|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:46:37   
Anoniman
Ni to nisu te (al sam ga zakomolikovala, ubi Bože)
Ove se nalivaju domaćim kravljim mlekom koje je prokuvano i posoljeno, pa bi trebalo da se usiri dok je u tegli i ispadne kao kiselo mleko...ne znam ni sama.
Da sam ih nekada probala bilo bi mi lakše, ali ni mm ni brat ne znaju, naravno, ništa da mi objasne, samo oće da jeduuser posted image
Hvala puno Vučko, ako budeš imala vremena stavi taj sa sjeničkim, možda ih svakako napravim, nevezano za ove u pavlaciuser posted image

(odgovor članu Vučko.ba.)
  Direktna veza do poruke: 76
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:46:55   
Trcosava
Krenu mi voda na usta.... Elem podsetile ste me na VURDU, moja baba je to donosila, ja sam se davila u tome.... Ne znam kako se pravi..... šmrc a jede mi se 

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:48:54   
Anoniman
Trco, eno postavila je Lu gore kako se pravi vurda, piše da je recept za paprike u pavlaci, ustvari, one bi i trebale da se prave sa vurdom ali mi je to suviše komplikovano, trebaju mi i domaća surutka i mleko, pa zamotati, pa procediti...nemam baš vremena za touser posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 78
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:50:17   
Lu
Sad znam Nedjo
KLIK

Za šarenu salatu;
-10l vode
- 3l sirćeta
- 800 gr šećera
- 300gr soli
- 1 vinobran

Povrće po želji, znači ja izribam na ribu kupus, mrkvu na ploške, sitni zeleni paradajiz cijeli a ako je veći na ploške,crvene  paprike na rezance, karfiol iskidam na cvjetiće i ja volim dodati izribanog hrena za ukus.
To sve pomiješam u velikoj posudi i zalijem ovom vodom (hladnom), tek ujutro natrpam u tegle a možeš i u burence, stavim potiskivače a iznad njih da bude vode i zatvorim poklopcima.



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:53:38   
Anoniman
Znači, prokuvam tu vodu sa svim sastojcima, ohladim, pa onda prelijem povrće?
Hvala ti puno Luuser posted image
A one paprike...je l' to može da satoji kao zimnicauser posted image Meni to deluje kao da bi se ukvarilo, nema čak ni soli, ni sirćeta, ništa što bi ih konzervisalouser posted image Znam da sam naporna, al kad sam dudukuser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 80
   RE: Zimnica
20.9.2010 9:58:14   
Lu
IZVORNA PORUKA: Nedja

Ove se nalivaju domaćim kravljim mlekom koje je prokuvano i posoljeno, pa bi trebalo da se usiri dok je u tegli i ispadne kao kiselo mleko...ne znam ni sama.



Pa napuni paprike pavlakom ili sirom i zalij sa onim što sam ja našla kako se radi, tako bi ja probala ..a možda i hoćuuser posted image
Samo kakva pavlaka ide, domaća opet ili može mileramuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:02:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: Nedja

Znači, prokuvam tu vodu sa svim sastojcima, ohladim, pa onda prelijem povrće?
Hvala ti puno Luuser posted image

Ne prokuhaš, samo pomiješaj i to će se do ujutro sjediniti,onda ocijediš, natrpaš posude, stavi potiskivač i zalij do vrha.


A one paprike...je l' to može da satoji kao zimnicauser posted image Meni to deluje kao da bi se ukvarilo, nema čak ni soli, ni sirćeta, ništa što bi ih konzervisalouser posted image Znam da sam naporna, al kad sam dudukuser posted image


I meni se tako čini, ne znam stvarno nisam pravilauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:04:41   
Anoniman
Mislim da može i kupovna.
A mleko mora da bude domaće.
A misliš na onaj prvi ili drugi recept?
Za prvi mi je nezgodno jer nemam nijednu zemljanu posudu, je l' to može u nešto drugo?
A drugi mislim da ne može da stoji kao zimnica,da je to danas za sutra.

Imam još samo jedno pitanje i neću više, majke miuser posted image
Koliko otprilike stavljaš povrća na 10 l vode? Svega zajedno?

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 83
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:04:51   
Anoniman
Ebo zimnicu, aj na kafu! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 84
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:08:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: Nedja

Imam još samo jedno pitanje i neću više, majke miuser posted image
Koliko otprilike stavljaš povrća na 10 l vode? Svega zajedno?


