|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
1.10.2013 10:11:36   
lesica
Anci, i u slučaju da nema, ti podeli iskustvo. Možda je neko imao istu situaciju ili sličnu i negde drugde.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
1.10.2013 10:52:18   
anci 81
Milica je u junu mesecu presla iz jaslica(Prvi korak) u taj vrtic.To je veliki vrtic,sve do predskolskog.Od pocetka kako je tu presla sve mi je nekako izgledalo konfuzno.Celo leto su svi bili zajedno,od najmanjih do najvecih,svaki put kad odes druga vaspitacica,nikad nemas koga sta da pitas jer ona prakticno i nije imala svoju vaspitacicu,sve ce se to srediti od septembra kazu one kad ona bude imala svoju grupu,sobu,vaspitacicu...Ajde cekala ja septembar...E sad,kad je M. krenula u jaslice nama su vaspitaci rekli nikada nikakav razgovor pred decom.Znaci dovedes je ujutru,ostavis i odes,svi srecni i zadovoljni.Ako hoces nesto da pitas imas roditeljski i imas otvorena vrata.Ja se toga i pridrzavam,odvedem je ujutru,lepo se poljubimo,rastanemo bez ikakvog zadrzavanja.Kazu vaspitaci,deca te nase razgovore mogu da protumace razlicito pa da ih ne bismo uznemiravali razgovori se vrse nasamo i meni je to ok. U cetvrtak M. imala roditeljski sastanak,za koji nisam znala,nisam videla obavetenje i neka to bude moja greska,ok.Jutros odem da odvedem M. u vrtic i tamo me doceka vaspitacica,izgrdi ona mene sto nisam bila na roditeljskom,sto nisam videla obavestenje koje je ona licno napisala koje je stajalo tu na tabli 10 dana,da je dogovoreno da se jednom mesecnom donesu vlazne maramice,ubrusi,petkom slatkisi,pozoriste dva puta mesecno bla bla bla...Ja nemam pojma sta me snaslo,Milica dete pocelo da place...Nisam je vise ni slusala jer mi je dete prioritet.Nekako sam je otkacila,Milica ostala onako uplakana,ja izasla isto uplakana koliko me iznervirala...A jutros pre vrtica kaze meni M. sram da te bude mama sto si napravila glupost.Kazem ja kakvu glupost?,a kaze ona rekla vaspitacica da si napravila glupost.Meni to bilo cudno,ali sad sam povezala da su verovatno nesto komentarisale sto je ona cula,jer mi je navela bas ime te vaspitacice od jutros.A deca u ovom periodu sve pricaju.I sad ne ynam sta da radim,najradije bih se posvadjala sa njom,ali ne mogu zbog M. Nego cu da sacekam otvorena vrata pa da idem da joj lepo objasnim da ne moze tako da razgovara,pogotovo ne pred decom,jer necu da sad ceo dan razmisljam kako mi je dete.A moram da budem fina,da mi ne uzme M. na zub sto bi rekli.I tako sam se posteno iznervirala.E sad me zanima,da li sam ja objektivna ili preterujem i kako biste vi odreagovali.Izvinjavam se ako je ovo bilo dugacko.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
1.10.2013 11:01:25   
bea83
Anci, prvo jedno pitanje - a kako saznaš osnovne svakodnevne informacije o detetu ako nema razgovora? Tipa jel jela, spavala, jel sve ok? Meni to uopšte nije normalno, pa nećeš valjda samo jednom mesečno ili kad je roditeljski da popričaš sa vaspitačicom. Taj razgovor na vratima traje minut svaki dan tako da ne vidim zašto je toliki problem.
Drugo, ko je bre ona da tebe komentariše pred detetom i da te grdi??? Ona nije tebi vaspitačica, malo se ona prebrojala. Uostalom mogla je usmeno da ti kaži kad je roditeljski, ok piše na tabli ali nekad ni ja ne vidim sve, jurim da ostavim dete pa jurim na posao, pa jurim po dete pa jurim kući da mu dam da jede i jednostavno ne vidim sva obaveštenja. Ali vaspitačice uvek kažu šta treba.
Da sam na tvom mestu, pitala bih još danas kad treba da dodješ da obaviš razgovor sa vaspitačicom i rekla bih joj da deca sve čuju i da pripazi šta priča.

