|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
4.10.2011 17:38:29   
Anoniman
a kako izgleda kaka koja je zelena od gladi?
moja devojcica vec vise od nedelju dana ima problema sa prolivom ili redjom stolicom, pisala sam vec.. pa pijemo probiotik i cekamo rezultat stolice da vidimo ima li cega.
nocas je imala jednu stolicu jako retku (probila je kroz pelene i bodic), bila je zlatne boje. pa onda jos jednu zlatno zute boje, koja je napunila citavu pelenu i ona je bilo ok gustine. posle toga tri pelene koje su bile kao trava zelene. to je verovatno znak da je gladna. user posted image
inace, ja primecujem da mi se mleko smanjilo. nekako su mi grudi puno mekse nego pre. kad stisnem krenu mlazici da izlaze. nemam pojma koliko imam mleka u njima jer ne smem da izmlazam do kraja, jer onda ne bih imala sta bebi da dam. ona ne ume da pije na flasicu. posle podoja izmlazam oko 15,20 ml iz dojke iz koje je jela. dajem uvek jednu dojku za podoj, drugu cuvam za sledeci, jer mi mleko sporo nadolazi. on jede na sat i po, dva i za to vreme meni ne bi stiglo da nadodje mleko kad bih se uspumpala. tek ako se desi da ona recimo spava duze, 3,4 sata ili vise desi se da mi grudi budu bas pune i da pocne da mi probija na majicu. kazu da treba sto cesce dojiti da bi se mleko stvaralo, ali meni se cini da sto cesce dojim sve manje mleka imam. nemam pojma sta da radim i kako da znam da li je vreme za dohranu? user posted image
u petak idemo na kontrolu, pa cemo se meriti.. ali to mi ne znaci puno jer se meni cini da je ona smrsala u poslednjih nedelju dana , da li od proliva ili od gladi, pojma nemam. ne znam koliko je imala, tako da necu znati da li je smrsala ili ne, ali to je neki moj osecaj.. ona se puno izduzila, sve joj je malo, ali nekako nema vise onakve obrazice i krofnice na rukama i nogama kao pre..

jos nesto... sta znaci ako se bebi cesto znoje dlanovi i stopala?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 151
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
4.10.2011 18:34:19   
Verus
Ispraznila su joj se creva od proliva pa zato bude zeleno....sacekaj kontrolu, vidi kako napreduje-oni ako smatraju da treba uvesti dohranu reci ce ti, a to sto su ti grudi meke sada, je sasvim normalno, zato sto se potraznja ustalila, ne ostanu one uvek tvrde, osim, kad dugo ne dojis (celu noc recimo).  Tako da ne brini o tome, a ona je narasla jako u duzinu, pa se zato i izduzila-sledeci skok u razvoju mozda vise bude u debljinu nego duzinu.  Jel spava ok?  Moja je sa 5.5 meseci pocela da jede sa svaka 3 sata, na svaka 2, i pocela je vise da se budi nocu: to je recimo bio dokaz da je vreme za uvodjenje kasica jer joj moje mleko nije vise bilo dovoljno-eto primera kako se to pokazalo, da joj treba jos hrane...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
4.10.2011 20:16:49   
Malecka074
Hvala puno na odogovorima!user posted image
Trudicemo se da sto vise sikimo, pa videcemo rezultate!user posted image

Macaki,videces sta kaze pedijatar...
Kazu da je kaka kao zabokrecina, ako je beba gladna.
A negde je bio link na forumu...verovatno na temi o "kaki", o boji kake, sta zanci...bas slicica ima i pise odcega je kaka takva. Pa, pokusaj naci to i da uporedis. Mozda ti pomogne.


