|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Štetnost kozmetičkih proizvoda
14.11.2008 10:55:08   
Anoniman
ČLANAK

Hm?

< Poruku je uredio guppy -- 14.11.2008 20:03:26 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:19:15   
kumara
Nije bas to sve tako opasno. Ja sam dugo radila u kozmetici i na razvijanju novih proizvoda. Cinjenica je da postoje neki sastojci u kremama koji su na duze staze i vece kolicine kancerogeni (za sada ih u kremama ima ako malo). Duze staze: ako bi nanosila kremu 100 godina non-stop na identicno mesto pojavio bi se rizik od raka.

Jedan od tih sastojaka ja PARABEN. Ima ga u dezodoransima, kremama, samponima. U svetu je trend da se on izbacuje iz proizvoda jer su mediji napravili citavu frku oko svega toga, iako zaista nie toliko opasno kao sto pisu. Kod nas to jos nije stiglo. Ali eto, ako hocete da budete oprezne, citajte sastojke na kozmetici koju kupujete, i pokusajte da nadjete ono sto nema Paraben, Mada nisam sigurna da kod nas u masovnoj potrosnji postoje takvi proizvodi. U svetu se oni vode kao prirodni, organski.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:20:18   
kumara
Sorry sto mi na momente fali j u recima, ali me ta dirka na tastaturi zeza.

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:26:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lenka

Sorry sto mi na momente fali j u recima, ali me ta dirka na tastaturi zeza.


user posted image user posted image user posted image  A ja mislila da si nepismena... ŠALIM SE!

Thanks na info o Parabenu!

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:29:37   
kumara
Hvala, hvala Tasho!!! user posted image user posted image user posted image

Evo sta sam nasla na netu (da i aluminijumske soli su problematicne):

Prirodom do Zdravlja: Opasnost Skrivena u Dezodoransima

Tržište je prepuno raznih vrsta i oblika dezodoransa, međutim većina njih je u stvari izuzetno opasna za naše zdravlje. Kroz kreiranje proizvoda koji će što jače i što duže maskirati ili sprečavati znojenje i odor, proizvodjači su kreirali proizvode koji više nisu sasvim bezbjedni za naše svkodnevno korištenje.

Naučnici su kroz istraživanje tumora dojke pronašli tragove parabena u uzorku tkiva tumora iz dvasdeset različitih uzoraka. Dalje studije su pokazale da paraben, hemikalija koja se nalazi u dezodoransima i drugim kozmetičkim proizvodima, prolazi kroz kožne pore nakon što se nanese na kožu. Dalje se pokazalo da paraben može imitirati dejstvo ženskog hormona estrogena, čiji višak može da uzrokuje rast tumora dojke. Ove studije u isto vrijeme pokazuju povezanost između povećanog korištenja komercijalnih dezodoransa i naglog rasta broja tumora dojke. Dalja istraživanja se rade na uspostavljanju veze između estrogena i drugih kemikalija koje se nalaze u dezodoransima.

Ove vijesti je BBC objavio još 2004. godine, dok je Dr Mercola (pobornik prirodnog načina liječenja i prevencije) već godinama ranije upozoravao na opasnost komercijalnih sredstava protiv znojenja i dezodoransa koji sadrže parabene i aluminijum. Sredstva protiv znojenja su još i kompleksnije opasnosti jer za razliku od dezodoransa, zatvaraju pore na koži, te time blokiraju izlazak znoja. To dejstvo postižu putem aluminijuma koji je njihov aktivni sastojak. Dezodoransi ne sprečavaju znojenje već samo neutrališu miris znoja djelujući antiseptički.

Problem sa sredstvima protiv znojenja je što aluminijum koji biva absorbovan kroz kožu, odlazi u mozak gdje se gomila i može uzrokovati dosta ozbiljne posljedice. Istraživanja su povezala ovu pojavu sa naglim povećanjem broja ljudi sa Alezheimerovom bolešću. Studija izvršena u 2004. od strane Dr Kris McGrath, u Chicago su pokazala povezanost između upotrebe sredstava protiv znojenja, brijanja ispod pazuha i tumora dojke.

