Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:24:02
|
|
|
|
viking
|
Mm jutros otišao do moje sestre od strica u KG, ona nam je pripremila gomilu bebećih stvari, tako da to zapravo znači da su kod nas pripreme zvanično počele Jedva čekam da se vrati, da vidim čega sve ima!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:36:59
|
|
|
|
Milica cica
|
Super to je najlepsi deo Uh ja bas imam ovaj pritisak dole, a eto dr kaze da je to normalno...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:41:54
|
|
|
|
viking
|
Meni stigli rezultati OGTT-a, povišen mi je šećer. Čekam dr da mi kaže da li mogu da se izvučem s ovim ili mi treba terapija. 0 min - 4.47 60 min - 9.42 120 min - 8.30
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:43:32
|
|
|
|
World
|
viking, a kakav ti je insulin? mozda bi mogla malo hranom da regulises?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:47:28
|
|
|
|
viking
|
Ne znam kako, ne jedem slatko već 7 meseci a i voće vrlo ograničeno, nemam šta da izbacim. Nisu mi vadili insulin, samo šećer.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:52:40
|
|
|
|
Milica cica
|
Jesi ti bila na Gluforminu?
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:52:45
|
|
|
|
World
|
Izbaci hljeb i ostale zitarice, sve sto sadrzi puno skroba. Preradjevine narocito. Bolje i tako da probas nego da se kljukas lijekovima. Nisi ranije imala problema sa secerom?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:54:47
|
|
|
|
Ana RR
|
Svašta Vik, pa ti baš paziš na ishranu..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 14:58:18
|
|
|
|
World
|
Problem je sto ima tih nekih skrivenih secera u svemu, pa se ni ne nadas, zato kazem da su preradjevine najgore. Ni ne nadas se, mislis da jedes zdravo kad ono tamo haos...
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:09:33
|
|
|
|
viking
|
Sa šećerom nisam imala problema (do sada). Hleb stvarno jedem minimalno (ne jedem ga svaki dan i kad jedem gledam da bude od heljde ili tako neki), prerađevine takođe, i baš vodim računa šta jedem jer znam da šećera danas ima u svemu ali eto, i pored toga... Milice, pila sam Glukofaž do 12. nedelje. Pisala sam i na temi Oggt u trudnoći, ubiće nas Lesica
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:22:33
|
|
|
|
little_one
|
Viking to moze biti znak gestacijskog djiabetesa, DijanaRR ti moze reci nesto o tome, znam da je ona imala problema. World, Viking bas pazi na ishranu i ovo vjerovatno nema veze sa inzulinom vec sa secerom u trudnoci...Vik kad ides da vidis sa dr?
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:29:34
|
|
|
|
Milica cica
|
Ameni dr reče da IR i može da izazove gestacijski dijabetes i da se zato i radi taj test ko trudnica sa IR-om. I ja ću morati za nekih mesec dana. Kuckam ležeći ne zamerite na greškama.
< Poruku je uredio Milica cica -- 20.11.2013 15:32:34 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:38:02
|
|
|
|
little_one
|
Mico sve trudnice imaju obavezu da rade ogtt, i niko nije postedjen gestacijskog dijabetesa pa ni IR truidnice a ni obicne...tako da ne mora da se ima gestacijski a moze....ja npr nisam sa Andreom imala problema, a vidjecemo u petak kakav ce biti nalaz...nadam se dobar...a meni npr nema logike da IR trudnice imaju problema sa gestacijskim. Terapija za GD je supstitucija inzulina a IR trudnice vec imaju povisen inzulin...tako da ja bih na tvom mjestu Vik prvo ponovila OGTT al sa inzulinemijama. A IR vremenom dovodi do dijabetesa uopste ako se ne lijeci... Vik, najbolje da vidis sa dr....samo ako je stvarno u pitanu gestacijski, nelogicna mi je terapija, treba uporedo provjeriti i inzulin. Uff al ce ovdje biti pec pec...
< Poruku je uredio little_one -- 20.11.2013 15:39:01 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:45:18
|
|
|
|
Milica cica
|
Žene kako vama prija da ležite? Obično se savetuje na levom boku, a meni najviše prija na leđima, tada me ništa ne boli, a kažu ne valja na leđima? Meni prija onako poluležeći stav sa jastukom ispod trtičnog dela?
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 15:45:59
|
|
|
|
viking
|
Poslala sam doktorki mejlom rezultat, radi popodne pa se nadam da će mi se javiti večeras. Ako ne, zvaću je sutra telefonom.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 16:17:09
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mico meni su rekli nikako na ledja, narocito u kasnijim mesecima. Pitaj lekara. Kako bebice? Jel nosis pojas? Ja bez njega ne mogu
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 16:27:28
|
|
|
|
Milica cica
|
Bebice su ok, samo je dečak nisko i baš me pritiska. Nosim pojas. Ti stalno ležiš na boku? Ja se ukočim.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:00:04
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mico mene vec danima boli desni kuk a sad je pocela i leva noga. Nocu se sve teze okrecem a na ledjima me gusi a kako bi se rado protegla i opustila. Poslednjih dana mi i ruke trnu. Valjda to tako treba. Jedva cekam 8 januar ako ne bude pre. Koristi pojas i odmaraj dok ne udjes u neke sigurnije nedelje. Zao mi je sto je to sa serklazom ispalo rizicno
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:09:12
|
|
|
|
Milica cica
|
Odmaram, malo što skuvam ili prošetam lagano i to je to. Ja se nadam da će biti sve ok Tebi 8.januar termin? Uh pa to će da proleti Ne sećam se jesu cvećka i maki imale serklaž? Jesu još nekom bebice nisko?
< Poruku je uredio Milica cica -- 20.11.2013 17:11:05 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:25:22
|
|
|
|
Suncepravde
|
Cao drustvo, evo da se javim. Sutra idem na Institut za m. i d. jer treba da radim AC u petak. Nece me biti neko vreme na rr, ali ja mogu da citam sa mobilnog ali ne mogu da saljem poruke. Pozdrav svima! Nadam se da ce ispasti sve dobro!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:30:44
|
|
|
|
viking
|
Sunce, srećno!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:35:26
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja ulazim tad u deveti. Trebalo bi da me tad prime i urade pripremu za CR pa kad dr proceni da odrade. Ne mogu vise ni ja. Teze se krecem i sve me boli. Od drugih duplica mislim da ni jedna nije radila sem mene. Javice se vec neka ako je radila
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:38:33
|
|
|
|
anajid
|
Od drugih duplica mislim da ni jedna nije radila sem mene. Javice se vec neka ako je radila Ja sam radila7 pinih mjesecii kad sam usla u osmi vise stvarno nisam mogla.Radim u vrticu,ali sam tada imala najstariju grupu pa su djeca bila bas samostalna;
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 17:39:24
|
|
|
|
Dani.kv
|
Sunce samo opusteno. Nista strasno
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 18:27:19
|
|
|
|
Jole84
|
Sunce srećno draga Samo hrabro! Vik baš bezveze za šećer,videćeš sa dr,al ti se super hraniš kolko ja znam Slikaj stvarčice kad stignu Dani kako si nam ti? Mojima sutra slava pa sam rešila malo da pomognem,da budem domaćica,napravila 2 rolata i bacila u kantu za đubre jer mi se jajca nisu digla Baš sam poludela,pa pravila ispočetka. Umorila sam se,leptir me opominje.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciUobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Мажење беба.
пеперутка16
Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?