Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 12:40:06
|
|
|
|
Jole84
|
NM srećan ti rođendan mužiću,sve najbolje I ja sam vadila krv i dala urin,evo baš mi tata otišo po rezultate,a sutra radim briseve. Dunjči i ja se nadam da neće na ks da se odrazi taj nazeb,mada kod mene bilo baš gusto,pa pretpostavljam da hoće. Nego,ti nam za još nekoliko dana prelaziš ovde? Mico kako spavanje,jel si se navikla na jastuk? Mene jako boli trtična kost,pretpostavljam da je od nezgodnog spavanja. Cece dušo,baš se odužilo čekanje Žurka od jutros,ceo dan se smejem
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 13:28:51
|
|
|
|
Jole84
|
Kao što sam i pretpostavila nije mi baš dobra ks kolko vidim laički,a ni urin Postaviću u temi o nalazima pa zvirnite ako se neka razume.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 13:32:04
|
|
|
|
Milica cica
|
Noćas sam spavala s njim rešila sam da se naviknem
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 14:19:44
|
|
|
|
Milica cica
|
Žene da li vi jedete hranu koja nadima, tipa pasulj,grašak, boranija,kupus? Negde sam čitala da ako se jede u trudnoći bebe imaju grčeve,ne znam da li je to tačno
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 14:32:42
|
|
|
|
Jole84
|
Ne znam za bebu al meni se od pasulja grče creva,ne prija mi nikako,krčim na kilometar,a o gasovima da ne pričam. Grašak i boraniju jedem normalno,ništa mi ne smeta. Nego žene od koje nedelje da očekujem veeeeća mrduckanja,beba je onih dana kad sam bila bolesna bila baš mirna ko za baksuz,a sad me opet pomalo grebucka,isto nežno. Kako tvoje bebice Mici?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 14:43:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Jole,meni su nestali baloncici sada imam osjecaj da mi beba rovari po stomaku
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 14:46:08
|
|
|
|
Jole84
|
Ti si mi najkompetentija za upoređivanje,pošto smo jednake u dan Osećam i ja da je malo drugačije,čini mi se da je ojačala..al sam nestrpljiva kad će da me udara
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 17:38:28
|
|
|
|
Milica cica
|
Meni se sad vidi i na oko kad udare mada je dečak dosta aktivniji, pravi je zvrk
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 19:13:18
|
|
|
|
New Mom
|
Mene od subote sutira vidljivo. Al dosta dole, pa me zaboli niz preponu. Nisam to jos nedeljama ocekivala. Skopcala sam da se jako umaram i od duzeg sedenja, odmah mi stomak proradi tj. krene sa grcenjem. Sad sam u muzickoj skolici, cekam Kacu. Posle nam dolazi kum, vec rekoh da je mm rodjus. Porucila sam divne cupcakes. Ok, vise zbog sebe, on realno to ne sme da jede (mislim, naravno da ce probati), al se ne buni. :)
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 16.12.2013 22:01:53
|
|
|
|
pocahontas
|
Milice ja i sada, a i prvi put kad sam bila trudna, jedem sve po redu, mislim da to za grceve nije bas istina...moze tebi neka hrana sad da ne prija jer je teska za stomak pa da te dodatno optereti, ali mislim da to nema bas mnogo veze sa tim da li ce bebe imati grceve. ja sam i nakon porodjaja jela sve, ne bas odmah, ali vec posle nekih mesec dana i pasulj i sarme i sve i moja cura nikad nije imala grceve.. Jole ne brini za udarce, oni pravi te tek ocekuju evo meni je druga trudnoca, kazu da bi sad trebalo ranije da se oseti beba, ja je jesam dosta rano osetila prvi put, ali tek mozda nedelju dana unazad mogu da kazem da je osecam svakodnevno i to uopste ne nesto posebno jako... NM vidimo se ujutru cmoooook za sve!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 8:36:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Dobro jutro spavalice,evo jedna Ja nocas samo gluposti sanjala,opteretila se sa nalazom Dunja kakav ti je dabl?
