Snelle
|
Baš ti hvala što si raspoložena da mi odgovoriš na pitanja Ne znam da li si čitala već moje postove na ovoj temi. Elem, ukratko - moja ćerka koja ima nepune 3 godine već par meseci muca. Išli smo i kod logopeda, ona je rekla da je to zato što joj se rečnik naglo razvio, što i jeste tačno, i kako sam posle našla na netu radi se o fiziološkom mucanju. Radila sam sve ono što mi je logoped savetovala, od pažljivog slušanja deteta, neprekidanja dok nešto govori, neispravljanja kad priča.....Medjutim, situacija se nije nikako menjala. I onda, bukvalno preko noći, dete se budi jedno jutro i kreće normalno da priča kao da se ništa nije dešavalo par meseci unazad. Bila sam u kompletnom šoku! Takvo "stanje" se nastavlja sledećih 7-10 dana i nakon toga, opet preko noći, jednog jutra se budi i opet isto, muca. Traje par dana tako, i onda naizmenično, bez nekog vidljivog razloga situacija se menja svakog dana, svakog drugog dana, bez nekog pravila, na gore i na bolje. Jednostavno, kako se ujutru probudi i kako tog jutra krene da priča (da li muca ili priča normalno) tako nastavlja do kraja tog dana. Svako novo jutro je neizvesnost i novina. Apsolutno sam zbunjena i ne mogu da uhvatim nikakav ritam, od čega zavisi da li će određenog dana mucati ili ne? Ne znam šta da radim i kako da se ponašam. Ima li tebi ovo bilo kakvog smisla? Koji je tvoj savet?