|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 5:54:02   
Filadendronka

Verovatno je neki stomacni virus ili reakcija tela na ove visoke temperature. Maslacak je iznad pisala o riziku prvog tromesecja, tako da ti niko od nas tu ne moze bas pomoci sa konkretnom informacijom. Bolje konsultuj ginekologa za svaki slucaj. 
IZVORNA PORUKA: Alexandro

Caos, ja sam nova u chatu, vidim da ste trenutno aktivni pa da mi pomognete ako ste vec prosle kroz to.

Sinoc me probudio jaki, tupi bol u stomaku i zelucu i imala sam dijareju dva puta, sinoc i jutros. I danas me celi dan stomak boli ali manje. 10/4 nedelja trudnoce. Bas mi nije svejedno, moze li sta biti bebici? :/



(odgovor članu Alexandro)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 6:09:02   
bubulence
Slazem se sa Filadendronka, najbolje je da odes do dr, tako ces biti najsigurnija


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 6:09:13   
Filadendronka
Bubiiii, nedostajete!!! 💕💕💕Maslacak, delimo misljenje oko progesterona. Ovde se to deli kao zvake. Cim neko zakuka odmah lekovi, a problem je sto nema kontrolne grupe u eksperimentu koja bi dokazala da li je to zaista potrebno. Elem, razumem Marusku, jer strah je nesto sa cim se treba izboriti. Moja prva trudnoca je bila prekomplikovana, iako sam mlada rodila ( ispod 30 god). Ako se ne varam, imala sam ukupno 14 puta UZ. A drugi put bukvalno samo osnovno ( da se potvrdi srcana radnja, onaj uz dabl test, espertski sredinom trudnoce i cini mi se jedan pred porodjaj). Drugi put mi nije bilo svejedno sto nista “ne znam”. Mislim da nama trudnicama taj UZ uliva poverenje da je sve ok. A to je cista glupost.


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 8:38:29   
Beca.t
Maslacak, postujem tvoj rad i delo, ali nauka je jedno a praksa sasvim drugo. 2 UZ za celu trudnocu znaci ogroman rizik u smislu otkrivanja deformiteta ne daj Boze kod bebe. Da li si radila dabl, amnio ili prenatal? Zasto si isla toliko puta na Uz u Nemackoj ako nema potrebe? I da li bi isto mislila da si imala 2 Uz i da nisu videli da sa bebom nesto nesto nije u redu i takva beba se rodila? Da li su zene spremne da odgajaju dete sa posebinm potrebama? Iako ne postoji 100% sigurnost, svaka od nas zeli da rodi zdravo dete.


Zasto u Nemackoj i svim zemljama EU pre VTO transfera i nakon pa sve do kraja tromesecja daju utrogestan? To znam sigurno da je tacno. I sve one silne hormone iako je cesto problem do muskarca.
Moje misljenje je da i te kako imamo strucne doktore, da je meni moja dr nakon 7 godina borbe u braku i to kada sam imala 35 godina zabranila da radim amnio i to samo zato sto je detaljnim gledanjem UZ videla bas sve i rekla da nosim morfoloski zdravu bebu. Svako drugi bi me poslao zbog VTO i godina na amnio a ona sa sobom nosi ogroman rizik. Onaj dr koji zna svoj posao na UZ vidi sve! 
Mozemo i ovako da postavimo stvari, i nama kada je lose, ne treba da idemo kod dr jer bice kako bude i idemo jednom u 5 godina. Vernik sam i verujem u Boga, Bozija volja je postojanje medicine koja nam svima pomaze. Znaci li ako neko ne moze da ostane prirodnim putem u drugom stanju da je to to i da ne treba da se ide po pomoc kod dr? Mislim da nisi do kraja u pravu, svaka cas_t na profesionalnom angazovanju i rezultatima, ali svako od nas je drugaciji i svako od nas na svoj nacin reaguje na trudnocu.
Sve ovo je moj licni stav, i ne osudjujem nikoga ko misli drugacije. Zao mi je sto smo mi toliko uplaseni ali jednostavno je mene licno zivot na to naveo, jer zeleti dete, biti sa muzem 16 godina, ici na 4 VTO, operacije, hiperstimulacije, patnje, i neizvesnost..to kada prodjemo shvatimo da je beba jedan Boziji dar sa kojom nema igre, da mora da se pazi trudnica kao malo vode na dlanu jer je i njen zivot tada najoset_ljiviji. Pri tom sam jako pozitivna i uvek verujem u najbolje jer da nije tako, ne bih posle svega opet isla na VTO kako bi smo, daj Boze, prosirili nasu porodicu jednim divnim clanom.
Hvala Bogu da nisi imala nikakav problem, putovala si i sve ostalo. Ali ja znam jedan jako los primer, kako je zena ostala bez bebe zato sto je u osmom mesecu isla SAMO do Novog Sada.....ne bih da pricam da ne uznemiravam trudnice.
Istina je da neke stvari ne mogu da se sprece bez obzira na okolnosti ali isto tako smatram da je potrebno cuvati se i voditi racuna tokom trudnoce i zivota svoje dece, jer ne kaze se bez veze ko se cuva i Bog ga cuva.