Jooooj nemam pojma...
Ja uvijek bacim te vode, ma nema veze nije skupauser posted image
Otprilike oko 7 kg kupusa, 2 kg paprika,karfiola, zelenog paradaiza, mrkve... ali bude tu opada dosta pogotovo od kupusauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:09:38   
Anoniman
Znači bude 12-15kg salate. Hvala ti Lu do neba, ne znam kako bih bez tebe zimnicu stavilauser posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 86
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:11:27   
Lu
Ma dajuser posted image
Nego raspitaj se za te papričetine od pavlake pa nam daj recept, to je vaše srbijansko, kod nas to nema, jel Vuleuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:19:47   
Anoniman
Istražiću, ima još paprikauser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 88
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:26:11   
Jeca*
to se zove VURDA...njammmmmmm

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:27:50   
Vučko.ba.
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ma dajuser posted image
Nego raspitaj se za te papričetine od pavlake pa nam daj recept, to je vaše srbijansko, kod nas to nema, jel Vuleuser posted image


jeste Lu to je srbijanska klopa al mnogo dobra, a moja tetka je iz Srbije pa zato znam

ali  ima ovdje jedna teta na pijaci prodaje te paprike sa sirom i kajmakom dolazi joj iz Srbije, dobre su pravo, al ni u pola kao tetkine

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:28:02   
Jeca*
To se zove VURDA u mom zavicaju. Nisam sigurna da li moze da se napravi u kucnoj varijanti tj. potrebno je domace, punomesno mleko a ne iz tetrapaka preradjeno na x nacina. Za pocetak evo recepta sa neta......

Skuvati 2 litra domaćeg kravljeg mleka pa ga staviti da se hladi dok ne bude mlako.Mlakom mleku dodati pola čaše kiselog mleka i dobro promešati.Poklopiti sud i staviti ga u toplu sobu da se ukiseli pošto ste ga uvili u ćebe ili stoljnjak.Kada je kiselo mleko gotovo ostavite ga stoji nekoliko sati umotano u gazu i pritisnuto nekim predmetom.kada se dobro ocedi stavi se u zemljani sud pošto smo ga izvadili iz gaze. Otprilike je gustine kaopavlaka. Uz vurdu je odlično dodati kiselu papriku iz turšije.

....e sada iz iskustva sto znam: ovo je mlada vurda i slatkasta je, doda se so , dobro promesa i ostavi da stoji do zrenja-vrenja , moze sa kiselom paprikom a ne mora.

izvor: receptomania

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Zimnica
20.9.2010 10:28:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ma dajuser posted image
Nego raspitaj se za te papričetine od pavlake pa nam daj recept, to je vaše srbijansko, kod nas to nema, jel Vuleuser posted image


To ima da se kupi u kantici! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Zimnica
20.9.2010 13:25:47   
Jeca*
haha...i da si objavila pod "anoniman" znala bih da si ti pisala ovu poruku user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Jeca RR -- 20.9.2010 13:27:10 >


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Zimnica
20.9.2010 13:32:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ma dajuser posted image
Nego raspitaj se za te papričetine od pavlake pa nam daj recept, to je vaše srbijansko, kod nas to nema, jel Vuleuser posted image


To ima da se kupi u kantici! user posted image


A ja te baš htjela pitati jel ti imaš receptuser posted image
Inače Jeco, kopirala si isti recept za VARDU kao i jauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Zimnica
20.9.2010 13:34:50   
Jeca*
Lu...strelčcice moja user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Zimnica
26.9.2010 23:41:57   
Anoniman
Evo ga Dunjauser posted image

Paprike sa medom:   5kg paprike roge, 3l vode, 10 kašika šećera, 10 kašika soli, 250g meda, 80ml esencije, biber u zrnu. Oprati i očistiti paprike, pa svaku iseći na 4-5 traka. Sve sastojke sipati u vodu i pustiti da proključa. Blanširati paprike (2-3 ture ispadne), dok omekšaju, i ređati ih vruće u tegle, da ostane dva prsta od vrha prazno. Kad se sve paprike blanširaju, nalivati ih tečnošću u kojoj su se kuvale (vrelom), i odmah zatvarati tegle. Pravi se bez ikakvog konzervansauser posted image

< Poruku je uredio Nedja -- 26.9.2010 23:42:45 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 96
   RE: Zimnica
26.9.2010 23:48:29   
dunja RR
Hvala Neđo user posted image

a jel se oseća taj med, kakav bude ukus?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Zimnica
27.9.2010 7:58:03   
Anoniman
Pa, nije da se baš oseća ukus meda, ali nije onako jako kisela salata, kao što su ostale kisele paprike. E, kad znaš da je med unutra, kažeš da se oseti, a kad ne znaš, onda samo osetiš nešto specifično i mnogo lepouser posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 98
   RE: Zimnica
27.9.2010 8:19:59   
Lu
Nedjo, iako sam napravila 50 kg zimnice ovo moram probatiuser posted image
Možda ću uzeti manju količinu paprika.
Jesi pravila šarenu salatu?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Zimnica
27.9.2010 8:24:29   
Anoniman
Jesam Lu, sinoć sam je napravila, ispalo je oko 10kg, sad kad popijem kafu samo da je prebacim u tegle. Hvala na receptu, izgleda fantastično, ja sam samo izbacila ren jer nisam ljubitelj, a ubacila onaj sitan crni luk kao za turšijuuser posted image
A paprike, napraviš tu "malu meru", to su 4 tegle, pa ako ti se svidi znaš za dogodine, tako sam ja prošle godine uradilauser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here