Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 11:22:54
|
|
|
|
viking
|
Mico, ja sam stavila pre dve nedelje, čini mi se, neću da gušim :) Da dam prostora malo i drugim trudnicama
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 11:28:00
|
|
|
|
buba m
|
Ja sam se do sad ugojila 5kg. Ostala sam trudna sa 52kg, tako da mi ovih 5 uopšte ne smeta. Čak sam pre trudnoće bila poprilično mršava pa mi je sad ovo taman!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 11:28:12
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Kako ste mi drugarice Sad ću sve da iščitam novosti,mnogo se skitam ovih dana i ponosim svojim leptirom Jao,dusice moja Ako,ako...samo setaj stomacic
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 11:57:45
|
|
|
|
Jole84
|
Dobar dan Subotičanka slatko me nasmeja sa baba gaćama bitno da je bebac ok a kg će da se izgube,ima vremena. LO,Mico,Vik,Bubice i sve ostaleee Anči draga jedva čekam da vas vidim u subotu! Gde su nam Cece i Sunce?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 12:50:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Jole duso,eve me .Nesto me glava bolucka.Jole kako si ti?
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 14:21:11
|
|
|
|
Lorena Lee
|
Ja u prva tri meseca nisam se ugojila ni gram.Imala sam mucnine,alibukvalno 24h dnevno,a ranom zorom bih povracala. Juce sam usal u 23 nedelju i dobila sam 7 kg.Za mene kao krupno zensko (idealne gradje i zanosnih oblina) to je to dozvoljeno.Pazim koliko mogu,znam da bih trebala vise,ali da imam strah da ne postanem sexy tenk imam i te kako.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 14:26:28
|
|
|
|
Lorena Lee
|
Saznal sam pol bebe,posto sam navodno morala na amniocentezu,pa me interesuje da li ste vi sujeverne po pitanju kupovine beby stvari pre rodjenja bebe?Ja sam u 6 mesecu i tako sam nestrpljiva.Cele godine sam kupovala bebama moji drugarica i sad ja bih tako slatko krenula u shopping da kupujem mojoj bebi.A opet malo se i "frcim" zbog tih "babskih prica" da nevalja,jer mi je ovo prva bebana.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 14:44:32
|
|
|
|
Jeltje
|
Shvatila sam da su ove nase drugarice trudnice iz 2 tromesecija najaktivnije od 9h do 12h pre podne i malo uvece...A ja uvek nekako preskocim taj tajming kad se svi druze Lorena, ne znam sta bih ti rekla za kupovinu pre porodjaja...ja mislim da neke stvari svakako treba nabaviti, jer ne mozes da dodjes iz porodilista i da nemas bas nista. Ali sta tacno i u kojoj meri ni ja ne znam, ali to je najbolje da nam kazu ove iskusne mame koje vec imaju decicu...Mada, sestra mog muza (zaova - mrzim taj naziv i ne volim da ga koristim) je toliko srecna sto sam ja trudna da ona kako gde vidi nesto za bebe ona kupuje iako ne znamo ni pol ni nista...ali to je jace od nje. Ja nisam jos nista kupovala jer mi je bas rano, tek sam 16 nedelja tako da ima joooos vremena. Ali se slazem sa tobom da je to za bebe sve tako slatko da bih kupila pola prodavnice
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 15:14:38
|
|
|
|
little_one
|
Pozdrav trudnice! Dobila sam nalaze, jutros sam radila kks i urin, sve perfektno, hemoglobin 132 sto je odlicno i bas me raduje...bolji je daleko nego u prvoj trudnoci...tako da sam bas sretna po tom pitanju.... Sto se tice kupovine za bebu, mi smo za prvu bebu kupili kolica i as, i jos par komada garderobice i neku posteljinicu kad sam bila 5ti mjeseci...a sredinom 7/8 mjeseca smo imali i ostalo kupljeno...nisam sujevjerna, i ne treba razmisljati u tom pravcu da ce se nesto lose desiti, vec naprotiv desice se sta se bude moralo desiti, a ja sam stava da uglavnom sve zavrsi kako treba....sad jos nista nismo kupili, mada cemo trebati vec da krenemo da ne bi dosli u situaciju da odjednom istresemo mnogo para...treba rasporediti u svakom slucaju....dosta toga se moze kupiti kad beba stigne, al neke stvari moraju biti spremne kad je beba tu, krevetac, posteljina, pelene, tetra pelene, svedske, mala apoteka, nekoliko komada odjece i neka topla dekica....kolica ne moraju odmah, ali as bi morala jer ako planirate autom iz bolnice u necem morate da prevezete bebu. Sve ostalo se lako dokupi. Savjet mamama da ne kupuju mnogo komada 56-ice jer se brzo prerastu, a vecina beba veoma brzo stane u 62ojku a po pravilu 68 i 74 se najduze nose. I bebe se jako malo prljaju u pocetku, pa i ne treba im mnogo...2-3 pidzamice i 10tak bodica, najbolje na preklop dok se ne uhodate sa bebama i oblacenjem....i to je dovoljno jer bebe u pocetku samo spavaaaaaaaaaju i nema potrebe za haljiicama, hlacicama, duksicima i slicno...eto ode ja debelo u off..dobicu po prstima pec, pec..