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
1.10.2013 11:09:58   
anci 81
Bea nikako ne saznajem informacije,jer ujutru nema zadrzavanja,popodne kad odem nikada nije tu nijedna njena vaspitacica,vec deca budu u dezurnoj sobi,svi zajedno,sa dezurnim vaspitacem koji obicno nije njen i sta ja da pitam tu zenu?Ona je samo tu da ih isprati kuci.Sto kazes ni ne vidim nekad tu tablu,zurim da je ostavim,da idem na posao,desi mi se nekad da niti mogu da je vodim,niti uzimam pa ide deda,a deda ko deda...Pa zar je tesko da mu usmeno kazes?Danas obavezno idem po nju,samo ne znam koga cu zateci id vaspitaca.. Bas sam besna.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
1.10.2013 11:24:37   
bea83
Ja sam već pisala o mom problemu u prethodnom vrtiću sa tim NEobaveštavanjem o detetu. Nisam se pomirila sa tim da ne znam ništa o svom detetu, gurala sam, žalila se, kucala na sva vrata i na kraju su uveli telefon u sobu pa sam mogla da zovem da pitam (mi smo ga ostavljali u dežurnoj sobi i uzimali ga iz nje tako da ništa nisam znala, a krenuo je sa 11 meseci)
Sad smo prešli u drugi vrtić i taj problem uopšte nemamo. Ujutru ga ostavljamo kod neke od njegovih vaspitačica i nekad se zadržimo sa njom par minuta, ako ima potrebe a nekad ne. Ali svako popodne prenesu dežurnoj vaspitačici celokupan "izveštaj" - jeo,spavao, itd. To se ovde podrazumeva i meni je to skorz normalno. Inače ujutru sa vaspitačicom stignemo da predjemo i manje važne stvari tipa - dal da mu oblačimo dugačke gaćke, dal je hladno u vrtiću, da li se igraju sa plastelinom (čak smo dobili i recept za domaći plastelinuser posted image ) ispričaju nam obavezno ako je uradio nešto zanimljivo prethodni dan...Sve ukupno to traje 3,4 minuta u vrh glave tako da nikoga ne ometamo a svi zadovoljni.

Hoću da kažem da ne dozvoliš da to stanje bude redovno. Ti im ostavljaš najvažniju "stvar" na svetu i moraš da budeš u toku svaki dan. Pitaj,insistiraj, traži. One su dužne da ti pruže informacije.

(odgovor članu anci 81)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
6.11.2013 23:46:30   
MTS064
Ja sam sa vrticem zadovoljna. Uslovi rada su odlicni, hrana je odlicna...sigurnost na visokom nivou...

Najvise pohvala imam za vaspitacice, jer mislim da su one tamo najvaznije. Ove nase vaspitacice se bas trude, rade sa decom, posvecene su deci i to se bas vidi, sto po detetu pojedinacno, sto po citavoj grupi.

Imaju raznorazne izlete, razne aktivnosti u koje su cesto i roditelji ukljuceni, idu u pozoriste, redovno menjaju sadrzaj table na kojoj mozemo da vidimo radove nase deca na raznorazne teme... Kazem, svaka cast vaspitacicama!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
28.1.2014 12:50:50   
big mum
Moja kćerka ide u državni vrtić u Gradišci-RS .

"Velika motivacija za dete je naša pohvala za njegov trud, ali i za nadarenost. Dete koje bude pohvaljeno za trud će s radošću ozbiljno grabiti napred da bi postiglo željeni rezultat."

Jako sam zadovoljna uslovima i programom rada samog vrtića.Takođe sam zadovoljna i tetama koje vode moju kćerku.Zaista su stručnjaci i jako dobro znaju da rade svoj posao.

Međutim ima nešto što me jaaaaaaako iznerviralo i ne mogu da vjerujem da pedagozi mogu tj smiju da podstiču djecu kojka su talentovana a drugima i ne pružaju šansu da se dokažu.To je po meni jedna vrsta diskriminacije djeteta.

Evo o čemu se radi:

Dječica s vremena na vrjeme imaju recitacije što u grupi pred roditeljima ,što javnih nastupa povodom BOŽIĆA I SL.

