Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:14:37
|
|
|
|
JACIKA77
|
joj izvini zaboravila sam da ti odgovorim na pitanje,jesam iz Bg-a Petlovo brdo...iz kog dela Bg-a si ti
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:16:33
|
|
|
|
margom
|
Ja bih njih ipak pitala, da ne bude kasnije problema.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:19:05
|
|
|
|
margom
|
Zemunski klan hehehehehe.......A sta cete za odlaske tamo-vamo za UZ i kasnije aspiraciju i embriotransfer.....mi se jos nismo odlucili, mozda budemo par dana za aspiraciju i posle dva dana za transfer.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:20:42
|
|
|
|
JACIKA77
|
Ja sam ih pitala kako dalje,kada pocnem da pijem microgynon oni su mi rekli da ce me zvati da mi kazu kada tacno dolazim kod njih na kontrolu i ako je sve ok da mi daju diferelin...mozda to treba da se donese kada pocinje stimulacija pa ce mi to tek tada reci da odradim...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:24:01
|
|
|
|
JACIKA77
|
ja sam do skoro zivela u Zemunu,okretnica 15-ice,gde si ti...putovacu do Valjeva nije to mnogo par puta,ne bih da budem van kuce kada Valjevo nije toliko daleko...cas posla basom tamo vamo i budem kod svoje kucice,a kada bude aspiracija i transfer tada cu sa mm kolima
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:35:50
|
|
|
|
margom
|
Pa ja sam na 5 minuta od okretnice 15-ice hehehe...I mi smo isto planirali kolima na ove krace posete, na UZ i vadjenje krvi, a mozda bi otisli tamo vece pre aspiracije, nekako mi se ne juri ujutru rano kada je to u pitanju...kod nas sam ja sofer, ali to mi ne smeta, auto je udoban, automatik i put nije dugacak.....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 3.3.2015 18:39:23
|
|
|
|
JACIKA77
|
Ne mora da znaci da ce ti aspiracija biti rano a i to kratko traje zadrzaces se nekih sat vremena...ako imas fb posalji mi zahtev https://www.facebook.com/profile.php?id=100005950083994 cesto ja dolazim tamo pa mozemo da pijemo kaficu...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 6.3.2015 18:05:29
|
|
|
|
margom
|
Odradila danas briseve, a za one silne analize krvi, koje je dr Bane trazio za sledeci dolazak u Valjevo, rekose mi u NF da dodjem par dana pred put u Valjevo. Sada me zanima da li je to rano raditi, jer pretpostavljam da ih je trazio zbog aspiracije tj. anestezije...a meni bi pocetak stimulacije trebao biti od 20. marta, pa ne znam kada da racunam da bi otprilike bila aspiracija...to pitam jer ukoliko te analize moraju biti samo par dana stare, ne znam kada da ih radim, ovi u Frontu mi rekose da dodjem 17-18. marta... Sta misle iskusnije devojke ? Cmoknm vaaaaas sveeee........