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 9:21:25   
Filadendronka
Beco, meni je skroz jasno o  cemu pises i razumem tvoj strah i potrebu da zastitis i bebu i sebe. Jedino nisi u pravu za amniocentezu, posto je jedno mofrofolosko nadgledanje, a drugo hromozomsko. Svakako umesto invazivne dijagnostike, sve je veca dostupnost i neinvazivne kojoj sad sve vise trudnica pribegava. Opet ponavljam da sam imala oba slucaja ( jako teske i prilicno lake trudnoce), pa razumem sta ti je sve u glavi. Drzi se i budi kao sto kazes da si pozitivna. Bebe sve osecaju. 🍀🍀🍀

(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 9:22:58   
Maslacak15
za otkrivanje deformiteta apsolutno su dovoljna dva ultrazvuka u 13, i oko 20 nedelje i oni se rade u svedskoj. Isla zato sto mi je sve za dzabe, doktorka ima ultrazvuk i u sklopu redovnih pregleda, sto ga nebi ukljucila da kazem da mahnem bebi. To je emotivna stvar nije medicinska. Inace i nemacki pravilnik propisuje samo 3 utlrazvuka ali mislim da je u mom slucaju doktorka mogla da obracuna sve zato sto me zavela kao visoko rizicnu trudnocu. I ja nisma mogla da zatrudnim dugo, starija prvorotka posle sve trudnoce posle carskog itd. Nisam pitala sta i kako ali posto me bas nista ne kosta, sto da ne vidim bebu.user posted image
Nisam nikad radila amnio ni nifty. I niko me nije terao. Poslednji put sam radila double i bio je 1:217 zbog visoke bete i nisam radila nista dalje. Jesam bila sam kod najboljeg strucnjaka za fetalnu dijagnostiku jel sam zelela da se informisem i to je super pregled, a ne zato sto bi on mogao nesto da promeni. On mi je rekao da misli da je beba ok i to mi je bilo dovoljno. Da sam u beogradu sest nervnih slomova bi dobila uz h isterije da ja moram na amnio i slicno zbog 40 + i takvog doubla.
Progesteron je neophodan za VTO do dana pozitivne bete zbog nefunkcionalnog corrpus luteuma. Posle toga i to je pokazano nema razlike u broju pobacaja da li prestanete odmah ili ga uzimate do 12. nedelje. Postoje klinicke studije, necu da davim.
Prepricavanje horor prica nicemu ne sluzi. Osim sirenju paranoje samo da kazem da putovanje u 5, oj nedelji i 8. meesecu trudnoce nemaju bas veze jedno sa drugim. Postujem i traumaticna iskustva jako, zivela sam i ja 6 godina u braku bez deteta ali samo sebi odmazete. Otkako sam u nemackoj, a rodilo se puno beba, znam samo jednu zenu, blizanacka trudnoca koja je lezala od neke 30 nedelje zbog inkompetentnog grlica i bilo je povuci potegni ali je izgurala do kraja. Sve ostale trudnice rade najnormalnije do 34. nedelje. to ukljucuje i koleginicu koja je dobila dete putjem ICSIja i bila na bolovanju dve nedelje posle transfera i posle najnormalnije radila. I sad ja treba da verujem da su sve srpske trudnice bolesne a nemacke zdrave?? To mi je malo nelogicno.

