|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
30.10.2013 21:29:30   
little_one
Zemunka ni ja nisam bas povjerljiva sto se tice zitarica na vagu...ali npr imas u dm-u dosta pahuljica koje su i bio i od cijelog zrna koje se jako brzo spremaju...a i dijete se privikava na normalniji ukus....sve te "industrijski" preradjene jesu prilagodjene za bebe, tacno, al su pune dodatih ukusa....i ja sam davala te nestle u pocetku al ih nismo trosili toliko da bi ih mogli pojesti koliko im je rok nakon otvaranja kutije pa smo ih i zbog toga brzo batalili....i slazem se da su dosta bolji izbor za pocetak dohrane....kasnije mislim da nema potrebe za njima...opet kazem ako ih tvoja cura voli sto da ne...al mislim da je dobro da je navikavas na neku hranu koju ce jesti i u starijem uzrastu...ove je mislim i prerasla user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2376
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
30.10.2013 22:07:50   
jovicaa
zemunka ne moras da ih kuvas, samo ih potopis u vodu, pustis da odstoje i one skroz omekane, sve vise sto duze stoje. mozes da ih potopis i par sati ranije ,ako zelis da skroz smeksaju. ja posto blendiram, one se svakako samelju i natope.
mozes i da ih sameljes, sto da ne. ja uzimam u supermarketima, te zitarice u kesama, zeleno je pakovanje, ne znam tacno koji je proizvodjac. a imas i u dm-u super zitarice. samo mi nemamo ovde dm, uzimam kad odem kod mame..
malo izguglaj o zdravoj hrani, ako te zanima.. ne bih da tupim ovde... imas super literature i ovako, a i na netu.

< Poruku je uredio jovicaa -- 30.10.2013 22:09:11 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2377
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
30.10.2013 22:12:39   
jovicaa
nama je pedijatar rekao da ne treba da unosi vise od 500 ml mleka dnevno... i sad shvatam da je on pio vise mleka... mozda je zato slabije i jeo.
danas je pojeo punu solju voca sa pahuljicama(banana, jabuka). za uzinu 2 keksica, kupujem mu u slatkoj kuci taki laki keks(super je sastav, osim kuhinjske soli i hrskav je, deca ga obozavaju), za rucak 5 kasicica(bukvalno, tako da to i ne racunam) a za veceru solju kefira i jedno celo kuvano jaje, par zalogaja hleba i pred spavanje 250 ml dohrane.
da li je ovo malo za jedan dan?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2378
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 10:55:57   
bea83
Mene zanima šta mislite kad je pravo vreme za ukidanje večernjeg mleka? Ja razmišljam o tome već neko vreme što zbog zuba,što zbog flašice ali ne znam dal je rano. On nije neki zaljubljenik u to mleko, nekad popije sve,nekad pola, ali više mu služi za uspavljivanje. Inače ima uglavnom bar jedan mlečni obrok plus mlečne proizvode koje jede

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2379
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 12:24:59   
Ana RR
Bea, stručnjaci kažu da je oko 18og meseca idealno vreme za ukidanje flašice. Međutim, evo M ima 27 meseci i još uvek večernje mleko pije iz flašice. To je jedini način na koji hoće da ga popije pa ja stalno odugovlačim ukidanje. Probala sam da mu dam iz šolje, iz čaše, na slamčicu, na sve se egrozi kao da sam mu dala ne znam ni ja šta. Mada, on se relativno brzo prilagodi na promene, verujem da ako ja budem dosledna da bi mogli da nađemo i drugo rešenje za mleko. Ali za sada ga vezuje za flašicu i obožava da ga popije i to u krevetu i da se okrene da spava. Ja insistiram da ga popije pre kupanja pa posle opere zubiće, ili posle kupanja u krevetu ali nema odmah spavanja nego ustajemo da piškimo i operemo zubiće. Ali dok se ne adaptira na vrtić neću mu dirati flašicu, ne bih još jedan šok da mu stvaram.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2380
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 12:28:54   
bea83
Viktor popije, zafrljači flašicu i okrene se na drugu stranu i spava, tako da mi to ne pruža mogućnost da ga tad teram da pere zube, malo je nehumano user posted image  
Nego mene zanima sa aspekta ishrane da li mu je to mleko neophodno? On bi mogao da se uspava iz vodu, ali opet iz flašice. Ne znam ni sama, ja bih da mu sačuvam zube i da ga što pre rešim loših navika a opet žao mi je da ne popije uopšte mleko ceo dan i da mu remetim ritam uspavljivanja