Razlog za ovako kobne posljedice su otrovi u soli aluminijuma kao što je aluminijum hlorohidrat. Kada je koža izbrijana pore su puno više otvorene i ovaj otrov veoma lako nalazi put do unutrašnjeg tkiva. Odmah ispod kože ispod ruke se nalazi limfni sistem koji je direktno spojen sa dojkom. U ovom studiju više od 400 pacijenata koji su preživjeli rak dojke su se prisjetili da su u prošlosti koristili sredstva protiv znojenja i dezodoranse nakon brijanja. Dr Kris McGrath je u ovom istraživanju utvrdio da žene koje nakon brijanja ispod pazuha nanose sredstva protiv znojenja imaju sanse da dobiju rak dojke 22 godine prije žena koje ne koriste sredstva protiv znojenja.

Sa ovim rezultatima na umu, britanski naučnici su pronašli tragove hemikalija koje se zovu parabeni u tkivu koje su uzeli iz tumora dojke. To istraživanje je objavljeno prošle godine u Journal of Toxicology i sugeriše da je kozmetika (naročito dezodoransi) najvjerovatniji uzrok raka dojke. Ali šta učiniti sa ovim informacijama?

Naša sugestija je da ukoliko koristite komercijalne dezodoranse, koristite one koji ne sadrže aluminijum ili parabene (na većini lista sastojaka se nalaze, ali budite pažljivi jer neke kompanije koje ih koriste zaobilaze njihovo listanje na listi sastojaka). Parabeni su takođe sastavni dio drugih kozmetičkih preparata pa je preporučljivo izbjegavati i te druge proizvode. Parabeni se koriste kao konzervansi u kozmetici, i često mogu biti izlistani kao methyl-paraben, ethyl-paraben, propyl-paraben, butyl-paraben, isobutyl-parabem, ili E216. Dakle idealna solucija je zaobilaziti ih kompletno. Ali šta koristiti umjesto njih?

Prvi korak je čuvanje i gradjenje zdravog organizma kroz zdravu ishranu iu redovnu highijenu, što će minimalizirati odore. Sto manje hemikalija unosite, manje hemikalija će izlaziti kroz kožu i time ćete smanjiti mogućnost da se razvijaju izuzetno neprijatni mirisi. Korištenje dezodoransa sa isključivo prirodnim sastojcima će uz redovnu higijenu i zdravu ishranu biti takođe efikasno. Pažljivo čitajte sastojke i potrošite svoj novac samo na one proizvode koji neće škoditi vašem zdravlju. U starim priručnicima takođe se nalaze instrukcije za korištenje jabukovog sirćeta nakon tuširanja za pomoć regulisanja kiselosti kože što sprečava razvoj bakterija i time eliminiše neprijatan miris. Protiv znojenja takođe pomaže malo sode bikarbone ispod ruke koja brzo reguliše kiselost i upija neprijatan miris.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:33:47   
kumara
A evo i ovo - KLIK

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:39:10   
kumara
Evo i ovo, ali se vise odnosi na dezodoranse. Pa da ne bih dobila i ja pec-pec po prstima user posted image , mozda bi trebalo otvoriti novu temu ili da se ovde svercujem dok guppy ne provali. user posted image

KLIK

i opet KLIK

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:43:00   
Anoniman
Skroz si me skenjala, s obzirom na moje druge dve teme:

ČVOR U DOJCI

i

ZNOJENJE

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:45:31   
Anoniman
Mislim da je jednostavnije da guppy promeni naziv teme u nešto tipa "Štetnost kozmetičkih proizvoda", nego da otvaramo temu za kreme pa temu za dezodoranse... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Istraživanje: Kreme povećavaju rizik od r...
14.11.2008 11:54:08   
kumara
Znam, sad i ja vidim da sam malo preterala sa svim ovim clancima. Zato sam i skroz na pocetku rekla da je sve to malo medijski naduveno. Nije rizik toliko veliki koliko novine pisu. Za sada se sve svodi na to da rizik moze da postoji, ali nije dokazano da je 100% tako. I dalje je pusenje na primer veci rizik od toga.

