|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Joga u trudnoći
17.5.2013 21:59:11   
Bebilina
Meisje super je ici u bilo kojoj trudnoci, ko i van nje user posted image
Ja sam obozavala vezbe u paru, ledja u ledja. I "grljenje" bebe. Mm se frapirao kad me je prvi put video da to radim user posted image
U drugoj sam jednostavno trazila nesto sa vise energije, a pilates sam i pre trenirala, tako da sam samo pronasla novu instruktorku koja radi sa trudnicama. Da sam imala vremena isla bih na oba user posted image
Uzivaj, divni su ti trudnicki dani, posebni, neponovljivi user posted image

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Joga u trudnoći
18.5.2013 12:47:51   
Meisje
Hocu,hvalauser posted image
Mi radimo neku vezbu stavimo ruke ispod stomaka da se dodiruju vrhovi i onda kruzimo tako po stomaku a ona prica u vezi bebe,milina..user posted image

Sad kako su krenule tegobe zbog tezine,pomislim joj kad ce porodjaj a posle cu se kajati sto nisam uzivala..hehe,ko ono sa skolom,kukas kad ces da zavrsis a posle shvatis da je to bilo najlepse dobauser posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Joga u trudnoći
4.11.2013 14:09:01   
Mrvica17
Ko je zainteresovan za jogu u trudnoći u Novom Sadu. Mesecima sam tražila neki studio za grupno vezbanje i konačno sam ga našla i krenula tek u sedmom mesecu. Odlično je. Preporučujem. Veliki pozdrav za sve mame. user posted image


Kontakt je izbrisan, kome treba informacija neka kontaktira korisnicu Mrvica17 putem privatne poruke!


< Poruku je uredio lesica RR -- 4.11.2013 14:12:59 >

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Joga u trudnoći
5.3.2014 22:15:40   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Mille

O drage moje debelice, raspisale ste se od mog poslednjeg posta, a ja taman nemam posla na poslu :)
Pari sto se tice vezbica, ja sam i pre isla na jogu pa mi je ovo nekako bilo najprirodnije da nastavim, ali zaista jako prija. Nisam krenula odmah, vec od 4. meseca, i od tad nemam problem sa zatvorom npr. Sto je sjajno. Sto se tice tvoje trudnoce ja bih isto poslusala doktorku ali ima nekih vezbica koje smes da radis, koje su jako lagano a ipak uticu na muskulaturu. Ja kod kuce malo radim pilates, malo neke vezbice sa baleta, zavisi sta mi dodje. Ima cak na netu, na youtube-u da se nadju vezbice za trudnice. Ono sto ti ja svakako mogu preporuciti cak i u tvojoj trudnoci su sledece joga vezbice:

- sukhasana je ustvari turski sed, prva poza koja nam padne na pamet kad pomislimo na yogu. Deluje lako, ali ako sednemo ispravljenih ledja, opustenih ramena (ramena spustena, ne podizemo ih rema vratu) i disemo tako par minuta, osetices lagane bolove duz kicme, jer ce se aktivirati svi ti misici ledja. U pocetku udisi na nos izdisi na usta, posle par takvih udisaja, udisi na nos i izdisi na nos kroz blago stisnuto grlo, dok ti je jezik blago povijen prema gornjem nepcu tako da ne dodirujes zube, tako se opusta koren jezika i svi unutrasnji organi. Da bi ti bilo prijatnije, mozes da savijes neki peskir ili cebe i da sednes na ivicu. a noge da ti budu na podu. Pokusaj da opustis stopala, noge, kada pogledas prema podu, treba da vidis rupu u obliku trougla, onda ces znati da je dobra poza, ono sto je bitno je da povremeno menjas polozaj nogu. Leva ispod desne, pa desna ispod leve ili obrnuto. Da bi podjednako radila i jedna i druga strana.
U ovom polozaju mozes da radis lagane vezbce za vrat, savijas glavu napred i nazad, pa levo i desno, pa desni i levi profil, pa krug na jednu stranu, pa krug na drugu stranu. Kada np saijas glavu unazad, nemoj preterivati i tokom tog pokreta udises, onda je savijas napred i onda ide izdisaj. isto i za strane, na jednu stranu udisaj, na drugu izdisaj. i kd kruzi, prema nazad udiaj, prema napred izdisaj. Nakon vrata mozes da kruzis amena prema nazad i prema napred.
To nista nije jako naporno a znaci. U ovom polozaju mozes i da radis Kegelove vezbe, vezbe za misice dna karlice, koji nam mnogo znace pri porodjaju, za oporavak nakon porodjaja i npr za besiku, tj da sprecimo ono piskanje kada kinemo.

