Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Zille IZVORNA PORUKA: Diabla Ja stvarno ne znam vise sta da radim. Pisala sam u milion tema, trazila rjesenje, ali ne ide. David od kada je napunio tri mjeseca uzasno spava nocu. On je preko dana bas dobar, rijetko ga nosamo. Do 3.mj je spavao cijelu noc, samo jednom se budio da jede. Onda je pocela luda faza: budio se cesto nocu, placuci. Onda bih da uspavala ljuljuskajuci ga u krevetu, sada u kolicima. Sve sam probala, da ga manje oblacim, da ga vise oblacim, da ga najdem pprije spavanja, da ga ne najedem, da manje spava danju, da vise spava danju, da ga kasnije ili ranije kupam, sa upaljenim ili ugasenim svijetlom, ali on se uvijek budi uvece najmanje po 5 puta, vristeci iz sna. Nije gladan, nije zedan, ama sve mu ugodimo. Izbili su zubi, i dalje spava po njegovome... tj ne spava. Stvarno cu da poludim, spavam na dvosjedu on do mene u kolicima, iznad glave mi fen i cim krene da vristi fen se pali a lijevom rukom ga ninam. Zeljna sam da spavam u svom krevetu. Pokusala sam prije 2 noci da ga stavim u krevetac: svakih pola sata se budio i vristao. Ovako se budi svakih sat do sat i po. Nekada se desi da se probudi dva puta prije jela... Ne mogu da shvatim sta se desava. Jer preko dana nemam nikakvih problema sa njim.... Ovo sam i ja isto prezivljavala sve dok nisam procitala onu njizicu i pocela da je primenjujem. Sad vise nemam problema, Milance spava celu noc, skoro od 20h-7h ujutro, s tim da se jednom probudi oko 4 ili 5 da siki i nastavi da spava bez problema. Cak i ako se probudi tokom noci vrlo brzo se sam uspava, posle minut-dva, a ako duze place ja ustanem, stavim mu cuclu u usta i pomazim ga po glavi i on nastavi da spava. Ja inace nisam za to da se deca ostavljaju da placu, starije dete sam svaki put dizala iz kreveca kad bi zaplakao, a to je bilo jako retko, on je od prvog dana spavao lepo. Isto sam primenila i na mladje dete, i lepo je poceo da spava sve do treceg meseca kad je nocno ustajanje postalo nepodnosljivo. Budila sam se po 10 puta nocu, nosala ga, davala mu da sisa, ljljuskala u kolicima, ma sta sve nisam probala... E kad je napunio 6 meseci onda sam odlucila da to vise ne moze tako. Prvo vece sam ga ostavila u krevecu samog i budnog, i on je jadnicak plakao vise od sat vremena i zaspao. Meni se srce cepalo. Te noci se budio cesto i ja sam ga obilazila i samo ga mazila po glavi. Te prve noci je bilo prvi put da ga nisam dojila punih 10 sati, a on nije ni trazio da sisa vec samo da se mazi. Drugo vece je vec lakse zaspao, plakao je pola sata, umirio se i zaspao. Manje se budio nocu, s tim da je ta noc bila najgora, jer je plakao i smirivao se naizmenicno punih 1,5 sat. Mm je poludeo, ali mu ja nisam dala da ga dize iz kreveca. Sledece vece je zaspao u krevecu za 5 minuta, i budio se mozda tri puta. Svako sledece vece je sve bolje. Osim sto on bolje spava nocu, sad je i bolja beba prekodana, uvek je raspolozen, lepo jede, lepo i spava preko dana. Osim toga i ja sam bolja mama, naspavana sam, raspolozena, imam vise vremena za starije dete, jer do skoro nisam ispustala mladjeg iz ruku. Prosto mi je bilo zao starijeg deteta jer ga zapostavljam zbog mladjeg . Sad je konacno mir u kuci ovaj metod se primenjuje kod dece kog uzrasta?da se set_im kad dodje vreme ...da teodoru naviknem na neki red...pretpostavljam ne pre petog sestog meseca
< Poruku je uredio OTI -- 31.3.2010 14:37:51 >
|