A čaša,pisak i slično ne dolazi u obzir uopšte, zna da pije a neće, baksuz

< Poruku je uredio bea83 -- 31.10.2013 12:29:32 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2381
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 12:34:18   
Misha i Ljisha
bea moj bratanac je ostavio flasicu sa dve godine i nesto malo meseci. Iskreno od tad nije pio mleko. Prosto nece, eventualno sa nekim kakao ali jako tesko. Ima sve zdrave zube (ranije je prao zube redovno a evo vec par meseci je u fazi da nece da pere i ne mogu roditelji nikako da ga nagovore da pere zubeuser posted image ). Mislim da mu nista nece faliti cak i da ne pije mleko ako jede ostale mlecne proizvode. Kako drugi sisari?? Njima ne treba mleko celog zivotauser posted image . Mislim da mozes komotno da mu das vodu ako se vec tako uspavljuje.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2382
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 12:44:38   
Torbica
Bea, ja sam mojima tu negde izmedju 22-24 meseci. Nama je vecera tik pre kupanja, dakle u 19h je vecera i odmah kupanje pa krevet. Pa smo lako, posle vecere dete popije iz solje jogurt/mleko, sta god i to je to. Ja nisam "ukidala", samo sam rekla, e, hajde lepo sada za stolom da popijemo to nesto pa smo mirni user posted image Nije bilo ama bas nikakvog stresa. I ujutro bi dobio iz solje i to je to. Nutritivno gledano, isto, popije posle vecere, pa mora nesto popiti.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2383
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 12:46:02   
Ana RR
Pa ako preko dana pije mleko, jogurt, jede pavlaku, kiselo mleko, sireve... onda mislim da nije potrebno. Mare pije samo to večernje mleko, kravlje ne pije (sem kroz neke kaše), u poslednje vreme dosta manje jogurta pije, sir ne voli (podvalim mu kroz pite, proje, makarone i slično), pavlaku samo kroz jelo.. tako da mi se zbog toga ne ukida.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2384
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 19:47:16   
Anoniman
bea, mi i dalje uvece pijemo mleko i nesto se ni ne stresiram oko tog. ne vodim je ni da "pere" zube jer iskreno to pranje mi je vise sticanje navike da pere, nego sto je korisno tako kako ona odradjuje (meni ne dozvoljava, a voli sama da mlati cetkicom). dr nas je pitao da li i dalje pijemo mleko ujutro i uvece, rekla sam da, mada njeno jutarnje neko mozda smatra i nocnim, a cesto ga i propusti. i da, pije ga na flasicu, nece drugacije, mada vodu i sok pije na casu sa slamcicom (ilii bez slamcice uz neizbezno polivanje)

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 2385
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
31.10.2013 21:13:00   
milicicak

IZVORNA PORUKA: bea83

Nego mene zanima sa aspekta ishrane da li mu je to mleko neophodno?