I uvjek se jedna te ista djeca stavljaju da recituju solo a ostali iza njih u grupi.Tako je bi sa mojoj kćerkom.Ona je uvjek negdje iza a 2 ili 3 djece ima<ju solo nastupe.Evo baš juče su imali javni natup u KC na Svetosavskoj akademiji.I možete zamisliti opet ista djeca.

išla sam na razgovor kod tete i ona mi kaže da su odabrani sasvbim slučajno te da su išli na ECI PECI PEC.Te da se moja sofi po prvi put javila da bi išla.I da eto slučajno nije odabrana.A svi znamo da na toj BROJALICI UVCJEK ISPOADNU ONI OD KOJIH SE POČNE.
I da će sledeći put ići onin koji dosada nisu.Čisto sumljam ali eto.

Nije u redu da se manje talentovanoj djeci(po tom pitanju) nikad ne pruži prilika da pokažu to što znaju.I samim tim još više ukopavaš i daješ im do znanja da ne vrjede ništa.
LJUTA SAM NA TO JAKO!!!!

A da ne kažem da ona MORA da ima solo nastuip jer je tako rekao LOGOPED I PODVUKAO DVA PUTA.

Strašno ogorčena sam na touser posted image user posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
28.1.2014 13:19:17   
Modessty
to jeste strašno i treba da reaguješ da se situacija promeni! Danilo je imao priredbu u vrtiću za novu godinu. I njihova vaspitačica je napravila tako da svi recituju po pesmicu. Recitovao je i dečkić koji ima problem sa govorom zbog spuštenog nepca. Nismo ga sve razumeli ali je dobio veeeliki aplauz i znam da mu je to mnogo značilo. I ne samo njemu. Značilo je i drugoj deci i mom sinu koji sada jasno i glasno recituje pesmice koje je naučio, a pre nije hteo ni da peva ni da recituje. Mnogo se stideo. Sad je sasvim druga priča.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 15:50:04   
big mum
Opet se deslia ista stvar.
Za 8.martovsku priredbu je opet odabrano 2 djece koja su "talentovana za recitovanje" i 3 nove djece a moja Sofi je ima duet sa jednom djevojčicom.Iako sam im opet i to pred psihologom rekla zašto ona mora imati solo nastup.
Ovo je nečuveno.user posted image user posted image user posted image
Ićiću kod direktora na razgovor -zaista nemam šta više sa njima razgovarati.
Zaista mi nije jasno zašto uvjek idu na sigurno.Šta ima veze ako djete zaboravi dio teksta ,zamuca ili blokira.Šta to ima veze,niko neće zamjeriti djeci,čak naprotiv svi će im zapljeskati da ih podrže.

Stvarno mi nije jasno zašto to na sceni mora izgledati i zvučati savršeno-jel da bi tete dobile bolju ocjenu lili se dodvoravaju pojedinim roditeljima.user posted image user posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 16:03:54   
Olga75
pa ne znam Big mum , kod nas svako dete za priredbu ima bar redic koje samo izgovori
prosli put je jedan mali preplakao jadan celu priredbu user posted image \
moja i frflja i suslja i ima hipersalivaciju i ne drzi je mesto al dobije svoju strofu
i ta priredba , iskreno lici na trcanje za njima i ispravljanje ali su prepreslatki tako zbunjeni i vazni user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 16:14:39   
vikiveki
Big mum,mislim da si upravu što osećaš nezadovoljstvo,sa obzirom da si im skrenula pažnju i rekla razlog zbog koga tvoja devojčica treba da ima bar 1 solo nastup.....Što se mene lično tiče ja više volim da svu decu uključim u priredbu.Mada gledano sa druge strane ima dosta dece koja jesu talentovana ali jednostavno ne žele da se ističu niti da učestvuju u priredbi sami ispred svih.Svaki vaspitač najbolje poznaje svoju decu i trebalo bi da zna ko je kakav i da pruži šansu svoj deci...i meni bi bilo stvarno glupo da uvek recituju jedna te ista decauser posted image Mislim da su trebali tvojoj ćeri dati makar jednu šansu na nekoj takvoj priredbi ako već organizuju dosta sličnih manifestacija,svakako bi joj trebali dati šansu.Nije najbitnije da sve bude perfektno već da deca i roditelji uživaju, a ne da se osećaju zapostavljeno,pogotovo deca koja su povučena i ne žele da učestvuju,njih treba pokrenuti time da svako makar po jednom mora imati solo nastup.Ili još bolje kada bio svi zajedno pevali ili recitovali neku pesmu,na taj način što bi svako odrecitovao određeni deo.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 17:33:57   
big mum
Olga eto vidiš u vrtiću koji pohađa moja kćer mora sve biti savršeno.Niko ne smije zamucati,zbuniti se.Mada meni stvarno nije stvarno jasno zaštouser posted image Nisu u državnom parlamentu pa da moraju biflati.Valjda im je smor učiti djecu kojoj to malo teže ide.

