|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 10:57:46   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: jelena98

imam jedno pitanje . ja imam policisticne jajnike i vec dve godine pokusavamo da zatrudnim ali jos nista. imam neredovne menstruacije svaki 52 dana. evo nalazi moji hormona LH27.2 FSH 7.6 PROGEST.0.40 PROLAKT.211 TESTOS. 0.69 ESTRADIOL 56.07 TSH 2.460 T3 2.1 T4 111 .PROGESTERON17.OH 0.97 ng (ml.



IZVORNA PORUKA: jelena98

slobodni testeron 1.37 .gluk 120 m 5.30 . Nepijem nista od terapije . Vase misljenje


Poštovana, obavezno uradite oGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insuinemija, FT4, antiTPO i antiTG at. Neophodno uključivanje terapije za PCOS i ako je potrebno za štitastu žlezdu, u zavisnosti od rezultata.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:08 >

(odgovor članu jelena98)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 10:58:57   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Brbljivica

postovanje !
ja sam pred treco vto ,imala sam jedan sponatni nakon prve vto ,druga neuspela (u kojoj sam otkrila poviseni LAC ) ,primala fraxiparin i aspirin ) .
uradjen je samo MTHFR ,LAC ,APCR ,ANTIFOSFOL..ANTITELA...,BETA2GLIKOPR ANTITELA. PROTEIN C ,PROTEIN S ,ANTI TPO - (pred drugu vto )
Sve ovo je ok ,osimLAC koji je povisen .11og sam zakazala privatnu konsultaciju kod imunologa ,uputila me je klinika za vto .obzirom da imam godinama muke sa visoko sedimenatcijom zadnji put je u januarau 2014 bila 60 ) ,bolom u zglobovima ,nesanicom,nervozom ,debljanje u predelu stomaka ,godianma lecim ureaplazmu (kao da bolujem od SIDE nedaj Boze ,i niko ne uspeva da iskoreni tu bakteriju koja ne daje nikakve simptome ).
prolaktin mi je bio povecan pa sa na bromokriptinu 2x1 ... zbog zadjeg nalaza TSH (5,4 ) sam bila upucena endokrionologu ,koji je odradio FT4 (11,8 ) I ULTRASENZ TSH (2,1 )-i rekao da nema potrebe zaa terapijom.
korisitim medne proizvode godinama zbog imuniteta ,nezna sta vise da radim .razmisljala sam ogtt test sa insulinima da uradim ,ali neznam dali ce mi to predloziti uopste imunolog .
druga vto je bila 9 j celija i oplodjena 3 embriona (2-8c.elijksa i 1 -10 celisjki ) ,beta je bila 0 . nas problem je osim ureaplazme ,oligospermija (iako moj covek ima vec dvoje dece )
zelela bih da cujem Vas predlog i Vase miljenje .hvala unapred .



Poštovana, vi imate više razloga za neuspeh VTO i gubitak trudnoće. Svi problemi moraju da se rešavaju istovremeno i da potpuno pripremljeni uđete u postupak. Prvo je rešavanje subkliničke hipotireoze. Obavezan je OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija, pa uključivanje terapije. Treći uzrok, pozitivan LAC rešava se primenom heparina+aspirina. Ureaplazma je bakterija koja normalno živi u genitalnom traktu žene, ne može se iskoreniti nego je samo bitno da je u niskom titru pred VTO.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:16 >

(odgovor članu Brbljivica)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:00:25   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: 17 joka


IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: 17 joka

Poštovani mene interesuje da li terapija Gluformina 3x500mg pteti u samom postupku VTO to mi je rekla jedna DR. nije specijalista endokrinolog
naravno da mi je moj endokrinolog rekao da nema nikakvih problema da ga pije i čak i u trudnoći pa me to pomalo buni, znam da mi Gluformin čini samo bolje stanje jer imam IR

evo i mojih rezultata štitne zlezde pa mi recite da li su dobri? napominjem da pijem Eutyrox 25mg svaki dan i selen

FT4 11,39
TSH 2,49
Anti TPO 23 <34

unapred hvala!


Poštovana, Gluformin ne može da šteti VTO postupku, a ni kasnijoj trudnoći. Kod Vas, obavezna korekcija doze Euthyroxa.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine



Poštovani da li ste mislili na povećanje doze Eutyroxa?


