|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice


Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)


Ukupno glasova: 22


(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:07:02   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: gagana83

IZVORNA PORUKA: simke

Ah svi znamo kakva je "stroga kontrola" u zemlji Srbijiuser posted image

Simke,bar ima nekakve kontrole a ko kontrolise robu na pijaci?



Bas tako sam i ja razmisljala. Ta teglica barem ima sansu da bude testirana, a vocka ili povrcka sa pijace nikakvu, jer se prosto svi prave blesavi oko pijacne robe pa to ispade niciji posao.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:17:21   
Delijagirl
Ja mislim da danas vise niko nemoze da garantuje da je nesto sto posto organsko i testirano i nema konzervansa ... Ja cu verovatno malo da kombiniram iz jednog prakticnog razloga posto sam i ja luda za tim kasicama lepo napravim duplu dozu pa da dete ne ostane bez user posted image

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:19:52   
simke
Dunja jel voce i povrce u tim kasicama 100 posto organsko?Jos jedno pitanjce: da li je u kasici od npr.visnje,bas visnja ili ekstrat od isteuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:23:29   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: simke

Dunja jel voce i povrce u tim kasicama 100 posto organsko?Jos jedno pitanjce: da li je u kasici od npr.visnje,bas visnja ili ekstrat od isteuser posted image


Proizvodnja kontrolisane voćne sirovine znači da voćari u voćnjacima ograničavaju upotrebu sredstava za prskanje kako okoline voćnjaka ne bi bile zagađene, proizvedeno voće kontrolišu na brojne zagađivače i obezbeđeno je potpuno praćenje sirovina, a ispravnost je proverena u akreditovanim laboratorijama. Za preradu se upotrebljava voće sa celog drveta, a ne možda samo ono koje je ostalo kod probiranja za prodaju u trgovinama, što znači veći kvalitet i za konačni proizvod. Svi ti postupci prilikom kupovine voća i povrća garancija su da su kašice prirodne,

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:25:11   
simke
Hvala na pojasnjenjuuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:25:54   
gagana83
Znaci,kupovne kasice!!!

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:26:13   
dunja RR
Simkeuser posted image

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 0:30:15   
simke
Ma zeno kombinuj.Nemoj kupovati kruske u sred zime,nego kad im je vremeuser posted image user posted image user posted image
Ozbiljno ti kazem bolje joj pravi,jer kad ti se navadi(navikne) na kasice,nece ti jesti ni voce ni povrceuser posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 1:57:02   
sneza24
Ja sam odlucila da cu sama praviti kasice.Uvek ce ih dobijati sveze.Po meni mnogo bolje od kupovnih.
E sad ne kazem da mu necu davati kupovne,dacu mu ako nismo kod kuce a nemam gde da ih spremim.

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 14:37:06   
Lu
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ja sam spremala sama, ali sam uvek imala par gotovih, sto slanih, sto slatkih, za situacije da negde idemo ili da nemam vremena da spremim ili sl.


Takođe a kupovala sam samo hipp,volio je jednako i domaće i kupovne jer su bile istog okusa,neslane a slatke su mi bili favoriti voće-sir i voće-žitariceuser posted image
Da napomenem,kuhala sam i voće i povrće nešpricano i negnojeno nikakvim umjetnim gnojivima a i meso sam uzimala provjereno.

< Poruku je uredio Lu RR -- 31.1.2010 14:39:37 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kupovne ili domace kasice
31.1.2010 14:42:45   
Anoniman
I ja sam uvek za domace pre nego za kupovne. Svasta je ovde napisano...ne bih se upustala u neku dublju raspravu ili analizu, ukratko-ne moze to kupovno biti zdravije od domaceg, i niko me ne moze ubediti u suprotno. Davala sam ja Nesi i kupovne, ali samo kad idem kod nekoga gde ne mogu da mu smuckam nesto sama.
A da uzmemo u obzir i finansijski momenat-Nesa je sa 10 meseci umeo da pojede dve velike hippove kasice sa jagnjetinom, krompirom i sargarepom. To je oko 400 dinara (4 evra). I zamisli tako 2-3 puta dnevno, svaki dan. Da je to cisto zdravlje u bocici, pa da kazem, ne zalim pare, ali kakve sam mu ja kombinacije pravila, koliko sam se trudila...nema tome zameneuser posted image
Poslednju kupovnu kasicu je pojeo sa godinu dana, otad nece vise, bljutavo mu je to i slabo. A meni su oduvek smrdele, i sve su jednako smrdele.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 0:56:43   
marija17
sve kasice po novom MORAJU da budu napravljene od voca,povrca,mesa,zitarica,organskog porekla.
ja sam u zemunu,usla sam u 2 prodavnice lili-ja,svesu zamenili sa organskim kasicama,kaze gospodja morace i ad mleko da prave organskog porekla,na svim cerajlijama je znak za organsko,na pijaci samo specijalne tezge imaju oznaku organsko poreklo,sestougao u kome pise BIO.
niko ni na jednoj tezgi nesme da prodaje bilo sta i da kaze da je organsko,osim ako ima dozvolu za to i mora da je obelezen.na kalenic pijaci ima tezga.