-dandasana - polozaj stapa je takodje sedeca poza, sa ispruzenim nogama
user posted image
U ovoj pozi su takodje prava ledja, treba da zamislis kao da sedis uza zid, potpuno ispravljena. Opet disanje je bitno, ne sme da bude isprekidano, dises i za sebe i za svoju bebu. Mozes da probas da zategnes misice butina (kvadricepse) i to ces najlakse uraditi ako zategenes stopala, tj povuces prste prema sebi kao na fotografiji, ako mozes, kada stegnes misice nogu, pete bi trebale da se odvoje od poda. To jaca cele noge. Kada uradis par puta istovremeno dizanje stopala, mozes da zatezes jedno po jedno, zategnes desnu nogu i desno topalo, malo se zadrzis u toj pozi, pa onda levo. I tako naizmenicno.

- Baddha Konasana - to je leptir poza, slicna je turskom sedu, samo sto spojis stopala na sredini, tu se otvaraju kukovi. Opet ispravljena ledja, i lagano dises uz pokusaj da spustis kolena prema dole. Pete trebaju da budu sto blize karlici. Ali nista ne forsiras koliko ti prija i koliko ide, u ovoj pozi mozes da sedis i 5 minuta. Nakon toga, rukama lagano uhvatis svoja kolena i skupis noge. Osetices da se isegla unutrasnjost butina.
user posted image

To su tri poze koje mozes da radis svaki dan, a nisu zahtevne i mislim da ce ti prijati. Nadam se da sam malo pomogla. I nadam se da sam uspela ove fotografije da uploadujem kako treba.

I da, ja sam primetila da mi prija kada prdirzavam stomak kada hodam, da li to znaci da bi mi prijao pojas? Da li kupiti one gace sa pojasom ili bas pojas, to mozda i mogu da pozajmim od drugarice.




(odgovor članu Mrvica17)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Joga u trudnoći
6.3.2014 15:12:08   
Diabla
Odlican tekst za one koji nikada nisu radili jogu. Ja radim ove vjezbe, potpuno su bezbjedne:

KLIK- ima jos 5 slicnih videa i ona mi najvise prija, djeluje umirujuce.

KLIK

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Joga u trudnoći
6.3.2014 15:20:20   
dunja RR
Didi, odlično je user posted image

Nego, jel imaš nešto da nam kažeš user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Diabla)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Joga u trudnoći
6.3.2014 17:05:40   
pari
diabla, hvala! uradila! super su user posted image

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Joga u trudnoći
10.3.2014 7:56:57   
pari
koje vežbe za ruke radite? osećam da su mi baš oslabile...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Joga u trudnoći
10.3.2014 17:19:08   
Diabla
Slabo sta imas za ruke, a da pritom ne naprezes trbusne. Ako je sa trudnocom sve ok, mozes raditi vjezbe za ruke sa laganim tezinama, oko 1 kg. Ja sam radila sa 2.5 kg, ali vec sada mi je rizicno, jer se lose osjecam. A za ruke su sklekovi zakon. Nikad mi utegnutije nisu bile nego tada kada sam ih radila. A za to ces se nacekati user posted image

Probaj ovo KLIK

_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 59
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

sta Vasa deca najvise vole ?
Gaga N

Sta Vasa deca najvise vole :

voce (41%)

povrce (14%)

slatkise (45%)


Ukupan broj glasova: 93

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here