|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uskršnji zekani i ostali slatkiši
2.4.2010 15:46:59   
Lilly*
Testo sam napravila od testa za vanilice (250g brašna, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 2 žumanca ili 1 celo jaje, 125g margarina). Oblikuje se jedan veći krug, spljošti i malo zašilji sa dve trane, to će biti glava; onda se naprave 2 valjčića, spljošte i oblikuju ušice (slikica). Uši pritisnuti na glavu da se sve zalepi, peći na nauljenom plehu pa pečene pažljivo odlepiti da se ne slome.
user posted image

Za ukrašavanje:75g šećera u prahu, 1 kašika kukuruznog brašna, 60ml soka od limuna, 60ml vode- kuvati da se zgusne, podeliti na onoliko delova koliko boja želite, sipate kolačarske boje, dobro umešate i dekorišete zekane.
user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2011 11:21:41 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 15:52:48   
BabyG
IZVORNA PORUKA: BabyG

Nije jaje, al'' se jede!

user posted image



Vidim pominju se zekani, pa reko da se i ovde pohvalim mojim! user posted image Uglavnom, klasično ''u kiselo'' testo. Malo komplikovano za pravljenje, pošto je iz slojeva (dobrih 2h bez pečenja)...

Edit: recepAt

ZA TESTO: 250 ml mleka, 1 kvasac, 2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 100 ml ulja, 700 gr brašna, 1 kašika sirćeta, 2 jajeta;

I JOŠ: 100 gr margarina i 1 jaje za premazivanje, susam i 2-3 špagete-za brkove, kim (lan ili mak)-za oči.

PRIPREMA: U mlako mleko stavimo šećer i kvasac da nadođe. U to dodamo ulje, so,sirće i 2 jajeta i promešamo. Dodamo brašmo i zamesimo testo. Prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da nadođe (najmanje 30 minuta).
Testo premesimo i podelimo na dva jednaka dela.
GLAVA: Prvi deo podelimo na 5 jednakih loptica. Prvu lopticu razvučemo i premažemo margarinom. Drugo isto razvučemo i premažemo margarinom pa prebacimo preko prve. Sa trećom postupio isto, pa premažemo jajetom. Četvrtu razvučemo da bude malo veća od prethodnih. Čašicom napravimo rupe za oči, pa ga prebacimo preko trećeg i višak podvučemo ispod. Od krugova (od očiju) napravimo brkove i stavimo ispod očiju. Prebacimo glavu u pleh obložen papirom za pečenje i premažemo jajetom. Na oči stavimo kim/lan/mak, a na brkove susam. Petu lopticu ostavimo sa strane.

UŠI: Drugu polovinu testa, takođe, podelimo na 5 loptica. Prvo testo razvučemo u duguljastu formu i premažemo margarinom. Isto postupimo i sa drugim, pa ga prebacimo preko prvog. Isto i sa trećim i četvrtim delom. Onda to razvučemo u duguljastu formu (skoro duplo dužu), pa ga urolamo po širini. Urolano testo podelimo na dva dela (po dužini) i rukama ih blago pritisnemo. Petu lopticu od prvog dela i petu lopticu od drugog dela, takođe, razvučemo u duguljastu formu i u sredini isečemo () -takav oblik. Izvadimo isečeno testo, a ostatak prebacimo preko ušiju i višak podvučemo pod testo.

Ušia namestimo uz glavu, a od ostatka testa napravimo nos. Špagete premažemo jajetom i stavimo u pleh pored zeca. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjimo temperaturu na 180 i prekrojemo folijom i pečemo još 20 minuta. Posle toga skinemo foliju i ostavimo još 2-3 minuta da porumeni. Kada je gotovo, špagete podelimo na pola i u prohlađenu pogaču stavimo na mesto brkova.

Ako neko uzme ovo da pravi-taj nije normalan! user posted image


< Poruku je uredio BabyG -- 2.4.2010 16:21:46 >

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 15:58:21   
Lilly*
Da stavim i tortu zekana (od prošle godine)

user posted image

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 16:23:50   
BabyG
E, Lilly, Lilly.. Nisi ni svesna kol'ko ću ti fora ukrasti, samo dok Teodora malo poraste.. user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 16:46:38   
Lilly*
Pa zato i stavljam svoja dela, i vi svoja, pa se inspririšemo user posted image

(odgovor članu BabyG)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 20:14:24   
Anoniman
Svaka cast Lilly user posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 20:17:42   
guppy RR
Lilly, skidam kapu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 21:49:49   
Lilly*
user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 22:17:55   
guppy RR
... a sad reci gde da je okačim,
pošto bi da sednem i da načnemo tortu user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Uskršnji zekani
2.4.2010 22:23:59   
Lilly*
Okačiš? Ma samo ti sedi i ručkaj user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Uskršnji zekani
4.4.2010 21:56:37   
Lilly*
Evo još nekih zekana user posted image Doduše, sinoć kada sam ih zamesila su bili zekani, ali jutros kada sam htela da ih ispečem za doručak, malo su se rasplinuli user posted image Ali, mogu poslužiti kao ideja