Poštovana, tako je.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:59:50 >

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:01:54   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: viktori

Postovana.
TSH 4.06
FT3 4.86
FT4 13.9
pijem eutirox 50 mg
Imala sam u prethodnoj trudnoci problema sa povisenim TSH koji je u sedmoj nedelji bio 36.6 pa su mi odmah dali eutirox koji sam pila celu trudnocu i kontrolisala tsh kao i navedene hormone. Takodje sma pila verapamil jer mi je bio visok puls.
Planiram drugu trudnocu, ali mi je receno da moram hormone da dovedem u red. Oni su posle porodjaja (pre 13 meseci) bili 0.05 a sad su opet poceli da skacu. Sta mi predlazete. Neku jacu terapiju ili da sacekam sa trudnocom neko vreme?
Takodje me zanima da li ponovno lupanje srca moze biti izazvano skokom hormona.
Unapred puno hvala na odgovoru.


Poštovana, prema datim rezultatima, ovo nije dobro regulisana hipotireoza i potrebno je korigovati dozu Euthyroxa. Sačekajte sa trudnoćom dok Vam TSH ne bude ispod 2. Neregulisana hipotireoza može biti jedan od uzroka lupanje srca.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:34 >

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:02:57   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: melika

Pozdrav !
Imam 24 godina , suprug 28 , vec skoro 4 godina pokusavamo da zatrudnim i ne uspeva nam . Gojazna sam , ginekolog zbog toga nije htela da me salje na preglede o drzavnom trosku , tako da sam sve krenula sama privatno . Suprugu su pregledi odradjeni , sve je u redu , meni je TSH 10,5 , a progesteron 20.dana mens. snizen 1,35 rekli su mi da nemam ovulaciju . Endokrinolog me je uputio dalje da uradim KKS , anti TPO , EHO jajnika , USG stitne zlezde i GA , i pijem od 12.decembra Eotirox 1x50 mg ujutru .
Nalazi KKS uredu , USG GA uredu , na stitnoj zlezdi nadjen nodus 3,5 mm . Ostalo jos nisam odradila . E sad mene zanima , da li taj nodus moze da bude opasan , i da li je moguce da nemam ovulaciju zbog poremecaja rada stitne zlezde ili je u pitanju ipak nesto drugo sto jos moram da ispitam ?
Imam jako neprofesionalne lekare , totalno sam nezadovoljna , njima se uopste ne zuri , stalno mi govore kako sam mlada , da prvo smrsam , itd.. Sa endokrinologom sam zadovoljna , ali njegov posao je ipak samo stitna zlezda .
Sta od nalaza da uradim jos , i da li iako sam gojazna mogu da idem na Betaniju na preglede o drzavnoj trosku , tj. da snosi socijalno psoto sam nezaposlena ? Hvala


Poštovana, obavezno lečenje primarne hipotireoze koju imate. Ona može biti jedan od razloga zašto nemate ovulaciju. Ako ste gojazni, neophodno je da smršate jer time značajno povećavate šanse da ostanete spontano trudni. Kad regulišete hipotireozu, uradite OGTT sa 75g glukoze i hormone FSH, LH, estradiol, prolaktin 2. Ili 3. dana MC za procenu glikoregulacije i funkcije jajnika. Nodusi u štitastoj žlezdi mogu biti raznoliki, pretpostavljam da ovaj kod Vas od 3,5mm nije razlog za veliku brigu.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:43 >

(odgovor članu melika)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:04:11   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: jelenavuletic

E ovako nisam bas sigurna da je pitanje za endokrinologa ali cu ipak pitati. Naime porodila sam se 01.04.2013 i prvu menstruaciju sam dobila 03.12.2013 i trajala je 6 dana i bila je obilna a sledeca je bila 20.01.2014 znaci nakon 49 dana i isto tako bila obilna i trajala je 5 dana. E sad ja sam taj problem vec resavla pre pet godina i pomocu tableta resila ga donekle (redovno dobijala na 28 dan) a kad sam resila da prosirim porodicu i prekinula sa tabletama dobijala sam na svaki 35 dan. Znaci vec sam imala problem sa ciklusima i dobijala sam na svaki 45-50 dan vadila sam hormone i sve je bilo u redu jedino nisam vadila nalaz insulinemije. To mi doktor nije rekao da vadim. E sad me zanima da li da cekam jos jednu menstruaciju ili da odmah idem kod svog lekara na pregled jer hocu jos jednu bebu i to jos ove godine? user posted image



