|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 [17] 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bronhitis
25.5.2021 11:34:23   
Milena18
Nama obično daju inhalacije, zavisi od nalaza na plućima. Mojoj ćerki disanje bude baš ubrzano i čuje se da krči i pišti dok diše, tada znam da će sigurno dobiti inhalacije berodualom. 


(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 401
   RE: Bronhitis
25.5.2021 23:12:05   
dddaca
Nisam znala da ima i sirup Spalmotil, ali Nato mislim da nema potrebe za inhalacijom ako je vec dobila taj sirup. U svakom slucaju prati je dan dva, pa ako ne bude bolje idite ponovo kod lekara. Sto se znojenja tice, ne znam, nisam razmisljala da moze da ima veze sa terapijom. Cak i ako se znojila vise nego obicno povezivala sam verovatno to sa temperaturom.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Bronhitis
26.5.2021 8:05:59   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Milena18

Nama obično daju inhalacije, zavisi od nalaza na plućima. Mojoj ćerki disanje bude baš ubrzano i čuje se da krči i pišti dok diše, tada znam da će sigurno dobiti inhalacije berodualom. 




Isto Milena.

Nato, gledaj da uvek pitas dr kad nesto napise. Za bronhitis uglavnom idu ihalacije. Ali ako nista nije napisao, moguce da je sirup.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 403
   RE: Bronhitis
26.5.2021 10:16:36   
nata11
Pitala Sanjice i naglasio je da bude sirup.


Bili juce za jos jednu bocku , od danas antibiotik + spalmotil pa za vikend kontrola.



_____________________________





(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 404
   RE: Bronhitis
10.11.2021 14:56:05   
MamickaNS
Iscitah sve pa da se javim. Prvi sin se sa bronhitisima mucio od druge do cetvrte godine, odnosno sa 3.5 smo otisli kod dr u Becej, ispili par terapija i vise se nije vracalo, pojavio se poneki laringitis, ali uspemo da resimo viruse iako je oset_ljiviji od vrsnjaka, nosic mu pravi problem. Mi smo njega jako cuvali od infekcija, nije isao u vrtic do 2.5 godine, bake su ga cuvale, pa se i nismo sreli rano sa ovim. Zbog mog teskog porodjaja, beba se namucila i mi smo odlucili tako jer je bio na ventilaciji kiseonikom par dana u decjoj bolnici.Uglavnom dobismo drugu bebu, isto savrsena trudnoca, ovaj put i savrsen porodjaj, 10/10, reko da se konacno opustimo. Vratimo starijeg u vrtic kad je beban napunio 2 5 meseca i sa 3 meseca i on od brata pokupi virus, pa opet sa 5, pa 6 takodje pokupimo svi od njega neki uzas i zbog loseg lecenja "najboljeg ns pedijatra" zavrsimo u decjoj bolnici sa bronhiolitisom i inekcijom, inhalacije berodualom i pulmikortom i antibiotik. Stariji je predskolac, vrtic je privatni pa moze da ide i da ne ide...al ja sam u totalnom ludilu da ne znam sta cu s njima. Nit da ovog ne saljem u vrtic, treba mu drustvo, a opet mi se srce cepa da se malecki muci, redovno sve pokupi...dr u Decjoj bolnici kaze da stariji ne ide preko zime, a pedijatar koji prati obojicu kaze da je to bezveze.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 405
   RE: Bronhitis
10.6.2023 15:58:54   
dunja RR
Evo da se i ja upišem u ovu temu. Moja M od rođenja ima česte laringitise i bronhitise, a prošle nedelje smo završili u bolnici sa upalom pluća, koja je prvo krenula kao laringitis, prešla sutradan u upalu pluća, otišli smo u bolnicu (mm je bio sa njom jedan dan, a zatim ja naredna 4 dana), da bi mi dr kada je slušala treći dan u bolnici rekla da ima opstrukciju. Pitala me da li su joj radili neka ispitivanja, rekla sam da smo dolazili u poslednjih godinu dana par puta u Mišović, kada je imala laringitis i dr je tvrdio da ima dobra pluća i da nije za tu ustanovu. Pokazali smo mu tada i da ima suvlju kožu na pojedinim mestima (podlaktice, stomak, članci nogu), rekao je samo da mažemo, nije nešto paničio.

Uradili su joj u bolnici alergotest na ruci, sa nekoliko alergena (recimo 10), ja sam je držala tada, i odreagovala je blago na grinje.


