|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
13.12.2013 11:37:29   
Jole84
Bubo mnogo je veliki,nesvest user posted image
Onda ću da uzmem ovih dana Mamavit.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 276
13.12.2013 11:37:50   
New Mom
Jesu al cini mi se manje. Ma treba sad da lepo premerite u mm ti i Jole i da nam napisete dimenzije, da znamo.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 277
13.12.2013 11:38:53   
New Mom
P.S. Digla sam temu o trudnickim vitaminima, da ne offujemo ovde.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 278
13.12.2013 11:39:18   
buba m
To je rešenje user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 279
13.12.2013 11:39:24   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: little_one

Ja se vec osjecam tromo kao tenk, s Andreom sam u 6tom mjesecu letila ko da nisam trudna, renovirali stan, nosila stvari, cistila radila, kao da nisam trudna, a sada ko prebijena macka nekad se vucem po kuci....uh treba mi energije!

identicna situacija kod mene, sad me to vec nervira...
pisala sam na temi, cekam danas raezultate urinokulture, valjda ce sve biti ok...
poslednjih dana sam sva nesto na 3 coska, sto bi rekli, zato i ne pisem, al redovno citam i mislim na vas!

sve vasuser posted image mazite stomacice!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 280
13.12.2013 11:40:38   
New Mom
LO, Poc, tako to ide sa svakom sledecom.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 281
13.12.2013 11:43:14   
pocahontas
e da, zaboravih da napisem, ja ni prosli put ni sad ne pijem nista od tih suplemenata, samno folnu na pocetku. prosli put sam pocela onaj femibion (mislim da je taj) pa sam procitala da ne treba da ga piju osobe koje imaju problema sa stitnom, a posto sam ja imala, doduse pre par godina, ali nisam htela da rizikujem, tako da samo puno svezeg voca i zdrava ishrana..inace prosli put sam samo jednom vadila krv, cini mi se u 8. mesecu i doca mi je rekao da dugo nije video trudnicu sa tako dobrom krvnom slikom, nadam se da ce i ovog puta biti tako...

Direktna veza do poruke: 282
13.12.2013 11:45:31   
Jole84
Poc user posted image biće dobri rezultati user posted image
Meni sveki nakupovala opet neke helankice,mada ih imam gomilu ali naravno stežu me,pa sam zaposlila mamu da stavlja nove lasteže po mojoj meri,a čim zazdravim idem da kupim jedne trudničke farmerke,jer stvarno mi je hladno ovako kolko god se natruntam.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 283
13.12.2013 11:48:44   
Torbica
Poc, ista prica je bila i kod mene, nista od suplemenata, prva ks za porodiliste, perfektna. Procena dr je bila tokom trudnoce - zdrava prava zena, nisam imala tegoba, pa nije bilo potrebe. I bio je u pravu. Jednom prilikom mi je rekao - znate li da postoji 450 mogucih analiza u trudnoci. Sto da vas gnjavim, mislim da ne treba, odlicni ste. Kod mene su sokovnik i blender odradili sve sto se tice vitamina user posted image Umora ima vise, jer vec trckas oko jednog pileta. Kao i LO. Ljubim vas sve

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 284
13.12.2013 12:48:25   
Milica cica
Ja pijem Elevit, jeste 1100 din, ali da "kucnem u drvo" što bi babe rekle user posted image mene za sad zaobilazi prehlada, a dolazili su mi prehlađeni gosti. E sad da li je do vitamina ili šta pojma nemam. Ipak iz voća i povrća svačiji organizam ne može da apsorbuje dovoljno vitamina i minerala.

< Poruku je uredio Milica cica -- 13.12.2013 12:50:39 >

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 285
13.12.2013 13:03:31   
jovana jojo
Gde ste trudnice bile ste vredne na kuckanju ova dan dva...
Milice ja mislim da imaju dosta veze vitamini jer kad se koriste u veceoj meri brane imunitet od virusa pogotovu vitamin C... ja pijel oligovit 1 na 2 dana ali pritom unosim dosta ovako vitamina... mamavit sam pila u prvoj trudnoci i posle sam cula da nije dobar, a sad iskreno ne znam jer nisam sa dr o tome pricala jer mi je dao oligovit i ja sam na pocetku pila folnu kiselinu a i pre trudnoce...
Poc i Torbice slazem se sa vama da je najbolje prirodne vitamine unositi...
Jole kako je tvoja prehlada, jel proslo?
Buba nadam se da si bolje?

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 286
13.12.2013 13:08:02   
viking
Jeste, Elevit ima duplo više gvožđa i duplo više folne (800 umesto 400 nečega) od svih ostalih koje sam ja pila (ne znam za Mamavit) a tako ga i reklamiraju
IZVORNA PORUKA: Jole84

NM čini mi se da mi je Vik rekla da Elevit ima nečega više,folne ili gvožđa

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 287
13.12.2013 14:34:09   
Jole84
Eto da i rasejana trudnica nešto upamti user posted image malopre sam čistila četku posle feniranja i umesto da bacim dlake u wc šolju ja bacih četku user posted image
Kako si nam Vik,stomačiću naš?
Jovana malo sam bolje,ali rešila sam da ne mrdam iz kuće dok skroz ne zazdravim da mi se ne daj bože ne povrati,još uvek kašljem ali rešiću i to.
Kako si ti,šta radi Jojo,kad dolazi kod tebe?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 288
13.12.2013 14:54:34   
jovana jojo
user posted image Jovanica dolazi 22 taman po paketic u vrticu user posted image i po ostale paketice, brzo prolazi vreme eto nje za 7 dana... A sad se smejem tvoje ovome za cetku ja sam imala slicnu situaciju... posto pijem jogurt sa cipsom umesto da stavim ruku u kesicu ja je ubacim u casu user posted image