Poštovana, treba da uradite FSH, LH, estradiol 2.-3. dana MC i OGTT s 75 g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija i javite se svom endokrinologu.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:49 >

(odgovor članu jelenavuletic)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:06:02   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: focus

pitao bi doktoricu moj problem je azospermija sa povisen FSH 18-19 sto se moze uciniti hvalavam


Poštovani, ovde je jako važno proceniti da li je u pitanju opstruktivna ili neopstruktivna azospermija. Potrebni su hormoni FSH, LH, testosteron, prolaktin, TSH i pregled urologa sa biopsijom testisa. Tek onda se može utvrditi da li je moguće uraditi vantelesnu oplodnju sa spermatozoidima iz punktata testisa ili ste za donaciju sperme.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:57:57 >

(odgovor članu focus)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 11:07:12   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: milica85

Postovani,
imam 28 godina a suprug 31, bili kod profesora Stojkovica u Leskovcu na VTO krajem Novembra.
To nam je prva vantelesna, nosim 3 bebe i sada sam 9 nedelja trudnoce. Povracem od 4 nedelje.
Bebe su hvala Bogu dobro, ali sam pre 10 dana primetila da imam UBRZAN PULS (100 do 120 u min.) i da se brzo zamaram.
Otisla sam pre neki dan kod endokrinologa u Leskovcu.
Ultrazvuk stitne zlezde je dobar ali sam radila i ove analize:

FT3 iznosi 7.15 pg/ml referentna vred. 1.40 - 4.20
FT4 iznosi 3.01 ng/dl 0.80 - 2.00
TSH iznosi 0.06 mIU/I 0.27 - 4.20
Anti-TPO iznosi 5.1 IU/mI < 34.0
TgAt <50 IU/mI <115

Htela bih da znam da li su ovi rezultati losi i da li je sve ovo zbog hormonske terapije?
Sve ovo sam radila i pre trudnoce i rezultati su bili dobri.
Endokrinolog mi je rekao da pijem lek PTU po 25 mg 3 put na dan.
Ali nije delovao bas sigurno, kao da se plasio da mi bilo sta da, zato mi je i dao ovako malu dozu.
Sada je i mene strah. Ne znam sta da radim. Pa vas molim da mi kazete da li da pijem ovaj lek
i koju dozu mogu da pijem? Da li je OPASNO PO BEBE da ih izgubim ako ne koristim lek
a ja imam sve ove simptome?
Molim vas pomognite mi jer ne znam sta da radim.
S postovanjem
Milica Leskovac



Poštovana, obavezno uradite i antiTSH receptorska antitela. Na osnovu detaljnog kliničkog pregleda, ultrazvučnog pregleda štitaste žlezde i laboratorijskih analiza mora se napraviti razlika izmedju hipertireoze i stanja hyperemesis gravidarum. Tek onda se može reći da li je potrebna tireostatska terapija.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:58:07 >

(odgovor članu milica85)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 12:21:41   
Maja1309
Poštovanje doktore.
Prije nekih 8 mjeseci imala sma spontani pobačaj u 12tjednu.
Nakon pobačaja radila sam papu, TORCH i briseve cerviksa svi nalazi su uredni.
Nakon 8 mjeseci nije došlo do nove trudnoće pa sam radila nalaze hormona i ovo su rezultati:

Estradiol 140 (77-921)
FSH 3,17 (3,0-6,1)
LH 3,20 (2,4-6,6)
Prolaktin 378,3 (109-557)
Testosteron 3,34 (0,3-4,5)
TSH 2,45 (0,465-4,65)
Free T4 10,2 (10,2-28,2)
Free T4 4,96 (4,26-8,1)


Molim vas d ami kažete dali su nalazi uredni ili ne? Dali mogu utjecati na buduću trudnou i dali su razlog možda spontanog u prvoj trudnoći?

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
10.2.2014 22:10:52   
milica93
Poštovani,
pokušavamo da ostvarimo trudnoću već više od godinu dana. Još uvek ništa. Prošle godine u januaru, sam imala spontani pobačaj. Ciklus mi se regulisao posle dva meseca. Menstruacije su mi inače redovne i obično mi ciklus traje 23-25 dana.

