|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vestacka oplodnja
2.3.2009 18:46:25   
vodolija 82
snezo koliko si puta radila do sada i koji vam je problem?u mom slucaju sam ja problem,jer su mi odstranili oba jajovodauser posted image

_____________________________

Teskoce i borbe koje imamo danas,nisu nista drugo,nego cijena koju moramo da platimo za pobjede koje nas cekaju sutra...

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Vestacka oplodnja
2.3.2009 19:04:20   
balerina
Draga  moja  ja  idem  u Banja  Luku treći  put  a menopur  sam   prošli  put  uzimala  u Beogradu  .Jedna  ampula  je  bila  19 eu. Ali  i to  mi  dođe  poskupo  jer  meni  treba  22  ampule  . Pored  toga  imam  i  suprefakt ali  sam  njih nabavila  2  ampule  za  50e.



odgovor  za  vodoliju.



(odgovor članu vodolija 82)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Vestacka oplodnja
7.3.2009 16:09:50   
kumara
Ru kaze u Cekamo dve crtice mart 09:

IZVORNA PORUKA: ru
Dobar dan svima! Evo me posle dva dana sa namerom da vam se predstavim. Ja sam novi clan,i zelja mi je da se ukljucim u druzenja sa vama jer ste sve jako interesantne. Imam 36 godina(jos mesec dana),u braku sam sest godina i svih sest smo se borili da zatrudnimo,te smo se odlucili za VTO u Mariboru i,BOGU HVALA,uspeli iz prvog pokusaja. Sutra ulazim u peti mesec,nosim decaka,i nadam se da ce sve biti u redu iako me boli stomak( sada manje posto pijem onaj partusisten na svakih sest sati).Od pocetka trudnoce je bilo raznih komplikacija koje smo suprug i ja hrabro podnosili,tako da koja god zeli neki savet moze da mi pise,a ja cu zdusno odgovarati jer sam i sama prolazila kroz tunel neznanja, zbunjenosti,brige i iscekivanja. Veliki pozdrav svima i zeljno iscekujem kontakte.RU


(odgovor članu balerina)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Vestacka oplodnja
8.3.2009 2:43:10   
Sneža
Vodolijo,da se izvinim,tek sam sada videla pitanje.Nama je ovo bio prvi put,kod mene je sve u redu,ali je mužu posle operacije vene na testisu osposobljeno dva posto spermatozoida(pre operacije nije imao ni jedan jedini normalan spermatozoid),ali i ta dva posto su neprogresivna,pa nam je vantelesna jedina šansa da zabebimo.

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Vestacka oplodnja
8.3.2009 2:46:12   
Sneža
I to što nemaš jajovode nije nikakav problem kada ideš na vantelesnu oplodnju,samo napred,sve to nije ništa strašno,u stvari najteže je ležati i čekati onih petnaest dana posle oplodnje i pitati se da li si trudna ili ne

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Vestacka oplodnja
9.3.2009 1:33:28   
eugenija
IZVORNA PORUKA: balerina

Ja sam novi član i hoću da svoje iskustvo podelim sa vama. Oplodnju sam radila 4 puta. Dva puta kod dr. Radulovića gde sam veoma loše prošla i u Banja Luci kod dr. Sibinčić, dva puta ali bez uspijeha. Ponovo planiram da idem kod dr. Sibinčić, doktorica je fantastična svo vrijeme je bila uz mene, kad sam otišla kući svaki dan je zvala da vidi imam li kakve promene. Tamo imaš svu pažnju osoblja, velika razlika od dr. Radulovića. A moje drage velika je razlika i u plaćanju, što nama koje to radimo mnogo znači. Ja se liječim već 12 god. mnogo sam prošla i svašta probala. Ali vjerujte kod dr. Sibinčić sam najbolje prošla, manje hormona sam primala, a folikuli su bili mnogo bolji. Ja do sad nisam imala sreće, ali ne odustajem, idem dalje. Iako imam 37 god. ne odustajem, ali nemojte ni vi drage moje. Pozdrav od novog člana.


Zaista sve pohvale za dr Sibinčić !! Mnoge devojke su kod nje naišle na pomoć i uspeh. Čujem da i devojke iz Zapadne Evrope dolaze u njenu ordinaciju...


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu balerina)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Vestacka oplodnja
9.4.2009 20:10:16   
Sneža
Jaco,ja sam pila prvo kontraceptiv MICROGYNON,i to 28 dana,pa mi se od njih stvorila velika cista na desnom jajniku(organizam mi loše reaguje na kontraceptiv),ali bez njih nisam mogla krenuti sa terapijom(jajnici moraju skroz prestati raditi,tj.da luče hormone),pa sam zbog ciste išla po nekom postupku zlatne kartice-to oni tako zovu,kada je postupak duži i naravno skuplji!Prvo sam primala Diferelin inekcije po dve svaki dan(čini mi se dve nedelje),pa onda diferelin+gonal+merional,a količina zavisi od praćenja folikula i nalaza hormona koje isto često vadiš.Bilo je dana kada sam dnevno primala i po šest inekcija dnevno.Sve sam super podnosila,jedino me je diferelin pekao kao vrag.Onda se prima takozvana STOP inekcija,i jedino što je meni bilo jako bolno je vađenje folikula(ja sam imala 18),morala sam ležati dva dana(dozvoljavaju da piješ nešto protiv bolova,ali ja nisam htela).I onda posle tri dana ideš na oplodnju.Ma videćeš,od adrenalina sva ova priprema prođe kao sekund.Držim ti šipke,user posted image user posted image user posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu vodolija 82)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 21:51:49   
Jacaca
Snezo ja ih ne podnosim nikako, totalno mi padne imunitet. Imam nonstop migrenu i povracam neprestano, nadrljala sam ako to mora, uzas STRASNO, mislis bez toga ne moze nikako???

