|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu II deo
14.10.2014 13:32:54   
Maria79
Mi smo definitivno shvatili da on jos uvek nije spreman, prestala sam sa forsiranjem, jednostavno nije mu jos uvek kliknulo. Pitala sam ga hoces gacice ili pampers i on je rekao pampers. Nastavicemo u prolece-leto, kad bude toplije. :-)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Skidamo pelenu II deo
15.10.2014 0:38:50   
Azra_
To je sasvim ok. Verovatno si malo razočarana, ali nije strašno. Ne forsiraj. Skloni mu nošu, ne spominji mu, bar bih ja tako uradila. I ne moraš čekati baš proleće-leto ako ti je u stanu toplo. I zimi se može skinuti pelena ako ti se učini da je pravo vreme. A i ako i tad ne uspe, zvanični popravni na leto.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Maria79)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Skidamo pelenu II deo
15.10.2014 9:27:23   
little_one
Mi se suocili sa regresijom nakon 4 mjeseca. Trajala cca 5 dana i sad je opet sve po starom.

E sad, to je krenulo kad nam je dosla mm mama, baka dakle koja se pozeljela unuka. I u neznanju zena joj je govorila da je ona njena beba, sta god krene da radi ona joj kaze cek baka ce, ti si mala i rezultiralo je da je ona stalno ponavljala Andrea je mala, i slijegala ramenima, Dva dana kasnije dijete pocelo da piski u gacice, mi u soku, ne znamo zasto odjednom, stalno govorila kad hoce na wc i kod kuce i u vrticu i odjednom i kod kuce i u vrticu nezgode...ni mi ni tete nismo provalili sta je. I moj dragi provali baku kako se odusevljava bebinom usranom pelenom, govori Andrei ti si moja beba, ti si mala i eto ti...i mi zabranimo svima da joj govore kako je mala user posted image i da joj govorimo kako je ona velika djevojcica i bla bla...i dijete se vratilo u normalu...eto, ne znam da li je to bio pravi razlog regresije ali se cinilo tako...zamalo sam joj vratila pelenu, toliko nezgoda nije imala ni kad smo krenuli sa odvikavanjem...jel se jos nekom deasavale ove regresije?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Skidamo pelenu II deo
15.10.2014 9:31:06   
Misha i Ljisha
LO bas bas cudno. Eto ti psihologije. Ovo cu dobro da upamtim i da svima pretim ako mojoj curi budu govorili da je beba.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Skidamo pelenu II deo
15.10.2014 9:44:18   
little_one

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

LO bas bas cudno. Eto ti psihologije. Ovo cu dobro da upamtim i da svima pretim ako mojoj curi budu govorili da je beba.



To su nasa nagadjanja, citaj pokusavamo i mi da shvatimo sta se to tacno desilo...ja bas pricala sa tetom u vrticu da li da joj vracamo pelenu...pravo nam je cudno bilo jer kad je dobila stomacni virus u vrticu, golu vodu je kakila nijednom joj nije pobjeglo, stalno je prijavljivala da hoce da kaki i piski, pa i u bolnici kad je bila...i sad odjenom ni iz cega...tacno je da smo mi uvijek govorili njoj kako je eto beba mala i nista ne zna pa ona kaki u pelenu i piski pelenu a ona je velika curica i kaki i piski na solju...da li je ona to nekako povezala ili ne ostaje da nagadjamo...zasad je sve ok, vratila se u "normalu" ali bila sam na ivici da joj vratim pelenu koliko je nezgoda bilo...znas, kad sam jedan dan dosla u vrtic po nju, kaze teta morali smo da pozajmimo hlacice a ja user posted image posebno zato sto uvijek saljem dvije presvlake u rancu da se nadju.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Skidamo pelenu II deo
17.11.2014 14:47:00   
milicicak

IZVORNA PORUKA: milicicak

Mi smo vratili pelenu, bar dok ne pocne grejanje... Posto svekrva insistira da mini buba bude napolju svako prepodne po dva sata minimum a ona je cuvala u tom periodu, T se prehladila i kao da je bukvalno izgubila svaki osecaj da joj se piski i da treba da ide na nosu user posted image kad se u roku od pola sata upiskila 3 puta pored nose, shvatili smo da je vreme za vracanje pelene. Nadam se da nismo pogresili user posted image