Viki
Hvala ti na odgovoruuser posted image
TI SI VASPITAČ I ZNAŠ KAKO STVARI STOJE.I nije mi jasno zašto su se oglušili o zahtjev logopeda.Razgovarala sam sa njima i oni su mi rekli da se ona dosad nije javljala kad pitaju ko želi.I onda sistemom eliminacije -ko se tokom vremena pokaže najbolji(a uvjek budu isti) taj ide.
Nedavno se prvi put javila i oni su je odbili.A nekad jednostavno i ne pitaju ko želi već teta sama odredi.

Kao što si rekla nije cilj da sve bude savršeno već da se svi osjećaju zadovoljno i sretnoA pogotovo oni koji su stidljivi jer njima samima jako puno znači ako dobiju šansu i na kraju aplauz za svoj rad.A dobiće ga sigurno.

U školi se iskriztalizuje ko je za šta talentovan i ide u tu sekciju,na takmičenja itd.
Ovo je vrtić,oni su još uvjek mali da bi se vršila neka vrsta diskriminacije tj isticali pojedinci.


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 21:03:28   
Olga75
Big mum , moja ide u Montessori vrtic i tu se deci pusta da sama biraju aktivnosti
ali kad su priredbe u pitanju oni svi zele da budu ukljuceni i ukljuce ih
a kako je u klasicnim vrticima kod nas ne znam

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
15.2.2014 23:10:43   
MTS064
I kod nas u vrticu svako dete dobije bar po stih. Naravno, ima i one dece koja dobiju malo vise, ali to je normalno. Ali uvek svi ucestvuju.

Mene interesuje zasto je logoped preporucio solo nastup tvom detetu?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
17.2.2014 12:40:56   
big mum
IZVORNA PORUKA: MTS064


Mene interesuje zasto je logoped preporucio solo nastup tvom detetu?



Ona je djete koje jako puno priča,postavlja pitanja.I na ta pitanja očekuje pun i konkretan odgovor.Jako je temperamentna,brza i veliki egocentrik.

Rođenjem drugog djeteta tj. još u trudnoći počela je da zamuckuje,ima blokade.Te da se povlači u sebe.To više nije bilo ono djete da se lako otvara i razgovara sa svima.Jedino je razgovarala sa nama i njoj poznatim ljudima.Trebalo joj je dosta vremena da se oslobodi i stekne povjerenje pa tek onda razgovara sa strancima tj ljudima koje ona ocjeni da treba.

Logoped je preporučio da je vaspitači uvjek stavljau u prve redove i daju joj da vrecituje solo kad spremaju neke pjesmice da bi se oslobodila i povratila izgubljeno samopuzdanje.
Njoj je problem da ona uđe u nešto i treba je pogurati.A kad se oslobodi onda do izražaja dolaze sve njene mogućnosti.A ima ih dosta i šteta bi bilo da ostanu ne iskorištene zbog njene stidllivosti.


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete...
17.2.2014 14:03:57   
MTS064
Hvala, big mum.

Moje dete ne voli te javne nastupe, tacnije ima ogromnu tremu i pocinje da place cak i pre samog nastupa, zato sam te pitala za vase iskustvo.
Inace je jako otvorena i druzeljubiva, ali eto to ne voli nikako.
Razmisljala sam dal da posetimo logopeda ili mozda psihologa zbog toga.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 316
   Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
17.2.2014 14:48:18   
big mum
IZVORNA PORUKA: MTS064

Hvala, big mum.

Moje dete ne voli te javne nastupe, tacnije ima ogromnu tremu i pocinje da place cak i pre samog nastupa, zato sam te pitala za vase iskustvo.
Inace je jako otvorena i druzeljubiva, ali eto to ne voli nikako.
Razmisljala sam dal da poset_imo logopeda ili mozda psihologa zbog toga.