Zeelim vam stvarno najiskrenije sve najbolje i da uzivate u trudnickim danima user posted image .


(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 9:40:42   
Beca.t
Poznat mi je stav, stranci sve znaju a naši ništa. Srećem se sa time i u svojoj struci gde vodim ozbiljne poslove, projekte i izvodjenja. Kad god je bio problem u našoj struci, rešavali smo ga mi u Srbiji a Nemci i Francuzi, nisu mogli da se snadju čim je nešto bilo mimo standardnog problema i to se pokazalo nebrojano puta. Radili smo i u ino,  tražili ameri da radimo za njih ali odluka je za sad da ostanemo. Ima sjajnih stručnjaka u ino ali uvek traže naše jer eto i ti si tamo jer si odlična a naša si.
Opet kažem, svako ima svoj stav ali nije lepo ubedjivati da su stranci u pravu a da naši ne valjaju. Sama si rekla da si išla kod vrhunskog stručnjaka kako bi bila sigurna ili pouzdano sigurna da je sve ok, što je u suprotnosti onome što savetujep Marušku. Utrogestan se daje do kraja prvog tromesečja kod svake Vto radjene u Nemačkoj, Srbiji ili Grčkoj. I da, ona trudnica koja nije visokorizična radi i ide na posao, ali kad su bolovi tu i krvarenje, onda postaje visokorizična u svakoj zemlji i više ne može da se ponaša uobičajeno. Ružne priče nisu dobre ali su poučne.
Fil, nisi u pravu, svaka učestala hromozomska promena nosi sa sobom morfološka odstupanja, to je sigurno.
Samo pozitivno ttudnice, i sve će biti superiška@ 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 9:46:53   
Filadendronka
Maslacak, da ne mracimo trudnicki temu. ;) Samo ne zaboravi kako se postupa sa trudnicama i majkama u Nemackoj, a kako u Srbiji. Ovde trudnice masovno beze na bolovanja da izbegnu stres, podizanje tereta, smene od 10-12 radnih sati, dezurstva,  trece smene, voznje po smrdljivom gradskom prevozu, kamikaze za volanom na ulici i iz mnogih drugih razloga. Ne zaboravi da ovde cak nije ni uvedena kao obavezna vakcina protiv rotavirusa. A obavezno bar jednom godisnje se bolnica napuni jadnom decicom koju tretiraju iskljucivo infuzijom i tebi “oniljenim” probioticima. Sve u svemu daleko smo mi od poredjenja sa Nemackom, nazalost. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 9:50:00   
Maruska15
Ispade žesca polemika oko progesterona. Maslacak ja nisam tražila rumuna koji je vrhunski doktor da bi mi prepisao utrogestan, zato sto ja u prvoj trudnoci nisam ni znala sta je to i čemu sluzi. Otišla sam na uvz kod njega i rekla da imam bolove i smedji iscedak te mi je on preporučio utrogestan.  Beco apsolutno se slazem sa tobom. Znam puno primera oko sebe gde je na jednom ultrazvuku sve okay sa bebom, vec na drugom daleko bilo uočene neke anomalije. Zato nisam zadovoljna tretmanom ovde. Ali nemam gde, tu sam gde jesam i nadam se najboljem uz boziju pomoć.  U prvoj trudnoci sam i ja putovala. Isla u Egipat na odmor, Isla dva puta za Srbiju. Hvala bogu sve je bilo kako treba.  Neke stvari zaista ne mogu da se spreče. Imam za primer svoju mamu koja je kao sto rekoh 9 spontanih imala i jedva me rodila. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 10:02:30   
Maslacak15
daleko od toga da ja mislim da Nemci znaju sve bolje, to je neka druga tema ali mislim da trudnice u Srbiji se tretiraju kao bolesnice, bez potrebe. Da ne kazem da im se uzimaju masne pare pride, privatni doktori na konto njihovog straha a sve pod firmom "sve za bebu". A pola od toga nije neophodno. Placajte kad imate, sta da kazem.
Ja nikad nikog ne odgovaram da ide kod doktora kad ima smisla, naprotiv. Samo mislim idalje da doktori ne mogu nista da urade u prvom tromesecju po pitanju da li trudnoca opstaje ili ne.

