|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Testenina sa tunjevinom po gupikino
25.4.2009 19:24:32   
guppy RR
Ovo mi je jedan omiljenih recepata za makarone / špagete, Mmmmmm!!!
(smajli koji se oblizuje) user posted image

Treba vam:
  • maslinovo ulje (ili neko drugo)
  • pola belog luka
  • paradajz sos
  • vegeta (ili so i drugi začini), biber, peršun, bazilika
  • 4 konzerve tunjevine
  • malo belog vina

Umak je gotov u nekih 20ak minuta, tako da dok čekate da provri voda za makaronice, možete početi da kuvate.

Prvo očistite pola belog luka. Ja struk volim da presečem popola. Luk se stavlja u tavu (obožavam da kuvam ovo u teflonskoj tavi - opet) na kašičicu maslinovog ulja (hladnog!!). Sačekate da se to zagreje i na laganoj vatri luk polako u ulje pusti svoju aromu. Kada vidite da luk počinje da rumeni, malo ga okrenite na drugu stranu, a kad porumeni ceo, izvadite sve komadiće pažljivo iz tave.

To što ostaje u tavi je malo maslinovog ulja sa aromom belog luka.

Uzmite poklopac (!!) i napola poklopite tavu dok sipate paradajz sos. Ja sam totalni lubitelj paradajz sosa, pa tu sipam nekih pola litra. Poklopac je tu skoro neophodan, jer dođe do spajanja vrelog ulja i vode iz paradajza (matematika = prskanje paradajz sosa po celoj kuhinji).

Kada se prskanje smiri, skinite poklopac sa tave i kuvajte umak na laganoj vatri, tako da voda polako vri iz njega. Ako ste kupiti gust paradajz, dospite malo dople vode, a ako je ređi, super je. Nek se lepo krčka. U taj umak se odmah dodaje kašičica vegete ili drugi začini po izboru, koji se dobro kombinuju sa tunjevinom. Taj paradajz sos se meša, dok ne izgubi dobar deo svoje tečnosti i postane srednje gust.

Znači, kad sos više nije vodenkast, stavlja se tunjevina. Neki vole jednu, ja stavim 4 male Rio Mare konzerve. Volim da izmrcvarim tunjevinu da raspadne na komadiće i sve to ostavim da još nekih 5 minuta kuva u paradajz sosu i da se napije ukusa.

(ne zaboravite na makarone, hehhe, eno kipi!!)

Kada se sve to prepoji ukusima, sipa se malo belog vina. Malo = čašica za rakiju ili recimo ... šestina obične čaše. Lupam. To ja onako od oka doziram. Umak se kuva još nekih 5 minuta, da alkohol izađe iz jela, a ukus vina ostaje. Pred sam kraj dodaje se biber, bazilika i peršun i servira se odmah nakon pripreme.

Prijatno od gupike!
user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Testenina sa tunjevinom po gupikino
26.4.2009 16:08:22   
afrodita
Bas si ovo lepo sve napisala, jasno i glasno.
Moj Daki jako voli umake i sosove, probacu i ovo.
Javicu ti kako mu se dopalo.user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Testenina sa tunjevinom po gupikino
28.3.2010 15:11:28   
Anoniman
tunjevinu u komadicima?
pretpostavljam da se ocedi od ulja???

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Testenina sa tunjevinom po gupikino
28.3.2010 16:07:13   
Anoniman
Ja ne volim to komplikovano user posted image Skuvam makarone, dodam tunjevinu, biber, moze i pavlaka, izmesam i njupam!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here