Pri kontrolama rečeno mi je da je sve u redu, osim nekoliko malih, po rečima doktora beznačajnih cistica, malo ,,sporijeg" jednog jajnika i malo zavaljenje materice. Imala sam terapiju, a trenutno samoinicijativno pijem FemisanA kapi i Folnu kiselinu.

Pretpostavljam, obzirom na period koji pokušavam da ostanem trudna da je vreme za neke detaljnije provere. Zanima me Vaše mišljenje i ako možete da me posavetujete sa čim bi bilo najbolje da počnemo.

Da napomenem da mi je prošli ciklus mentruacija kasnila, što kao što sam već napomenula nije uobičajeno. Ovaj mesec ponovo kasni, a već mi je 30. dan ciklusa. U poslednjih nekoliko meseci, ja sam naglo dobila na težini, pa pretpostavljam da je verovatno i to moglo uticati na ciklus.

Unapred Vam se zahvaljuem,
Milica.

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
11.2.2014 15:13:25   
marinale
Poštovana doktorka, pokušavam već oko godinu dana da ostvarim trudnoću i ništa se ne dešava.
Imam 27. godina a suprug 34.
Hormone sam radila 3. dan ciklusa i ovako stoje stvari:

hsTSH 2,85
Slobodni T3 5,38
Sobodni T4 15,7
FSH 7,69
LH 8,37
Prolaktin 290
Estradiol 44,1

Inače ciklusi su mi redovni, dobijam na 29 dan svakog meseca
Suprug je radio spermogram i rezultati su uredni.

Hvala puno u napred!

(odgovor članu milica93)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
12.2.2014 0:44:39   
smejalica88
dravo,imam jedno pitanje. Dali su mi da radim OGTT sa 75 gr glukoze jer mi je doktorkarekla da imam oba polucisticna jajnika,a inace se spremam za VTO. Rezultati su sledeci:
glukoza 0 4,89
glukoza 60 9,13
glukoza 120 6,01
referentna vrednost je 3,33-6,10 mmol/l

insulin 0 4,7
insulin 60 48,8
insulin 120 66,2
referentna vrednost je 6,0-27,0 mmol/l

Sada me zanima da li su dobri i ako nisu na sta uticu,i da li cu imati neku terapiju,ili kako vec to ide? rezultat treba da nosim na prve konsultacije a to ne znam kada ce biti jer cekam jos pismo user posted image

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
13.2.2014 0:01:03   
Dusica81
Postovani/a dr.,
Nadam se da cete i bez nalaza, koje trenutno nemam, moci da mi pomognete
koliko budete u mogucnosti, ovako uz opis situacije.

Imam 32 godine, mm je stariji, ima djecu vec iz preth.braka ali posljednje dijete
dobijeno VTO, on ima smanjen broj pokretljivih spermatozoida, uradjena je operacija
varikocele i koristio je PROXEED prije te VTO. Pretpostavljam, da bi za njega uzimanje PROXEED-a
i dalje bilo djelotvorno, pri nasem pokusaju zatrudnjivanja..

Ja sam imala prije izvjesnog vremena jako uvecan nivo prolaktina, koji je uzrokkovao izostanak ciklusa
Radila sam snimanje 'turskog sedla' glave-nalaz uredan, uvecanje nivoa prl uslovljeno stresom, jer drugih
uzroka doktori nisu nasli. Uz dostinex je tada jako brzo vracen na normalu.
Ostali hormoni-blaga inverzija FSH i LH ( 3.dan ciklusa )

Poslije izvjesnog vremena sam opet kontrolisala, i radila prolaktinski profil,
zakljuceno je da nivo prl raste kako dan odmice, tj uslovljen
stresnim poslom, i dalje je bio malo iznad normale ali, nije mi propisana terapija,
jer nisam imala znacajnijih problema, a nisam tada planirala trudnocu.
Ciklusi su tada vec bili redovniji, tj. sa odstupanjem od nekoliko dana.


Sada, posto jako zelimo bebu, zanima me na sta treba prvenstveno da obratim paznju,
obzorim da su ciklusi i dalje sa blagim odsupanjem, na cca 30 dana. Pretpostavljam
da treba prolaktin najprije sanirati ukoliko je iole povisen.
Da li smatrate da je VTO iskljucivo rjesenje za nas?

