|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede...
19.12.2013 22:36:23   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: New Mom

Jeltje, cestitah vec. Ekspertni UZ se radi jednom u tromesecju i podrazumeva detaljniji pregled svakog organa. Taj oko 23.nedelje je najvise baziran na srce i krve sudove (mada se naravno sve gleda). To uopste ne moraju da budu 4D varijante. Bitno je da je dr strucan, to je sve.

Hvala ti puno draga!!! Vazno da su nase bebane dobro!!! user posted image user posted image

Nisam znala da se ti EUZ rade svako tromesecje, to mi dr nije rekla...samo je pomenula taj u 23nedelji...Ali ok icicu na taj kad sam prvi preskocila. A da li to moze da se uradi u drzavnoj ustanovi ili mora privatno? Meni je dr rekla da idem privatno (mada je mi je i ona privatni dr), ali ako moze u drzavnoj ustanovi bolje nego da placam...

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 451
19.12.2013 22:38:59   
Jeltje

IZVORNA PORUKA: New Mom

Opet ja da se ubacim. OGTT je skracenica za oralni glukoza tolerans test tj. test opterecenja glukozom. Meri se secer u krvi pre jela i sat, dva i tri posle jela (to najcesce bude popijena glukoza mada u nekim lab. daju da obicno jedes). Dr upucuju na to ako je trudnica inace dijabeticar ili ima nekog u porodici obolelog, ako nalazi suk-a nisu dobro, ako je beba veca nego sto se ocekuje za tu nedelju ili je prethodna beba bila preko 4kg, itd.
Ja sam u obe radila jer su mi bebe bile velike (4250g i 4260g), i verujem da ce me opet gnjaviti za to. Obicno se radi 26.-28. nedelji.

NM, ti si definitivno enciklopedija...hhaha user posted image Ja nemam problema sa secerom niti iko u mojoj niti muzevljevoj porodici i kada sam vadila krv bio je uredu. Onda se nadam da ja to necu morati da radim...user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 452
19.12.2013 22:41:52   
Jeltje
Jole 84, hvala ti draga user posted image

A sto se slava tice, ja se vodim onim - ako sam do pre neki dan bila bolesna, pa ne mogu opet u tako kratkom roku da se razbolim...Pa idem svuda...Mislim danas sam isla i icicu sutra, jer sam juce i prekjuce mirovala zbog AC. user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 453
19.12.2013 22:45:38   
Jole84
Dobra logika user posted image
mene strah da se ne vrati,tad ume da bude još gore. Al ajd,biću pozitivna user posted image
Nego,kako se osećaš kao mama devojčice? Jesi li imala neki osećaj? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 454
20.12.2013 8:57:30   
Maslacak15
Oseca se manje vise tako kao i ti Jole dragauser posted image user posted image . Salim se malo ali da ostavim svoj tip, posto volim sportske prognoze. Iako vidim da je bepce navodno stidljivo, iskustvo mi kaze da se jako retko desava da se decak ne vidi tako kasno. Cesto se vidi vec na prvom velikom ultrazvuku u 12 oj 13 oj nedelji ako je decak ko sto rekose Dunji. Ako ne onda se pokazu bar do 17. nedelje. Po meni je preko 90 % sanse da je bebce devojcica. A rado priznajem da sam pogresila ako nije i pevam Ave Marija hihihi.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 455
20.12.2013 9:21:25   
New Mom
Slazem se sa Maslacak, muski su najcesce "na izvol'te".user posted image

Jeltje, zar nisi imala UZ pred sam dabl? Tu, 12./13.nedelja? To ti je bio prvi ekspertni. Moze sve drzavno, naravno, samo uput trazi. Ovde u Betaniji mora nesto ranije da se zakazuje.
Ja hocu kod dr koja vise ne radi u Betaniji da odradim, pa cu stoga privatno.
I nisam enciklopedija, mozda tako deluje, user posted image vec treca trudnoca i apsolvent medicine.

Meni stomak bolje, nemam stezanja. Samo sam umorna jako. Iako ne znam od ceka, juce skoro da nisam mrdnula.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 456
20.12.2013 9:49:55   
Jeltje
Jole, osecam se super! :) Narocito sto je rezultat pokazao da nema anomija, a sto se pola tice...Ja sam ranije zelela decaka, a kad sam zatrudnela shvatila sam koliko je to nebitno. Sad se radujem sto cu moci da uzivam u njenim slatkim devojackim stvarcicama i lutkicama...A osecaj, pa nekako sam spontano pocela prvo da smisljam zensko ime, iako nisam imala pojma sta je, valjda je intuicija proradila. ;)
Meni su isto dve dr dekle da se ne vidi lepo ba uz, ali pretpostavljaju dz je devojcica...A sto Maslacak kaze obicno se decaci pokazu dosta rano. Mojoj drugarici su na UZ za dabl, u 12 nedelji vec videli da je decak. :) A kakve su prognoze kod tebe Jole, da je decak? Imas li ti neki osecaj?

New Mom, naravno da sam radila UZ za dabl, ali nisam znala da je to ekspertni...:( Sta cu - neiskusna sam.

