|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete i pas
5.9.2017 13:50:47   
mama Jo
Mi kad odemo na selo kod mojih, kuce i mace su glavni drugari...
Ne znam sta ce biti ako pozeli u stanu kad poraste 🙄

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Dete i pas
5.9.2017 14:00:00   
krin 40
Ma mogu oni i krokodila da poželeuser posted image

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Dete i pas
5.9.2017 14:00:57   
mama Jo
Hahahaha, bas to... vise od malog akarijuma sa ribicama nema 😂

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Dete i pas
5.9.2017 14:05:01   
krin 40
I to ako ja ne moram da čistim.Sve što su ranijih godina poželeli ja sam "održavala".

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Dete i pas
5.9.2017 14:27:20   
mama Jo
Daaaa, to su i meni svi rekli. Moja je jos mala pa nema bas takve zelje, ali samo je cekam da jos malo poraste...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Dete i pas
5.9.2017 14:30:27   
krin 40
Ma ko voli životinje on i čisti sa ljubavlju

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Dete i pas
5.9.2017 22:59:54   
choopa choops
meni da muž ne čisti za psom (u dvorištu), mi bi se pogušili u khm, khm user posted image Ja se ne mogu naatjerat da pokupim za njim sile nema. Kad je bio maleni i nekako sam mogla (doduše rigajući usput), ali sad kad je veliki nema šanse. SReća u nesreći je da kad god sam ga ja izvela u šetnju nije kakio, ali da jeste tu bi već morala da pokupim. A poslije bih vjerovatno umrla user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Dete i pas
6.9.2017 7:29:50   
krin 40
Hahaha..e to je to i kod meneuser posted image

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Dete i pas
6.9.2017 7:54:53   
Adriana83
Prijateljstvo izmedju deteta i psa je nesto prelepo i neprocenjivo!Pogotovo ako dete odrasta sa psom. Moja Frida je imala 2 godine kad sam rodila Andjelu. Zatim su dosle Viktoria,Anita i Sofia. Pre svakog porodjaja mi je ceo dan drzala glavu na stomaku i cvijukala.Zavijala dok sam bila u porodilistu.Sva tri puta kad sam dosla iz porodilista,sa vrata sam dala Fridi da upozna bebe. Andjela je prohodala sa Fridom.Viktoria jela sa njom iz njene posude ( nije stvarno jela vec uzimala granule,stavljala u usta i pljuvala user posted image ) Anita i Sofia su je gnjavile do besvesti. A frida ih je obozavala. Sedela pored njih u kuci i cuvala kolica dok smo napolju. Proslo leto je ujela Sofiu za vrat. Uspela je da je ujede dva puta dok sam ja skocila. Trajalo je dve sekunde. Nije je Sofia dirala,nije je gnjavila,vukla,tukla ili bilo sta drugo.Htela je da sedne na lezaj na kom je Frida lezala. Nije bio u pitanju Fridin krevet vec nas. Srce mi je prepuklo. Nakon par dana,Fridu smo uspavali. Najteza i najbolnija odluka u mom zivotu. Imala je 10 godina i toliko dugo je bila samnom. NJene igracke cuvamo. Posuda sa hranu i posuda sa svezom vodom i dalje stoje na istom mestu.Kad nam gostuju neki psi,postavim drugu posudu na drugo mesto.Frida ne voli da deli. Deci smo rekli da je bila stara i bolesna.Nisam htela da kvarim uspomenu na nju.Svaki dan pricamo o njoj. Rasplacemo se cesto. NJena slika mi je pozadina na telefonu. Pre nego sto je veterinar dosao,deca su se pozdravila sa njom. Znali su da ce je uspavati. Pokopana je pored kuce i na tom mestu je posadjena lavanda. Priznajem da dok odrzavam to mesto ( jedino odrzavano mesto u dvoristu,bez korova) placem i progovorim koju sa mojom Fridom.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Dete i pas
6.9.2017 10:46:59   
Zemunka85
Andrijaanaaaaaaaa user posted image , rasplakala sam se kao malo dete.
Uopste nisam cmizdrava u ovoj trudnoci i ne pucaju me hormoni, ali ubi me ovo.
Pretuzno user posted image .

Ja sam fanaticki ZA da dete i pas rastu zajedno - ma u krevetu, a kamoli stanu.
Mi smo u novembru kupili kucu, juce joj proslavili prvi rodjendan.
Ne postoje reci koje opisuju koliko je moja L voli. To je opsesivna ljubav.
Ona joj trci iz vrtica, sa njom spava, budi se, napolje nece bez nje, ne da da je ostavljamo samu, brine o njoj - sipa granulice, vodu, crta je, prica o njoj - preeeljubav.

