Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 11:56:41
|
|
|
|
dijana1*
|
Sanjice kako su tvoji? Videla sam slike sve je unisteno gde sada budu
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 14:48:20
|
|
|
|
Jole84
|
Ženskee Jole ne brini,kad razveze jedan dan,začudićeš se šta sve zna ljubimo vas nas dve Klarita šta bi s Klarom,osipala se od komarca? Dušica....a zetko šta mi radi? Diksi ne jedem paradajz uopšte,baš vodim računa,malo se smanjili grčevi pu pu pu.... Za vikend nam dolaze gosti,pravo da vam kažem ludim od ovog dolaženja pre 40 dana,još ne mogu da se sastavim sa siskanjem i spavanjem a kamoli da dočekujem,nego šta je tu je...
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 14:59:28
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobar dan drage mame Jole84, ovde je situacija malo bolja jer ovde se kod bebe dolazi posle 40 dana to je super jer se i mama i beba da tada malo oporave
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 15:11:29
|
|
|
|
bubulence
|
eee u vreme dok sam bila trudna i rekla da bih volela prvih 40 dana da mi niko ne dolazi umalo me nisu ubili ovde na rr. jao babske price, mogu odmah taj dan da dolaze gosti, to je bas cooooool. i tako ja svima kazem da mogu da dodju kada hoce i da necemo postovati nikakve babske price. sve mi je preselo. gosti odmah navalili, nju grcevi ubijali, meni se rana rasila, grudi upalile... sa drugim nema sanse da mi iko udje u kucu 6 nedelja! i mami i bebi treba mir... a da ne pricam da je ona svake goste prevristala. kako neko udje ona pocinje da vristi i tako par sati...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 17:59:46
|
|
|
|
Jole84
|
Šta ja znam,drago mi je kad mi dođu moju bliski ljudi,ipak smo je svi jedva čekali i svima je drago da je vide...ali familije itd,e to me gnjavi,ta familija nije bila tu da me pita kako sam kad sam bila sama,tužna a sad kad se deli radost onda da pohitaju,možda me drmaju hormoni al niki mi ne treba iskreno rečeno Nego mame kolko beba sme da ne kaki? Ovo nam je treći dan patronažna mi je rekla da je u redu 5,6 dana...da nije moje mleko nešto nekvalitetno? Jel imamo temu o kakanju,da izvinete
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 19:48:10
|
|
|
|
anci kv
|
jole,možda zbog grčića ne kaki. Majčino mleko ne može da ne valja,polako biće bolje. Dr mi je rekao i do 10 dana je normalno,mada ne vidim šta je tu normalno,al ajde Masirajte stomače
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:18:35
|
|
|
|
Torbica
|
Ja se navecerala. Jole, kazu 7 dana da je ok. Moji su svi kao grlice od prvog dana pa do danas, nikad nisu dan preskocili, a u proseku 2-3 puta dnevno sigurno. E sad, mm i ja isto imamo sjajan metabolizam, pa jedino da kazem da su na nas. I ishrana nam je puna zelenisa, mada kazu nema pravila... Grcici znaju da poremete sve, navijam da se brzo sredi!
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:19:57
|
|
|
|
New Mom
|
Jole, kod beba koje iskljucivo sisaju tolerise se do 14 dana da ne kake. Mada ce vecina pedijatara reci do 8 dana.
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:25:29
|
|
|
|
bubulence
|
mi smo imali fazu kada je kakila svakih 5-6 dana, najduze je bilo, cini mi se, 9 dana i onda sam morala da koristim toplomer posto doktori nisu reagovali a videla sam da se ona muci...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:36:41
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Teodora po nedelju dana nije kakila, ali ona je pila moje i adaptiano. Sofija je imala skolski. Inace, dobro vece. Ja sam se nakrkala. Sad rasklanjam stvari po kuci, pa da spremim sebi toplu cokoladu. Dijana dobro su moji. Nekako se drze. Malo pre mi je mama javila da je morao tata sve iz kuce da bace, Tuga, ali sta da se radi. Nazad nema.