Sta radite drage? Pijete li kaficu? Ja sam skroz izbacila tursku, samo pijem ono 2 u 1, kapucino itd..

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 457
20.12.2013 9:51:47   
Jole84
Dobro jutro user posted image
Maslačak samo sam te čekala,tačno sam pretpostavila tvoju prognozu user posted image user posted image Tako si i Mei pogodila. Kako si ti,šta rade mališani?
Nadam se da ću da saznam iduće nedelje,ako ne,onda na 4D konačnu uhvatim tu malu šmizlu.
NM bitno da je bolje ali još uvek leškari,ne može da škodi user posted image
Jeltje kod mene nema prognoza,moj bebac zadnjih par UZ okreće guzu ili prekršta noge,mada je samo dr u 12 nedelji bila baš istrajna da sačeka,ali nema šanse. Uglavnom mi tetke/strine i drugi ljudski UZ govore da je dečak,zbog oblika stomaka i zato što nisam poružnela,to im je merilo user posted image
Osećaj više nemam nikakav,dok sam imala problem sa zatrudnjivanjem,jako sam želela dečaka,da se ne bi mučio ko žene u životu,ali sad imam i neke druge osećaje koji me vode ka curici,pa ne znam koji da slušam. Naravski nek je sve dobro,nije mi bitno ali postajem radoznala user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 20.12.2013 9:56:19 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 458
20.12.2013 10:07:45   
New Mom
Ma kakvo poruznjivanje?! Ja u prvoj i sad se prolepsala, u drugoj bila ko da sam usla u pubertet, uzas jedan.
Ima i tema, nesto Devojcice kradu mami lepotu.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 459
20.12.2013 10:11:24   
Jole84
E da,to je ta priča,kako devojčice kradu lepotu user posted image Sad mi tvrde da sam lepa pa je zato dečak,a nisu me videle dok sam ležala u prvom tromesečju,kakve su to bubuljice bileee user posted image
Babske gluposti user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 460
20.12.2013 10:30:18   
Jeltje
Hahah...pa te bapske price su cudo. Ja sam sebi bas lepa sada iako nosim devojcicu i znam puno trudnica koje su bile lepe i rodile devojcice, a kad premotam film ove sto su nosile decake su mi vise poruznele. Mada to zavisi od zene i od toga kakva je trudnoca, ako je teska onda i ne mozes lepo da izgledas. U svakom sl. , drzim ti fige da se bebac sto pre okrene i da saznamo pol. user posted image A osecaj je mislim vise plod nasih zelja nego sto je istinski sposobnost da predisetimo pol. user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 461
20.12.2013 10:33:07   
jole82
Lažu Jole to za "krađu"user posted image I ja nikad bila lepša ko trudnjača i svi me ubeđivaše da je dečak, čak i sestra koja radi 20 godina sa mojim docom govorila da je pogrešio i da ću da se iznenadim na porođaju...A moje dupe je pokazalo šta je tek u na drugom expret. UZ tamo negde 21 22 nedeljauser posted image ...doduše jesam se iznenadila na porođaju kad mi je dete staro 5 minuta pokazalo srednji prst uz jedno otvoreno oko u stilu samo te gledamuser posted image

Dr Maslačak reče to sa stručnije strane...ja sam više čovek od "feelinga"...i ja mislim od starta da je đevojka...kažem tek sad kad ti potežeš to pitanje..inače ćutah...al nemam ni ja problem ako sam pogrešila...Uostalom bitno je da je živo i zdravouser posted image

Jole i ostale trudničice uživajteuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 462
20.12.2013 10:41:42   
Jole84
Jolence user posted image user posted image sećam se da je i T bila skrivalica user posted image
Otvaramo kladionicu,za sad 2:0 za devojčicu user posted image
Naravno nek je živo i zdravo,al što više vremena prolazi radoznalija sam,mm me baš zeki.
Jeltje ja mislim da je "ružnoća" tj bubuljice itd zapravo zbog hormona,tako da nema veze s polom. Al ajde nek pričaju...user posted image
Jel idete danas na neku slavu?

< Poruku je uredio Jole84 -- 20.12.2013 10:43:30 >

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 463
20.12.2013 10:44:34   
Maslacak15
hahah Jole sacekajmo naravno,
Ali odmah da ti kazem eksperti za babske price nece odustati ni ako ti kazu na UZ da je devojcica user posted image Moja kuma se porodila u februaru, bilo je bar pet njih koji su je do porodjaja ubedjivali " ma sta ti je nemaju oni pojma decak je milion posto". Zato sto je super izgledala, jako se malo ugojila, tj efektivno je smrsala ( vodila je racuna zbog ins rezistencije sta jede) i sta ja znam kako joj je izgledao stomak. Inace ona je definitivnu potvrdu dobila tek na 19+3 i njena beba se "skrivala". Rodila je naravno devojcicu....user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 464
20.12.2013 10:49:46   
Štetica
Jole aj nek bude 3:0 u korist devojke. Naravno da je najbitnije da je zivo i zdravo. Ali nekako su mi milije lutkice i krpice od kamiona i bagera.user posted image