Hvala i srdacan pozdrav,
Dusica

(odgovor članu smejalica88)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
13.2.2014 0:20:26   
Mara1986
Poštovani meni je na osnovu analize hormona,neredovne menstruacije i na osnovu policisticnih jajnika ustanovio endokrinolog da imam insulinsku rezistenciju prepisan mi je glucophage od 500 2X1.Ciklus se regulisao i ja sam posle 2 god. ostala trudna,ali sam sama prestala da koristim lek jer sam digla ruke od trudnoće (ostavila sam ga u septembru a zatrudnela u januaru) na žalost trudnoća je prekinuta u martu jer se oplodila jajna ćelija i nije se razvio embrion...(rekli su mi da trudnoća nije uspela jer nisam koristila glucophage jer je insulin jako bitan za oplodnju i razvijanje ploda ) ... odmah posle kiretaže ja sam počela da koristim lek i opet ostala trudna u junu... (ostala sam trudna posle 3 meseca) nastavila sam da pijem lek i uključen mi je utrogestan od 200 mg 2X1... trudnoća protiče bez problema i ja sam sad 33 nedelja... nisu mi u trudnoći proveravali opterećenje glukozom.... a šećer u krvi mi je normalan oko 5. E sad mene zanima dali je u redu koristiti Glucophage do kraja? jer mi je moj ginekolog u Nar. Fron. koji mi vodi trudnoću rekao da ću ga piti do kraja trudnoće? dali to utiče na plod, na moje dojenje posle porođaja? jer ja sam i dalje pod istom terapijom 2X1 glucophage i 2X1 utrogestan (s'tim da će mi utrogestan ukinuti u 37 nedelji tu me isto zanima dali utrogestan do te nedelje može uticati na težinu porođaja konkretno na otvaranje grlića? ) hvala u napred na odgovoru ...

(odgovor članu Dusica81)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
13.2.2014 13:56:12   
mafi
imam 36 godina nikad mi nije kasnila menstruacija ali sad mi kasni po tri meseca sta bi trebalo da pogledam i uradimuser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
14.2.2014 9:51:45   
Klarita
OGTT:
pre opterecenja 4,27
60'' 6,46
120'' 4,93
Insulin:

0'' min 2,0
60'' 33,6
120'' 13,7uIU/ml

FSH 7,1
LH 5,6

Ciklus je od 30. do 33. dana.
Prva trudnoca je iznesena bez problema, do porodjaja, kada je izgubila bebu sa dijagnozom abrupcija posteljice i radjen je hitan carski rez.Od onda je proslo tri godine.Puni 37 godina u aprilu.
Molim za pomoc, u pitanju je moja drugarica.


< Poruku je uredio Klarita -- 14.2.2014 9:53:09 >

(odgovor članu mafi)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
14.2.2014 18:16:34   
anita
Postovani,
Pripremam se za prvu vto. Imam 31 godinu a suprug 34.
Rezultati hormona koje sam radila 2 dana ciklusa su sledeci:
FHS 12,0 U/L
LH 5,0 U/L
Estradiol 120,0 pmol/L
Progesteron 1,5 nmol/l
Testosteron 0,21nmol/l
Prolaktin 205,0 mU/l
THS 1,1102 mlU/L
FT4 15,34 pmol/L

Molim Vas za tumacenje rezultata hormona.


_____________________________

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
14.2.2014 19:02:55   
Brbljivica
Jako sam zahvalan ana odgovrou ,ne mogu verovati da postoji ovako nesto i da ste Vi ,kao doktor nama dostupni na netu za neke sitne smernice .
Hvala Vam zaista na tome ! Mnogo to svima znaci na forumu ..ja sam danas dozivela sok od silnih neazurnih lekara koji ne poznaju svoju struku i jako sam zapanjena ,da jedan doktor iz unutrsnjosti nezna da mi napise uput za bg i nezna kao se pise uput ! ...da ne odem ovde u of ,,zelela bih doktorki da postavim pitanje dali su mi nalazi ogtt testa u redu ,posto su radjeni sa 75gr glukoze ,,a dana sam bila kod jedne drcne endokrinologinice koja mi je rekla da ja nemam secer i da je nalaz ok ..ali mi je dala da opet uradim TSH ,FT4,FT3 i jos nesto da uradim ,pise HBA1C(neznam sta to znaci ?)...dakle nalaz je sledecei :