Pre dve nedelje je mini buba ujutru nakon piskenja na nosi izjavila da nece pelenu i da hoce gace user posted image ja u soku user posted image
Ali od tada nosi gace osim ako ne idemo negde gde znam da nece imati gde da piski... Nezgode nam se desavaju kada se nadje u nepoznatoj situaciji, kada je jako uznemirena i sad dok je imala temperaturu... Jos uvek ne trazi da piski ali trazi da kaki ivprimecujem da moze da istrpi neko vreme...
Nadam se da cemo ovaj put biti uspesni user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Skidamo pelenu II deo
19.11.2014 16:10:28   
little_one
Mico, ja sad tek ovo vidim, pa to je super napredak, bravo za Mini Bubu! user posted image Icice to sad sve lakse i lakse.

Kod nas nema nezgoda vise, a od prije 15tak dana, moram da je hvalim, naucila je sama da skine hlacice, stramplice i gacice i da obrise pisu (doduse moram da popravljam user posted image jer pola ne obrise) i da sve to sama opet obuce. Jeeeeeeeej! user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Skidamo pelenu II deo
24.2.2015 19:26:42   
mila83
Bitno je samo da mame budu dosledne,jednom kad se skine pelena,nema vise.Onako se samo zbunjuju, smeju li piskiti,kakiti ili ne. Meni je dobro doslo sto su oboje rodjeni u leto, pa smo oko drugog rodjendana poceli sa odvikavanjem.Sin je odmah skinuo i nocnu, a cerka je jos tri meseca imala nocnu.posklanjala tepihe,bilo je leto, pa toplo pa lako brisati podove za njima dok se ne sete da traze. i naravno cesto podsecati na tu naviku, a i poneka nagradica nije losauser posted image i strpljenjeeeeeeeeeee !

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 13:31:54   
milicicak
Mi skinuli pelenu, ostala nam samo ona za dnevno i nocno spavanje. Kada se probudi posle dnevnog spavanja obavezno prijavi da li se upiskila. Malo babe miniraju, stavljaju joj pelenu kad ide u park ili negde na duze user posted image
Elem, vec par dana bas dugo trpi i onda kad ne moze vise da izdrzi kaze da joj se piski. Dok stignemo do wc solje ili nose, malo pisne u gacice. I to uredno prijavi, kaze Samo malo sam piskila.
Inace nece da sedne na nosu ili solju ako sama ne kaze da joj se piski/kaki, tako da je to cesto stavljanje na nosu u njenom slucaju kontraproduktivno.
Sta da radim?

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 13:33:46   
veselicaa
Milicicak user posted image
Nista,nemoj da je teras ako vidis da joj to smeta jos bolje je da nauci da sama kaze kad joj se ide.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 13:39:07   
Mala Elena
Milicicak bravo za malu!
Jel si je stavljala na tutu ili adapter i od kada?

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 13:43:38   
milicicak
ME, mini buba je velika, sad ce 3 godine user posted image
Skinuli smo pelenu pre vise od 3 meseca ali sad je pocela da piska u gacice, sto do sada nije radila :(
Na adapter i nosu (poceli smo i sa jednim i sa drugim) sam pocela da je stavljam onda kada je prestala da kaki dok jede, negde sa 18 meseci.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 13:58:00   
Mala Elena
Ma znam, videla sam ticker... nego nisam znala da si joj vec ranije skinula ...
U svakom slucaju fino.A to sto pusti u gacice, mora malouser posted image
Zaova skinula maloj sa dve godine, i ja bih tako pa ne znam kada da je stavljam na tutu ili adapter...sta ce bolje da prihvati?

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 14:00:34   
branki*
milicicak,boza i sad ide na da piski samo kad je hitno,znaci trpi dok moze i kad ne moze vise,onda ide..mada,ja kad vidim da se stiska,odvedem ga u vc i on obavi.
ME,ja sam prvo nosu,tj tutu,lakse je prihvatio..