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 6.3.2015 21:39:09
|
|
|
|
Skijasica
|
Margon, mozes da ih uradis i sada. Oni ih traze zbog anestezije. Oni te analize uopste ne gledaju. Meni oba puta nisu trazili, rekli su samo u nedaj Boze slucaju ih uzmu. Bili su uz mene ali ih niko nije gledao. Ja sam ih uradila negde oko 20 dana pre aspiracije. Ako 20. kreces ocekuj negde izmedju 8 i 10 dana da bude aspiracija. Ja sam sve vreme stimulacije bila u VA, znaci uradila sam ih pre odlaska u VA.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 7.3.2015 10:46:26
|
|
|
|
margom
|
Tako sam i mislila.....ma nema problema, uradicu ja sve pre prvog odlaska....i mislila sam da ih traze samo reda radi, ali ako, i treba ih imati....Nego imam jedno malo pitanjce u vezi same aspiracije, cisto jer vec pravimo planove za boravak ili ne-boravak u Valjevu....Kako izgleda cela prica tog dana kada se radi aspiracija, u koliko sati primaju obicno pacijente, koliko to traje i kada vas pustaju da izadjete...i kako ste podnele celu pricu, jer vidim da je zenice cesto porede sa HSG-om, nekoga posle boli stomak, a neko nema bas nikakve tegobe....to pitam posebno iz razloga eventualnog povratka kuci, jer ako se covek oseca "suntavo" ne znam da li da vozim kuci ili ne, da ne pokupim usput neku sirotu bakicu hehheee (daleko bilo)..... [sm=smiley36.gif
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 7.3.2015 12:42:34
|
|
|
|
Skijasica
|
Margon, nema pravila u koliko ce ti sati zakazati aspiraciju. To ces znati kada budes primila stop injekciju. Otprilike, od kako udjes u salu pa do izlaska napolje prodje oko 2h. Mislim sama aspiracija krace traje ali budjenje i lezanje posle anestezije je ukljuceno u to vreme. Propratni simptomi su razliciti kod svakog. Neko malo krvari, nekog boli stomak (mislim svakog boli razlicitog inteziteta, nekok malo, nekog vise, mora jer su ti jajnici iritirani). Ne znam sta bih ti rekla za voznju posle aspiracije, najbolje da se konsultujes sa dr. Ja licno ne bih vozila. Nadam se da sam ti malo pomogla.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 7.3.2015 13:07:27
|
|
|
|
margom
|
Skijasice, naravno da jesi, svaki savet i prepricano iskustvo znace....Onda je najbolje biti spreman i imati rezervaciju za spavanje tamo, pa ako se ispostavi da sam sasvim OK, mozemo i tih sat vremena do kuce....a za transfer cu angazovati nekog da me vozi ko gospo'ju hehehe.....samo da sve super prodje i da dodje do njega hehe....A bese izmedju aspiracije i transfera prodje 2-3 dana? Ljubimmm....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 18:02:59
|
|
|
|
ferero84
|
Danas pala prva boca,sopstvenom rukom!
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 19:12:15
|
|
|
|
margom
|
Ferero84 dobrodoslaaaaaaaa na forum, i odmah da ti pozelim po' engleski "Break your leg!" , posto si vec vidim pocela sa stimulacijom jel tako? Napisi nesto vise o sebi, koji ti je pokusaj, na kakvom si protokolu, sta su ti dali od stimulacij itd. Ti si ovih dana bila na UZ i sa preuzmes bocke ? Znaci da ces ti pre mene zavrsiti, i to sigurno deset-petnaest dana ranije.....ja tek 20.3. idem na prvi UZ i po stimulaciju, a do 15.3. pijem Mikroginon... Ali mozda se i izukrstamo tamo u prolazu hehehe....... U svakom slucaju, jos jednom dobrodoslaaaaaaaa i zelim ti sve najbolje......
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 19:20:45
|
|
|
|
jess021
|
Margom, to je jako kratka i slaba anestezija. Ja sam radila 3 aspiracije i nijednom me posle nista nije bolelo. Kad te puste iz bolnice, odes negde na rucak, jer ces umirati od gladi i mozes kuci da vozis opusteno. Srecno
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 19:37:34
|
|
|
|
margom
|
Jess draga, i ja sam nesto slicno planirala, samo da sve prodje tako kako si rekla....jos ako me sreca pogleda, pa prodjem kao na HSG-u, poezija, mogla sam da trcim maraton posle njega....A lupam malo glavu sta cu posle transfera, boze zdravlja......polovina ljudi oko mene gura teoriju o potpunom nepomeranju i ostajanju u Valjevu cak par dana posle transfera, a druga polovina kaze da se samo opustim, izvrnem na zadnje sediste auta i uzivam tih sat vremena do kuce.....a ja se kao nesto trudim da isplaniram zbog smestaja......A znam da su razlicita misljenja oko tog ponasanja posle transfera, ima zena koje su i mirovale pa im nije uspevalo, a i obrnuto.....covek nije pametan.......