GLUKOZA ref vredn 3,8-6,2 mmol/l


o min -----5,6 mmol/l

60 min----7,4

120min----5,9

______________________


INSULIN


o min -----12,3 ulU/ml ref vred 2,6-24,9

60 min__---139,6


120min-----104,9



MOLIM DOKTORKU DA MI KAZE JEL OVO U REDU ,ILI MI IPAK TREBA TERAPIJA (DA ZNAM DA ODMAH ONDA MENJAM LEKARA !!!) HVALA UNAPRED

IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor


IZVORNA PORUKA: Brbljivica

postovanje !
ja sam pred treco vto ,imala sam jedan sponatni nakon prve vto ,druga neuspela (u kojoj sam otkrila poviseni LAC ) ,primala fraxiparin i aspirin ) .
uradjen je samo MTHFR ,LAC ,APCR ,ANTIFOSFOL..ANTITELA...,BETA2GLIKOPR ANTITELA. PROTEIN C ,PROTEIN S ,ANTI TPO - (pred drugu vto )
Sve ovo je ok ,osimLAC koji je povisen .11og sam zakazala privatnu konsultaciju kod imunologa ,uputila me je klinika za vto .obzirom da imam godinama muke sa visoko sedimenatcijom zadnji put je u januarau 2014 bila 60 ) ,bolom u zglobovima ,nesanicom,nervozom ,debljanje u predelu stomaka ,godianma lecim ureaplazmu (kao da bolujem od SIDE nedaj Boze ,i niko ne uspeva da iskoreni tu bakteriju koja ne daje nikakve simptome ).
prolaktin mi je bio povecan pa sa na bromokriptinu 2x1 ... zbog zadjeg nalaza TSH (5,4 ) sam bila upucena endokrionologu ,koji je odradio FT4 (11,8 ) I ULTRASENZ TSH (2,1 )-i rekao da nema potrebe zaa terapijom.
korisitim medne proizvode godinama zbog imuniteta ,nezna sta vise da radim .razmisljala sam ogtt test sa insulinima da uradim ,ali neznam dali ce mi to predloziti uopste imunolog .
druga vto je bila 9 j celija i oplodjena 3 embriona (2-8c.elijksa i 1 -10 celisjki ) ,beta je bila 0 . nas problem je osim ureaplazme ,oligospermija (iako moj covek ima vec dvoje dece )
zelela bih da cujem Vas predlog i Vase miljenje .hvala unapred .



Poštovana, vi imate više razloga za neuspeh VTO i gubitak trudnoće. Svi problemi moraju da se rešavaju istovremeno i da potpuno pripremljeni uđete u postupak. Prvo je rešavanje subkliničke hipotireoze. Obavezan je OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija, pa uključivanje terapije. Treći uzrok, pozitivan LAC rešava se primenom heparina+aspirina. Ureaplazma je bakterija koja normalno živi u genitalnom traktu žene, ne može se iskoreniti nego je samo bitno da je u niskom titru pred VTO.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine



< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:58:27 >


_____________________________

ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad...
oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum
mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!)
1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu
2. vto KC Nis 2013-beta 0...

(odgovor članu Ringerajin doktor)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
14.2.2014 20:59:05   
zece
Pocituvan dr sakam da ve pitam na13dan od ciklus ispituvav fsh lh I estradiol mojot gin kaza oti moram da primam inekcii za ovulacija no nekaza kakvi neznam zosto no posle spontaniot I icsi jas izgubiv ovulacija a pominaa veke6meseci

(odgovor članu Brbljivica)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:46:58   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Maja1309

Poštovanje doktore.
Prije nekih 8 mjeseci imala sma spontani pobačaj u 12tjednu.
Nakon pobačaja radila sam papu, TORCH i briseve cerviksa svi nalazi su uredni.
Nakon 8 mjeseci nije došlo do nove trudnoće pa sam radila nalaze hormona i ovo su rezultati:

Estradiol 140 (77-921)
FSH 3,17 (3,0-6,1)
LH 3,20 (2,4-6,6)
Prolaktin 378,3 (109-557)
Testosteron 3,34 (0,3-4,5)
TSH 2,45 (0,465-4,65)
Free T4 10,2 (10,2-28,2)
Free T4 4,96 (4,26-8,1)


Molim vas d ami kažete dali su nalazi uredni ili ne? Dali mogu utjecati na buduću trudnou i dali su razlog možda spontanog u prvoj trudnoći?