< Poruku je uredio Malecka074 -- 4.10.2011 20:17:42 >


_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
4.10.2011 23:42:30   
Anoniman
veceras sam joj davala na svaki sat da sisa jer sam se uplasila. ukupno 4 zelene stolice danas ( i one dve zute jutros). sisala je koliko-toliko, jeste da bas i nemam mleka, ali bar da nesto pojede.. poslednji put je sisala 20 min iz jedne dojke za koju sam sigurna da je bila skoro prazna, znaci vukla je na prazno, kao da je laza. kad hocu da stisnem, izlaze mlazici, ali ne onako jaki i dugi.. mislim da bi na misice uspela da iscedim 10-ak ml iz te. nije mi samo jasno sta je tako dugo radila, jer ona obicno sisa 5-10 min ukupno. obicno joj ide jak mlaz, i ona samo guta i jako brzo budemo gotove.
kad pogledam svoje grudi dodje mi da placem. izgledaju kao grudi moje babe, skroz su mekane i opustene. znam kako izgledaju pre podoja, a kako posle podoja. one danas stalno izgledaju kao posle podoja! mislim da tu ima jaaako malo mleka.
vec mi se desavalo ovo jednom, kad sam se jako zabrinula sto je k promukla. cim se zabrinem oko necega, kao sad oko proliva desi mi se isto. sigurna sam da je posledica stresa. pored toga sam i jako nervozna ovih dana, juce sam se bezveze posvadjala sa covekom u zlatari. mm sutra ima odbranu, u nedelju krstimo k... sve mi se nekako skupilo.
samo se nadam da je ovo privremeno, jer do pre dve noci mleko mi je toliko curilo nocu da sam morala da presvlacim spavacicu svaki put kad je dojim.
nemam pojma ni koju bi formulu trebalo da uzmem ni kako se to sprema. a k ne ume da koristi cuclu, nemam pojma kako cemo ako do toga dodje..
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malecka074)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
5.10.2011 13:21:52   
Malecka074
Duso, pokusaj nekako, kako znas i umes, da se ne s ekiras mnogoooo, jer to utice sigurno na mleko, tj. na stvaranje mleka.Ne sekiraj se unapred. Idi kod pedijatra, pa ces videti sta ce ti reci u vezi sa zelenom kakom... Sve se moze resiti, ne brini.
Sto se tice formule, mi koristimo Nestle - hipoalergenu i do sada je bila ok. Kazu da od nje deca najmanje imaju grcice, valjda je laksa za variti. Nije to nista strasno ni tesko...ne brini. Ali ja ti savetujem da se opustis i odmoris, kako bi ti mleko opet nadoslo. Drzim fige da bude sve ok, a hoce. :)
Ljubimo vas nas dve!


_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
5.10.2011 20:22:21   
Anoniman
malecka user posted image
danas je opet imala dve zlatno zute kake, dve zelene. nije mi jasno.. valjda bi pre trebalo da je nocu gladna jer redje sisa, nego danju? grudi mi i dalje nisu bas pune, ali je stavljam cesto da sisa u nadi da ce nadoci jos malo. on bi mogla da sisa kad god joj ja dam, ali ovako ne pokazuje neke znake gladi, da trpa ruke u usta, place isl. kad pocne da sisa vidim da ima mleka jer joj curka pored usana, a kako podoj odmoce ona i dalje vuce ali to ne vidim. izgleda mi kao da guta, ali kada joj odmaknem dojku vidim da u ustima nema mleka. posle toga kad probam da stisnem, opet strcne mlazic, ali mnogo manje nego ranije. znaci jos uvek ga ima u dojci, nije prazna, samo se pitam sta radi toliko dugo? mozda mleko sporo nadolazi, pa se ona muci ili je navikla da joj ide jak mlaz i da samo guta, a sad mora da se pomuci.. e da, i desto se desi da zaspi na dojci, to se pre retko desavalo. mozda se umori, jer sad sisa i po 20-ak minuta, a pre smo bile gotove za 5 ili 10 najvise kad je mleko jako curelo..
user posted image

(odgovor članu Malecka074)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
5.10.2011 20:33:20   
Ana RR
Macaki, pokušaj draga da se ne nerviraš. Pa što se nerviraš zbog krštenja i odbrane, pa to je sve lepo?

Ako slučajno budeš morala da uvodiš dohranu (a verovatno nećeš) odličan je Nestle Nan (mi ga koristimo) i Aptamil. A što se tiče flašica, moja preporuka je da batališ one Nuk i kupiš Dr.Browns (pogotovo ako Ksenija još uvek ima grčeve) ili Tomme Tippee, i jedne i druge su u obliku dojke i moj Marko je tek kada smo njih kupili naučio da vuče bradavicu. On nije imao jake grčeve i verujem da je to zbog toga što smo koristili Dr.B. flašice jer imaju odlično regulisan sistem za vazduh.