< Poruku je uredio jovana jojo -- 13.12.2013 14:55:39 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 289
13.12.2013 15:11:17   
Jole84
Joj bože user posted image smeške od nas user posted image
Superiška,ide vreme nekako,brzo će user posted image

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 290
13.12.2013 15:22:04   
jovana jojo
Nadam se da je tako i ostalim trudnicama zato uzivajte u trudnoci i treba da budemo sto veselije i raspolozene za smeh...user posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 291
13.12.2013 16:31:08   
viking
Dobro sam, ne mogu da vam opišem kolika su mi stopala i šake, toliko sam otekla. Ne znam da li ste gledali onu epizodu U korak sa Kardašijanima, kad je Kim bila trudna pa je pokazivala svoje medveđe šape, ja gledala i razmišljam se u sebi "fuj, na šta liči!" a sad sam ista takva user posted image Tri nedelje već mi je desna ruka utrnuta, imam onaj osećaj mravinjanja, ne prestaje ni na sekund. Hoću da vam kažem, uživajte u Drugom tromesečju i ne žurite u treće, tamo vas svašta čeka user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Jole84

Eto da i rasejana trudnica nešto upamti user posted image malopre sam čistila četku posle feniranja i umesto da bacim dlake u wc šolju ja bacih četku user posted image
Kako si nam Vik,stomačiću naš?

user posted image user posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 292
13.12.2013 16:59:33   
Milica cica
Vik kakva ti je krva slika, jel piješ gvožđe? Meni dr kao hoće da izbaci gvožđe, a Hbg mi je 110, ja ga i dalje pijem. Ipak su to dve bebe, ne mogu ja toliko uneti hranom....

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 293
13.12.2013 18:10:40   
viking
Meni je hemoglobin 112, ali pijem gvožđe od pre dve - tri nedelje, pijem Heferol. Ja sam mislila da mi je KS očajna jer sam imala 5-6 stavki koje su mi malo ispod ref. vrednosti, ali dr kaže da je super, kao, bolja mi je nego mnogim trudnicama koje nose jednu bebu.

Direktna veza do poruke: 294
13.12.2013 18:14:36   
Milica cica
I ja pijem Heferol, meni je bilo 106, pa sa Heferolom je 110 i nema mi logike da mi ga ukida sad.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 295
13.12.2013 18:22:17   
viking
Pa očigledno je normalno da u kasnijim fazama trudnoće neke vrednosti opadnu, ja sam se baš smorila zbog toga, ali kaže dr da je to sve ok i da tako prosto mora i da je to dobro.

Direktna veza do poruke: 296
13.12.2013 20:02:26   
New Mom
Vik, Mici, poenta je da je tu negde oko 27.nedelje pa nadalje najveca kolicina krvi u cirkulaciji pa su neke vrednosti kks "razblazene", to ne znaci da su stvarno smanjene. Nikad ne gledajte ref. vrednosti, one ne vaze za trudnice.

Jeltje, sta je bilo danas?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 297
13.12.2013 20:05:58   
viking
Ja sam bila ubeđena da sam ja supermen i da će kod mene sve vrednosti biti u "zlatnoj sredini"! user posted image Kako sam se prevarila user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 298
13.12.2013 20:10:13   
New Mom
Beba je parazit za majcino telo (a ti pride imas dve(a)). Najbolje njoj a nama sta ostane.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 299
13.12.2013 20:10:25   
Jeltje
Ja malopre napisala roman i neko me zvao telefonom i dok sam se vratila izbrisalo mi se sve tj kaze "istekla mi sesija"...user posted image

Evo da se javim posle danasnjeg putesestvija. Odradila sam jednu smenu po bolnicama i ordinacijama, citavih osam sati sam bila tamo..No dobro, zavrsila sam.

Dobra vest je da je kardiolog rekao da je moj prolaps zanemarljivo mali i da mogu da se porodim kakogod, to nema nikakvog uticaja (jeee prezivecuuu!!) user posted image
Losa vest je da je prof Mikovic rekao da su moji hormoni losi i da bez obzira sto mi je dabl sve ukupno bio dobar, kvadripl je ipak dao lose rezultate i moram na AC. Sad imam dve opcije - u ponedeljak idem kod nekog dr-a u Visegradsku (preko "veze") pa da vidim sa njim da li ce moci da me ubaci da kod njih to odradim (jer sam u frci sa vremenom), a ako mi to ne uspe onda cu kod Mikovica zakazti privatno za sl nedelju...Eto sledece nedelje se odvijaju kljucni dogadjaji po mene i bebanu. user posted image

Btw. samnom je u ordinaciji bila zena koja je dosla u 9.5nedelja da radi analizu horiona da bi ustanovili pol, a razlog je zastrasujuci (za mene). Ima vec dve cerke, pa ako je zensko da abortira. Coveeece...Ja sam zgranuta. Ja se tresem i molim Boga da sve bude ok, pa sto god da je, a ona ce ubiti jer je zensko...Place mi se.

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Nacionalni vodič u potpunosti menja pristu...
Predstavljen je Nacionalni vodič za fiziološki porođaj u Srbiji. Saznajte šta se menja, koja prava imaju trudnice i kako...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here