Sada nas je preuzeo dr Velibor Milanović, jako mi se dopao dr, posvećen, pažljiv prema deci, bili smo na kontroli u četvrtak, ona je sada dobro i juče smo završili sa terapijom.


Rekao je da joj preko leta neće ništa davati, ali da očekuje na jesen da će opet biti problema, pa ćemo se tada dogovarati šta dalje.

Pitala sam da li ona ima astmu, ili šta, jer mi više nije jasno zašto nas u domu zdravlja nikad ozbiljno nisu shvatali, ne žele da nam na recept daju berodual, a mi ga već godinama redovno koristimo, ne znam ni da li astmatičari tako često koriste kao M. I dr mi tada reče, nebitna je dijagnoza, sve je to isto kaže, bronhitis, astma, i da ne paničim.

Ali berodual i ostala terapija na recept može kod nas u DZ samo ako je data dijagnoza astme, iako znam da u drugim DZ daju bez problema svima pulmikort i berodual na recept.


Kakva su vaša iskustva sa bronhitisima, da li to prerastu, da li ste dobijali lekove na recept?

Ona nije išla u vrtić do sada, baš zbog toga što je svaki mesec bolesna, a sada kada je krenula 5 dana, odmah upala pluća.



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Bronhitis
10.6.2023 16:00:49   
dunja RR
Zaboravila sam da napišem, ona nikad nema temperaturu, nije ni sada imala, kod upale pluća, i uvek dobije laringitis iz potpuno zdravg stanja, nikad ne znamo kada će je strefiti, samo se jednom mesečno ili ejdnom u 2 meseca oko 3 noću probudi i guši se, i kašlje kao pseći lavež. I tako od rođenja.

U martu je jednom dobila laringitis, i prešlo joj na upalu uha, što mi je baš bilo čudno, jer sam mislila da obično deca sa oset_ljivim grlom ne dobijaju upale ušiju, pre toga nije nikada imala. A i tada se samo jednom požalila na bol, ne deluje mi da je puno bolelo, s obzirom da znam kako uho boli, ja sam kao mala imala česte upale. S isto nikada nije imao upale uha, ali jeste laringitise, angine, i jednom upalu pluća (isto bez T, i u istom uzrastu kao M, ali nije bio za bolnicu).

Nema često pun nos, ugalvnom laringitis krene odjednom, bez najave, slina itd.

< Poruku je uredio dunja RR -- 10.6.2023 16:06:05 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Bronhitis
10.6.2023 16:43:48   
Ivanka 75
Dunja, mi se borimo sa bronhitisom poslednjih 6 godina. Cim joj se zqpusi i procuri nos za 24h pocne šištanje i noćni kašalj. A disanje ko kotrljanje po kamenju. Dr joj je uvek davala Berodual. U prvom razredu je zavrsila i sa Berodualom i Pulmikortom i Longacefom jer je mesec dana kasljala a temp nije imala. Kad sam je konacno odvela kod lekara kaze dete vam se gusi, gde ste do sad. Od tog tezeg oblika skoro svaka prehlada je prelazila u  bronhitis, blazi oblici ali tu je. Ove godine sam se ja malo naucila (zbog korone sam postala dr za svoje dete) pa cim krene to disanje noću ja je bar dan inhaliram berodualom. Ne ode u skolu dan dva i gotovo.
Ne bih rekla da je nesto mnogo prerasla sve to sada, mozda i jeste. Porasla je, 177cm je bila visoka u martu, i 57kg. Znaci kao odrasla osoba. Redovno ide na treninge. Cini mi se da joj i to pomaze. 
Nasi kumovi su sinu uspeli da rese bronhitis plivanjem. Ipak kod nas nije bio toliko ekstreman slucaj. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 408
   RE: Bronhitis
10.6.2023 16:50:54   
Ivanka 75
Kod bronhitisa mi je najgore sto kod I on ide bez temperature. Ako je i ima onda je niska, vrv oko 37 pa nam promakne. Zato skačem čim počne da kija i duva nos. Stanje predostrožnosti.
I moram da naglasim, uopšte joj ne pomažu tople inhalacije. Samo Berodual. 
Čak je i ona jednom priliko rekla da joj je gore od toplih. 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Bronhitis
11.6.2023 7:41:00   
flamingos
Dunja,drago mi je da ste dobro.Ja sam kao dete imala i zapaljenje pluća,a zatim često i bronhitis,pa znam kakve su to muke.Bogu hvala moje dete nema tih problema.Ona ima problem sa nosnim delom.Ljubim vas puno.❤

