|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ključne reči:

image
/11


 

       Kora:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika vode
  • 6 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

 

       Šam:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta

        

       Šerbet:

  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja vode


  1. Umute se žumanca sa šećerom pa se doda sve ostalo,izmeša i izlije u pleh od špreta pokriven pek papirom (dakle onaj najveći) Peče se na 200°C 10ak minuta,tj. dok ne porumeni. Kada se malo prohladila kora iseče se na pola,pa se jedna polovina iseče na male parčiće (to je kora odozgo)
  2. Belanca se umute uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam,pa kada je dooobro umućeno na samom kraju se doda kašika sirćeta. Onda se doda vreo šerbet,i nastavlja se sa mućenjem bar još 5 minuta. Ostavi se nekih 15-20 minuta da se ocedi višak šerbeta,pa se lagano kašikom prebacuje na koru koju smo stavili u manji dublji pleh. I na kraju se odozgo poredjaju parčići kore.


Prilikom mućenja belanaca,bitno je da se jako dobro umute u prilično čvrst šam,i kada se doda šerbet nakon mućenja,takodje je bitno da odstoji neko vreme,jer se višak šerbeta izdvoji,pa onda ni same šampite neće splasnuti.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Markiza Torta (malo improvizovana)
Ringerajin kuvar: lelaigor
Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here