Moj ti je savjet da svakako posjetiš dj psihologa ,da on pregleda djete.I da ustanovi o kakvom je djetetu rječ.I ako može da mu se pomogne da prevaziđe taj problem.
Smatram da je to vrlo korisno jer će djete automatski steći više samopuzdanja i što je najbitnije neće imati tremu u školi kad treba da odgovara i kaže sve ono što je naučilo.A ne da blokira i pada unesvjest od treme.

po savjetu logopeda upisala sam djete na više aktivnosti.Ide u muzičko zabavište i na časove engleskog gdje ih kroz igru uče dosta tog korisnog.I svakih pola godine imaju javne nastupe da pokažu ono što su naučili.Nekad u grupi nekad solo.
Takođe je "tjeram" da sama razgovara sa nepoznatim ljudima i traži ono šta joj treba.Npr.u pekari stojim iza nje dam joj novac i kažem šta treba da kupi. Za nagradu da kupi sebi ono šta najviše voli ili u marketu stojim ispred kase dam joj novac da kupi sebi nešto ali to mora tražiti od kasirke tipa žvake i sl.

To su neki grubi savjeti kako da se pomogne djetetu,ali prvo se obrati psihologu jer će on ipak imati uvid u sam problem i zanti kako ga treba rješiti.

Sretnouser posted image

< Poruku je uredio big mum -- 17.2.2014 14:53:01 >


_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
17.2.2014 22:47:08   
MTS064
Hvala, big mum.

Mozes li mi reci kako izgleda pregled kod psihologa i logopeda?

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
18.2.2014 7:48:52   
big mum

IZVORNA PORUKA: MTS064

Hvala, big mum.

Mozes li mi reci kako izgleda pregled kod psihologa i logopeda?



Odgovorila sam ti na ovoj TEMI

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
18.2.2014 9:13:33   
Klarita
Moram da se oglasim ovde...
Big Mum, moras da reagujes, mozda ne bas kod direktora, jer oni su prezauzeti drugim aktivnostima, ali pokusaj kod pedagoga vrtica. Mozda se one takmice medjusobno, jer i u vrticima (bar kod nas) je uvedena evaluacija, pa neko ocenjivanje, pa gluposti.

Ja sam licno prezadovoljna vrticem. Postoje stvari koje me nerviraju i protiv kojih sam se borila ali je sve to bilo dok je jos bila u jaslicama. Kako je presla u mladju grupu, iako je jedna od najmladjih (rodjena na kraju godine) nemam nekih vecih zamerki. Vaspitacica nam je sestra od ujaka moje majke, pa mozda zbog toga...ne znam. Drugu vaspitacicu ne poznajem privatno, ali inace obe su iskusne zene, vaze za jako stroge ali pravedne i izuzetno kreativne. Novogodisnja priredba ima je bila predivna, svi su bili odusevljeni. One su resile problem ovako...svako dete je dobilo po strofu da recituje, a moja K koja je izuzetno nadarena i obozava da recituje i bude sva teatralna kada to radi, dobila je tri pesmice, pa je otvorila priredbu, nekom pesmicom nam pozelela dobrodoslicu, onda par deteta recitovalo, pa opet ona, pa par deteta pa opet ona. E, sad nemaju zbog cega meni da se dodvoravaju jednostavno moje dete je takvo i one je podsticu. Sve su majke bile odusevljene i zaista nisam cula druge komentare.
Kada je bila priredba Sv Save, sva deca su bili kao"gosti" predskolcima, nisam ni znala da imaju nesto organizovano, ali eto, na sred priredbe, jedan malisa je zaboravio tekst, otisao kod tete da se podseti, a K je ustala i popunila prazninu recitacijom sa Novogodisnje priredbe iako je niko nije pitao, ni rekao da to uradi...uradila je to po sopstvenom osecajuuser posted image Javila nam je vaspitacica a, mi smo gledali uvece na lokalnoj televiziji snimak, snimali za sebe i bas je bilo spontano i preslatko.
Inace, ona ne govori tecno. R joj je i dalje L, ne znam...Č,Š,ali je eto slobodna, i voli aplauze i "scenu".

Mene pomalo nervira sto ne vode mnogo racuna o govoru, pa govore pred decom dijalektom, pa onda se ispravljamo kuci, ali s obzirom gde zivimo ne mogu se mnogo izboriti. Hrana je djene, djene..,nemamo nutricionistu, nego nam jelovnik sprema med.sestra (uz svo postovanje sestara, mislim da nisu strucne da se time bave). Zbog takvih mojih zamerki i drugih, mene nisu izglasali za savet roditelja user posted image jer se stvarno plase mojih reakcia i zapazanja.