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 410
   RE: Bronhitis
11.6.2023 16:07:25   
dunja RR
Iv, da i mi Berodual, ako nas ponovo zadesi.
Nisam znala da si i vi mučite user posted image


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Dunja, mi se borimo sa bronhitisom poslednjih 6 godina. Cim joj se zqpusi i procuri nos za 24h pocne šištanje i noćni kašalj. A disanje ko kotrljanje po kamenju. Dr joj je uvek davala Berodual. U prvom razredu je zavrsila i sa Berodualom i Pulmikortom i Longacefom jer je mesec dana kasljala a temp nije imala. Kad sam je konacno odvela kod lekara kaze dete vam se gusi, gde ste do sad. Od tog tezeg oblika skoro svaka prehlada je prelazila u  bronhitis, blazi oblici ali tu je. Ove godine sam se ja malo naucila (zbog korone sam postala dr za svoje dete) pa cim krene to disanje noću ja je bar dan inhaliram berodualom. Ne ode u skolu dan dva i gotovo.
Ne bih rekla da je nesto mnogo prerasla sve to sada, mozda i jeste. Porasla je, 177cm je bila visoka u martu, i 57kg. Znaci kao odrasla osoba. Redovno ide na treninge. Cini mi se da joj i to pomaze. 
Nasi kumovi su sinu uspeli da rese bronhitis plivanjem. Ipak kod nas nije bio toliko ekstreman slucaj. 



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Bronhitis
11.6.2023 16:07:44   
dunja RR
Hvala Flam user posted image

IZVORNA PORUKA: flamingos

Dunja,drago mi je da ste dobro.Ja sam kao dete imala i zapaljenje pluća,a zatim često i bronhitis,pa znam kakve su to muke.Bogu hvala moje dete nema tih problema.Ona ima problem sa nosnim delom.Ljubim vas puno.❤



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 412
   RE: Bronhitis
11.6.2023 16:43:21   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Iv, da i mi Berodual, ako nas ponovo zadesi. Nisam znala da si i vi mučite user posted image  


😘
Zelim vam da brzo prebrodite sve. Samo ne dozvoli da uzme maha i dugo traje pre terapije. Mi platili danak neznanju. (i babinim toplim inhalacijama, medu u rotkvi i tako tome 🤬) 
Npr, zadnji put sam stavljala samo 7-8 kapi Beroduala, čak i to malo joj pomoglo (na njenu težinu). 
A ni ona nije umela da kaze da tesko dise, njoj sve bilo normalno. Samo osluskuj svoje dete, ti najbolje znas. Meni je znak i bar malo tesko disanje i hrkanje noću. Ona sama uzme dodatni jastuk da podigne glavu dok spava. Sad se vec naucila. A najgore od svega je sto na nos ne izlazi ama bas nista. Ona kao dune ali to je vodena kapljica. Sve se sliva pozadi. Nekad kad hocu da joj pogledam grlo tacno se vidi iza resice slivanje iz nosa. 
Čak je i razredna navikla da joj i bez opravdanja opravda dan-dva kad javim da je slinava 😄 
Moj sestrić ima početak astme zbog alergija. Sekret se stalno stvara i teško ga izbacuje. Njemu jedino Zlatibor pomaže. Onaj vazduh ga očisti za 7 dana (sve ispovraća). Zimi ga sestra inhalira i Berodualom i Pilmikortom (koji on dobija na recept zbog dijagnoze). 
Probajte i plivanje, neće da škodi. 


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Bronhitis
11.6.2023 16:52:49   
dunja RR
Iv, mi smo uvek kretali istog trenutka sa inhalacijama, ali eto i pored toga joj se spustilo na pluća. Sada nam je terapija malo korigovana, pa ćemo videti.

Da baš mi je i Daca malopre pisala u pp za Zlatibor i Sokobanju, mi na Zlatibor često idemo, ali ne ostajemo baš dugo, trebali bi smo uskoro opet.

Videću kako će biti na dalje, pišem vam, i hvala na savetima user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 414
   RE: Bronhitis
11.6.2023 17:21:35   
Ivanka 75
Zlatibor bez 7 dana nema efekta uopste. Ja, npr, vidim da mi je lice čistije posle 7 dana. Kosa mi je lepša i sjajnija. Ne morate čak ni baš na Zlatibor, može bilo koje selo u okolini. Seoski turizam. Ja mislim da je to i bolja varijanta.Šetnja po livadama i čistom vazduhu. 😊 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 415
   RE: Bronhitis
12.6.2023 15:27:37   
Srecko47E
Mi odlazimo na Zlativbor dvomesecno na po 3 do 4 dana,efekta ima,ali...

