|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 11:52:32   
lovens
Sve nas je vise :-(
A pedijatri nemaju pojma. Toliko su neinformisani, da je to strasno, i jos te pritom naprave budalom, ako i pomislis da im pomenes da mozda nije problem u zubima, zapusenom nosu, da je prosto takvo dete i sl... I nisu samo nasi takvi, verujte, mi se lecimo i u inostranstvo, tek sto ovde nemaju pojma, mom detetu su odmogli i to dosta :-(
Bunnyca, tesko da majke umisljaju, ko bolje prati svoje dete ako ne majka. Samo lepo ispricaj prof Perisicu sve sto si primetila i probaj da tacno odgovoris na ono sto te on pita, meni je bez ikakve potrebne analize objasnio da je to refluks. I rekao da majke ne umisljaju, vec prate svoje dete... Mada, ja sam vec prethodno bila u bolnici i imala analize.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 701
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 12:03:01   
Bunnyca
dakle,moguce je da mi Perisic potvrdi ger,bez ikakvih specijalistickih pregleda?da li je moguce da obicnim pregledom deteta,potvrdi ger?i jel odmah dobijamo neke lekove?kako je bilo kod vas?

(odgovor članu lovens)
Direktna veza do poruke: 702
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 13:00:24   
lovens
Mi smo prethodno lezale u bolnici, pa su tamo radili 2 puta UZ i rentgen sa kontrastnom tecnosti, pa sam onda otisla kod prof Perisica. Ali on je zakljucio iz mojih odgovora da je to patoloski refluks, postavljao mi je ciljana pitanja. Nama su ovde u Nemackoj radili i endoskopiju. Svaki dr ima svoj nacin, a i sve zavisi od simptoma. Rentgen dokaze ger, ali ne moze da pokaze da li je patoloski ili fizioloski. Videces sta ce ti reci, samo otidji i veruj mu.

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 703
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 13:09:56   
cimburd
bunnyca, i moja Milica redovno kise u toku jela ali onog koje joj se ne svidja. :) Ma opasni su oni.
minavb, poslala sam ti broj Perisica.

Sto se tice Perisica i dijagnoze kod nas je islo ovako,
u NS smo primljeni u bolnicu sa dve nedelje zivota i tamo joj je uradjen rtg i uz i ustanovljen ger. Sumljali su na stenozu ali to tada nisu potvrdili. Nakon toga sam ja na ovom forumu saznala za Perisica i otisla privatno kod njega na pregled gde je on video kako Milica jede i kako se izvija dok jede. Tada je Milica jela budna male kolicine mleka. Rekao je da pojede samo onoliko koliko mora da bi opstala i da je to borba za zivot ta mala kolicina hrane. Tad nam je rekao da pijemo AR mleko i pijemo nexium a ako ne bude bolje da probamo i sa mlekom Neocate jer postoje deca kod kojih je i ger i alergija.
Posle toga nas je primio u Tirsovoj i uradio pregled jednjaka i konstatovao da nema zapaljenje ali nam je rekao da nastavimo sa terapijom. Tako mi evo sve do sad pijemo Nexium, a prosla su 4 meseca. Na poslednjem pregledu nam je rekao da prekinemo sa nexiumom ali ja jos nisam jer se ne usudim jer njoj i dalje smrdi kiselina iz usta povremeno i cesto bljucka, a i jos uvek povraca. Nije joj problem ni kase ni mleko ar u koje jos dodajem rizu da izbaci iz sebe kao da eksplodira. Ima bas nagone na povracanje kao odrasla osoba pa dok ne istara sve iz zeludca ne staje. Zbog bljuckanja smo je retko stavljali na stomak i tako usporili njen fizicki razvoj. Jos uvek drzi palcice u sacici i prevrce se jedva na ravnoj podlozi. Tako da sad moramo i da vezbamo kuci, a sad je doslo vreme i sedenja.
Ja imam srecu pa ne moram trenutno da brinem oko napredovanja sa kilazom jer je ona super, rodjena je krupna sa 4140 g pa tako da odrzavamo taj napredak po knjigama pedijatara :) sa 6m smo duplo tezi.
Jos uvek uspem da joj uvalim ako ne povraca taj dan 500-600ml mleka i od 250-300g kase. Od toga je to skoro sve povrce sa jako malo voca ili pahuljica.
Danas smo probali i da uvedemo obican Aptamil 2 po preporuci Perisica jer mi je rekao da AR nije dovoljnjno njima posle 6m zbog gvozdja i nismo se bas proslavili :( popila je 50ml za sat vremena i gadila se cak i u snu tako da videcemo kako ce ici. Jedino pozitivno je sto nije povratila. Otplakala sam vec svoju truru za danas jer tako se ispraznim i teram dalje. :)
Kad me pitaju kad ce drugo dodje mi da vrisnem :) a pre nego sto su nam poceli problemi zelela sam dvoje dece. Nadam se da ce da prodje brzo taj period muke i moja averzija prema drugom detetu :D