ja gledala emisiju pre par dana na 1rts,nije nas emisija,izmedju ostalog bio je i za organsku hranu,i kazu da nije dokazano da je organaska hrana,hranljivija,zdravija (jer neorgan hranu prskaju sa jako malo pesticida-u sta ja neverujem,bar na ovim prostorima).

ja sam za organsku hranu!user posted image

komsija mi drzi tezgu na pijaci,ja ga bas pitala,kaze svi do jednog kupe na kvantasu i preprodaju,nikako se neisplati da proizvodzaci prodaju na tezgicama,oni prodaju na kvantasu na veliko,a ostali preprodaju,a sto se mesara tice,moji su drzali mesaru,ja radila u njoj,niko ne zna kolko je meso `staro`,iz klanice ide u hladnjacu,iz hladnjace u kaapnicu i opet u hladnjacu,to nije nista novo i netreba se s tim opterecivati,po meni najbolja varijanta,kupis svinju ili pola teleta ili pola juneta,tamo gde ga kupis ti zakolju srede i stavis u zamrziva svoj,em je jeftinije,em zas koliko ti je dugo u zamrzivacu.to je samo moje licno misljenje.

< Poruku je uredio marija17 -- 11.2.2010 1:07:57 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 9:07:18   
mihi
Koliko ja znam organsku proizvodnju kašica ima samo Hipp bar kod nas.

(odgovor članu marija17)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 9:12:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija17
niko ne zna kolko je meso `staro`,iz klanice ide u hladnjacu,iz hladnjace u kaapnicu i opet u hladnjacu,to nije nista novo i netreba se s tim opterecivati,po meni najbolja varijanta,kupis svinju ili pola teleta ili pola juneta,tamo gde ga kupis ti zakolju srede i stavis u zamrziva svoj,em je jeftinije,em zas koliko ti je dugo u zamrzivacu.to je samo moje licno misljenje.


upravo to... pa ja više skoro ništa osim piletine i ne kupujem ...meso je očajno.
e sad pošto stvarno ne bih imala gdje staviti tele , ili bekana ....obično  mm pošaljem u jablanicu da mi donese meso od nekog njegovog jarana koji ima klaonicu i mesaru

(odgovor članu marija17)
  Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 9:16:17   
minavb
IZVORNA PORUKA: marija17


komsija mi drzi tezgu na pijaci,ja ga bas pitala,kaze svi do jednog kupe na kvantasu i preprodaju,nikako se neisplati da proizvodzaci prodaju na tezgicama,oni prodaju na kvantasu na veliko,a ostali preprodaju

Ovo je tacno. Odavno povrce i voce ne uzimam na pijaci. Ako se odlucim da detetu spremam kasice, spremacu od povrca koje mogu da kupim u mega marketima.

Sto se mesa tice, ono sto ja znam zbog svog posla, meso koje stize iz klanica je sveze, ima urednu propratnu dokumentaciju i temperaturu. I u ovom slucaju je bolje kupovati u mega marketima obzirom da je promet veliki. Male mesare nemaju veci promet pa im meso dugo stoji. Ono koje stoji danima na kraju samelju i opet uvale musterijama. Piletinu vise ne kupujem zbog nekih promena u kontroli mesa, nabavljam preko roditelja. Da nemam tu opciju, kupovala bih Big Chicken-ovu. Imaju odlicne pogone i strogo kontrolisanu proizvodnju.


< Poruku je uredio minavb -- 11.2.2010 9:29:40 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu marija17)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 11:49:48   
majka mara
IZVORNA PORUKA: mihi

Koliko ja znam organsku proizvodnju kašica ima samo Hipp bar kod nas.


mislim da je i juvitana i ostalo,jer jedan dan sam usla u lili da kupim pelene,puna olica kasica je bila,posle par dana sam usla nesto da kupim u isti taj lili i kasica nije bilo,niti jedne i ja pitam gospodju i ona kaze,da su morali sve da povu ku i zamene sa kasicama,sokicima koji su organskog porekla,i da bebelak sad prave od org mleka neki da li je roze,ili zute boje sa zlatnom nalepnicom,uglavnom je novo pak.



< Poruku je uredio majka mara -- 11.2.2010 11:54:34 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 12:16:30   
gagana83
Jesi li sigurna da je ovo proverena informacija?Ja nesto ne verujem.Danas sam  videla u radnji Juvitana kasice bez ikakve oznake da je organskog porekla.Pa ne mogu tak tako od jednom da stvore kasice organskog poreklauser posted image jer zakon tako nalaze.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 14:12:57   
Leki 77
Nije to tacno. I u Evropskoj uniji se prodaju kasice koje nisu organske. Njima nista ne fali, samo nisu organske.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 14:18:11   
Leki 77
IZVORNA PORUKA: minavb

Odavno povrce i voce ne uzimam na pijaci. Ako se odlucim da detetu spremam kasice, spremacu od povrca koje mogu da kupim u mega marketima.



