|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
12.12.2021 21:52:36   
dunja RR
Friday, hvala :)

Želim vam svima isti, ili bolji scenario!


Ovo što ti je Goca rekla za dodatne analize, da i meni je to rečeno kod njih, pre 8 godina, ali ja mislim da oni to moraju da kažu, u skladu sa tim ugovorom koji imaju, sa državom.
Ipak, ja sam bila maksimalno dosadna, i u dogovoru sa njihovom dr (koja tamo više ne radi, ginekolog), odradila sve što treba, posebno nakon prve VTO, kada sma bila trudna pa bio BO u 9. nedelji.

Snaja se porodila pre 5 dana, 12 dana ranije u odnosu na termin, još su u bolnici (beba ima žuticu), tako da videću, ako nekad bude mogla da mi prenese info, pa javljam.



IZVORNA PORUKA: Friday

Pozdrav devojke,

dunja RR, tvoja prica je zaista inspirativna :) nadam se da cemo i mi uspeti u ovoj borbi :)Videla sam da si napisala da je tvoja snaja radila skoro VTO u NF, i posto ja pokusavam da pronadjem informacije o proceduri u NF ( u koje vreme se daje terapija, vadi krv, ultrazuk, kojeg doktora preporucuju?) ovo me zanima jer sam cula da se u NF provodi po ceo dan do et a pokusala bih to da uklopim sa poslom, do sad nisam uzimala bolovanje zbog toga, cisto me zanima koja je organizacija do et. Ako tvoja snaja bude raspolozena da podeli ove informacije sa nama  otvorila sam posebnu temu VTO u GAK NF gde moze da podeli sa nama svoje iskustvo, verujem da bi znacilo mnogima.Morence, ja sam se skoro raspitivala za privatnu histeroskopiju na temi koja se bas tako zove, tamo mozes pronaci vise informacija.Ja sam kod Goce bila pre 2 godine, cula sam da ima jednog od boljih embriologa, tretman mi je bio ok ali nije uspelo. Otisla sam od nje jer, kao sto sam napisala ranije na drugoj temi, nakon neuspele vto kada sam je pitala sta bi mogla jos da uradim od dodatnih analiza za sl. put (npr. trombofilije, ogtt...) ona mi je rekla kako ona ne moze da mi trazi dodatne analize jer sam preko fonda...i tu sam je batalila.



< Poruku je uredio dunja RR -- 12.12.2021 21:53:38 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Friday)
Direktna veza do poruke: 1751
   RE: Klinika Ivanović
13.12.2021 12:17:55   
Friday
dunja RR hvala ti na brzom odgovoru. Pa neka je sa srecom bebcu i roditeljima :) i da sto pre izadju iz bolnice to je najvaznije, a za ostalo cemo lako :)


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1752
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 1:59:14   
lesli

IZVORNA PORUKA: Mops

Sve me zanima :)..Kako se priblizava sve vise razmisljam o tome 😬.Zanima me da li si striktno vodila racuna o ishrani pre vto?Posto pokusavam,ali mi se kao za baksuz nesto jede sto ne smem.Sigurno malo psihicki.Planiram da otvorim bolovanje dan pred transfer.Pa me zanima da li treba da imam neku posebnu dokumentaciju kako bi mi dr iz dom zdravlja otvorila bolovanje?