To cemu si pisala je ujedno i moj veliki i najjaci strah.
Nema pravila, znam, ali sto se genetike tice - bas sam trazila mesecima "dobro leglo" u smislu da sam dobro upoznala odgajivace i mamu i tatu moje Cice, koji su kao macka. Znam da nije garancija bukvalno nista, ali sam sve uradila sto moze da se rizik svede na minimum. Uspela sam da uspostavim hijerarhiju u coporu i ona shvata da sam ja glavna. Ja - jer je mene odredila za gazdu. Tako da za sada nije imala nikakav ispad. Smemo da je "maltretiramo" do besvesti.
E sad, L bas i nema osecaj. A pri tom je obozava. Stalno ratujem i opominjem je, ali nemam potpunu kontrolu. U igri nece, verujem - jer se i Cica igra, ali L je cesto nosi, sto mi se uopste ne svidja. Nikada nije krenula ne dao Bog da je ujede isli slicno, ali uvek u takvim situacijama stajem na str L i Cici pretim gde ona po tonu vec kapira da ne sme da pisne. Opet kazem - ni ne pokusava, ali eto na oprezu sam.

Tako se bojim toga sto si ti pisala.
Tvoja kuca je bila starija, oni su malo u starosti dzangrizavi, sto opet nije opravdanje, ali nzm sta je drugo moglo biti uzrok?
Ja cesto razmisljam tok dogadjaja kada bi je ujela i to je taj, a sta onda? Pa crkli bi od muke svi u kuci...

Da li tu kucu imate od kako se rodila? Da li je imala neke ispade pre?
Moju tetku je njen kuca bukvalno pojeo, kolikoje izujedao, primala je antibiotike, bila otcena, uspavali su ga odmah naravno. Ali to nije bio prvi put, a moja tetka je vet, obozavalac zivotinja, ona je njega nasla na ulici kada je imao god dana i bas je ceo zivot bio nepoverljiv, boga pitaj kakva je njegova proslost u thi god dana. Tako da ej on vec 3 puta pre toga nju u jeo i bilo je pitanje kada sce se otrgnuti kontroli.

Ja sam imala 15god pudlicu i sad imam pudlicu. Moja kuca nikada nikoga nije ujela, ali nikada je niko nije nesto mnogo ni maltretirao, ja sam bila velika 7. razred kada sam je dobila.
Cica mi je cini mi se jos sigurnija, ali nju je L dobila sa 4god za NG kao najvecu zelju ikada. Cekala sam da odraste malo da nema bas 2god jer od tada nam trazi da je ne maltretira, ali evo i sada kada ima 5god ipak nije sjajan njen odnos tj taj nedostatak osecaja za nju tj stisne je, digne, povuce za nogu i sl. Opet kazem, nisam primetila da pas joj to ikada uzme za zlo, uvek je nastrojena na igru prema njoj i sve joj pusta, ali ume i da se sklanja od nje, a ova da je juri. Tu vec reagujem, ali vise grdim psa, cak i bez potrebe da bi shvtila da joj ne padne na pamet da je povredi. Naravno i sa L puno pricam, ali da ima ispada ima. Nece da je udari, povrdi i sl, ali je gruba u igri.

Bas me ova tvoja prica sada dirnula. Grozno i tuzno.
Meni bebica stize za koji dan i tu puno razmsljam kako i sta koliki kontakt dozvoliti, sta ograniciti, a sta ne ...
Svakako sam presrecna da moja deca odrastaju sa psom, ali ovo o cemu si pisala je nocna mora!