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 15:31:03
|
|
|
|
Milica cica
|
LO znači meni treba 20-tak bodića za početak i ja se slažem sa tim da treba kupiti sve na vreme i rasporediti da ne moraš sve odjednom. I ne volim te babske priče kad mi krenu "ne valja ovo ne valja ono" grrrrrrrrr Bravo za nalaze
< Poruku je uredio Milica cica -- 19.11.2013 15:33:28 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 16:13:48
|
|
|
|
jovana jojo
|
Lorena,ja se ni u prvoj trudnoći nisam mnogo obazirala na te "babske priče" pošto sam znala pol kupovala sam pre porođaja benkice, nekoliko bodića i ostalog što je najpotrebnije,da ne bi čekala zadnji trenutak.Uostalom to je najlepša kupovina Ja sam danas malo nešto po kući radila i dovela dete iz vrtića,sada se malo odmaram.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 17:27:30
|
|
|
|
Jeltje
|
LO, bravo za rezultate!! A sto se tice kupovine, ti Milice ces definitivno morati da se otvoris za ti 20tak bodica...hahah...To su sve lepe stvari i sto kaze Jovana tkad je za bebu/be to je najlepsa kupovina Dakle, naravoucenije - ne slusati babske price, nego pravac u soping....
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 20:33:02
|
|
|
|
subotičanka
|
Ja se još uvek opirem kupovini,ne zbog sujeverja nego iz razloga što mnoge moje prijateljice imaju male bebe i kažu da će mi spakovati i proslediti dosta garderobice pa ću po tome da se merima šta mi još treba.Kupila sam krevetić,komodu i kolica jer su mi to bile baš velike stavke a ostalo ću polako.Svakako još uvek ni ne znam šta mi sve treba pa čitam vaše komentare ne bi li bila pametnija.Non stop google-ujem ako mi nešto padne na pamet,raspitujem se kod svakog,već sam dosadna ali trpe me svi.Fali mi moja mama .
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 20:53:24
|
|
|
|
pocahontas
|
cao zenske, dobrodosle nove trudnice! LO bravo za rezultate! ja sam prosli put, kad sam usla u deveti mesec, kupila krevetic, posteljinu, podlogu za presvlacenje (onu sto se stavi na krevetac), kadicu i to je otprilike to, kolica sam rezervisala pa ih je mm pokupio i platio dok sam bila u betaniji. od drugarice sam dobila stvarcice 56, a pre porodjaja sam kupila jos 2 bodica i odelce za iznosenje iz porodilista. i kupila sam 30 pamucnih pelena i 5 svedskih gaca, a na kraju nismo ni stavljali siroki povoj, ali te pelene svakako trebaju. nisam cekala 9. mesec zbog sujeverja nego iz prostog razloga da mi te stvari ne bi bespotrebno stajale mesecima. sto se tice stvarcica moj savet je da kupite minimalno pre porodjaja (najbolje je ako ima ko da vam pozajmi, ranije, kad smo mi bili bebe, to je bilo normalno, danas kanda vise nije jer retko ko pozajmljuje, nije mi jasno zasto), a kad beba stigne videcete sta vam je najprakticnije za koriscenje pa toga dokupite.