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:43:20
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 inace, dobro vece. Ja sam se nakrkala. Sad rasklanjam stvari po kuci, pa da spremim sebi toplu cokoladu. kaaako ti zavidim . sanjice da li znaju koliko ce im biti nadoknadjeno? vjel mogu da ocekuju nesto od drzave?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 21:52:25
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sta cu jadna moram krijucki da spremam sebi, jer je mm od prosle nedelje na dijeti. Strasno se ugojio. Ja sam fit Niko nista ne prica o nekoj nadoknadi. Daj Boze da bude nesto, ali ja cisto sumnjam. Samo su dosli da popisu lokal i tatin auto koji je sluzio samo da se prevezu do doma zdravlja i to je to. Valjda ce i za kucu neko da dodje.
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:22:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro vece mame. Jole ima tema o kakanju al eto ja cu ovde da ofujem eheh...E mi smo se napatili sa nekakenjm (kaze moja mama da sam i ja od rodjenja imala taj problem), po nedelju dana D nije kakila i mucila se. Ma vezbe (zbog kojih sam joj skoro redovno i skidala siroki povoj jer kako da radim vezbe sa njom i da joj masiram stomak od sirokog povoja ??) ma nema sta nismo isprobale, ja iz svoje ishrane poizbacivala svasta da mi je patronazna rekla da moram da jedem da od neceg zivim i da mi nadolazi mleko. Ali sve je to njima "normalno". Ma gde moze biti normalno kad smo mi imali fazu da ona jadna bukvalno 48 sati stenje i napinje se i dreci. Strasno. Nikom za pozeleti. No nadam se da ce kod vas situacija biti bolja. Ovaj vetar danas ubi ali nije nas sprecio da idemo napolje. Isle smo D i ja u neki mali soping cak. Ma sredile kucu kuvale i to je to. Nekako danas imam utisak da od svega po malo a da sam najmanje bila sa njom. A tek sutra necu biti sa njom jer imam cak tri casa . Dodje mi sad sve da pootkazujem majke mi. Moji spavaju pa cu evo i ja uskoro. Rr me drzi budnom
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:27:13
|
|
|
|
dijana1*
|
Sanjice bas mi je zao nazalost ima mnogo takvih prica Vucic je sinoc izjavio a i dok su trajale poplave i tada je rekao da ce sve kuce koje su unistene biti obnovljene. Ako to stvarno bude tako to je ok. Ali vreme ce pokazati.
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:29:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
Jole nemoj da se sekiras to je normalno... Do sedam dana se tolerise kod iskljucivo dojenih beba. Vazno je da ima dovoljan broj mokrih pelena. Mladji maslackic je kakio na svakih 4-5 dana istina bio je malo stariji od Mile ali recimo od 2-4 og meseca. I nije imao nikakvih problema! Stolica je posle pet dana isto bila zlatno zuta i polu tecna ! Za neverovati. Ja sam se sprdala da je zdera doveo do savrsenstva koficijent iskoristavanja energije iz popijenog mleka pa mu nije ostajalo nista da iskaki
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:33:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 I nije imao nikakvih problema! Stolica je posle pet dana isto bila zlatno zuta i polu tecna ! Za neverovati. Ja sam se sprdala da je zdera doveo do savrsenstva koficijent iskoristavanja energije iz popijenog mleka pa mu nije ostajalo nista da iskaki hahah isto i kod nas a ja sam se zezala da je koeficijent korisnog dejstva 100% nema otpada
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:37:01
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja moju decu spremila za spavanje i sada reko da iskoristim vreme da se malo družim sa RR devojkama.Uhvatila me neka nervoza a nemam pojma zašto?
