|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Homeopatija
1.11.2009 20:39:39   
Anoniman
Šta je to homeopatija?

Homeopatija je sistem lečenja koji se koncentriše na lečenje kompletne osobe specifičnim i blagim metodama, svojstvenim za tu osobu. Reč “homeopatija“ je izvedena iz dve grčke reči: homoios (sličnost) i pathos (patnja).

Osnovni princip homeopatije je: “Slično se leči sličnim“. To znači da sredstvo koje uzrokuje simptome određene bolesti kada se uzima u velikim dozama, može trenutno otkloniti simptome te bolesti onda kada se uzima u posebno pripremljenoj formi. Pošto je količina sredstava korištenih u homeopatiji izuzetno mala, nema nuspojava, neočekivanih reakcija ili kontraindikacija.

Kako mala doza leka stvara promenu i ima dugotrajno delovanje u organizmu?
Smatra se da homeopatski lek ima zvučni efekt na telo. To je slično kao kada određenu notu odsviramo na violini, u određenoj oktavi, pa to može imati efekt na molekularnu strukturu čaše vina. Tako isto i homeopatski lek odzvanja u organizmu, sa slikom simptoma pojedinca i ostvaruje efekt, sistemski vraćajući odgovor organizma pojedinca. Odgovor je jačanje osobe iznutra prema napolju.

Lek stimuliše povratak ravnoteže, koji za uzvrat pomaže osobi pobediti bolest i postati fleksibilnija u prilagođavanju okolini.

Tri nivoa homeopatske terapije

1) Prva pomoć
Homeopatski lekovi mogu biti izuzetno uspešni u tretmanu najčešćih kućnih povreda kao što su: padovi i modrice, blaže opekotine, ubodi insekata, kožne reakcije kao npr. pelenski osip i sl. Lekovi za prvu pomoć, kada se pravilno izaberu, mogu delovati brzo i sigurno.

2) Akutna homeopatija
Homeopatija može biti korisna u lečenju akutnih zdravstvenih problema gde će simptomi eventualno biti otklonjeni i bez lečenja. Primer su prehlade, kašalj, sportske povrede i sl. Pošto su homeopatski lekovi izuzetno sigurni i bez neželjenih nuspojava, pogodni su i za lečenje stanja u trudnoći i kod male dece.

3) Propisana homeopatija
Homeopatija je posebno korisna u tretmanima dugotrajnih zdravstvenih problema. Primer su slučajevi ponavljanja upala uha kod dece. Iako deca mogu uzimati antibiotsku terapiju za akutnu upalu uha, problem se može rešiti trenutno, poboljšavajući opšte stanje oslabljenog imuniteta. U ovim slučajevima homeopatija može biti korisna za jačanje imuniteta i prevenciju daljnjih infekcija.

Fizički , mentalni i emocionalni plan
Filozofija homeopatije drži da um, telo i emocije nisu razdvojeni. Svako iskustvo koje smo imali može ostaviti trag u telu ili emotivnoj sferi. Zato, homeopatski proces počinje razgovorom u kojem će homeopata postaviti veliki broj pitanja kako bi dobio kompletnu sliku onoga što se događa u telu pacijenta, kako na mentalnom, tako i na psihičkom planu. Takođe, homeopata uzima u obzir novo energije pacijenta i način na koji osoba reaguje na okolinu. Homeopate su zainteresovani za razumevanje funkcija na svakom nivou: mentalnom, emocionalnom i fizičkom. Npr., neispoljeni emocionalni stres može prouzrokovati probleme u imunološkom sistemu, sistemu za varenje i poteškoće u spavanju i razgovoru. S druge strane, fizički problemi rezultiraju emocionalnim nemirom. Uopšteno, svi predstavljeni problemi pacijenta, uključujući i bolest kao glavni problem, sklonost određenom ponašanju, kao i pacijentove osobine, bitni su simptomi u homeopatskoj analizi.