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 704
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 13:13:50   
Anoniman
Zene drageuser posted image user posted image

(odgovor članu cimburd)
  Direktna veza do poruke: 705
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 13:53:14   
minavb
Draga moja cimburd, ja sam dugo tvrdila da je zelim drugo dete, ali evo, prolazi me ludilo. Kad sam mogla jedno ovakvo da podignem, mogu jos sto onih bez problema.
Hvala za broj, prosledicu kome treba cim budem pri kompu.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 706
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 15:46:42   
Bunnyca
cimburd,pa to je odlicna kolicina hrane........mi smo bas losi po pitanju kolicina,iako mi svi govore kako mi dete jede,ja ipak mislim da jede uzasno....evo kako to izgleda,pa mi vi recite sta mislite...ovo je u najboljem slucaju
6h mleko,150ml,naravno dok spava iz 3 ture,jer ne moze odjednompa se ja budim na 15 min da joj dam po 50, 60 ml
10h mlecna kasica jedva 120gr ili vocni jogurt,naravno uz guranje kasikice,histerije
12h nekada je bilo mleko 120ml,a sada nece pa jede voce,jedva 120gr
15h rucak povrce meso 150 gr u najboljem slucaju,
17h sokic,ali na kasikicu jer drugacije nece
18 ili 19h zavisi mlecna zitna kasica ,e tada pojede 150gr
22h mleko,prvo popije 90ml,pa zaspi,pa onda u snu jos 120

i naravno nocu oko 2h jedna tura mleka od 100 ml
nekada nece ni to
meni je cudno sto je ona negde sa 6 meseci znala da popije iz jednog cuga 150 do 180 ml mleka,budna.......a sada nikako
doduse to je bilo mleko bez laktoze

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 707
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 15:48:21   
Bunnyca
minavb,sve se izgleda zaboravi,kao i porodjaj i muke,pa se opet pozeli drugo dete,zaboravicemo i ovo...nadam seuser posted image

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 708
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 16:18:29   
cimburd
Ma nije losa kolicina naravno ali to nam je maksimalna kolicina i to je kad ne povrati. Ja uspem da joj dam tu kolicinu mleka jer jos uvek imam 5 obroka mleka, a 3-4 obroka kasice. Ma samo da nam bolje ide sa kasicama i da mogu nesto od mlecnih kasica da joj dam smanjila bi to hranjenje u snu jer je to mucenje i za nju i za mene. Sad muku mucimo i sa stolicom pije i Ferrum zbog gvozdja. Nervozna je jako, mislim da ce joj i zubi uskoro jer se osula po licu, a nisam joj nista novo uvodla od hrane.
Bas je razmazena :( tako je to sa decom koja imaju neki problem pa je samo na rukama. Cak mi i u toku dana spava na rukama, cim je spustim u krevetac ona se budi. I onda ja tako je ljuljam da bi bar malao odspavala. Uzas mali! :)

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 709
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 16:49:23   
Bunnyca
asto toliko mleka i kasice?
to mi nesto mnogo obroka?