Poštovana, s obzirom na gubitak trudnoće obavezno testiranje na trombofilije, OGTT i antitela na štitastu žlezdu. Tumačenje Vaših hormona obavezno uz UZ pregled jajnika 2.-3. dana MC. Tek nakon svih rezultata se može zaključivati o mogućem razlogu gubitka ploda i o narednoj trudnoći.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:58:37 >

(odgovor članu Maja1309)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:48:03   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: milica93

Poštovani,
pokušavamo da ostvarimo trudnoću već više od godinu dana. Još uvek ništa. Prošle godine u januaru, sam imala spontani pobačaj. Ciklus mi se regulisao posle dva meseca. Menstruacije su mi inače redovne i obično mi ciklus traje 23-25 dana.

Pri kontrolama rečeno mi je da je sve u redu, osim nekoliko malih, po rečima doktora beznačajnih cistica, malo ,,sporijeg" jednog jajnika i malo zavaljenje materice. Imala sam terapiju, a trenutno samoinicijativno pijem FemisanA kapi i Folnu kiselinu.

Pretpostavljam, obzirom na period koji pokušavam da ostanem trudna da je vreme za neke detaljnije provere. Zanima me Vaše mišljenje i ako možete da me posavetujete sa čim bi bilo najbolje da počnemo.

Da napomenem da mi je prošli ciklus mentruacija kasnila, što kao što sam već napomenula nije uobičajeno. Ovaj mesec ponovo kasni, a već mi je 30. dan ciklusa. U poslednjih nekoliko meseci, ja sam naglo dobila na težini, pa pretpostavljam da je verovatno i to moglo uticati na ciklus.

Unapred Vam se zahvaljuem,
Milica.


Poštovana, prvo hormoni za procenu funkcije jajnika 2.-3. dana MC uz ultrazvučni pregled jajnika, ispitivanje štitaste žlezde i OGTT. Zbog spontanog pobačaja obavezno testiranje na stečene i urođene trombofilije.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:58:47 >

(odgovor članu milica93)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:48:59   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: marinale

Poštovana doktorka, pokušavam već oko godinu dana da ostvarim trudnoću i ništa se ne dešava.
Imam 27. godina a suprug 34.
Hormone sam radila 3. dan ciklusa i ovako stoje stvari:

hsTSH 2,85
Slobodni T3 5,38
Sobodni T4 15,7
FSH 7,69
LH 8,37
Prolaktin 290
Estradiol 44,1

Inače ciklusi su mi redovni, dobijam na 29 dan svakog meseca
Suprug je radio spermogram i rezultati su uredni.

Hvala puno u napred!



Poštovana, potrebno je da dopunite analize sledećim: OGTT, antitela na štitastu žlezdu, androgeni i UZ pregled jajnika 2-3. dana MC.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:58:57 >

(odgovor članu marinale)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:49:54   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: smejalica88

dravo,imam jedno pitanje. Dali su mi da radim OGTT sa 75 gr glukoze jer mi je doktorkarekla da imam oba polucisticna jajnika,a inace se spremam za VTO. Rezultati su sledeci:
glukoza 0 4,89
glukoza 60 9,13
glukoza 120 6,01
referentna vrednost je 3,33-6,10 mmol/l

insulin 0 4,7
insulin 60 48,8
insulin 120 66,2
referentna vrednost je 6,0-27,0 mmol/l

Sada me zanima da li su dobri i ako nisu na sta uticu,i da li cu imati neku terapiju,ili kako vec to ide? rezultat treba da nosim na prve konsultacije a to ne znam kada ce biti jer cekam jos pismo user posted image


Poštovana, s obzirom da imate PCO jajnike neophodna terapija koju treba da dobijete od nadležnog lekara.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:59:04 >

(odgovor članu smejalica88)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:52:17   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Dusica81

Postovani/a dr.,
Nadam se da cete i bez nalaza, koje trenutno nemam, moci da mi pomognete
koliko budete u mogucnosti, ovako uz opis situacije.