Ja sam gledala i citala neke ozbiljne studije na tu temu na bivsem poslu i sve je to za sada na nivou pretpostavki i istrazivanja.

Izvini, stvarno mi nije bila namera da vas ubacim u paranoju, vec (kad si potegla temu na kojoj sam nekad radila) da vas informisem o onome sto znam. user posted image

I jos nesto, sve ovo ne znaci da sad treba kupovati samo te prirodne proizvode koji su skupi kao sam djavo... Deo price oko parabena i stetnih sastojaka potegle su bas te kompanije koje prodaju prirodne proizvode da bi poboljsali svoju prodaju. Marketing je cudo!

Ako ti nesto znaci, cak i kad sve to znam, a i dalje koristim komercijalne dezodoranse tipa Dove i Nivea, i komercijalne kreme tipa L'Oreal.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
14.11.2008 12:00:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lenka

I dalje je pusenje na primer veci rizik od toga.



user posted image

<dodala guppy: Molim korisnike kada pišu odgovore, da odgovore na OVAJ post, kako bi ostao nov naziv teme "Štetnost kozmetičkih proizvoda". Hvala!>

< Poruku je uredio guppy -- 14.11.2008 20:03:04 >

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
14.11.2008 20:04:45   
guppy RR
I ja sam čitala već svašta o dezodoransima... Ali šta ću kad mi one prirodne variante (tipa "deo kristali") ne pomažu, pa se poslužujem onog, što ima na tržištu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
20.11.2008 15:53:58   
guppy RR
Evo danas u slovenačkim novinama... KLIK

Umro je dečak koji je "preterano" koristio dezodorans Lynx Vice (kod nas Axe). Taj deo je prouzrokovao štetnim tvarima aritmiju srca i time i njegovu smrt.
Kažu da Unilever nije kršio propise prodajući taj proizvod, jer na njemu piše da prekomerna upotreba tok dezodoransa ima nuspojave...

S T R A Š N O !!!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
20.11.2008 17:51:57   
kumara
Ju ja ne mogu da verujem!!!! Strasno!!!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
8.7.2010 23:36:33   
Marija190
Na poslednjem UZ dojke mi je doktorka skrenula paznju da ne koristim dezodoranse sa solima aluminijuma i da ne stavljam dezodorans odmah nakon brijanja nego da se na primer brijem uvece a dezodorans da stavljam ujutro. Rekla mi je da mi je malo iziritirana zlezda pod jednim pazuhom i da treba da pazim, a i inace, kao, ne valja. Otprilike mi je ispricala isto ovo sto pise u clancima koje ste postavile.

Prevrnula sam pola grada trazeci dezodorans bez aluminijuma, jer ga svi oni popularni kao sto su Nivea, Dove i sl. imaju.

Nasla sam samo par komada a jedini koji mi radi posao je Felce azzuro. 

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:21:28   
dunja RR
Ja se znojim, uglavnom samo ispod miške i ranije sam koristila dezodorans. Jednostacno, ne pomaže mi samo tuširanje, moram da stavim "nešto" posle. Poslednjih mesec dana ne koristim ništa. Na VTO nam je rečeno bez parfema, dezodoranasa, kupki - da ne rasteramo embrione. Pridržavala sam se svega.

Po ovoj vrućini ću jednostavno morati nešto da stavim.

Stik?

Koji? Da tražim bez aluminijuma?