Isla sam na fetalnu dijagnostiku u 13. i 22 nedelji. U sedmoj nedelji joj ne treba vrhusnki strucnajak. I Maruska ce ici tad na velike ultrazvukove. Ali nebih da se ponavljam....

Ja vrlo dobro znam gde su granice mogucnosti medicine, to je sustina moje price i ne ocekujem od doktora da mi pomognu tamo gde ne mogu. Ni u srbiji ni u nemackoj ni u svedskoj.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 3.7.2019 10:13:26 >

(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 10:15:41   
Duškić
Maslacak, svaka ti je na mestu.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 10:36:48   
popkica bebic
Zdravo! Vidim da se polemiše oko progesterona. Slozicu se sa naukom, ovo mi je treća trudnoća, a ustvari peta. Dve su otišle...Nije da želim da mracim, aligator primala progesteron i tada i ode. I u ove tri sam primala i shvatila da je to u suštini nepotrebno. Sve je u Bozijim rukama! Sećate li se "lekova" tipa Prepar, Partusisten, Ginipral? I time smo kljukane kao lude, a to čak nisu ni lekovi. Izazivaju više štete nego koristi i zato su ukinuti. Moja dobra prijateljica se i pored svih tih lekova 4 puta porodila pre vremena i samo jedno jezgro opstalo. Dakle, možda nam Maslacak samo grubo zvuči, ali žena ima znanje. Da nisam iskusila i jedno i drugo, možda bih i ja branila naše lekare i sistem, a ovako, niko nije mogao da pomogne tamo gde pomoći nije bilo. 

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 10:37:43   
popkica bebic
Opet mi telefon sam ispravlja reči, mrzim to, izvinite, čak ispadam smešna 



_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 10:46:06   
Beca.t
Da smo mi svi zivi i zdravi i da se radjaju ziva i zdrava deca! Sve najbolje trudnice! 


(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 11:01:27   
Maslacak15
ma gde gruba ja to samo tako zvucim kad diskutujem. Nego najgore mi je sto cete steci utisak da sam ja neka holisticarka hahahah a nista nije dalje od istineuser posted image . Ja sam 150 % zagovornik klasicne medicine i nauke. Pedijatra sam deci izabrala kad sam videla da pise na sajtu " bez homeopatije" user posted image .
Moj omiljeni moto je " samosu prave droge dobre droge". Doktor vam je nekad potreban da zatrudnite i ja smatram svojim najvecim uspehom u zivotu sto sam im dovoljno sedela na glavi i dosadjivala im dok ih nisam prisilila da mi nadju gde je moj problem. Inace su me slali na VTO a nije bilo potrebno, kao sto se ispostavilo. Moja miracle droga je bila cabergolin ( inhibitor prolaktina) i ko zna koliko bi dece imala da to nismo ustanovili. A gledali su me i doktori u nemackoj i u Srbiji. Dok nisam nasla jednu zenu ovde koja je ukljucila klikere, vodili su me kao idiopatski infertilitet. A ja jedna plodna zena, i kad se spusti prolaktin, mogla bi deset puta da zatrudnim. Tako da poslednje sto ja zelim da porucim je da ne verujete u medicinu generalno. Niti propagiram neodgovorno ponasanje i ludovanje ( bandzi jumping trudnicama). Samo zagovaram najnormalnije ponasanjeuser posted image
Ali rana trudnoca je bozija stvar. user posted image I najbolje sto mozete da uradite je da se sto manje nervirate.



(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 16:58:41   
Tiziana
Ja hocu da napisem da znam da su u Spaniji npr UZ pregledi na mesec dana, radi se preventivno na pocetku brdo analiza itd. Znaci nije bas samo u Srbiji to praksa.