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 22:47:12
|
|
|
|
Skijasica
|
Margom, po mojoj statistici vise VTO je uspelo kod onih zena koje su posle transfera odmah isle kuci, nego kod onih koje su mirovale i ostajale u VA (i ja sam jedna od njih). Tako ti slobodno povedi vozaca i idi kuci. Ono kada hoce hoce mirovala ti ili ne.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 23:02:07
|
|
|
|
Štetica
|
Magrom opusteno idi kuci sa transfera,PalcicaBg se truckala busom do Beograda i uspela vto,e sad sto je bila biohemiska to je visa sila. A za aspiraciju neznam sta da ti kazem,ja sam super podnela budjenje iz anestezije,bolove sam imala ali nisu bili jaki,i to posle par sati,verovatno oni daju nesto za bolove kroz braunilu,i cimsam popila kafu bila sam kao nova. Pa videcesi sama kad izadjes iz bolnice,ako si ok ti vozi nazad ako ti se manta imas pansion Bubica i hotel,pa prespavaj tu jednu noc.
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 9.3.2015 23:07:16
|
|
|
|
Skijasica
|
Stetice
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 10.3.2015 8:00:52
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Kako sto kaze Steti ja sam se busom vracala i uspelo,devojka iz Kraljeva autom odmah posle transfera i ima bebicu sada. Ali sam se zato posle aspiracije jedva vratila autom jer inace lose podnosim anesteziju,mucnina,povracanje,preznojavanje.Bol nije bio nista u odnosu na to,popijes neki lek i prodje,al ovo Ali meni je uvek tako posle anestezije.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 10.3.2015 10:46:26
|
|
|
|
margom
|
E slatko me nasmeja Skijasica sa "njenom statistikom"..... apsolutno se slazem i mislim da je sve individualno, a da se treba ponasati u granicama razumnog za taj trenutak. Za aspiraciju sam i planirala da vidim kako ce biti, ako mi bude kao posle HSG-a wooohooooo.....a aki ne imacemo rezervnu varijantu, vec sam kontaktirala Omni centar, imaju jako pristojne cene i smesta je extra. A za trasfer sam iskreno i razmisljala da se vratim kuci, jer sam citajuci i ovaj i druge forume shvatila da se 90% devojaka vrati istog dana kuci i onda odmara par dana malo vise, opet i tu nema preterivanja u smislu "potpuna vezanost za krevet", valjda smem do kuhinje da podgrejem serpu "vec unapred pripremljenog rucka" hehehheheeeee.......Nekako se najvise slazem sa onim sto je Skijasica napomenula....ono kad hoce, hoce....a i dodala bih da nekako mislim da se ne treba ponasati u potpunoj suprotnosti sa svojom prirodom i nacinom na koji na metabolizam inace radi, jer to moze dovesti do zestokog "zbuna" organizma....tu naravno ne podrazumevam pretovarivanje uglja ili cepanje drva hehehhee...to cemo ostaviti za kasnije.... Stetice hvala ti puno na savetima, dobro si pomenula kafu, ja inace pijem samo jednu jutarnju, i kada je ne popijem upadam u stanje opsesivno kompulsivnog masovnog ubice hehehheee, jedva cu cekati da posrcem kaficu posle aspiracije, 'bes hranu.....Ma samo da sve prodje tada dobro i da imamo puno raspolozivih "devojcica"..... Ljubi dete punoooo... Palcice draga, ti si bre jedan zestok borac i avanturista dodala bih......svaka ti cast....posle transfera do autobusa, pa truckanje do BG, pa do kuce i pozitivna beta...velika je steta sto se ne odrza 'bem mu misa,....Jos ako si sama spucala do Valjeva po bebice skidam ti kapu, onda je samo falilo da uskocis u laboratoriju tamo i sama smuckas bebce hehhee....bravo zenska, stvarno ti mnooooogo zelim da sto pre ugledas te famozne ...... Usput kada vec pricamo o tome, dokle si stigla ?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 10.3.2015 10:59:58
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Hehe Margom,nisam sama isla po bebce,vodila sam i muza,inace on je svaki put isao u Va sa mnom,voli da ucestvuje u svemu i da mi pravi drustvo. Ja se vrtim u krug,nadam se da cu uskoro da izadjem iz njega.Skupljam analize za nov postupak,u medjuvremenu cu na folikulometriju,pa sta pre bude.Dosadilo mi je vise da cekam ovulaciju koja ko zna kad ce biti.Radila sam hormone,ne smem ni da kazem da su dobri,sve je u referentnim vrednostima,al ja opet mislim da nesto ne valja.Nemam pojma,videcemo ovaj mesec sta kaze ultrazvuk,nemam nikakva ocekivanja,ne pamtim kad me je obradovao odlazak lekaru.