Eto ja samo da ti preporučim ali od srca se nadam da ti ništa od toga neće trebati.

user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
5.10.2011 23:40:04   
Anoniman
anci user posted image
u petak idemo na kontrolu, pa cu porazgovarati sa pedijatrom. ona je napredovala, to se po njoj vidi, mada mi se po obrazicima cini da je poslednjih nedelju dana malko smrsala. sad da li je to od proliva ili od gladi, ne znam..
meni mleko nadolazi, ali nekako mnogo sporije nego pre. jos je ja blesava veceras terala da sisa na svaki sat, i cesce. na kraju su mi bradavice bile bas bolne i crvene pa sam batalila. ona hoce da vuce kao blesava i tako u nedogled, kao da je to laza.
cula sam negde da zito povecava proizvodnju mleka, pa pojedoh veceras dve cinijice. cini mi se da je bolje ili je to moj subjektivni osecaj. a tecnosti pijem bas puno, mozda i preterujem, pa ni to ne valja...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 9:38:10   
Anoniman
od nocas je mleko pocelo oept da nadolazi. daj Boze da ovako nastavi user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 159
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 9:43:29   
Malecka074
Super, Macakic! Bice to sve ok, ne brigaj! I jedi dinjice! user posted image user posted image

_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 10:22:18   
Anoniman
dinju da jedem? user posted image

(odgovor članu Malecka074)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 14:27:54   
Malecka074
Ja cula da povecava kolicinu mleka. A kod mene sam primetila da slatko povecava kolicinu mleka. user posted image Pa, mozda da probas i sa cokoladicama. user posted image

_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 14:31:18   
Verus
I meni je ovo.  NAJvise strudla sa orasima, ne znam zastouser posted image
IZVORNA PORUKA: Malecka074

Ja cula da povecava kolicinu mleka. A kod mene sam primetila da slatko povecava kolicinu mlekauser posted image Pa, mozda da probas i sa cokoladicama. user posted image

(odgovor članu Malecka074)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 16:50:37   
Anoniman
ja od juce opet pocela da pijem mleko, pa sta bude. nisma primetila da k smeta, a za mleko je dobro. i jedem puno slatkisa jer ih i inace volim. nisam zvala za dinju, eto probacu i to!

danas ima mlekceta dovoljno, bas se ja nadam. grudi su mi mekane ali pune, potpuno drugaciji osecaj od onog pre dva dana. jedino me zbunjuje sto k sada duze sisa, po 15-20 min sto se pre nije desavalo. kad joj izvucem dojku na kraju vidim da na njoj ima mleka, znaci ipka vuce. mozda ne bi trebalo da joj na silu prekidam podoj, ali mi se cini da bi ona sat vremena jela kada bih joj dala. unistice mi bradavice tako.
od jutros smo promenili 2 pelene koje su bile kroz zlatno zute i pune!! user posted image i nocas joj je bila zlatno zuta kaka, ali malko redja, pa je probilo na bodic i strample.
sutra idemo na kontrolu, pitacemo sve....

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 164
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 17:02:53   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Macaki
.... samo se pitam sta radi toliko dugo? ....


Pa uživa na siki!!! Leži pored mame, žvaćka siku, povremeno malo gucne mleka-uživa!!!!


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.10.2011 17:08:22   
Leki 77
Ja sam oba deteta puštala da sisaju koliko hoće. NIKADA nisam prekidala podoj. Ovaj mladji sisa po dva sata posle kupanja i onda spava celu noć do jutra. Nikada nisam imala problema sa bradavicama. Ako drži bradavicu kako treba, tj. sisa i mleko teče, mislim da bradavicu ne može oštetiti. Problemi nastaju kada beba gricka bradavicu, a ne drži areolu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
7.10.2011 12:49:34   
Anoniman
e leki, potrefila si pravo u centar ono o cemu sam htela da pisem!

prvo da kazem da smo bili na kontroli, popravila se 1250 i dr je prezadovoljna. pitala sam je za dohranu jer mi se mleko malo smanjilo, kaze nemojte molim vas, ovo je i vise nego dovoljno.

ono sto se desava poslednja dva dana je da mi ona bradavice unisti! sad sisa na pocetku normalno dok mleko lepo tece, a onda verovatno jer mora da vuce vuce tako jako i agresivno da me bole i budu skroz crvene posle toga. nisam uopste imala problema ranije sa bradavicama. zato sam joj malo ogranicila, pustam je 10, najvise 15 min da sisa, pa je prekinem... a ona se onda rasplace! nikada nije toliko dugo sisala i verovatno samo 5 min aktivno sisa, a posle se zeza. jos nesto, mislim da sam za to sama kriva jer smo je navadili na lazu, ona nju zvace po ceo dan, pa onda isto tako hoce i bradavicu. cesto se i uspava na dojci.. sve ovo nije ranije radila, dok je mleka bilo previse, pa je samo gutala, a sad mora da vuce. gledacu da joj dajem lazu samo uvece pred spavanje, da preko dana izbegavamo. gledam, druga deca samo drze lazu u ustima, ova moja napadne da je zvace, kidise na nju.

e da, najvaznije user posted image mlekceta opet ima koliko hocete! user posted image

