Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 13.12.2013 20:13:08
|
|
|
|
viking
|
Sve ja to znam, ali eto, imala sam to neko ludo i ničim potkrepljeno samopouzdanje da ću baš ja biti izuzetak Luda glava IZVORNA PORUKA: New Mom Beba je parazit za majcino telo (a ti pride imas dve(a)). Najbolje njoj a nama sta ostane.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 13.12.2013 20:14:29
|
|
|
|
New Mom
|
Eh, cari prve trudnoce...
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 9:14:46
|
|
|
|
Jeltje
|
Dobro jutro devojke, kako ste od jutros? Jesu li prosle prehlade, stomacni virusi i ostalo? Jole 84, kako tvoj herpes? Ja sam ga isto imala i stavljala sam aciklovir, procitala sam da moze i da ne skodi u trudnoci... Milica cica, procitala sam u nekoj tvojoj prethodnoj poruci da si smrsala 300gr. Ja mislim da nam kilaza stalno varira, a i zavisi kad se meris tj ujutru ili uvece, obucena ili ne...Meni bukvalno kilaza varira po 1.5-2kg, ujutru imam oko 63, a uvece nakad i 65kg...ne znam da li je to ok, ali kontam da i zbog povecanog unosa vode varira kilaza...Malo sam i u frci, jer primecujem da su mi se butine i dupe malo povecali, a to mi se ne svidje, jer se nu najteze skida. Htedoh da vas pitam jel i vi imate problem sa zeludcem...Ja ujutru hocu da umrem koliko me boli, jer je tada najprazniji, a nekad i kasno uvece...Dok ne pojedem nesto ne smiruje se :( Da li je i drugima tako? Ljuuubac za lep dan :***
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 9:57:41
|
|
|
|
subotičanka
|
Drage moje,celu noć nisam spavala od kašlja,ali sam jutros mnogo bolje.Do ponedeljka kontam biću kao nova.Izmislila sam sama doping i izgleda da pomaže:ceo limun sa sve korom i 2 glavice,ali glavice ne češnja,belog luka,još jedan limun ali samo sok i med po ukusu sve sam izblendirala i to pojela u toku dana.Smrdim kao sam vrag ali već iskašljavam šlajm i nemam temperaturu.Od kašlja me boli stomak,ali moj beban je tako dobar da neće ni da mrdne sve dok ne počnem da pričam sa njim,onda se razigra u stomaku pa je posle opet miran dok se ja mučim.Srećica moja,biće on meni najbolji sin na svetu. Zbog one grozne ešerihije pijem Cefalex,ali još danas i sutra,hemoglobin mi je 106 pa žvaćem neke tablete gvožđa,a što se dodatnih vitamina tiče,u DM-u uzimam neke minerale za žene,Aktiv,proizvođač je Doppel herz.Femibion mi je jako skup a ovo je 580 dinara 30 tableta.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 10:37:24
|
|
|
|
Jole84
|
Dobro jutro ženskice Vik baš me nasmeja sa "medveđim" stopalima,uopšte mi nisi na slici delovala naduveno,mada ruku na srce nisi slikala noge Nadam se da ima nešto što može da se maže da pomogne. Jeltje bitno da je sve dobro kod dr,a šta je sa hormonima,šta ne valja? U svakom slučaju ne brini,biće dobro Meni herpes nije izbio pu pu pu,odmah sam ga namazala medom a kasnije i viru-mercom,pa je samo svrbelo i na kraju nije izbio,baš sam srećna. Meni i inače aciklovir ne pomaže kad je herpes u pitanju,pa ga zato nisam uzimala. Što se tiče želuca i meni se dešava da me bolucka,bebana ručka,a čak povremeno i osetim kako mi prazni rezervoar,to bude baš smešno Mico i ja sam smršala kilo Mislim da to varira što kaže Jeltje i od tečnosti i od doba dana,uglavnom se merim ujutru. Subotičanka i ti baš zakasala Ako mi ne prođe kašalj,izmuljaću taj tvoj recept,jel se mnogo oseća luk? Deluje grozno Nema ih Cece i Sunce nešto
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 11:10:09
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Milica cica Ja pijem Elevit, jeste 1100 din, ali da "kucnem u drvo" što bi babe rekle mene za sad zaobilazi prehlada, a dolazili su mi prehlađeni gosti. E sad da li je do vitamina ili šta pojma nemam. Ipak iz voća i povrća svačiji organizam ne može da apsorbuje dovoljno vitamina i minerala. Ja pijem Elevit još od pre trudnoće, svi nalazi super, i prošle nedelje pređem na Femibion (dobila ga na poklon od klijenta), pa mi dr. rekla da mogu, da ispijem do 4. meseca (to je za par dana) pa da se vratim na Elevit. Kako sam prešla na Femibion, dobila sam kijavicu (prošlo brzo hvala Bogu, i nje prešlo na grlo), mada ja i radim, idem među ljude i u gradski prevoz, pa ima i to uticaja sigurno (tj. največeg uticaja, manje su šanse da se prehladim ako sam kući), svi su virozni ovih dana. Od sledeće subote se vraćam na Elevit, već sam spremila zalihe