< Poruku je uredio PalcicaBg -- 10.3.2015 11:00:42 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 10.3.2015 11:16:58
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Štetica Magrom opusteno idi kuci sa transfera,PalcicaBg se truckala busom do Beograda i uspela vto,e sad sto je bila biohemiska to je visa sila. Zene navijam za sve vas..ova godina mora biti uspesna za sve.. Ja sam posle et pravila rucak i setala po Mariboru gledala labudove i uspela, i u prvoj vto sam isto setala i uspela mi je (e sto kaze stetko to sto sam imala spontani je vec bio neki drugi problem) Ja mislim da posle et treba da ugadjamo sebi sto vise i da radimo ono sto nam prija. Kafa sa prijateljicama, trac partije, setnje, shopping...sta god...samo ne dizati nista tesko
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 10.3.2015 16:39:16
|
|
|
|
margom
|
E pa da ne poveruje covek sta sve moze danga snadje.....Elem, krenem ja danas da pokupim rezultate briseva, kad ono streptokoke agalacticae u oba brisa, s'tim sto je u cervikalnom veoma mali broj, a u vaginalnom MASA...Ostali brisevi uredni...Naravno, odmah mi dadose terapiju i trkkkkk u apoteku koja jedina pravi po porudzbini vaginalete Klindamicina, plus kapsule Palitrexa, sve to za pet dana. A lepo sam im trazila u novembru kada sam ih samo u vaginalnom brisu imala "veoma mali broj koji se smatra fizioloskom florom i ne leci se", da mi daju nesto da bi sprecili razmnozavanje ali joook, i sada etoooo......trazili ste, gledajte ! I najjace mi je to sto partnera niko ni ne pominje, pa smo na svoju ruku otisli i dali bris uretre, jer ako ih i on ima, to moze prilicnon da utice na plivace, mora se leciti onda i on........ a ne mozemo imati ni odnose sto automatski znaci duzu apstinenciju, pa onda eto novog problema.......mi i inace planiramo da zamrznemo jedan uzorak plivaca jer ponekad imamo psiholosku blokadu kada se, kako oni kazu, "pod prinudom" daje uzorak, i ne zelim da razmisljam da li ce se to bas desiti na dan aspiracije.....ludilooooo, da ne poveruje covek......Ono sto me dodatno brine jeste kako se uzimanje antibiotika moze odraziti na samu vantelesnu, i da li to uopste ima neke veze, mada znam da je mnogo zenica imalo ovako kao ja pred samu VTO bakterije i uspesno ih se resilo i ostalo ....samo se nadam da mi u potpunosti ne za'ebe imunitet...uzela sam i probiotike da mi ne aktiviraju kandidu, uzimacu i vitamine i uzimam vec i aloju i sta vise mogu.....e majku mu, pa gde bas sada......
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo - Program vantelesne oplodnje 13.3.2015 19:19:58
|
|
|
|
Yellena008
|
Drugari,pozdrav svima...ja sam nova ovde...malo sam citala po drugim forumima ali mi je drago da ima sobica za nas koje smo na VTO u Valjevu...idem 19.03. na prve konsultacije,tek pocinjem sa programom pa me zanima sta me ceka...moraju li te kontraceptivne ili ne...ja sam kad god sam pila kontracepciju u lecenju endometrioze nisam dobila po nekoiko meseci uopste pa se bojim da ne bude tako i sad...volela bih da cujem tudja iskustva...unaprd hvala na vasim odgovorima...
< Poruku je uredio Yellena008 -- 13.3.2015 19:21:16 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici7 neobičnih činjenica o spermiIstražujući, otkrili smo između ostalog i da sperma sprečava depresiju kod žena, kao i da služi za negu ženske kože, a d...
Začeće (video)Nakon što siđe niz jajovode, rani embrion se ugnezdi u sluznicu materice. Taj proces, zvan implantacija, počinje 6 dana,...
Anketa
Прање гузе.
пеперутка16
Да ли ваш муж пресвлачи детету одећу, мислим на прање гузе и мењање пелена?