A sto se tice odlazaka na posao, iz moje perspektive sad, da sam bila pametna da odem odmah na bolovanje i uzivam i zujim i spavam i citam i ne radim nista, dosadjujem se, a ne kao sto sam radila oba puta skoro do 9.meseca. Orden svakako nisam dobila. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 17:12:40   
dunja RR
Mene je nasmejao aligator, u pravu si user posted image

IZVORNA PORUKA: popkica bebic

Opet mi telefon sam ispravlja reči, mrzim to, izvinite, čak ispadam smešna 



user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 17:59:52   
doramar11
Na trudnicko sto ranije, ugrozila sam svoje i zdravlje svog deteta da bih bila "kolegijalna". Radimo ionako citavog zivota.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:03:19   
Beca.t
Slažem se, niko nas neće čuvati ako same to ne uradimo. Čuvajte se devojke! 🤗

(odgovor članu doramar11)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:13:19   
bubulence
Zenice moje, svaka radi onako kako misli da je najbolje i najbezbednije za njenu bebu. Svi znamo da vecina stvari ide iz glave, i ako ce uzimanje utrogestana trudnici obezbediti miran san, onda neka ga uzima.

Meni je prestajalo krvarenje u sve 3 trudnoce odmah po uzimanju utrogestana. Tako da mislim da je ipak vise koristan nego stetan... Ali hajde da ne idemo dalje sa ovom temom... Kako ste danas? 

(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:15:01   
Maruska15


IZVORNA PORUKA: bubulence

Zenice moje, svaka radi onako kako misli da je najbolje i najbezbednije za njenu bebu. Svi znamo da vecina stvari ide iz glave, i ako ce uzimanje utrogestana trudnici obezbediti miran san, onda neka ga uzima.

Meni je prestajalo krvarenje u sve 3 trudnoce odmah po uzimanju utrogestana. Tako da mislim da je ipak vise koristan nego stetan... Ali hajde da ne idemo dalje sa ovom temom... Kako ste danas? 



(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:18:15   
Maruska15


IZVORNA PORUKA: Maruska15



IZVORNA PORUKA: bubulence

Zenice moje, svaka radi onako kako misli da je najbolje i najbezbednije za njenu bebu. Svi znamo da vecina stvari ide iz glave, i ako ce uzimanje utrogestana trudnici obezbediti miran san, onda neka ga uzima.

Meni je prestajalo krvarenje u sve 3 trudnoce odmah po uzimanju utrogestana. Tako da mislim da je ipak vise koristan nego stetan... Ali hajde da ne idemo dalje sa ovom temom... Kako ste danas? 





Apsolutno se slazem. Svako ima pravo da odlučuje za sebe. Ispade haos sa temom bez potrebe.  Vreme ovde tuzno i ruzno, pa mi je takvo i raspolozenje. Mučnina, glad i pospanost.. Kako si mi ti? 

(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:21:39   
bubulence
Jedi draga ako ti je muka, najgore je ako je prazan zeludac. Meni su odgovarali samo krekeri, stapici i tako ta suva hrana a bas sam imala jake mucnine...

Danas sam dosta dobro, cekam da deca zavrse sa casovima plivanja pa cu biti super😁. Jer mm radi pre podne pa ih ja vodim na bazen u 11 i po najvecem suncu smo na bazenu... Ali skolica traje do subote i gotovo... Oni su i sada na bazenu, ja malo sredila kucu i sada kuvam kaficu... 

(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:26:48   
Maslacak15
svi smo razliciti, ja rad tokom trudnoce imam u jako lepom secanju. mogla sam i bila sposobna, sto nebih radila. ne kazem imam i posao gde sama sebi odredjujem sta kad i koliko radim. i mogu da doziram i pasujem kako mi drago. ali da sam pravila pauze trudnoca plus bolovanje moje karijere nebi bilo. od toga puno imam ja ali bogami i moja deca. i profitirace u buducnosti sigurno mnogo vise zato sto je zadrzan taj kontinuitet.  zahvaljujuci tom zajednickom naporu, bez podrske mog muza nebi islo naravno zadrzan je potencijal da dalje npredujemo svi. sve ima svoje moje zene ali svako radi po nahodjenju i kako i koliko moze. meni bi bilo dosadno kuci dve godine.

(odgovor članu Beca.t)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 07/19 [chat]
3.7.2019 18:29:14   
Maslacak15
slazem se bubulence😃 ajmo druge teme. obecavam da as ostavljam u miru da kukate hih


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here