U sustini da, bilo bi dobro da se pridrzavas rezima ishrane sa sto manje UH, tacnije secera. Pogotovo ako imas insulinsku rezistenciju. I lagana fizicka aktivnost - set_nja ili neke vezbe (ne previse intezivne).Izadji i set__aj, okupiraj se necim ( knjiga, film…) kada nisi na poslu.Meni je za bolovanje bila dovoljna ona sema gde ti je napisala od kog do kog dana ide diferelin/dekapeptil, kada se ukljucuje estrofem, kada da dodjes na uz…E sad da li su svi lekari takvi, ne znam. Ali uglavnom su ok kad vide da je VTO. U svakom slucaju, nakon transfera ces dobiti otpusnu listu, a za bolovanje imas fore 3 dana da otvoris, ako se ne varam. Tako da mozes da posaljes muza ili da ti odes nakon transfera u krajnjoj liniji…
Ja sam prvi put otvorila bolovanje odmah cim sa dobila i krenula sa diferelinom i estrofemom. Tada je bila epidemija morbila, a ja sam estrofem tada bas lose podnosila. Kako ga popijem krene da mi se mutlja po stomaku i ubrzo dobijem dijareju. Imala sam i grozne mucnine od njega. Drugi put je vec bila korona i krenuo je neki talas, tako da bolovanje isto odmah mada sam estrofem bolje podnela. Treci put sam otvorila bolovanje kad mi je zakazala transfer. Tada mi je radila sa femarom, koja se pije samo 5 dana (posle ide utrogestan) i ok sam je podnela.
E da… i zgodno je da otvoris bolovanje cim ti zakaze transfer, jer posle uz na kom proceni da je endometrijum dobar zakazuje transfer i uvodi utrogestan. Utrogestan se koristi 3x na dan!7-15-23h i treba da odlezis posle utrogestana bar jedno pola sata. Meni bi bilo neizvodljivo da idem na posao sa takvim rezimom koriscenja.

< Poruku je uredio lesli -- 14.12.2021 2:05:37 >

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1753
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 2:07:45   
lesli
Pitaj sta te jos zanima.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1754
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 11:26:20   
Morence
Hvala puno na informaciji,kod Goce ispada jos I najeftinije sto se tice histeroskopije, u odnosu na druge klinike.Jedina stvar koja mene muci jeste ulazak u opstu anesteziju,koju ne podnosim i nikad nisam bila🥺Zato ne znam da li je bolje da se to radi u nekoj bolnici mozda zbog anestezije i svega toga ili ne.Ne znam da li VTO ukljucuje ikakvu opstu anesteziju za nesto, ali ako neko ima iskustvo sto se tice opste na ovoj klinici ,znacilo bi mi da podeli🌺

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1755
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 12:39:33   
lesli
Vto ukljucuje opstu anesteziju prilikom aspiracije jajnih celija. E sad, mozda postoji opcija i da je rade u lokalnoj, to ne znam. Ali totalna je deo standardne procedure…

(odgovor članu Morence)
Direktna veza do poruke: 1756
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 19:38:02   
Mrvko
Histeroskopiju možeš u frontu da odradiš ako si već iz Bg odradi tamo za džabe odradice ti isto kao i ona samo sto ćeš njoj da platiš a ako nešto krene po zlu ona će te svakako poslati u front.

(odgovor članu Morence)
Direktna veza do poruke: 1757
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 19:44:07   
Morence
Pa ja sam i htela prvobitno u frontu, ali imaju termine tek od jula meseca, to mi je kasno zaista, zato jurim nesto privatno, posto drzavno se ceka bas

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1758
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 19:53:56   
Mrvko
Ne znam da li da probate tamo da Vam neko napise da je hitno, jer dok sam bila tamo pre neki dan neka devojka je bas to radila i htela da joj radi njen doktor da ga zovu a dr koji je bio u smeni je rekao “nas ovde ima 15 koji to radimo”  bas me cudi da se čeka toliko a toliko ih to radi 😑 koliko sam videla pripremu dan pre toga nema jela od kada Vam oni kažu uveče Vas klistiraju onda se popije bensedin pred spavanje i voda sme do nekih 22h posle toga ništa i intervencija je u anesteziji malo dremnete i probudite se kada se sve završi bez brige kateter stave kada Vas uspavaju 🙂

(odgovor članu Morence)
Direktna veza do poruke: 1759
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 20:59:58   
Mops
Lesli,hvala puno na odgovoru.Onda cu videti sa doktorkom u ponedeljak ,kada budem isla na kontrolu.Fizicke aktivnosti imam dosta u toku dana ,jer radim u jaslicama sa malim bebama :).Sto se tice ishrane,malo prekrsim,ali cu i to malo ukinuti😬 .Da li posle transfera ima jos neke terapije?Da znam i zbog finansiskog aspekta.Naravno,ako mi endometrijum bude dobar za transfer.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1760
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:23:50   
Mrvko
Isto utrogestan ide 3x dnevno progesteron na svaki 3. Dan i zavisi šta imate od redovne terapije 

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1761
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:26:05   
Mops
Divno😊..Hvala na odgovoru.

