako mi bilo kad sam sa KL radila AC), mada bude i klasicno stezanje povremeno. Danas moram da vijam dr oko vanrednog pregleda zbog te posteljice.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 238
12.12.2013 8:03:25   
Anoniman
Dobro jutro.Nm mirujes li draga?
Jole da li si bolja?Ja skroz zanijemila,kasalj.Mama mi pravi luk i mlijeko,i popodne cu se pariti bosiljkom.
Sunceuser posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 239
12.12.2013 8:05:46   
New Mom
Mirujem. Juce i utorak sam bila sama do oko sedam uvece. Sad evo cekam svekra da pokupi Kolju, jer je zaribao i nema vrtica danas. A kao prilepak je, samo ide za mnom i hoce da ga nosim, izludeo me.
Kako si ti?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 240
12.12.2013 8:24:04   
Anoniman
Sijedim čekajući nalaze.Sada me muci kasalj i slajm,posebno me brine sto ja taj kasalj neznam iskasljati vec se gusim:-(

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 241
12.12.2013 8:33:35   
New Mom
Meni je tako bilo. Fluimucil prasak mi je pomogao, preporodio blago receno. Probaj to!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 242
12.12.2013 10:31:22   
Milica cica
Jutro devojkeuser posted image
Buba kako si od jutros, jesi bila kod dr?
NM još malo miruješ pa lagana šetnjica, jel te boli stomak?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 243
12.12.2013 10:38:36   
New Mom
Vise gore kao upala misica pa mislim da je posledica kasljanja ovih dana.
Lezim jos uvek.
Kakav je jastuk? Jesi li isprobala?

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 244
12.12.2013 11:26:58   
Milica cica
Super je jastuk user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 245
12.12.2013 12:32:57   
buba m
Bila sam kod ginekologa i radiologa na uz. Imam jednu veliku vodenu cistu od 3cm i jednu od 1cm na desnoj i dve manje ciste na levoj dojci. user posted image Dobila sam sinacilin da pijem i preporuku da stavljam oblo od kupusa.

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 246
12.12.2013 12:44:50   
degu
Buba nemoj da plačeš, biće sve ok, važno da prođe upala a za to su ti antibiotici user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 247
12.12.2013 12:58:43   
buba m
Valjda taj antibiotik ne škodi. Ja se jako cimam od lekova u trudnoći. Od kad sam trudna ništa popila nisam. Sad me brine to što znam da se antibiotici inače u trudnoći ne preporučuju.user posted image

< Poruku je uredio buba m -- 12.12.2013 12:59:09 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 248
12.12.2013 13:00:38   
New Mom
Cefalosporini i penicilini su potpuno bezbedni u trudnoći i kod dojenja.

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 249
12.12.2013 13:04:59   
Torbica
Lepo rece NM. Ne brini, oni deluju na celijski zid bakterija - strukturu koju ljudski organizam ne poseduje, zato su i bezbedni. Ni blizu bebi ne prilaze. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nacionalni vodič u potpunosti menja pristu...
Predstavljen je Nacionalni vodič za fiziološki porođaj u Srbiji. Saznajte šta se menja, koja prava imaju trudnice i kako...
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here