< Poruku je uredio pocahontas -- 19.11.2013 20:54:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 23:44:08
|
|
|
|
Jole84
|
Nadam se da ne spavate sad kad mi se ćaska Cece dobro sam draga,nešto me danas boluckao stomak pa sam se prepala al kontam da je normalno,u petak mi je UZ,jedva čekam! Kad je amnio,jel ti zakazali? Lorena dobrodošla LO bravo za rezultate! Sad si mirna. Poc i ja sam tako mislila da je najbolje,kad se uđe u deveti,ne verujem u babske priče al s druge strane moram da ispoštujem i bake i deke koji "će da se otvore" Mada sam već počela s blagim planovima o sobici i rasporedu. Treba da kupimo krevet za mene da budem pored bebice u sobi,pa možda to kupimo uskoro jer to nije za bebu već za mene,pa da mi se ne nagomila posle
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 23:54:00
|
|
|
|
jovana jojo
|
Ja sad nisam želela da znam šta nosim tako da neznam ni šta bih kupila a tako bih nešto kupila,ali izdržaću valjda.Dođe mi ponekad da pitam šta je ali neću.U svakom slučaju ako bude devojčica imaće već sve sekino a ako bude dečak...pa i onda može proći nešto sekino dok ne nabavimo drugo.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 19.11.2013 23:55:32
|
|
|
|
Jole84
|
Jovana a kolika ti je devojčica? Imenjakinjo
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 0:20:22
|
|
|
|
pocahontas
|
meni je doca rekao da je sada decak, sve jedno planiram da nosi ponesto sekino i ja sam jovana hehehe
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 0:22:00
|
|
|
|
Jole84
|
Najlepše ime Poc super što ima poneku stvarčicu od malecke,a šta ćeš sa krevecom pošto je mala razlika?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 0:42:28
|
|
|
|
pocahontas
|
jes' vala kupicemo jos jedan, imamo i onaj putni, ali on mi nije bas da beba non stop spava u njemu, a seka je jos mala da predje u pravi krevet...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 8:58:47
|
|
|
|
New Mom
|
Kaca je imala 23 meseca kad se Kolja rodio i nju smo prebacili u veliki krevet. Tako ce sad i on proci (imace 25 meseci). Sto se trudnicke odece tice ja sam sad vec morala da pocnem da nosim. Imam nekoliko trenerki, dvoje farki i jedne crne pantalone iz prethodnih. I nisam nista kupovala u nekim xxxl velicinama, i trudnicke stvari imaju iste brojeve ko sto i inace nosis, pa sam tako i kupovala, samo gumu za stomak namestas. A za prolece imam mini suknje. :D Posto mi sve trudnoce u istom periodu godine, taman. A i ovo trece ima izbor i roze i plavo. :) Kupicu samo neku sitnicu, tipa odelo za izlazak i cebence, da ima svoje. I da, recimo moji nisu mogli ni da pridju broju 56. :D Kolica su jos u izvrsnom stanju Kacina jos, imam i jaje AS, taman. Juce me bas zezao stomak, sad je bolje, al do veceri ne znam kako cu. Spremam se za PA, dolazim tek oko pet pa KL u muzicku... Sescu tek oko osam veceras.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 9:08:24
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
T je imala 16 mes kad je stigla beba, i prebacili smo je u veliki krevet,ali taj krevet smo stavili pored naseg tako da je sve bilo spojeno! Oko 2 god smpo je stavili samu u sobu na taj veliki krevet. Inace mi nismo imali drveni krevetic vec taj sto se sklapa ( za putovanja) al je imao sve dodatno, i nivo, podlogu... e sad jedino ako se nekome bas ne dopada. Inace H je u njemu spavala do 2 god, i prosli mesec smo im kupili krevet na spravty i sad svako svoj krevet A garderobu... ma sta ima veze , mi smo uzimali od brace sve boje su bile aktuelne!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 10:10:17
|
|
|
|
Milica cica
|
Jutro trudnice Evo me, stigla kući. Odustali su od serklaža. Posteljica je 25mm od ušća tako da po njima bi bilo više štete nego koristi stavljati serklaž, jer može doći do krvarenja. Ovako je sve ok, grlić čvrst, zatvoren 30mm. Rekao mi je da stavljam Utrogestan 3*200, Bensedin po potrebi za opuštanje mišića (ja mu rekla za one kontrakcije) i mirovanje. Nedaju bebe da im maltretiraju mamu
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 10:26:33
|
|
|
|
little_one
|
Bravo Mico! Sad se opusti i uzivaj! Mi smo odlucili da cemo ipak uzeti jos jedan krevetac za bebu, pa kad oboje odskoce, kupicemo im krevet na sprat i skupa ih preseliti u krevete! Andrea nije neka krupna beba, pa mislim da ce jos dugo moci da spava u krevecu....tako da drugi krevetac je za nas bolja opcija nego sad da kupujemo krevet... A sto se tice garderobice, ja sam vec prebrala Andreinu garderobicu koju moze da nosi i sto kaze bice tu boja i za curica i za djecake....jos nisam kupila nista za malca, ali je u planu uskoro!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 20.11.2013 13:41:32
|
|
|
|
jovana jojo
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Jovana a kolika ti je devojčica? Imenjakinjo Ma devojčica je sada velika ,ima 4 godine, i ona non stop samo ne[to priprema za bebu,i ona sa zove Jovana,ona je na mom avataru Inače meni je danas nešto baš loše,neka me mučnina spopala i sva se osećam bezveze,dođe nekad i takav dan ništa mi se ne radi i samo bi ležala a i to mi dosadno...dovela sam Jocu iz vrtića i sada se mazimo
|
|
|
Anketa
Мажење беба.
пеперутка16
Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?