Idemo u brda,sto dalje od centab i ljudi.

Setamo od kako deca ustanu,6h do ulaska u apartman 19h.

Deo oko Tornika,lepa priroda,svez vazduh,preporuka.Sta vise,suprug koji ne moze bez pumpice,ne koristi je.Tih dana,doduse.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 416
   RE: Bronhitis
15.6.2023 13:56:41   
Ivanka 75
Dunja, kako je malena? 

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 417
   RE: Bronhitis
15.6.2023 16:38:04   
dunja RR
Iv, opet je bolesna, nije sada bronhitis, ne kašlje, ne slini, ali jeste bakterijska infekcija pa pije sinacilin od juče, pa do ponedeljka. Kaže dr da je zbog upale pluća baš oslabljen imunitet, pa se zato sve kalemi sada.

Rezervisala sam Zlatibor, idemo za nekih deset_ak dana, imam besplatan smeštaj u jednom hotelu sa kojim sarađujemo, ali planiram da posle produžimo u neko seosko domaćinstvo na Zlatiboru, ima ih baš puno, tu na nekih 10-15km od centra Zlatibora. Videću večeras kada zaspu koje mi najviše odgovara pa da rezervišem par dana, da budemo početkom jula.

S će polovinom jula opet na Zlatibor, idu na ekskurziju, a u avgustu ćemo na more, pa će valjda malo ojačati.

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.6.2023 16:39:11 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 418
   RE: Bronhitis
15.6.2023 19:39:44   
Ivanka 75
Nadovezala se sad bakterija... 😔
Iskoristite Zlatibor maximalno, set_ajte sto vise. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Bronhitis
15.6.2023 20:44:59   
flamingos
Dunja.❤Uživajte na Zlatiboru i budite dobro.❤

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 420
   RE: Bronhitis
16.6.2023 13:13:04   
Srecko47E
Uzivajte,prijace vam.


Ulica Sporta-ka Spomeniku je divna-ako iyuymemo gradiliste na pola puta,ali je generalno uzviseno i bez guzve.

Ranc pastuv Vam je divan takodje.

Od racvanja za Spomenik,produzite pravo.Tu su posle 100metara,divna priroda za decu.

Zelim Vam prijatan odmor uz mnogo setnje i lepog vremena.

Ovo su neke nase lokacije na koje se sklonimo kada je guzva.

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Bronhitis
19.6.2023 21:46:39   
lesli
Mi smo zbog ucestalih bronhitisa od pulmologa dobili da pijemo singulair. I cekaju je kozne probe…Iako mi se kosa na glavi dizala od nuspojava, lepo ga podnosi. Imala je do sada nekoliko respiratornih, ali nije zavrsilo na plucima 🙏 i proslo je bez inhalacija, beroduala…

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 422
   RE: Bronhitis
21.6.2023 16:19:01   
Srecko47E
Nas ceka poseta dr Nestorovicu.
Dete aktivno kaslje 2 godine,smetnja nema,cisto da se proveri.

Konstantno navode kao posledicu kovida.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 423
   RE: Bronhitis
23.6.2023 8:44:04   
flamingos
Dunja,kako ste?Mislim na vas.❤

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 424
   RE: Bronhitis
4.7.2023 15:28:33   
dunja RR
Flam super smo, Zlatibor je pun pogodak, oporavila se M skroz a vala i ja, jer sam upala u debelu anemiju, nadisali smo se tamo čistog vazduha, preškli smo pešaka sigurno preko 50km, i nakupovala sam meda sa borovnicom (za anemiju), malinama, koprivom, bronhi meda, i za decu i za mene.

Trenutno smo u Bosni, ovde je priroda fantazija, pluća se jo navikavaju na ovaj čist vazduh, i ne planramo skoro da se vraćamo.

S opet ide na ekskurziju za desetak dana, na selo na Zlatiboru, a i posle ćemo vrlo malo biti u Bg, opet idemo u prirodu, pa na more.

Deca kažu da im je već sada najboje letovanje u životu, kaže mi S, mama koliko je priroda lepša u Bosni nego u Srbiji, moje dete user posted image , to pomislim uvek kada prođemo Višegrad i krenemo ka Hercegovini. Internet koristim samo za posao, sada na brzinu odradih svašta i još nešto malo, pa se isključujem. Odosmo u šumu!user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 16 [17] 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 [17] 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here