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 465
20.12.2013 10:49:58   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Ali odmah da ti kazem eksperti za babske price nece odustati ni ako ti kazu na UZ da je devojcica user posted image

Tačno! Ja sa Kaćom, 2 nedelje od VTP-a krstim malu kumicu, definitvno svaki UZ a i urađena amnio kažu devojčica, kad molim te, pojedini su me ceo bogovetni dan ubeđivali da je 100 posto dečak, i "videću ja".user posted image

Direktna veza do poruke: 466
20.12.2013 10:51:06   
Jole84
Hahaha user posted image šta je UZ za njih,mala maca user posted image
Nego Maslačkić kad sam te već nahvatala da te malo davim user posted image Državni dr mi je reko pre par dana da mi je grlić malo skraćen i da se pazim,sad čekam da vidim šta će da mi kaže ovaj dr kod kog vodim trudnoću,ali on je jako tradicionalan lik,stara škola,mada nezanemarljivo stručan,preporučila mi ga je ona moja što me vodila sa sterilitetom. On bi mi izbacio utrogestan,hteo je još na prošlom UZ,a sad pretpostavljam da će definitivno (i za vitamine mi je reko da ne uzimam ništa,već samo da posećujem pijacu user posted image ) pa sam sad malo u nedoumici,šta ako mi izbaci da li da ga poslušam,strah me je zvog tog grlića i zbog svega ranije. Nekako mi utrogestan pruža sigurnost user posted image

Štetko user posted image zabeleženo user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 20.12.2013 10:52:41 >

Direktna veza do poruke: 467
20.12.2013 10:51:42   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Jole84
Otvaramo kladionicu,za sad 2:0 za devojčicu user posted image

Kako 2:0? Pa i ja sam se izjasnila tako.user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 468
20.12.2013 10:55:51   
Jole84
Plavuša i matematika user posted image dakle 4:0 user posted image jadan moj dečak user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 469
20.12.2013 10:56:39   
Maslacak15
Trazi mu da ti izmeri ultrazvucno grlic, vaginalnom sondom. Ako je duzi od 3cm nema bojazni nikakve. Znas li ti koliko tvoja posteljica proizvede progesterona trenutno? user posted image Tone u poredjenju sa vaginaletama. Ne treba ti dodatno sigurno, al psihologija je cudo. Utrogestan nebi trebalo da moze da smeta, tako da ako si zapela moraces da sarmiras ciga docu.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 470
20.12.2013 11:01:08   
Jole84
Ovaj ne reaguje na šarmiranje,baš je odsečan user posted image
Bitno da si i ti pobornik ukidanja,to mi je bilo važno user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 20.12.2013 11:05:50 >

Direktna veza do poruke: 471
20.12.2013 11:07:14   
Maslacak15
Nista onda ti kao terapiju prepisujem da pogledas Damba jos jednom user posted image I njega su morali da ubede da mu ne treba perce u surli da bi znao da leti . Tako i ti mozes da budes trudna bez utrogestana ako cika doca ne vidi potrebu za njim user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 472
20.12.2013 11:08:42   
Jole84
Dambo i ja,ko braća rođena user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 473
20.12.2013 11:37:39   
little_one
Dobro jutro bebeilice! Nikako da vam pisem, Andrea mi je bolesna od ponedjljka, temperature i upaljeno grlo pa nikako da sjednem i da citam i pisem...uglavnom sad iscitah i ismijah se kad sam citala za "kaldionicu"....Inace, i ja odavno tipujem da je kod Joleta djevojcica na putu...ja sam je vec rezervisala za svog momka user posted image

Inace, kad sam bila trudna sa ANdreom, tako se i ona "krila" mada su sumnjali da je djecak, al nikad sto posto da kazu...i tako se ona krila do sredine 6tog mjeseca trudnoce...za rodjendan sam isla na pregled i rekla dr da mi je bas dosta nagadjanja i da ja ne izlazim iz ordinacije dok mi ne kaze sta je...user posted image a svi su me ubjedjivali da je djecak, po obliku stomaka, debljanju, ljepoti....sve sve...a sada...rasirila sam se ko nikad, bubuljice gore nego u pubertetu, totalna katastrofa, i saznali smo u 12toj nedjelji bez sumnje da je djecak user posted image e sad mozda se i ja iznenadim na porodu da je djevojcica user posted image

I da, zaboravih da cestitam na odlicnim nalazima, djevojke bravo, sad uzivajte i mazite trbe...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 474
20.12.2013 16:21:44   
Milica cica

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Trazi mu da ti izmeri ultrazvucno grlic, vaginalnom sondom. Ako je duzi od 3cm nema bojazni nikakve. Znas li ti koliko tvoja posteljica proizvede progesterona trenutno? user posted image Tone u poredjenju sa vaginaletama. Ne treba ti dodatno sigurno, al psihologija je cudo. Utrogestan nebi trebalo da moze da smeta, tako da ako si zapela moraces da sarmiras ciga docu.

I ja sam razmišljala o vovome, i meni dr smanjio Utrogestan na jednu dnevno, a ja još uvek koristim po dve...bojim se da smanjim.

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here