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1762
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:29:03   
Mops
Izvinite,imam jos jedno pitanje.Da li je i vama kontrola/ultrazvuk do transfera ulazio u cenu od 240.000 din?

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1763
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:29:55   
lesli


IZVORNA PORUKA: Mops

Lesli,hvala puno na odgovoru.Onda cu videti sa doktorkom u ponedeljak ,kada budem isla na kontrolu.Fizicke aktivnosti imam dosta u toku dana ,jer radim u jaslicama sa malim bebama :).Sto se tice ishrane,malo prekrsim,ali cu i to malo ukinuti😬 .Da li posle transfera ima jos neke terapije?Da znam i zbog finansiskog aspekta.Naravno,ako mi endometrijum bude dobar za transfer.



-Utrogestan 3x200mg. Trazi da ti prepisu u dz, nemoj da kupujes onaj sto Goca valja u dilu sa Laurusom za 2000+ po kutiji. Ne utice na ishod izbor utrogestana. Pred Gocom ne komentarises nista.-Estrofem, nastavljas do pozitivne bete. I onda nakon toga do 12. nedelje ako dodje do trudnoce.-Redovna terapija.-Depo, ja za prvi transfer nisam imala, ali posto sam u toj trudnoci krvarila bas obilno i dugo, za drugi i treci mi ga je dala. Sam progesteron nije mnogo skup, ali usluga davanja jeste (osim ako ne dolazis na kliniku). I mora da ga daje strucno lice, jer je uljani rastvor!!!

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1764
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:30:08   
Mrvko
Meni lično nije 

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1765
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:31:35   
Mrvko


IZVORNA PORUKA: Mops

Izvinite,imam jos jedno pitanje.Da li je i vama kontrola/ultrazvuk do transfera ulazio u cenu od 240.000 din?





Meni nije ulazio u cenu

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1766
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:32:57   
lesli


IZVORNA PORUKA: Mops

Izvinite,imam jos jedno pitanje.Da li je i vama kontrola/ultrazvuk do transfera ulazio u cenu od 240.000 din?




Meni za prvi krio(koji se nije placao jer je prvi transfer) nije radila uz 2. dc. Radila je uz 13. dc da vidi endometrijum i mislim da se to nije placalo. Nisam 100% skgurna jer je bilo pre 4 godine.Ova dva sad sto sam radila, placao se svaki uz do mokenta kad kaze dobar je endometrijum, idemo na transfer.

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1767
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:34:35   
lesli
Mops, odakle si?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1768
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:35:11   
Mops


IZVORNA PORUKA: lesli



IZVORNA PORUKA: Mops

Lesli,hvala puno na odgovoru.Onda cu videti sa doktorkom u ponedeljak ,kada budem isla na kontrolu.Fizicke aktivnosti imam dosta u toku dana ,jer radim u jaslicama sa malim bebama :).Sto se tice ishrane,malo prekrsim,ali cu i to malo ukinuti😬 .Da li posle transfera ima jos neke terapije?Da znam i zbog finansiskog aspekta.Naravno,ako mi endometrijum bude dobar za transfer.