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Dete i pas
6.9.2017 12:28:51   
Adriana83
Pre nego sto se to desilo,ja sam mogla da se zakunem u svoj zivot da Frida ne bi ujela ni krofnu! Ona je bila clan porodice.U vrticu smo se svadjali sa vaspitacicama kad deca na crtez porodice nacrtaju i Fridu. I pobedili.Znalo se da Frida nije rod ali jeste clan porodice. Spavala je samnom,kad mm nije kuci. Spavala na fotelji,krevetu i toj cuvenoj sofi gde je i bila kad je ujela Sofiu. Meni je nekoliko veterinara reklo da je to bilo branjenje teritorije i uspostavljanje poretka u coporu.Ja sam glavna ali je Frida u tim godinama htela da obezbedi sebi mesto. Bila je noc i ona je mislila da ja spavam. Verujem da se ne bi desilo da je znala da sam ja budna ali mi to nije nikakva uteha.Ja bih otisla u dvoriste, u wc...Tuga je ogromna i svaki dan sebi ponavljam da sam izabrala svoje dete i da ne treba da osecam krivicu zbog toga. Trebalo mi je tad par dana da donesem odlukuNadala sam se da moze da se resi drugacije ali sam ipak znala sta mi je ciniti.Ona je nama u divnom secanju,deci posebno.Potrudila sam se da ih ubedim da smo je uspavali zato sto je stara i bolesna ( sto u neku ruku smatram istinom jer verujem da joj je starost pomutila razum i da no ipak ne bi uradila da je bila "cista u glavi" kao ranije) jer nisam zelela da je pamte kao psa koji je ujeo jednu od njih vec da ostane ono sto je bila,veliki prijatelj i clan porodice. Ljubav je ogromna ali tuga je jos veca.Meni se srce kidalo kad se Viktoria pozdravljala sa njom.Bilo je uzasno!. mm ih je odveo napolje ,ja sam ostala sama da sacekam veta. Iako sam se pripremila na to,sve se po meni desilo jako brzo. Za par minuta je sve bilo gotovo.Vet je otisao a ja sam lezala zagljena sa njomna njenom mestu pola sata i plakala .Deca su plakala danima za njom.I sad placu,svaki dan neko. Novi pas ne dolazi u obzir! Bar ne za sad. Nece drugog psa,hoce Fridu.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Dete i pas
6.9.2017 12:36:05   
Anck Su Nmaun
Adriana bas mi je zao. Koje rase bila Frida?
Moja deca bas vole.da se igraju sa.mojim devojackim retriverom. Nema sta mu nisu radile dok su bile.manje, i jahale i spavale s.njom 😆
Sad je na red dosao Vuk. Jako je voli ali sta on zna pa je vija i kao mazi po ocima user posted image , vija joj rep i sl.
Ja sam je donela i podigla da tako kazem ali ja psima Nikad ne verujem.
Jer kod njih moze da bude okidac...ma svasta. I uvek me je po malo strah kad je cackaju, bez obzirasto je to toliko umiljato stvorenje kakvo u zivotu nisam videla.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Dete i pas
6.9.2017 13:11:09   
Adriana83
Madjarska vizla.Ali bila je vise covek nego pas.Ja se kunem da je ona mene tacno razumela sta ja govorim.Mi svi patimo jako za njom.Cak i moja mama koja ne voli pse. Stalno pricamo o njoj i prepricavamo dogodovstine. Mislim da je za mene to poslednji pas kog cu imati. Deca mozda jednog dana,kad bude znale da same brinu ali za mene... Jedna je Frida i takav pas ,sto se mene tice , nikad se vise nece roditi user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Dete i pas
6.9.2017 14:27:36   
AnaTamara
Sva sam se najezila user posted image

_____________________________

Za bolje znam ali mi bolje ne treba

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Dete i pas
6.9.2017 14:33:20   
AnaTamara
Mi imamo staforda u dvoristu, rodjen je istog dana kada i T. gaji se pored njega, igra se, ali ja sam joj unela strah, i sad zna koliko i kako moze da se igra sa njim. Prva ja imam strah, ipak su stafordi krvolocni, bez obzira sto je nas umiljat,kao mala maca, sto ga nismo dresirali i ucili da napada...nikad se ne zna

_____________________________

Za bolje znam ali mi bolje ne treba

(odgovor članu AnaTamara)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Dete i pas
6.9.2017 14:33:32   
mama Jo
Joj.... 😍

(odgovor članu AnaTamara)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Dete i pas
20.10.2017 9:31:41   
MamaNecaVo
Mi imamo kucne ljubimce.
I kod svake bake kada odemo tu su.
Od pocetka.spava sa njima
,grli ih,jase,mazi.
Prva rec mu je bila av av Heka.

Nema sanse.da bi menjala bilo sta.
Dete i pas..Ljubav nemerljiva!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Dete i pas
20.10.2017 9:38:11   
IvanaSK RR
AnaTamara, i ljudi su "krvolocni" kad ih neko napadne...
Moj staford nije krvolocan, niti deca imaju strah od njega. A nikad im necu ni pricati da su psi, životinje krvolocni. Strahova u životu je mnogo da bi im i ja jos neki napravila.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Dete i pas
20.10.2017 9:40:11   
Dragica Draga
Procitala sam mnoge tekstove koji kazu da je zdravo da dete kdrasta okruzeno zivotinjama, posebno kuce...
Samo treba voditi racuna naravno o higijeni, za svaki slucaj...
Ali uvek mi je prelepo lad vidim malo dete koje voli zivotinke, deca i treba da se uce da vole zivotinje od malih nogu

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Dete i pas
20.10.2017 9:48:50   
Sanjica26 RR
I ja volim da vidim psa u dvoristu. I uvek sam kao mala imala. Moja deca ce biti uskracena za time.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Dete i pas
20.10.2017 10:07:03   
emicaa
ja sam obecala Dori kuce kad jednom dana vise ne budemo imali macu

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Dete i pas
20.10.2017 10:11:50   
MamaNecaVo
Mi imamo 6 staforda,odgovorno tvrdim da nisu krvolocni.
Dok maltezer od 1.5kg... E on je vecito problem
Inace,ast je idealan pas za decu,jer decu obozavaju.
Kad stignem ubacicu sliku te krvolocnosti.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Dete i pas
20.10.2017 10:20:24   
emicaa
Ljudi su krvolocniji od svakog psa.A psa kako si naucio takav ce i biti.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Dete i pas
20.10.2017 11:03:26   
Mala Elena
Nemamo psa, ali vole da ih maze na ulici.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Dete i pas
20.10.2017 11:55:43   
IvanaSK RR
Nevena, ima i naših slika u ovoj temi na prethodnim stranama.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here