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
7.3.2014 21:28:51   
pocahontas
Da li neko ima iskustva sa jaslicama Vila pri Radosnom detinjstvu, nalaze se u Vojvodjanskih brigada?
uspeli smo da se upisemo i krecemo od ponedeljka pa me zanimaju iskustva jer vidim da ih niko nije spomenuo na ovoj temi...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
14.3.2014 9:22:13   
mama micki
Mame sve hoću da vas pitam nešto i nikako...
Da li je neko od dece upisan u vrtić "Kraljica Marija" na Savskom vencu?

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
10.4.2014 23:30:00   
Okruglica
Kakva muka sa ovim vrticima! Danima pokusavam da pronadjem dobar vrtic za moju devojcicu ali mi ne ide. Da li neko moze da mi preporuci drzavni vrtic na NBgd-u ( mi smo kod Merkatora ali nije presudno)? Ili bar da mi kaze koji obavezno da izbegnem. Hvala unapreduser posted image


< Poruku je uredio Okruglica -- 10.4.2014 23:33:41 >

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
17.6.2014 9:14:02   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: dacakg

Iznervirana sam na kragujevacko obdaniste jer uopste ne vode racuna o deci kako treba.
Stalno menjaju vaspitacice i dete koje se tesko adaptira mnogo lose podnosi te promene.Taman se navikne na jednu a oni je promene i dovedu drugu,pa dete posle nece da ide jer je neka druga vasptacica,a ne "ona njegova".A malopre kada sam odvela dete ,u sobi gde ih primaju nema nikoga,...pored stoji majka sa detetom koje je rukama grli oko vrata i vristi da je ne ostavlja na drugo mesto,i onda se moje dete rastuzi i pocinje da place.Ukapiralo je da ga ne ostavljamo u onoj sobi kao i obicno nego na drugo mesto i kod druge vaspitacice i pocinje da place.I svakakvi pokusaji da se objasni da je sve to normalno dete nece da prihvati.Pa jos kad gleda devojcicu koja vristi i nece da se odvojii od mame ,jos gore je.I onda pola sata objasnjavanja detetu o cemu se radi dok ono sve vreme place i trese se razmisljajuci kod koga ga ostavljam i zasto je danas drugo mesto i druga vaspitacica.Kada smo otisli do druge sobe gde danas prihvataju tu grupu,tamo jos par dece placu,vriste i stezu roditelje kako se ne bi odvojili od njih.I kapiram tu decu.Nije ima lako da odlaze u nepoznato sa nepoznatima.Trauma za dete.
Kapiram i da ce mi neki reci IDI U PRIVATNO OBDANISTE PA PLATI......ali je problem u tome da se i ovde placa,i nista se dzabe ne dobija,tako da je glupo pricati o tome.I uopste da li se placa ili ne,treba malo vise razmisljati o toj deci i o njihovim osecanjima.Vodeci kadar u toj ustanovi treba razmisljati da se deca ne traumiraju vec da budu lepo raspolozena i da jedva cekaju da odu u obdaniste,a ne da se plase da li ce ih cuvati neko koga poznaju ili neka nepoznata osoba.
Pitam se da li postoji neka ustanova gde se mogu zaliti na obdaniste.
Unapred hvala svima na razumevanju.




IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dacakg, razumem te jer je i moje dete jako dugo plakalo i odbijalo vrtić, pogotovo kada vidi da su u drugoj sobi (naš vrtić je jako mali i ima samo dve grupe, jaslenu i stariju vrtićku, pa se često ujutru okupljaju u starijoj grupi i kada svi dođu razdvoje se). Evo jutros je nekako nevoljno ušao iako se već sasvim lepo privikao na vrtić, čak traži da ide.

Prebaciću tvoj post u temu Kakav je vrtić u koji ide vaše dete pa tu možemo nastaviti priču.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Okruglica)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Kakav je vrtić (jaslice) u koje vaše dete
17.6.2014 10:29:06   
branki*
mislim da menjaju vaspitacice bas da se dete ne bi navikavalo na jednu vaspitacicu i previse vezalo,nego da bude prilagodljivo na promene.
kad sam vec ovde da pohvalim bozin vrtic i vaspitacice,jaako su fine i brizneuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here