Imam 32 godine, mm je stariji, ima djecu vec iz preth.braka ali posljednje dijete
dobijeno VTO, on ima smanjen broj pokretljivih spermatozoida, uradjena je operacija
varikocele i koristio je PROXEED prije te VTO. Pretpostavljam, da bi za njega uzimanje PROXEED-a
i dalje bilo djelotvorno, pri nasem pokusaju zatrudnjivanja..

Ja sam imala prije izvjesnog vremena jako uvecan nivo prolaktina, koji je uzrokkovao izostanak ciklusa
Radila sam snimanje ''turskog sedla'' glave-nalaz uredan, uvecanje nivoa prl uslovljeno stresom, jer drugih
uzroka doktori nisu nasli. Uz dostinex je tada jako brzo vracen na normalu.
Ostali hormoni-blaga inverzija FSH i LH ( 3.dan ciklusa )

Poslije izvjesnog vremena sam opet kontrolisala, i radila prolaktinski profil,
zakljuceno je da nivo prl raste kako dan odmice, tj uslovljen
stresnim poslom, i dalje je bio malo iznad normale ali, nije mi propisana terapija,
jer nisam imala znacajnijih problema, a nisam tada planirala trudnocu.
Ciklusi su tada vec bili redovniji, tj. sa odstupanjem od nekoliko dana.


Sada, posto jako zelimo bebu, zanima me na sta treba prvenstveno da obratim paznju,
obzorim da su ciklusi i dalje sa blagim odsupanjem, na cca 30 dana. Pretpostavljam
da treba prolaktin najprije sanirati ukoliko je iole povisen.
Da li smatrate da je VTO iskljucivo rjesenje za nas?

Hvala i srdacan pozdrav,
Dusica



Poštovana, na osnovu ovoga što ste izneli ne mogu da kažem da li je VTO jedino rešenje za Vas. Potrebni su Vam hormoni za procenu funkcije jajnika 2.-3.dana MC, OGTT, ispitivanje funkcije štitaste žlezde. Sve ovo možete da uradite bez obzira na vrednosti prolaktina.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 10:59:13 >

(odgovor članu Dusica81)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
18.2.2014 9:53:19   
Ringerajin doktor
IZVORNA PORUKA: Mara1986

Poštovani meni je na osnovu analize hormona,neredovne menstruacije i na osnovu policisticnih jajnika ustanovio endokrinolog da imam insulinsku rezistenciju prepisan mi je glucophage od 500 2X1.Ciklus se regulisao i ja sam posle 2 god. ostala trudna,ali sam sama prestala da koristim lek jer sam digla ruke od trudnoće (ostavila sam ga u septembru a zatrudnela u januaru) na žalost trudnoća je prekinuta u martu jer se oplodila jajna ćelija i nije se razvio embrion...(rekli su mi da trudnoća nije uspela jer nisam koristila glucophage jer je insulin jako bitan za oplodnju i razvijanje ploda ) ... odmah posle kiretaže ja sam počela da koristim lek i opet ostala trudna u junu... (ostala sam trudna posle 3 meseca) nastavila sam da pijem lek i uključen mi je utrogestan od 200 mg 2X1... trudnoća protiče bez problema i ja sam sad 33 nedelja... nisu mi u trudnoći proveravali opterećenje glukozom.... a šećer u krvi mi je normalan oko 5. E sad mene zanima dali je u redu koristiti Glucophage do kraja? jer mi je moj ginekolog u Nar. Fron. koji mi vodi trudnoću rekao da ću ga piti do kraja trudnoće? dali to utiče na plod, na moje dojenje posle porođaja? jer ja sam i dalje pod istom terapijom 2X1 glucophage i 2X1 utrogestan (s''tim da će mi utrogestan ukinuti u 37 nedelji tu me isto zanima dali utrogestan do te nedelje može uticati na težinu porođaja konkretno na otvaranje grlića? ) hvala u napred na odgovoru ...


Poštovana, Metformin ne utiče na sam porođaj već na glikoregulaciju. Može da se pije do kraja trudnoće, a po novim preporuka sme i tokom dojenja. Preporuka je da se 6-12 nedelja nakon porođaja uradi kontrolni OGTT pa tek onda proceni da li se nastavlja metformin ili ne.

dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine

< Poruku je uredio lesica RR -- 9.3.2017 22:55:51 >

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here