user posted image

Testo je obično testo za kiflice (vama omiljeno), oblikujete kuglu, pa je malo zašiljite sa jedne str. kao njušku, zasečete makazama uši, zrna bibera stavite kao okice a ruzmarin kao brkove user posted image Budu super uz uskršnji doručak, jaja, šunka... i zekani user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Uskršnji zekani
4.4.2010 21:58:31   
*Alexx*
Kako vam nije bilo žao da jedete zekane user posted image
Šalim se, ja se divim vama, tako odličnim kuvaricama user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Uskršnji zekani
4.4.2010 22:00:26   
Lilly*
Bićeš i ti Alex kada porasteš user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Uskršnji zekani
4.4.2010 22:43:46   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Bićeš i ti Alex kada porasteš user posted image user posted image


user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Uskršnji zekani
5.4.2010 9:46:13   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Bićeš i ti Alex kada porasteš user posted image user posted image


user posted image Iz tvojih usta u božje uši user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Uskršnji zekani
15.4.2011 16:04:09   
bojana86
http://zena.blic.rs/Kuhinja/6448/Korak_po_korak_Zamesite_Uskrsnjeg_zeku

evo zanimljive tortice za ovaj uskrs,pa vjeste zene pokusajte !!!user posted image

_____________________________

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Uskršnji zekani
18.4.2011 10:10:39   
Anoniman
Jel imamo temu o uskrsnjim jajima , farbanju i ukrasavanju ? 

(odgovor članu bojana86)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Uskršnji zekani
18.4.2011 10:55:19   
Ana RR
Ribizla, u temi Uskrs je pisano o farbanju jaja, samo kreni od početka.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Uskršnji zekani
18.4.2011 11:31:15   
Anoniman
Hvala Ana user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Uskršnji zekani
19.4.2011 11:17:22   
Ana RR
Ribizla, meni je super onaj recept koji je napisan na kutiji sa piškotama. Sigurno možeš tu da dodaš i jagode.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši
19.4.2011 11:20:28   
Snelle
Ovo nisu uskršnji zekani, ali mod reče ovde da pišemo recepte user posted image
Elem,
IZVORNA PORUKA: Snelle
Ribizla - kupiš 4 mala pakovanja piškota ili dva velika. Prva dva pakovanja poređaš u tepsiju, pri čemu svaku piškotu umačeš u mleko. Preko toga staviš pakovanje smrznutih frikomovih jagoda (naravno pre toga odleđene ) koje si prethodno pomešala sa pavlakom (ja kupim onu imlekovu kanticu pavlake) + možeš, a i ne moraš da u tu smesu dodaš i šećera (ja to stavim odokativno). Drugi red isto tako (piškote+pavlaka sa jagodama). Na kraju staviš šlag i torta je gotova. Ne treba ti više od 20ak minuta za nju. Brza a ukuuuuusnaaaa!
P.S. jagode i pavlaku nemoj da mešaš mikserom, samo varjačom/kašikom, da ti ne fil ne bi bio mnogo redak.


< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2011 11:22:03 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši
19.4.2011 11:31:07   
Olga75
divni su ovi zekani ali ja sam nevesta user posted image i mislim da cu napraviti reforma tortu , jedinu koju znam da napravim i u duhu Uskrsa dekorisacu je onim bombonicama jajima user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši
20.4.2011 9:42:12   
Lu
Hoćemo i mi praviti zečekeuser posted image
Ovi od Lilly mi ne izgledaju kompliciranouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši
20.4.2011 10:28:00   
Anoniman
Snelle , slican recept mi je poslala moja druga user posted image
Dve velike kutije piskota+1 mala
Kantica pavlake + 2 case da se nadje
2 pakovanja jagoda
slag
500gr prah secera , od toga ces sipati koliko hoces , zavisi od ukusa
Pomesati kasikom pavlaku i secer , umakati piskote u tu smesu i redjati , staviti jagode preko , ako ima dosta fila staviti i malo fila .. Oko 4 - 5 redova ili 3 - 4 , zavisi od tacne , Preko slag
Ostaviti u frizideru preko noci user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Uskršnji zekani i ostali slatkiši
22.4.2011 22:31:21   
Misica 3
Evo jedna super tortica...lako i brzo se pravi i lagana za jelo.

Zelatin torta

1l mleka i 300g secera da prokuva.
Izmesas 3 kesice zelatina sa 15 kasika vode dok ne pobeli i sastaviti sa mlekom. kad se ohladi, podeliti na 3 dela.
Prvi deo-umutiti slag kremu od vanilei staviti u podmazan dublji sud(staviti par min.u frizider da se stegne)
Drugi deo-slag krema od jagode i sasuti preko prvog dela, pa opet u frizider
Treci deo-slag krema od cokolade...
Kada se stegne prevnuti tortu i staviti slag, ukrasiti...

Ja sam koristila neke kalupe koje je mm pravio od kartona, pa smo je napravili u obliku zekana(usi-cokolada, glava- jagoda, telo- vanila).

< Poruku je uredio Misica 3 -- 22.4.2011 22:34:33 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Piletina sa lažnog roštilja
Ringerajin kuvar: lelaigor
Najbolja ishrana za mališane po Džejmiju O...
Parče pice ili rol viršla odavno su postali standrad za užinu. Ali Džejmi Oliver i nutricionista Vladimir Vujović imaju ...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

ime za princa
MAMINJA



balša (32%)

aljoša (68%)


Ukupan broj glasova: 69

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here