-Utrogestan 3x200mg. Trazi da ti prepisu u dz, nemoj da kupujes onaj sto Goca valja u dilu sa Laurusom za 2000+ po kutiji. Ne utice na ishod izbor utrogestana. Pred Gocom ne komentarises nista.-Estrofem, nastavljas do pozitivne bete. I onda nakon toga do 12. nedelje ako dodje do trudnoce.-Redovna terapija.-Depo, ja za prvi transfer nisam imala, ali posto sam u toj trudnoci krvarila bas obilno i dugo, za drugi i treci mi ga je dala. Sam progesteron nije mnogo skup, ali usluga davanja jeste (osim ako ne dolazis na kliniku). I mora da ga daje strucno lice, jer je uljani rastvor!!!


U redu,onda cu i ja traziti na recept.Iskreno,svako puno kosta ceo postupak..Hvala za informacije.Pocela sam i sa terapijom kiseonika kod Tijane.Prepisane su mi 3 terapije.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1769
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:38:12   
lesli
Presoterapije su prodavanje magle, ali ako mozes da isfinansiras ok. Lepo je da se ovako opustis.

Depo verovatno mozes da primis u dz. Kod privatnika je usluga davanja oko 900din. Ne pravi ti razliku bar u MG sistemu da li je tvoj ili njihov progesteron. Sta vise, mislim da je jeftiniji njihov nego da kupis u apoteci.

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1770
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:38:37   
Mops


IZVORNA PORUKA: lesli



IZVORNA PORUKA: Mops

Izvinite,imam jos jedno pitanje.Da li je i vama kontrola/ultrazvuk do transfera ulazio u cenu od 240.000 din?




Meni za prvi krio(koji se nije placao jer je prvi transfer) nije radila uz 2. dc. Radila je uz 13. dc da vidi endometrijum i mislim da se to nije placalo. Nisam 100% skgurna jer je bilo pre 4 godine.Ova dva sad sto sam radila, placao se svaki uz do mokenta kad kaze dobar je endometrijum, idemo na transfer.


Pred aspiraciju sam bila na kontroli i rekli su mi da sam sad usla u postupak i da se ultrazvuk ne placa.I nisam placala.Da bih otisla skoro na pregled i hteli su da mi naplate ,gde sam prenela informaciju koju sam dobila.Pa sam ostala zbunjena da li sam ja pogresno shvatila.Iz Beograda sam.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1771
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 21:49:23   
Mops


IZVORNA PORUKA: lesli

Presoterapije su prodavanje magle, ali ako mozes da isfinansiras ok. Lepo je da se ovako opustis.

Depo verovatno mozes da primis u dz. Kod privatnika je usluga davanja oko 900din. Ne pravi ti razliku bar u MG sistemu da li je tvoj ili njihov progesteron. Sta vise, mislim da je jeftiniji njihov nego da kupis u apoteci.


Meni se cini da to i nema nekog efekta.Pristala sam jer mi je prvi transfer,i u zelji da sve bude u redu.Ali sve vise mislim da je bacanje para...Provericu u dz,ako bude doslo do toga da primam.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1772
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 22:00:07   
Mrvko
Kada popijes femaru i stvore se folikuli rečice ti da imaš odnos da bi pukli i ukoliko ne puknu dok ih prati biće vremena i za 4. Preso ona će te samo pitati da li ideš ako slažeš pobesnece 😂, i dan transfera pre transfera ideš na jedan preso pa onda transfer 

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1773
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 22:03:15   
Mops


IZVORNA PORUKA: Mrvko

Kada popijes femaru i stvore se folikuli rečice ti da imaš odnos da bi pukli i ukoliko ne puknu dok ih prati biće vremena i za 4. Preso ona će te samo pitati da li ideš ako slažeš pobesnece 😂, i dan transfera pre transfera ideš na jedan preso pa onda transfer 


Divota 😬..Kada mi ukljucuje femaru?

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1774
   RE: Klinika Ivanović
14.12.2021 22:07:15   
Mrvko
Pa ako već nije uskoro će ne mogu da se set_im drugi dan ciklusa sam išla i od sutra je rekla da pijem a od prekosutra preso tako je bilo na 72h se radi sigurno ćeš bar 5 imati 

(odgovor članu Mops)
Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here