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.12.2013 11:53:56 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 11:11:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ceca iskasljava slajm Toliko sam smotana,krenem ga kao povracati i umjesto na usta povracam kroz nos Sunce
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 11:20:10
|
|
|
|
Jole84
|
Bitno da je kašalj u fazi umiranja
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 12:43:33
|
|
|
|
subotičanka
|
Više se oseti kora od limuna,bar da je beli luk dominantan,to bih lakše podnela :-D
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 13:05:06
|
|
|
|
Jeltje
|
Jole, super sto zeznula herpes pa bije ni izasao ;) Ja ne znam sta nije konkretno ok, ali neka dva hormona su mi niska i to valjda nije dobro, jer moze da ukazuje da sa bebom nesto nije u redu u smislu tih trizomija :( A opet ne mora da znaci. Zato moram na AC da bi bili sigurni. Znam i ja jednu super stvar za kazalj! A to je da se skuva glavica crnog luka sa sve korom i jedan orah sa sve ljuskom i da se kad se prohladi malo ta tecnost doda sto vise meda i malo limuna. Luk se uopste ne oseca. A posle nalivanja sa tim kasalj sazri brzo i prodje...To je meni super delovalo ;) A od vitamina ja koristim Ogestan, koji je oko 1000din. Znaci nije jeftin. Ima 30 tableta. I eto razbolela sam se. Njega pijem drugi mesec. A pre toga samo folnu i nije mi bilo nista. Zenske, odoh da pravim kolace , dolaze mi drugarice poocne...Ljuuubim :****
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 13:11:16
|
|
|
|
Jeltje
|
Jole, ja zbog tog boluckanja u zeludcu i zato sto zbog toga moram da jedem, bojim se da cu biti mece ;) A vi sve smrsale...najgora sam! Juce sam bas gledala ko je koja nedelja i videh da ste ti (Jole) i Pocahontas - 19+6, a ona 20 danas...a ja sam 19+2....Pratim vas u stopu...hahaha ;)
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 13:16:31
|
|
|
|
viking
|
Ja koristim PregnaCare Plus i nisam ni jednom bila bolesna, a stalno nam dolaze prijatelji s decom koja idu u vrtić. On je skuplji (1800 din, doza za 28 dana) zato što osim vitamina ima i tablete sa Omega 3 koja je super za imunitet a i za razvoj bebe, zato mi je bolji od Elevita i ostalih.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 13:39:22
|
|
|
|
Jole84
|
Vik,ja ko papagaj ,a jel mogu taj Pregnacare da uzmem bez dr znanja? Znam za Elevit šta si mi rekla. Ovaj moj je samo za prirodne vitamine,ali osećam da mi sve više trebaju dodatni. Jeltje ja se baš brinem što još nisam dodala ni kg jesam kad se merila pre dve nedelje,ali sad valjda što sam bila bolesna pa opet sam na istom. Samo nek nam je s bekanama sve dobro,a nama kako bude,debele il mršave svejedno je Onda ćeš posle AC da budeš mirna.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 14.12.2013 15:38:56
|
|
|
|
viking
|
Možeš Jole, naravno :) Samo obrati pažnju, postoji PregnaCare i PregnaCare Plus, samo ovaj drugi ima tablete sa Omega 3, prvi su samo vitamini.
< Poruku je uredio viking RR -- 14.12.2013 18:48:23 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 11:34:18
|
|
|
|
little_one
|
Gdje ste bebelice! Nesto ste se ucutale, ali dobro, vikend je pa vam je oprosteno....mi smo se juce druili na djedu mrazu, bilo je odlicno, upoznala sam i mamicu91 i njenu malenu Unu i bas se opustila...danas idemo na rodjendan kod Ane i World a veceras u setnju kad uspavamo malenu....vikend prepun desavanja... Ostalo sve po starom, beban se vrti u stomaku, ja rastem kao kvasac...i tako..... POljubac za sve vas bebelice!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 11:45:14
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 jel mogu taj Pregnacare da uzmem bez dr znanja? Znam za Elevit šta si mi rekla. Ovaj moj je samo za prirodne vitamine,ali osećam da mi sve više trebaju dodatni. Ja mog dr. pitam za sve, za Pregnacare mi je rekla da nema nečega dovoljno (zbog mojih trombofilija), tako mogu samo Elevit ili Ogestan (to mi je i Miljić rekao), a + uzimam Folnak od 5 mg dva puta dnevno, baš zbog trombofilija, ali dobro ja baš imam ozbiljnu mutaciju pa sam poseban slučaj i ne mogu uzimati bilo šta. Moja dr. prvo pogleda sve reziltate pa preporuči šta je za koga dobro. Mojoj najboljoj drugarici je recimo rekla ne Elevit već neki drugi preparat, kada je videla njene rezulate. Znači baš prilagovađa posebno svakom.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 13:21:16