(odgovor članu cimburd)
Direktna veza do poruke: 710
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 16:49:51   
Verus
Citam mina ovo sto si stavila i onaj deo za lako svarljivo mamino mleko: pa ja ne znam sta bi bilo da pije AD mleko...elem, blje mu je od onog homeopatskog leka, tj. manje bljucka (ali nije prestao), ali ni nocas nismo nista spavali, osim ako ga ne drzim uspravno...da poludis.  Zvala sam pedijatra da zove apoteku za taj Zantac jer se dete zaista muci a ja ne mogu nesto puno da pomognem.  Drzala sam ga u narucju od nekih 2:30 do 9:30 i tako smo malo odspavali...inace lezi u kolevci kojoj sam podigla uzglavlje a danju je u ljuljasci, koja je kao jaje pa i tu bude uspravno, prakticno nikad ne lezi vodoravno i opet mu je lose.

Da ne pricam (iako ne verujem da se to mora raditi tj. sa Helenom nisam), ne konzumiram mlecno, citruse, paradajz...i te neke glavne uzrocnike gasova i tegoba... 

Eno ga non stop placeuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 711
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 17:10:51   
cimburd
IZVORNA PORUKA: Bunnyca

minavb,sve se izgleda zaboravi,kao i porodjaj i muke,pa se opet pozeli drugo dete,zaboravicemo i ovo...nadam seuser posted image


Pa to je jedan obrok vise nego sto ti dajes. A dajem toliko obroka jer jede manje kolicine a cesce opet po savetu Perisica. Kad pojede ili popije kolicinu vecu od 120 hranim je na 3 sata, a ako jede manje onda na dva sata.
Dajem vise obroka mleka jer jede dobro samo povrce pa mi nekako puno vise od 2 obroka povrca.

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 712
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 17:22:35   
cimburd
IZVORNA PORUKA: cimburd

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

minavb,sve se izgleda zaboravi,kao i porodjaj i muke,pa se opet pozeli drugo dete,zaboravicemo i ovo...nadam seuser posted image


Pa to je jedan obrok vise nego sto ti dajes. A dajem toliko obroka jer jede manje kolicine a cesce opet po savetu Perisica. Kad pojede ili popije kolicinu vecu od 120 hranim je na 3 sata, a ako jede manje onda na dva sata.
Dajem vise obroka mleka jer jede dobro samo povrce pa mi nekako puno vise od 2 obroka povrca.



pokupila sam pogresan tvoj komentar :D

(odgovor članu cimburd)
Direktna veza do poruke: 713
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 20:23:54   
Christabel
Moze li i meni broj Perisica na pp?

Evo sad citam za vetrove... Mislila sam da to nema veze jedno sa drugim.... Juce su se javili bas cesti, nocas je non stop plakala u snu i pistala vetrove

(odgovor članu cimburd)
Direktna veza do poruke: 714
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 21:32:43   
minavb
Kao i svaki put kad niču zubi, Vanja evo već treći dan za redom povraća ručak. Za mene je to sada sasvim normalna i očekivana pojava, i ovo vam govorim da se ne iznendite pogoršanjem kad krenu da rastu zubi. Čim izbiju, situacija se smiri i on ponovo počne normalno da jede, kao da se ništa nije desilo. Takođe sam primetila da, kad mu rastu zubi, samo ručak povraća a ostale oborke ne. Za večeru je čak požvakao celu norvešku rolnicu (pecivo) što se nikad do sad nije desilo jer uveče obično jede kaše.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 715
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 21:36:18   
branki*
ja na to nisam obratila paznju,a moguce,posto je bilo perioda kad bas mrljavi,nece,povraca,a i zubi su nicali,vec ima 8.praticu.ma,vise malo toga moze da me iznenadi!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 716
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 21:41:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bunnyca