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:25:31   
Sneža
Jaco,ja mislim da ne može bez kontraceptivnih,zbog jajnika,jer kad bi odmah primala hormone,po mom mišljenju bi ovi skoro pa ekspolodirali od silnih doza,-ali opet je sve ovo moje laičko mišljenje,videćeš sa dr.Ma oni su sada to tako usavršili da će sigurno biti neko rešenje,samo napreduser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:34:56   
Jacaca
Meni su dali pre dogovora da pocinjemo siofor od kojeg mi je toliko bilo lose da sam od povracanja pokrenula kamen, pa od kamena eserihija.......komplikacija skroz, kada je to cula odmah mi je rekla da prekinem sve lekove i odmorim do M, ali me je pitala da li sam pila kontracepciju i predpostavila da i njih lose podnosim, samo me je pitala zabrinuto, kako ces mi preziveti onda hormone??????? Obzirom da to zna valjda mi nece dati kontracepciju jer citala sam da su se od toga nekim zenama uspavali jajnici pa nisu ni imali jajne celije, pa im u sledecem pokusaju i nisu dali kontracepciju iskreno se nadam da cu proci bez toga.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:38:19   
Sneža
Ma naravno da će naći neko rešenje,nemoj se uopšte nervirati,onda će ti verovatno smanjiti količine gonala i merionala,biće to sve ok.,videćeš,neznam zašto nisi probala neke druge kontracept.,ili ti sve vrste loše podnosiš?

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:41:38   
Buba76
Joj kakve su ovo muke,majko moja!
Jaco ,ti si jaka,izdrzaces sve zbog bebe,znam ja to!user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:43:37   
Sneža
Jaco,ne mogu sada da se setim,kakav je tačno problem kod vas?

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:45:48   
Jacaca
Cetiri puta sam u dve godine probala razlicitih i najslabijih, meddjutim svaki put mi je dr. prekinula kada me je videla posle 12dana, iscrpljenu sa plavim podocnjacima i krvavim beonjacama od povracanja jer sam vec sukrvicu povracala, tako da mi je poslednji put rekla zaborvi na ovo. Naravno to je sve videla moja dr ginekolog a ne dr Ivanovicka.

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:49:47   
Sneža
Uh,majku mu,ženo ti se baš napati,ma srediće se to sve,ali koji je tačno problem što svo ovo vreme nisi ostajala trudna?

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:49:51   
Jacaca
Kazu pco mada nemam UZ sliku takvu, nisam ugojena, nemam masnu kozu vec suvu, nemam malje, nemam onaj vencic na jajnicima, i sto je paradoks imam uvek vodeci folikul, a kod pco ostanu svi mali nema vodeceg ali imam vrlo blagu izverziju fsh/lh pa me vode kao psos. stvarno mislim da nije to razlog vec jajovodi ali ne zelim na operaciju i da gubim vreme jer imam puno godina a za VTO to i nema puno veze.

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:52:06   
Jacaca
Iskreno ne volim ni injekcije ali to nije problem tu fobiju sam vec do nekle prevazisla jer sam u tri meseca 60puta vadila krv, uradicu sve da pokusam bar da znam da sam sve probala.

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:53:30   
Buba76
Ma ti si zena zmaj. A kada ces zapoceti sve ovo?

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Vestacka oplodnja
10.4.2009 22:54:29   
Sneža
Naravno,u pravu si,ovako ni operacija nije sigurno rešenje,pa bi onda morala čekati oporavak,pa opet prođe godinu dana,a za VTO,ne treba ništa specijalno,samo jaki živciuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Vestacka oplodnja
18.4.2009 0:39:16   
Jacaca
Snezo dr. mi je jutros rekla da cim dobijem krecemo sa pripremom, koja ce trajati mesecipo dana i od prilike da ce sam postupak biti oko polovine juna, zasto draga toliko dugo, znas nesto o tome???

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Vestacka oplodnja
18.4.2009 20:51:54   
Jacaca
Gde si Snezana nema te draga mojauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Vestacka oplodnja
19.4.2009 19:35:24   
Sneža
Jaco,to mora tako,to je čak mislim najmanji rok za hormonsku terapiju,ne budi nestrpljiva,videćeš da to brzo prođe,svaki dan ideš na inekcije,pa ti prate stanje jajnika i folikula,a postepeno povećavaju doze.Ljubac!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Vestacka oplodnja
19.4.2009 19:36:21   
Sneža
Hej zaboravih,šta ti je rekla za kontraceptiv?Hoćeš krenuti bez njih,ili ih moraš piti?

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Vestacka oplodnja
20.4.2009 16:49:41   
Anoniman
Još nekoliko tema:

IVF MPO, ICSI (KLIK)

Šta mislite o IVF postupku? (KLIK)

Evo i video:

Neplodnost i IVF postupak (KLIK)

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Vestacka oplodnja
20.4.2009 23:12:26   
Sneža
Jacoooooooo javi se!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here