Ja mislim da nije. Neke preporuke su da od 1-2 godine dete ne bi trebalo da pije vise od 500 ml mleka, a obzirom na mlecni obrok i mlecne proizvode koje unosi da on tu kolicinu unosi...
Sto se odvikavanja od flasice tice, tu zaista ne znam sta da ti kazem, moje dete od kad je prestalo da sisa pred spavanje nece mleko... tako ujutru popije oko 150ml (nece vise mali smrda) i ima jedan mlecni obrok koji pravim sa 180/210 ml mleka i to je sve sto od mlecnih proizvoda unese u toku dana...ja se malo bojim nedostatka kalcijuma, moracu da popricam sa pedijatrom na tu temu...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2386
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
1.11.2013 8:14:18   
bea83
Devojke, hvala na odgovorima. Ja sve kao nešto žurim, hoću da ga naučim dobrim stvarima al možda i preterujem, valjda neće piti na flašicu do srednje škole user posted image
Inače sinoć je popio čaj umesto mleka jer je opet imao neke gasove tokom dana pa sam se istripovala da mu možda smeta mleko. Nije pravio problem, sve dok ima flašicu da dudla user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2387
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 11:21:15   
Zemunka85
Pojede zena (cera, 14m) pola nara i sada me tata zapitao sme li ona to tako, sve sa kosticama?
Drugo, ako je za dorucak przenica, smemo li supicu sa batakom za rucak?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2388
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 11:55:06   
little_one
I mi planiramo nar uskoro da uvedemo, nekako mi bezbojno voce sada....jabuke, kruske, mandarine i banane...samo to klopamo svjeze u zadnje vrijeme...naravno pored smrznutog (visnje, tresnje, breskve) koje stavim uglavnom u jogurt ili zitarice...

A sto ne bi smjela batak iz supice...mi barem jednom sedmicno pojedemo tako supu s mesom, skuvam nam za sve supu, njoj odvojim meso i jedan dio povrca a nama ostalo, samo nama jos posolim a njoj bas i ne i ona to sve pojede....to joj je medju najsladjim obrocima user posted image E samo ja skidam kozicu sa bataka prije kuhanja, neka navika sta li...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2389
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 16:42:41   
Zemunka85
LO mislila sam na kombinaciju jaje/meso u danu, jer je jedna przenica, jedno jaje, jes da pojede 1/10.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2390
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 17:06:56   
milicicak
Zemunka, meni je pedijatar kad smo uvodili zumance rekla da se zumance ne menja meso, odnosno da treba da ima i mesni obrok ( rucak) i zumance tri puta nedeljno (za veceru ili dorucak)... te preporuke zavise od pedijatra ali ja sam tako radila...
mislim da slobodno mozes da das jaja u nekom oblilku za dorucak ili veceru i meso za rucak

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2391
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 17:11:44   
little_one
Zemunka i ja sam mislila da mozes naravno...vec je ona velika, to sto ide jaje u neka jela ne znaci da je zamijenila mesni obrok.

Milice jedino se ne bih slozila za jaje za veceru, jer meni prvoj ne pase kad jedem navece jaja...obavezno imam nocne more nakon toga...tako da za veceru nikad ne jedem niti njoj dajem jaja...mislim ne znaci da ne moze ali eto ja licno izbjegavam....

Ja u zadnje vrijeme razmisljam o uvodjenju praaaavve vecere, tj vecere umjesto flasice....bila je vec prica o tome pa sam ja pocela malo da razmisljam na tu temu....al cu da sacekam sa tim jos barem mjesec dvasigurno, mada ja moram biti spremna user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2392
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 18:59:57   
Zemunka85
UH ... ja pojma nemam sta "ide' a sta "ne ide". Varim kamenje. Nikada, ali bas bas nikada za ovih 28god nisam primetila da mi nesto ne odgovara od jela. Niti imam sta se (ne)sme za dorucak/rucak/veceru. E, jedino sto sam navikla da jedno kuvano jelo u danu mora biti, pa makar jela pasulj u 23h. Eto :D.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2393
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
5.11.2013 19:53:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: milicicak

Zemunka, meni je pedijatar kad smo uvodili zumance rekla da se zumance ne menja meso, odnosno da treba da ima i mesni obrok ( rucak) i zumance tri puta nedeljno (za veceru ili dorucak)... te preporuke zavise od pedijatra ali ja sam tako radila...
mislim da slobodno mozes da das jaja u nekom oblilku za dorucak ili veceru i meso za rucak


ovako slicno je i nama receno, jaje nema veze sa mesom, a crveno meso je za decu najbitnije, oko 3 puta nedeljno.