|
|
|
|
viking
|
LO, gledalala sam slike, jesi li ti ona plava sa tufnastim helankama? IZVORNA PORUKA: little_one Gdje ste bebelice! Nesto ste se ucutale, ali dobro, vikend je pa vam je oprosteno....mi smo se juce druili na djedu mrazu, bilo je odlicno, upoznala sam i mamicu91 i njenu malenu Unu i bas se opustila...danas idemo na rodjendan kod Ane i World a veceras u setnju kad uspavamo malenu....vikend prepun desavanja... Ostalo sve po starom, beban se vrti u stomaku, ja rastem kao kvasac...i tako..... POljubac za sve vas bebelice!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 14:55:52
|
|
|
|
Jole84
|
Vik hvala kako noge? Dunjči problem je što je moj dr pobornik prirodnog unošenja vitamina,reko mi je da sve što mi treba unosim s "pijačnim" vitaminima,da ne bacam pare na gluposti. A ovaj drugi državni mi je tutnuo besplatni Oligovit i na moje pitanje šta je najbolje da koristim,odgovorio bez odgovora,šta hoću.... Zbog toga se razmišljam šta da uzmem. LO baš lepo što ste se družile,odoh da zvirnem slikice,jupiiiii
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 15:36:25
|
|
|
|
viking
|
Jole, mnogo bolje, onaj Happy Mama gel stvarno pomaže, toplo preporučujem :) Što se vitamina tiče, i ja sam pristalica unošenja vitamina prvenstveno putem hrane, ali u trudnoći, naročito što više odmiče, mnogima je potrebna neka "pomoć", naročito zimskim trudnicama, kad je izbor voća i povrća manji. Evo, ja sam kopirala uporednu tabelu sastava Elevita i Pregna Care Plusa, pa ti odluči. Ono što sam izbrojala je da od 26 sastojaka, samo 6 ima veću dozu u Elevitu, a 18 elemenata se u PregnaCareu nalazi u većoj dozi. Naravno, ako imate neko medicinsko stanje kao dunja, obavezno konsultovati se s lekarom. Sastav Elevit – PregnaCare Plus 1. Vitamin A 3600 IE (1080 mcg) - 000 2. Vitamin B1 1,6 mg – 3mg 3. Vitamin B2 1,8 mg – 2mg 4. Vitamin B3 Nikotinamid 19 mg – 20 mg 5. Vitamin B6 2,6 mg – 10 mg 6. Vitamin B12 4 µg – 6 µg 7. Vitamin C 100 mg – 70 mg 8. Vitamin D3 500 IE – 10 mg 9. Vitamin E 15 mg – 20 mg 10. Vitamin K 000 - 70 µg 11. Biotin 0,2 mg – 0,15 mg 12. Folna kiselina 0,8 mg - 0,4 mg 13. Pantotenska kiselina 10 mg – 6 mg 14. Kalcijum 125 mg - 000 15. Magnezijum 100 mg - 150 mg 16. Fosfor 125 mg - 000 17. Betakaroten 000 - 2mg 18. Selen 000 - 30 µg 19. Gvožđe 60 mg – 17 mg 20. Bakar 1 mg – 1 mg 21. Mangan 1 mg - 000 22. Cink 7,5 mg - 15 mg 23. Jod 000 - 140 µg 24. Omega 3 riblje ulje 000 - 600 mg 25. DHA 000 - 300 mg 26. EPA 000 - 60 mg
< Poruku je uredio viking RR -- 15.12.2013 22:11:01 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 16:16:56
|
|
|
|
mamica 91
|
Kako ste trudnicice ? ja sam u petak bila na kontroli, i otvorena 1cm , pa moram malo vise da mirujem i ne dizem svoju bembelicu (to nikako da naviknem, kad god digne rukice a ja je odmah uzimam,a 16kg nije malo) i dr. mi propisala utrogestan... sad u sredu idem na UZV... Vik ja sam ta tufnasta plavusa i moja krofnica pored mene
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 16:53:35
|
|
|
|
viking
|
E, pa mnogo si slatka IZVORNA PORUKA: mamica 91 Vik ja sam ta tufnasta plavusa i moja krofnica pored mene
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 16:57:31
|
|
|
|
mamica 91
|
hvala ti...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 17:57:01
|
|
|
|
little_one
|
Vik, to nam je mamica, eno stavila sam sliku u slike mama sa decicom pa vidi, prepoznaces i mene....ja sam crnka
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 18:04:07
|
|
|
|
viking
|
Evo, upravo sam pogledala, i ti si baš, baš super, ali sam te zamišljala kao plavušu Sve ste bre klinke, odoh ja odavde
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 15.12.2013 18:07:07
|
|
|
|
little_one
|
Koje klinke odavno zagazila u 4tu deceniju...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciNacionalni vodič u potpunosti menja pristu...Predstavljen je Nacionalni vodič za fiziološki porođaj u Srbiji. Saznajte šta se menja, koja prava imaju trudnice i kako...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?