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 14:18:34   
mila83
ME,probaj prvo nosu.I lakse ti je sa njom za pocetak,jer je mozes premestati.Ona ne mora svoje igranje za pocetak prekidati zbog toga,osetice manji pritusak. Zavisi sve oddeteta,moja Mima nije htela od pocetka,a Dimi jeste.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 14:22:39   
mila83

IZVORNA PORUKA: milicicak

Mi skinuli pelenu, ostala nam samo ona za dnevno i nocno spavanje. Kada se probudi posle dnevnog spavanja obavezno prijavi da li se upiskila. Malo babe miniraju, stavljaju joj pelenu kad ide u park ili negde na duze user posted image
Elem, vec par dana bas dugo trpi i onda kad ne moze vise da izdrzi kaze da joj se piski. Dok stignemo do wc solje ili nose, malo pisne u gacice. I to uredno prijavi, kaze Samo malo sam piskila.
Inace nece da sedne na nosu ili solju ako sama ne kaze da joj se piski/kaki, tako da je to cesto stavljanje na nosu u njenom slucaju kontraproduktivno.
Sta da radim?

user posted image user posted image Bravo ! Nemoj je stavljati cesto na nosu ako ne zeli, i kod moje M je bilo kontraproduktivno. Mozda malo da je motivises ,kad je pitas, pa mozda neka nagradica,mi smo slicice skupljali tako.Ipak ne valja da trpi.....

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Skidamo pelenu II deo
8.3.2015 17:29:45   
amdn
mi smo skinuli pelene posle druge, jos malo smo nosili nocu i kad je poceo da trazi nocu da piski mi skinuli i tad, koje olaksanje

(odgovor članu Maria79)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Skidamo pelenu II deo
9.3.2015 6:23:59   
mila83
Citala sam da su deca najzrelija za ostavljanje pelene,odnosno kontrolisanje nagona i usvajanje ovih higijenskih navika izmedju 27. i 32. meseca zivota,znaci posle 2.rodjendana.Naravno,svako dete je prica za sebe.

Kod mene se kod njih dvoje tako i ispostavilo,Znaci komplet sve da je usvojeno do 2,5godine. Znaci ne treba forsirati,moze se eventualno ranije poceti kroz igru upoznavati sa tim.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Skidamo pelenu II deo
9.3.2015 6:32:48   
acalukic
nema pravila nekoj deci se lako skinu pelene dok drugoj tesko. Najbolje kad su sami spremni

(odgovor članu Maria79)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 13:46:28   
Rosita
Zene, moj momak ima dve godine. Povodom skidanja pelene totalno sam bila opustena, ali sam svakako planirala sad kad otopli polako. Na nosu seda od 18 meseci jer su tad poceli da ih stavljaju u vrticu, to jest tad je posao. Sa nose je cesto gledao crtani, to jest obicno posle rucka sede i pogleda pepu ili posle vecera, po 10 ak minuta. To je greska, znam, ali tako je. Zvrk je veliki, ne staje i ne sedi po ceo dan. U vrticu sedi sa drugom decom, od pocetka uredno piski , povremeno kaki. Prica dosta i lepo kapira sve, sve svoje zelje i potrebe izrazava jasno i glasno recima. Elem, na prethodnom roditeljskom D je imenovan sa jos dvoje dece kao kandidat da skine pelenu za Uskrsnje praznike. Mislim da im je osnovni kriterijum bio pricanje i kolicina govora, ne znam. Ok, juce smo dakle poceli sa skidanjem. Pisao je 5, 6 puta tokom popodneva u gace, nije pokazivao preteranu nelagodu zbog mokrine. Naravno, savrseno izdeklamuje sta se radi kad mu se piski, sta se trazi, gde se piski i td. Kakio je u nosu posle jela, trazio je da gleda neka slova dok sedi. Cesto nudjenje/ nema sanse, nece, i tako nije ljubitelj nose. Jutros sam shvatila da nudjenje nose u stojecem polozaju bolje prolazi. I napolju je piskio stojeci u travu. Malko je pokazao nelagode zbog mokrine u kuci, ali tek kad se bas upiskio prilicno. Ne trazi nosu, ranije je trazenje bilo samo izgovor da pustimo crtani- posle jela kaze hajde da kakim u nosu, sede, pa trazi crtani. Juce je piskio dva, tri puta u sat vremena najpre, a danas je bio suv napolju sat vremena. Ja bih najradije cekala da sam skine, ali sad sam se upustila u ovo i vaspitacice su sad najraspolozenije za saradnju jer imaju jos jednu turu dece u planu do leta, u septembru kad budu starija jaslena obavezne su gace, mislim ne tuku ako je neko u peleni al tad imaju mnogo vecu grupu pa zato. Elem, teorijska znanja kazu mi da nije spreman, drugi dan malo pomaka vidim, trazenje nose ne nazirem uskoro- kako vam se cini, da istrajem i guram dok ne skine? Inace, recept vaspitacica je kad skinemo, nema ni napolje, samo za spavanje, idosmo i napolje bez, ja sam obeshrabrena pred kolicinom potrebne presvlake i tako.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 14:05:11   
Valerie
rosita, ja sam odustala dok joj se desavalo da se nekoliko puta za redom upiski u gace. nesto pred 2,5 god smo joj skinuli, ali uz sedanje na nosu svakih sat vremena otprilike. za izlaske duze od pola sata stavljamo i dalje pelenu. i za spavanje. tek posle mozda dva meseca je jasno pocela da trazi nosu i za jedno i za drugo, ali je stavim i kad dugo ne trazi. sigurna sam da uspe i da trpi neko vreme.
jednom se upiskila u auto sediste kad smo zaboravili da joj stavimo pelenu, ali bukvalno posle 2-3 sata, nije mogla vise da ceka. posto je devojcica, kupili smo onu sklapajucu nosu sa kesom. skupo al da probamo. moracu sad kad je toplo da je skidam i kad smo napolju cak i ako ima pelenu. prosto bezveze da joj kazem - piski u pelenu kad vec trpi. ja sam opustena do tri godine cemo sve zavrsiti. jako se unese u igru, gledanje, znam da je tesko da prekine cak na minut.
inace, ona je sedela na nosi od mozda 9 meseci, samo kad ustane, na kratko. i cesto je ubadala i da piski i da kaki. ali do skoro nije povezivala.