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 167
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
7.10.2011 14:59:10   
Verus
Odlicno Macaki!  UVEK se osloni na to kako ti beba napreduje, a NE kako se ponasa.  Bebe imaju refleks da non stop nesto sisaju.  Ako znas da je dobro sisala, pokusaj cuclu.  Mene je to posle 6 nedelja mucenja spasilo, jer je moja beba bila od tih koja je non stop htela da cucla.  Gladna ili ne....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
8.10.2011 12:44:31   
Malecka074
Super, Macakic!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sve se moze kad se hoce i kad se mora :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
8.10.2011 15:56:49   
Anoniman
user posted image


IZVORNA PORUKA: Leki 77


IZVORNA PORUKA: Macaki
.... samo se pitam sta radi toliko dugo? ....


Pa uživa na siki!!! Leži pored mame, žvaćka siku, povremeno malo gucne mleka-uživa!!!!


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 170
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
6.12.2011 23:26:39   
ikacc
Zene dajte savet, moja beba 1,5 mesec, sisa samo po 5-10 min, cesto se uvija i napinje , ne moze da kaki lepo... Dajem joj na 2-3h da sisa, i sisa samo jednu dojku po 10 min nekad ali bas cesto po15min.. Ona je u stanju da spava i po 4-5h i kada se probudi pocne da place, opet posise samo 10-ak minuta i prestane. i opet pocne da je muci stomak, neznam da li je problem sa stomakom pa zato manje sisa, ili jednostavno nece. Nece ni vode , a piski po nekoliko puta. Samo sa kakom ima problem da je izbaci. user posted image Tako mi je zao sto se muci , a neznam vise u cemu je problem. Danas sam primetila i da je bas bleda, da li to predstavlja neki problem??? Neznam da li da je vodim pedijatru ili cekam  sledeci pregled 23.12. Dajte mi savet. Neznam da li joj je to dovoljno sto posise, a i mleka imam manje, (slabije nadolazi, i ponekad nema sta da izmuzem,a nekad mozda samo 20ml od obe dojke)...mozda sise samo na pocetku dok ide jace i njoj je lakse, a onda se posle umori pa zato nece, ali onda ne posise ono masnije???? Mada lepo spavka, i to po nekoliko...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
7.12.2011 4:14:19   
Verus
ikacc: ja sam uvek slusala svoj instinkt: AKO imas osecaj da joj nije dobro, vodi je ODMAH lekaru, kakvi cekati tako dugo.  A opet: moje dete je 20 meseci, pa ako se desi (retko) da ne kaki jedan dan, jedva taj dan hoce i da jede.  TO je normalno.  Mozda ce joj pedijatar samo necim regulisati stolicu, ali cekati nemoj. 

Pisala sam ti i ranije da je tih 10 tak minuta mozda dosta da jede koliko zeli, jer lepo spava, ali je mozda muci nesto sasvim drugo i nema veze sa tobom i tvojim mlekom.

Javi se kako je.

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
9.12.2011 16:36:39   
ikacc
Evo mene, juce je lepo kakila, i danas opet, primecujem da je bolje raspolozena, pa nismo isli lekaru. Nadam se da ce ovako i ostati. Sada i malo bolje siki user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
9.12.2011 21:58:06   
Anoniman
ikacc, ako mislis da joj mleka nije dovoljno uvek mozes da odes da je izmeris i van kontrole. jeste li vec isli na prvu kontrolu, koliko je dobila za prvi mesec? sto rece verus, mozda joj je 10 min sasvim dovoljno. moja beba je sisala uglavnom po 7,8 minuta, nekada cak i 5, pa je opet odlicno napredovala. tek sada primecujem da sisa duze, valjda joj je vise mleka potrebno. i sisa iz obe sike za podoj, to ranije nije radila. mada je ona uvek meni jela na 2-2,5 sata. ako je samo dojis mislim da je previse da preko dana prolazi po 4 sata izmedju podoja, jos je ona jako mala. 

(odgovor članu ikacc)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
9.12.2011 22:02:31   
Verus
user posted image odlicne vesti.  Najbolji savet koji imam je da se dohrana NE uvodi, jedino ako majka nema mleka ili nije planirala da doji.  Beba ne mora da se ugoji 1kg ili vise na mesec dana da bi se smatrala "normalnom" sto se tice napredovanjauser posted image
IZVORNA PORUKA: ikacc

Evo mene, juce je lepo kakila, i danas opet, primecujem da je bolje raspolozena, pa nismo isli lekaru. Nadam se da ce ovako i ostati. Sada i malo bolje siki user posted image

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here