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:42:13
|
|
|
|
serpica
|
Jole ne brini,moji su kakili non stop pa sam se plasila da im nista nije ostalo u stomaku,evo i sada je tako,mozda su zato svi mrsavci Elem,znas da ti je moj broj uvek dostupan 24h da pozoves za bilo sta,pa makar i za kakanje,naravno ako mogu da pomognem,tu sam.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:53:20
|
|
|
|
Klarita
|
Serpi, 100 godina te nema zeno draga Moji svi spavaju, cekam N da se probudi da popije mleko... Jole, duso, masirajte stomacic kruznim pokretima a, spojenim kaziprstom i srednjim prstom prethodno umocene u pavlovicevu (u originalu je maslinovo ulje, a ne vidim svrhu, pa kako ga nemam...sluzi svrsi pavloviceva) u smeru kazaljke na satu 15ak krugova, pa onda vezbice nogica, tzv voznja biciklom.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 30.5.2014 22:57:27
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Serpi, 100 godina te nema zeno draga Moji svi spavaju, cekam N da se probudi da popije mleko... Jole, duso, masirajte stomacic kruznim pokretima a, spojenim kaziprstom i srednjim prstom prethodno umocene u pavlovicevu (u originalu je maslinovo ulje, a ne vidim svrhu, pa kako ga nemam...sluzi svrsi pavloviceva) u smeru kazaljke na satu 15ak krugova, pa onda vezbice nogica, tzv voznja biciklom. Klarita draga,tu sam ja svakog dana po malo,procitam vise nego sto pisem,nemam sta pametno da kazem,ne zalim se,ne hvalim se,polako pocinjem da se spremam za Tomino krstenje i tako... kako su tvoji andjelicici?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 31.5.2014 8:22:35
|
|
|
|
dijana1*
|
Dobro jutro mame Kod nas jutarnje mazenje. Kosta cupa Vuka a Vuku smesno
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 31.5.2014 9:00:08
|
|
|
|
anci kv
|
kod mene jutarnje čupanje i grebanje
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 31.5.2014 9:47:30
|
|
|
|
vikiveki
|
Anci i kod nas ide prvo čupanje i grebanje,ponekad padne i koji ujed...ovaj srednji sin puno gnjavi mlađeg a on ne ume da se odbrani pa se okrene i ujede ga. A ćerka i stariji sin,e to je priča za sebe,samo ponekad su u stanju da sede jedno pored drugog a da se ne tuku...samo su mirni ponekad kada nađu neki crtani da zajedno hoće da ga gledaju,obično žele nešto suprotno
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 31.5.2014 10:45:24
|
|
|
|
Torbica
|
Mi doruckujemo, sama sam sa decom, svakome nesto treba, akcijaaaa!
|
|
RE: Razgovori mama 5/14 [chat] 31.5.2014 11:31:55
|
|
|
|
Klarita
|
k otisla sa tatom u nabavku. N se uspavao, a ja umesto da sredim malo i pustim masinu, visim ovde K ima glupavu alergiju na ujede, ne osipa se, ali na mestu gde je ubode komarac, otekne i to poprilicno i upali se. Medjutim, kako nosi onu zanza zujalicu, resili smo taj problem. Prekjuce dosla iz vrtica sa dva uboda na ruci, kaze ujela je neka buba i teta joj rekla da pazi nemam pojma, ali vidim ne cese se, ne dira...juce joj oteklo, uzas, mazasmo hiper hama jeko Zn krem vise puta i dala sam joj pressing sirup, a od onih uboda sve okolo sitne papule, ispunjene limfom nju ne boli, ne svrbi...na koga mi je tako sva , nemam pojma. Znam da je off, pa molim moderatore da prebace u pravu temu Serpi, kad pravite krstenje?
|
|
|
Anketa
tijaiduletijaidulepo vama,najlepse zensko ime od ponudjenih je???mia (
34%)

teodora (
24%)

nikolina (
24%)

katarina (
19%)
Ukupan broj glasova: 119Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!