cimburd,pa to je odlicna kolicina hrane........mi smo bas losi po pitanju kolicina,iako mi svi govore kako mi dete jede,ja ipak mislim da jede uzasno....evo kako to izgleda,pa mi vi recite sta mislite...ovo je u najboljem slucaju
6h mleko,150ml,naravno dok spava iz 3 ture,jer ne moze odjednompa se ja budim na 15 min da joj dam po 50, 60 ml
10h mlecna kasica jedva 120gr ili vocni jogurt,naravno uz guranje kasikice,histerije
12h nekada je bilo mleko 120ml,a sada nece pa jede voce,jedva 120gr
15h rucak povrce meso 150 gr u najboljem slucaju,
17h sokic,ali na kasikicu jer drugacije nece
18 ili 19h zavisi mlecna zitna kasica ,e tada pojede 150gr
22h mleko,prvo popije 90ml,pa zaspi,pa onda u snu jos 120

i naravno nocu oko 2h jedna tura mleka od 100 ml
nekada nece ni to
meni je cudno sto je ona negde sa 6 meseci znala da popije iz jednog cuga 150 do 180 ml mleka,budna.......a sada nikako
doduse to je bilo mleko bez laktoze


Nisam sigurna koliko ti je stara beba, ali recimo, moja beba je sa 8 meseci pila max 180ml mleka po obroku, mislim 4 ili 5x (tek pre par dana smo izbacili noćni obrok), a kašice je jeo 2x tokom dana po max 200ml. Tako da, nije to toliko alarmantno. user posted image


Verus user posted image


IZVORNA PORUKA: minavb

Za večeru je čak požvakao celu norvešku rolnicu (pecivo) što se nikad do sad nije desilo jer uveče obično jede kaše.



user posted image




(odgovor članu Bunnyca)
  Direktna veza do poruke: 717
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 21:58:17   
Bunnyca
tash,moja bebica ima 8 meseci....i ok je kolicina mleka,ali nikada ne popije odmah nego iz 3 puta i to kad spava......
a kasice maks 150,nekada i po 180....200 uf mislim da nikada necemo doci do 200
nije to problem,dakle nije problem kolicina,nego ona nece da jede ,ja gurkam i oblecem oko nje....pa na kraju se i rasplace

Verus RR molim te reci mi kako je bilo sa Helenom?kako je ona ruckala
verus ,moja Nina je isto rodjena sitna,ja sam imala isti problem kao i ti,sumnjali su na iUGR,zastoj u rastu....koliko se secam i kod tebe su sumnjali,ako sam pogresila ispravi me!!!
jao,ja izgleda samo trazim opravdanje i tesim se svaki dan ,da je ona prosto takvaaaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 718
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:02:08   
Bunnyca
Lovens, sta je patoloski a sta fizioloski refluks?

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 719
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:08:24   
Verus
Bunny: dobro se secas, Helenica je bila ok do tamo 26+ nedelje trudnoce, tad je pocela da kaska rastom 1, 2 cak i 3 nedelje, niska plodova voda, ja na mirovanju.  Rodila se mala 2580g, mada od 2500g se smatra "normalnim" tako da je posle 2 dana otisla kuci sa mnom, sve je bilo ok, Apgar 9 ona zilava.  Hranila se malo i cesto na svakih 1.5 do 2 (sisala je 10 meseci).  Uvela sam kasice sa 6 meseci i UVEK je jako malo jela. Citala sam ovde koliko jedu deca njenog uzrsta a ona nikad ni priblizno, eto ne mogu se setiti tacno, ali ne bi ona ni 1 celu teglicu pojela za obrok...Vremenom smo i ja i muz naucili da se ne nerviramo oko njenog jela, jer jednostavno, nekad pojede malo ili nista, nekad bas puno (npr parce lazanje koje bi i ja pojela!).  I danas je takva, evo 1 aprila ce napuniti 2 godine.  U poslednjih mesec dana je mnogo izrasla u visinu,  osetim da je i teza-pisala sam u temi napredak vase bebe koliko je tezila, cini mi se 10.5 kila sa 18 meseci.  Ali nije ona nikad izgledala mrsavo kad je golisava, nego lepo: doduse, nije nikad imala one bebi rolniceuser posted image  

Eto, sa njom sam imala probleme sa alergijom na kravlje mleko, a evo Olivera izgleda muci ovaj GER, ali i on veoma dobro napreduje da kucam u drvo, pa se trudim da se ne sekiram jer znam da se to prenosi na njega i na moje mleko, pa da ne pravim jos goru situaciju. 