Posto mi deluje da se dosta razumes, da priupitam nesto.
Da li su proizvodi u megamarketima iz staklenika? Da li su proizvodi iz staklenika "vise zatrovani" od obicnih?
Da li i tu vazi pravilo da kupujem samo sezonsko voce i povrce?
Ja sam ekstremno paranoicna po ovim pitanjima jer mi je teca bio profesor na veterinarskom fakultetu u NS i jos se iz detinjstva secam prica oko virsli i sl. stvari pa mi se one gade do dana danasnjeg, iako se detalja ni ne secamuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 14:23:59   
majka mara

IZVORNA PORUKA: gagana83

Jesi li sigurna da je ovo proverena informacija?Ja nesto ne verujem.Danas sam  videla u radnji Juvitana kasice bez ikakve oznake da je organskog porekla.Pa ne mogu tak tako od jednom da stvore kasice organskog poreklauser posted image jer zakon tako nalaze.


ja usla u lili gospodja sto radi tamo tako rekla,kako sam napisala,znaci ja je pitala ona mi rekla.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 14:40:08   
majka mara

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Nije to tacno. I u Evropskoj uniji se prodaju kasice koje nisu organske. Njima nista ne fali, samo nisu organske.


nisam rekla da njima nesto `fali`,u ostalom nepostoji dokaz da je organska hrana zdravija i hranljivija od obicne,nisu radjena istrazivanja za organsku hranu,samo su manje prskana i djubrena prirodnim djubrivom.

pesticidi kojima se prska voce i povrce su u procentima jako mali,i nisu stetni po ljude,u toj kolicini-tako kazu,a ogra.prskaju sa jos manjim procentom,a ja kao majka sam veoma zastitnicki nastrojena prema svom detetu,i tako da mi se vise dopada idea o organ.hrani,kasicama

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 14:44:50   
majka mara

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: minavb

Odavno povrce i voce ne uzimam na pijaci. Ako se odlucim da detetu spremam kasice, spremacu od povrca koje mogu da kupim u mega marketima.



Posto mi deluje da se dosta razumes, da priupitam nesto.
Da li su proizvodi u megamarketima iz staklenika? Da li su proizvodi iz staklenika "vise zatrovani" od obicnih?
Da li i tu vazi pravilo da kupujem samo sezonsko voce i povrce?

Ja sam ekstremno paranoicna po ovim pitanjima jer mi je teca bio profesor na veterinarskom fakultetu u NS i jos se iz detinjstva secam prica oko virsli i sl. stvari pa mi se one gade do dana danasnjeg, iako se detalja ni ne secamuser posted image


mi (srbija) uvozi,recimo,jabuke iz rusije,kao sto ih i izvozimo-samo ne znam gde,te jabuke kad su za branje prvo stoje u hladnjacama po 6 ili 8 mesci,jer proizvodjac ceka `dobru cenu`. a te jabuke na kraju dolaze u megamerkete,pijace i svuda.

sto znaci da je ova prica vrzino kolo,cak i kad bi sami u svojoj bastici sadili voce i povrce,bilo bi pitanje koliko je to zemljiste zagadjeno,i vazduh i kisa koja pada, i kad bi i to sve bilo savrseno onda bi se setili da su nas pre 10 god bobarnvali i da je sve `po malo` radioaktivno.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 15:00:34   
Lu
Ja glasam za domaće ako ništa svježe je pripremljena hrana,mada nemam ništa ni protiv kupovnih (hipp) u nuždi.

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 15:12:09   
minavb
Znam da voce u ogromnim kolicinama izvbozimo u Rusiju, nisam znala da i uvozimo odande. Sto se tice cuvanja voca u hladnjacama, sasvim je normalno da se proizvod, nakon pomolosko tehnoloske klasifikacije, cuva u adekvatnim uslovima cak i do godinu dana , bez ikakve promene.
U svakom slucaju, kad god je moguce, biram uvezeno voce i povrce, narocito ako mogu da vidim na ambalazi da je doslo iz EU ili da je proizvedeno po Global GAP standardima.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kupovne ili domace kasice
11.2.2010 16:49:39   
Verus
Potpisujem.  Ja cu sama spremati...moram se samo opremiti nekom dobrom knjigom, koja kaze tacno, koje se voce i povrce sme zamrznuti i drzati u frizideru, tj. koji tacno broj dana...
A kad negde odemo, onda cu naravno teglice...
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ja glasam za domaće ako ništa svježe je pripremljena hrana,mada nemam ništa ni protiv kupovnih (hipp) u nuždi.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here