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 8:47:53
|
|
|
|
mamica 91
|
Dobro jutroo, meni trebaju dve ...ni ja nikako nisam spavala, nas "sestoro" u krevetu tri ogromne plisane igracke bez kojih una nece da spava, naravno Una,mm i ja 2u1 svi na krevettu od 160cm, +njeno nogatanje... i tako treca noc za redom... nisam ni spavala skoro, balansirala na kraju kreveta... mislim da ce veceras da se preselim u drugi krevet, nek ona i tajo pajke zajedno...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:01:10
|
|
|
|
Jole84
|
Dobro jutro NM pošalji jedan cupcakes poštom Ja ću možda za novu godinu da ih pravim,ima baš lepih ideja. Lep provod na rođendanu! Poc super,i ti si mi blizu sa datumom,znači uskoro će bebane da pobesne skroz,baš sam nestrpljiva Cece jel sad u petak rezultati? Biće sve dobro Mamice kod vas veselo Ja bila da dam briseve i dr me onako brzinski pogledao,kad me već čačka,i kaže da mi je grlić malo skraćen da se pazim,nema odnosa i ni slučajno dizanja teškog. Baš bezveze,taman se malo opustih. Što se tiče ks,kaže da nije strašno,ne može da bude perfektna zbog trudnoće i slaže se da uzmem Elevit. To mi je državni dr koji daje upute,tako da uzimam k srcu samo 50% konstatacija. Ipak unervozila sam se zbog grlića.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:26:19
|
|
|
|
mamica 91
|
Joleee ne brinii i meni je u petak rekla da sam otvorena 1cm (ne zvuci puno, ali nije ni malo, toliko sam bila otvorena kad sam prvi put isla da se porodim) a tek sam 16.nedelja...bice to dobro..nzm jel ti ovo prva trudnoca ili.. ? vidim imas samo jedan tiker...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:28:37
|
|
|
|
Jole84
|
Mamice prva i jedva dočekana Imala sam jedan spontani pa sam zato rizičnija grupa,bar tako dr kažu. Glupo pitanje ali...jel se to reguliše mirovanjem? Mislim može li da se produži
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:35:48
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Cece1 Dunja kakav ti je dabl? Evo idem sada, juče dva puta išla prepodne i nije bilo gotovo, a popodne zaglavila sa poslom pa ne stigoh. Jolence, sao miruj, biće sve ok Jel ti dr. predlagao serklaž?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:38:37
|
|
|
|
mamica 91
|
Meni je dr. rekla da mirujem i propisala utrogestan, isto rekla da ne dizem tesko, ma da nikako da se naviknem da ne dizem Unu,zaboravim...malo sam citala po netu kaze: Generalno skraćenim grlićem materice se smatra dužina kraća od 2 centimetra. Dok problem nastaje i ukoliko je otvoren više od 2,5 centimetra. Lekar će vam preporučiti mirovanje ukoliko grlić nije otvoren već samo skraćen i možda prepisati terapiju. Disciplinovanim ponašanjem i slušanjem saveta doktora, moguće je da će stanje kroz par nedelja uspeti da se popravi. Na sreću, postoji intervencija koja se obavlja između 14. i 16. nedelje trudnoće i kojom se zatvara grlić. Ova intervencija naziva se serklaž i obično omogućava ženi da nosi bebu do kraja trudnoće. I da meni je rekla da je moguce da se ovo desava jer nije puno proslo od prvog porodjaja, a prirodno sam rodila i beba je bila 4100.. sad nisam pametna... ma drzim palceve, videcas sve ce to proci kako treba
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 9:39:13
|
|
|
|
Jole84
|
Nije Dunjči,mada ovaj je kako da kažem "ale-pale" doktor Videću šta će da mi kaže ovaj sa klinike,ići ću uskoro. Ne znam samo da li je zabrinjavajuće pa da ubrzam pregled ili da sačekam još nedelju,deset__ dana kad bih trebala na UZ. Mamice ja sam od početka na utrogestanu,moguće da će opet da mi povećaju terapiju. Pazi se...kolko možeš,svaka čast vama sa malim klincima. Dunjči javni rezultate