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.5.2013 21:22:35 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Marija190)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:29:44   
minnica
Ja sam posle porođaja (zbog dojenja) izbegavala stikove i uopšte mirisne dezodoranse, pa sam koristila onu Lidera deo kremu. Ona nema alkohol ni konzervans, a može se, uz redovnu higijenu, nanositi svaki drugi dan.

< Poruku je uredio minnica -- 3.5.2013 21:30:31 >


_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:32:17   
dunja RR

Hvala mila, to je to što mi treba! Gde ima da se kupi?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:36:15   
Verolina
Ma stik koristi opusteno.
Dezodoranse ja nikome ne preporucujem. I u trudnoci bez anticelulit gelova, gelova za strije (sem prirodnih kombinacija ulja, tipa Saljic), bez izlaganja toksinima tipa farbe, laka, spavanja u isparenjima od kreca i polikolora, udisanja domestosa, brefa i sone kiseline. To su jako opasne stvari koje mogu da naprave malformacije na plodu. Dezodorans je od svega ovoga najmanje opasan.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:37:31   
minnica

IZVORNA PORUKA: dunja RR


Hvala mila, to je to što mi treba! Gde ima da se kupi?


Ima i u apotekama i u marketima. user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 21:40:44   
dunja RR

Hvala devojke user posted image

Mene ovo sve stvarno zanima, baš mi čudno da ove teme zvrje prazne, dobro je da ih malo dignemo user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
3.5.2013 22:32:27   
Sanchy
Sto se tice dezodoransa i stikova itd..moram da naglasim da ih ne bi trebalo prskati u pazusnu jamu jer su puni aluminijuma koji je kancerogen..,ja o tome nisam razmisljala dok nisam bila na ultrazvuku grudi gde mi je zabelezano uvecanje limfnih zlezda u obe pazusne jame pa me je dr upozorila na to..tako da od tada koristim sebamed roll on aluminium free a sto se tice dezodoranasa njih ako koristim,sto je retko,poprskam na odecu..,inace posle dva do tri m eseca zlezde su mi se povukle..Takodje u DM ima tih stikova koji pripadaju sertifikovanoj prirodnoj kozmetici Alverde ,uzimala sam i njega,bez alkohola,aluminijuma,konzervansa itd...preporucujem..inace i za bebu koristim Alverde kozmetiku jer nema parabena i ostalih gluposti u sebi,zadovoljniuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 3.5.2013 22:38:26 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
4.5.2013 9:13:18   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Sanchy

ja o tome nisam razmisljala dok nisam bila na ultrazvuku grudi gde mi je zabelezano uvecanje limfnih zlezda u obe pazusne jame pa me je dr upozorila na to..


Izgleda da ću i ja morati na UZ da se isproveravam, i ja sam se prskala, doduše jednom dnevno, meni je deo obično trajao po godinu dana.
E potražiću taj Sebamed, čula sam da je ok ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Štetnost kozmetičkih proizvoda
4.5.2013 9:27:20   
Trcosava
Dunja i za to sam čitala, neka mama je pisala ovde nekom dokoru da li to šteti bebi - i odgovor je bio ne (kad sam rekla za farbu da je preterivanje, misila sam na lekare).
No, ti sad kupi tu koji hoćeš, a ja u julu kad dođem donosim ti ovo
''Bioaktivni roll-on deodorant z manuka medomBioaktivni roll-on deodorant z manuka medom, alojo, islandskim mahom, vitaminom E in sončničnim oljem.
24-urna zaščita - za obnovo in osvežitev kože.
100% certificirano ekološki, 100% naraven, ne vsebuje alkohola, brez kemikalij, brez aluminija, parabenov, brez SLS-ja, brez umetnih barvil in dišav.''

Ovaj konkretno je sa manuka medom (meni je najlepši miris, imam njihovo mleko za telo), imaš i od lavande i čajevca. Ti mi reci koji da ti kupim.
OVA kozmetika je u pitanju.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here