Homeopatska medicina podsiče unutrašnju ravnotežu
Svi smo mi nebrojeno puta doživeli stresne situacije, počevši od onih u ranom detinjstvu pa kasnije u fazi odrastanja i zrelosti. Naše telo smišlja strategije koje nam pomažu da preživimo. Kada smo zdravi, naš organizam reaguje na stres brojnim mehanizmima koji čuvaju balans poznat kao homeostaza. Kada stres ili trauma onemoguće sposobnost organizma da reaguje, vitalna energija ili unutarnji obrambeni sistem ih ne mogu neutralizovati. Varijabilnost hroničnih simptoma često može biti rezultat raznih stanja kao što su: ponovna infekcija, umor, problemi sa varenjem, glavobolje, hronične alergije i emocionalna neravnoteža kao, recimo, depresija i nemir, i sl.

Zanimljivo je to da homeopatija ne traži telesne simptome kako bi ih otklonila nego ih gleda kao namenski odgovor na stresni stimulans. Ovo je najjednostavnije shvatiti na primeru obične prehlade. Njeni simptomi mogu uključivati groznicu, obamrlost i stvaranje sekreta. Ti simptomi su inteligentan odgovor na virusnu infekciju. Groznica ubrzava enzimske procese i okuplja određene ćelije u imunološkom sistemu kako bi se organizam obranio od virusa. Obamrlost zahteva fizički odmor jer se sva ostala energija koristi za obranu od prehlade.

U homeopatiji, cilj nije otklanjanje simptoma, nego prepoznavanje i otklanjanje uzroka simptoma. Iz tog razloga, pravi homeopatski lek je baziran na razumevanju celokupne osobe, radije nego na odgovoru na simptome određene bolesti.

Bitno je još znati da se nije potrebno plašiti homeopatskih lekova jer proces pripreme leka je takav da sastojci gube originalnu formu i postaju bezopasni.


Izvor: www.homeopathways.com

Nešto ovih dana često nailazim na textove o homeopatiji... a možda mi ih neke namerno podmeće po kući!user posted image
a da! Često viđam okačene po gradu oglase za te seanse.

Pričali smo o njoj na faxu kada smo u okviru predmeta metodologija proučavanja književnosti  govorili o Aristotelu i njegovom mimezisu, o grčkoj tragediji ...shvatili smo to nešto kao - tuga se tugom leči, bol bolom...pa smo sami kitili tu misao. zanima me, zna li neko od vas nešto više o homeopatiji da li neko od vas veruje u nju?
Ne znam šta da mislim o tome...
pa, izvol*te! user posted image

možda je tema malo čudna ali eto, mene baš zanima da saznam šta
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Homeopatija
1.11.2009 20:54:47   
Anoniman
Pila sam homeopatske lekove protiv alergije u trudnoci i posle porodjaja. Imam sezonske alergije na ambroziju. I da znas da su mi pomogli. Cak su i delovali bolje od bilo kog antiistaminika koji sam pila do sada(a probala sam svasta, imam alergije vec 23 godine(al' sam matorauser posted image )).
U pocetku sam bila skepticna, navodno treba da verujes u homeopatiju da bi lekovi delovali. Ja bas nisam verovala, ali kad mi se nos otpusio posle samo jedne posisane tabletice, pomislila sam da sam otkrila cudo!
Toplo preporucujem homeopatski lek protiv alergije, zaista je dobar.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Homeopatija
1.11.2009 23:18:14   
Anoniman
user posted image zanimljivo... baš sam se prijatno iznenadila user posted image   znam koliko te alergije znaju biti grozne... proleće, cvetanje, polen...- za mene je to početak noćne more....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Homeopatija
1.11.2009 23:38:08   
lence
Ja sam igrom slucaja pocela da uzimam homeopatske lekove (uglavnom vezano za obilne i bolne user posted image , te manji hormonalni disbalans). Tip koji mi radi akupunkturu daje uz to i besplatne homeopatske lekove. Hajde, rekoh, blagi su , nece da stete. Vec mi je naredna user posted image  bila manje obilna, a pomalo se i bol utisava. Sad ne znam da li da to prepisem homeopatiji, akupunkturi ili biljnim cajevima (ili mozda kombinaciji ovog svega). U svakom slucaju bih savetovala onima kojima je dostupno da probaju nesto od alternativne medicine. user posted image

_____________________________

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Homeopatija
2.11.2009 8:23:36   
mamanp
Ja bas i ne verujem u homeopatiju. Dr mi je preporucivala za sina, ali ja sam skepticna kada su ti lekovi u pitanju. Ne znam razlog, prosto nisam za to.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Homeopatija
2.11.2009 8:27:14   
Anoniman
Tema postoji: Homeopatija KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here