< Poruku je uredio Jole84 -- 17.12.2013 9:41:26 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 10:07:44
|
|
|
|
Milica cica
|
Jutro devojke Jole ne brini sve zavisi i od dr. Meni je jdena dr merio grlić 30mm, drugi 28mm, a treći 35mm pa ti vidi. Nemoj da paničiš, samo malo više odmaraj, lek za sve je odmaranje i sačekaj drugi pregled I opet ću reći, mamama koje veći imaju decu se divim, ali zaista, svaka čast
< Poruku je uredio Milica cica -- 17.12.2013 10:10:06 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 10:27:03
|
|
|
|
ANDJEELA
|
dobro jutro drage trudnice Ja sam se toliko spremala za ponedeljak da radim AC i geneticar mi zakazao 23.12. po njihovom racunanju,kaze bice vise plodove vode tada. Bas sam se smorila verujte mi,do skoro nisam imala simptome trudnoce,ali sada vas razumem u potpunosti-mene od juce u dva navrata boluckao stomak,sad sam i zabrinuta,ali nema krvarenja-pa pretpostavljam da je to normalno?! Sutra cu kod ginekologa po uput za komisiju,pa neka malo dr pogleda uz jer sam nevidjeni panicar. Inace juce ujutro sam osetila bebicu kako se mrda u stomacicu,mozda me zato bolucka stomak-pravi mesto sebi bebica Dunja cekamo dobre rezultate! NM i tebi stizu ovih dana rezultati AC? Ja sam bas ovih dana bila u nekom bezveznom raspolozenju,pa se nisam javljala,ali to neznaci da nemislim na sve vas i puno vas
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 10:37:08
|
|
|
|
little_one
|
Jutro bebelice! Mamice, sve te razumijem, i ja sam isto prst otvorena, a to je sve zbog dizanja nasih cura, jos je tvoja cura veca i krupnija od moje, al opet nije lako..a to da li ima veze sa nedavnim porodom nemam pojma, kod mene je bas kratko vrijeme izmedju poroda i nove trudnoce, svega 9 mjeseci razlike...ko zna.... Ja sam nocas tako lose spavala, budila sam se na svakih pola sata i ustajala, Andrea mi ima temperaturu od juce ujutro i ni paracetamol ne drzi bas najbolje....ako ne popusti do sutra idemo dr pa da vidimo, neka je viroza, a i ja imam utisak da ce i mene nesto da stigne, sve mi oci gore.... Cece, DUnja, cekamo nalaze....naravno, bice ok al ih cekamo! Jole kako si nam ti? Prelaze li ovi prvacici u drugi razred polako, mi se uskoro selimo u treci razred...bas leti vrijeme...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 10:50:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Da u petak a do tada cu biti bijela.Zvala sam sada i nije jos gotov
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 11:11:52
|
|
|
|
dunja RR
|
Evo me devojke, stavila sam rezultate u temu Dabl test. Inače na izveštaju piše da je prema UZ starost trudnoće 12+2 bila u petak, a usmeno mi je rekla da odgovara 11+6, to me malo čudi. Po izveštaju sutra ulazim u 4. mesec.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 11:20:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Dunjci dabl je super,a par dana neznaci nista .Uzivaj
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 17.12.2013 16:04:10
|
|
|
|
Jole84
|
Dunjči super dabl,sad si mirna,uživkaaaaj Mico a ti kad si bila zadnji put na pregled,rekli ti da je sada grlić ok,jel tako? Nisu ti predlagali serklaž? LO pa sad i Andrea ovo je definitivno neki virus,svi su bolesni. Nadam se da će brzo da je prođe a tebe ne uhvati. Meni bila mama,farbala me,sad sam kao nova,mnogo se lepo osećam
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciPol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?