(odgovor članu milicicak)
  Direktna veza do poruke: 2394
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
9.11.2013 13:29:25   
Zemunka85
Riba! Koja, kako, koliko?

Mi smo do sada jeli samo losos. Kuvan. Dva puta nedeljno.
Smucio se i meni i njoj.

Sada je tata uzeo kecigu i smudja. Sme li to? Koliko cesto? Kako spremate sve?

Ja u povrce, najcesce blitva, krompir, kukuruz. I eto. Uzas....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2395
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
9.11.2013 14:39:21   
jovicaa
zemunka mislim da sa godinu i po moze svaku ribu da jede...
pazi samo da one koje imaju puno zive u sebi ne budu vise nego jednom nedeljno i to je to.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2396
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
12.11.2013 15:59:32   
Zemunka85
Opet ja, po jedan savet. Ovako, hgb nam je malo u autu, definitivno pije previse mleka i inace mlecnih preradjevina. Ne mnogo, nego previse. Krecemo sa tim da ne siska kada hoce, sto nam otezava situaciju. Sledece je da, koliko znam vitamin C, pomaze ovde. Tj posle obroka koji ima gvozdje, ladi bolje apsorpcije, treba uneti vitamin C, tako? Kako mi preporucujete da to radim? Kivi? Ne znam sta jos :D. Ili ima onaj vitamin C iz kesice. Mada, gde ce to da popije, nema sanse. Kako bih mogla, hm ... ?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2397
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
12.11.2013 17:08:53   
milicicak
Zemunka, T ima krvnu sliku ko konj pu pu :) al sam ja u jednom periodu bila anemicna...
uglavnom, crveno meso svaki dan a najbolje bi bilo kada bi mogla bar dva puta nedeljno da jede konjetinu... i uz rucak ili posle njega sok od cedjene pomorandze
i definitivno da smanjite unos mleka...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2398
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
17.11.2013 16:20:12   
nina26
Gde ste zenice evo i nas ovdeuser posted image

Bea, ja mu ne bih jos ukidala to mleko. Nemoj da se slognes, ali ja sam pila mleko samo na flasicu do drugog razreda osnovneuser posted image Drugacije nisam htela da ga okusim. I to me je bilo sramota, kad bi imali goste uvece, pa sam se prekrivala cebetom da me ne gledaju user posted image Mama pitala dr, sta da radi, kaze ako tako hoce da pije,neka je user posted image Imam super zube, tako da ne verujem da to mleko uvece utice toliko, vise slatkisi uticu.

A ja sam primetila,da otkad sam uvela Z i ad mleko ujutru ili popodne,njoj su zglobovi prestali da puckaju.

Neko je spomenuo nar?

Ja sam joj dala prosle nedelje, iscedila ga u vocnu kasicu, za dorucak, popodne jela ribu, i posle tri zalogaja se ispovracala.Rekoh ajde, od ribe je sigurno, sledeci dan, joj dam uvece, posle par sati popije mleko i zaspi. U jednom trenutku, cujem je da krklja, uletim u sobu, a ona lezi u povracki i povraca i daljeuser posted image Odsekla sam se...pitala dr da li je moguce da je od nara, kaze cudi me da tako reaguje, ali ako joj nista novo nisi uvodila onda je moguce.
Posle joj nisam davala, i nije povracala ni jednom, Sad da li je bila slucajnost ili ne, ne znam, samo eto ko daje prvi put neka bude obazriv user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2399
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
17.11.2013 17:11:11   
little_one
Uh bas joj nije sjeo nar....dusica mala...moracu da pripazim za nar, nisam joj jos uvela al sam planirala uskoro...cula sam da on steze stolicu valjda....da li je neko ovdje pisao ili sam negdje vec procitala ne znam....sacekas mjesec dana pa pokusaj ponovo sa njim...

Btw dobrodosla u novu temu! user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here