Samo moramo biti VEOMA strpljivi.  Izrastu oni iz tih problema, ali eto, tesko je, nisam spavala prakticno od preksinoc, i osetim da na momente gubim zivce, pa moram da izbrojim do 10.  Ne smem to istresati na Helenu ili na njega, nisu oni krivi....

Tako da je bitno da JEDE, a za kolicine ne brini.  Dok god ima napredka u razvoju, pa makr i malog, to je jedino bitnouser posted image

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 720
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:11:41   
Verus
Mene vise brine sto on NE spava! Spava 10tak minuta pa se budi i tako u krug...sta tu da radim?user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 721
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:12:52   
Anoniman
Sad ću samo da se nadovežem na sitne bebe, iako moje dete nije imalo GER, ali nekako mi se čini related. Dakle Luka je rođen sa oko 2800gr, sa godinu dana je imao 8500gr. Sećam se da smo bili na moru, dakle, imao je već godinu dana jer smo na moru bili krajem jula, a on je rođen 5.7., i tada je još uvek jeo malu teglicu slatke kašice (120gr ako se ne varam). Za ručak nije jeo više tako malu količinu, ali nije bilo mnogo više. BTW, on je dete koje nikada nije bljucnulo, prvi put je povraćao od šlajma, imao je između 1,5 i 2 god.


< Poruku je uredio Tash -- 1.2.2012 22:13:45 >

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 722
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:29:58   
minavb
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Mene vise brine sto on NE spava! Spava 10tak minuta pa se budi i tako u krug...sta tu da radim?user posted image

Ništa. Tako je bilo sa Vanjom prva dva meseca. Cvileo po ceo dan , kenjako, čak smo snilili kamerom kako je jedan dan ceo prevrištao, naročito ako pokušamo da ga spustimo iz uspravnog položaja. Sa puna dva meseca je počeo da spava, ali je prestao da jede budan.

Tašo, ne kapiram poređenje Luke sa decom koja imaju GER?


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 723
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:34:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb



Tašo, ne kapiram poređenje Luke sa decom koja imaju GER?



Neeee, nisam poredila u tom kontextu. Mislila sam više da se komenatr shvati kao komentar majke koja je rodila sitno dete, jer na tu temu sam razmenila koju sa Bunnycom, a i Verus je potvrdila da je Helena, kao sitna beba na rođenju, posle jela manje od druge dece. To je sve, ne srdi se. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 724
   RE: Refluks (GER)
1.2.2012 22:48:45   
minavb
MA nisam ukapirala šta hoćeš da kažeš. Vanja po meni nije bio sitan na rođenju, prosečna beba, 3150 i 51cm. Nikad u životu nije popio više od 180ml mleka, i tih 180 pije od skoro, samo uveče. Uvek je pio 120ml mleka, dok nijsmo uveli kravicu, NExium i ukinuli sva mleka preko dana, pa je uveče počeo da pije 150ml mleka, pa sad evo i 180. Po obroku, nikad nije pojeo više od 220g kaše, i tih 220g jede od punih 13 meseci. E sad, ta naša deca jedu manje, i mnogo im treba da dođu do tih količin, ali i dok pojedu tu svoju dozu, treba im bar pola sata, mada uglavnom mnogo više. Osim što jedu manje i teže, najčešće nešto i izbljuju, tako da je generalno dnevni unos manji. Maneken maminuser posted image
Tašo, Luka je utrostručio svoju porođajnu masu do prvog rođendana, tako da je super duper.user posted image



_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here