< Poruku je uredio Valerie -- 12.4.2015 14:06:32 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 14:21:05   
Rosita
Meni po kolicini pisanja prvog dana deluje nespremno, ali drugi dan je za nijansu bolje. Mislim da izdrzimo da krene u vrtic u utorak, da vidim kakav ce tamo biti, ako nista, vraticu, ne znam user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 18:32:53   
Azra_
Rosi, ako si krenula, probaj još neki dan. Prvog dana nikad nije sjajno. Nama je trebalo oko 4-5 dana. tada je počeo da traži nošu na svakih 15 minuta, i piškio po par kapi, to trajalo dva dana, i onda skapirao kada da traži. S tim što smo mi imali oko 2god i 4mes. i pre toga nije koristio nošu.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 23:02:16   
Rosita
Hvala drage moje, probacu svakako tokom ove nedelje, mozda u vrticu bude i bolje, svakako cemo otici u gacama kad smo vec dogovorili saradnju user posted image . Danas je generalno bolje, ali predvece je imao dve, tri nezgode u kratkom periodu, za kakenje je manje vise zatrazio nosu. Ja sam shvatila da treba da stekne osecaj i da definitivno ne radi nista namerno. Popodnevna setnja je dobro prosla, jedno piskenje stojeci. Imamo i bisera- popodne , nakon neygode u kuci, ja mu kazem vidi kako si mokar jer si piskio u gace, gde se piski? A on : u beton! Uz zid! (obavljali napolju u jednom prolazu) user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Skidamo pelenu II deo
12.4.2015 23:23:03   
Ivanka 75
Mislim da je rešenje svega da se dete u početku stavlja/tj da mu se nudi da piski i kaki što češće, ja sam nudila na 15min, čak sam prvi i drugi dan navijala onaj kuhinjski sat na 15min da me podset_i user posted image
I sveki sam dala taj sat drugi dan kad sam otišla na posao, ona nije navijala, zaboravi da ponudi detetu da piški pa se Ivka upiški, al prošlo više od sata pa i logično.
Jeste naporno prvih nekoliko dana ali samo taj režim ima 100% učinka i svi u kući moraju da ga se pridržavaju.
I danas, kad ima 4,5 god, ponekad je odvedem u wc kad vidim da nije tražila da ide 4-5 sati a pila i jela dosta.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here