|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ragade
8.4.2016 21:50:54   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Petkovici

jedino joj je gornja usna tanka, pa deluje kao da nije izvrnuta na spolja.


Ja nisam stručna da ti dam odgovor na pitanje, ali samo da kažem šta sam ja radila kad usna ne bi bila izvrnuta. Ja bih im onako svojim prstom zategla nosić i usna bi se ispravila sama od sebe. Ne znam da li sam dobro objasnila. Isto sam radila i sa bradom, ako donja ne bi bila izvrnuta. Ne znam koji je pravi način da se to ispravi, ali meni je ovo uspjevalo.
A ragade će zarasti, držim fige da se to desi što prije.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Ragade
8.4.2016 22:16:14   
Petkovici
Ne cokce. Sve su joj resice dobre, ja sam stomatolog, pa sam to prvo proverila. Nema nikakvih anatomskih nepravilnosti. Da li je moguce da su same bradavice toliko osetljive, pa im prosto treba vremena? I da li su ikome ragade tako dugo trajale?

_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Ragade
1.5.2016 7:55:28   
Petkovici
Drage mamice, mozda ce ova informacija koristiti nekoj od vas, koja se bori sa istim problemom. Posle puna 2 meseca-ragade su zarasle. Jednostavno-takve su mi bradavice, preosetljive i uprkos svemu sto sam preduzela-trajale su uzasno dugo. Bilo je velikih uspona i padova, ali vredelo je i sada sikimo bez ikakvih problema!

_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Ragade
1.5.2016 10:31:05   
branki*
super,petkovici,nastavljate sa dojenjemuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Ragade
30.10.2016 22:38:34   
Animsaj9
Ja sam imala uzasne ragade. Jos u porodilistu je krenulo...
Uvucene bradavice, pa silikonska bradavica , nece da uhvati lepo, dosli kuci trudila sam. se da ih stavi sto vise u usta ali jednostavno takve su osetljive prvo na jednoj, pa na drugoj ragada, duboke bolne, krvare, u jednom trenutku D dok je sisao otvorio je krv povredio kapilar, kad je bljucnuo krv odsekla. sam se od straha.
Mazala sam i sa Multimam lanolin i komprese stavljala, pa Pantenolom koji sam prala pre podoj, na kraju nasla Sensilis lanolin on mi je dosta pomogao.
Kad je D imao 6m pojavi mi se ragada na levoj bradavici, ne ragada neko krater jedva sam je sanirala. Hvala Bogu izdrzali smo evo punih 10 m sikimo

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Ragade
14.12.2016 21:57:20   
Dragce86
Joj, sta me sve ceka kao buducu mamu user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Ragade
23.2.2017 15:07:53   
Dragce86
Veliki problem su ragade na pocetku dojenja, dok mi majke jos ucimo kako pravilno staviti detetu bradavicu u usta da moze da sisa a ne da gricka okolinu :(
Sve kremice slabo pomazu i pritom se mnoge moraju ispirati pre podoja, nema nista dok ne krene mleko i dok se zeza izmazanjem ne pripremi tj.ne izvuce dovoljno bradavice da beba moze da ih kompletno i lepo stavi u usta. Tad nema grizenja vec i mama i beba uzivaju u najlepsem osecaju ;)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Ragade
7.3.2017 21:56:54   
Mariya
Ovaj put je trebalo 8 dana da se mi prođu ragade koje mi je napravio u porodilištu, uz mazanje Bepantenom i mlekom, a 10 dana da prestane da boli dok sisa,sad boli prvih 10ak sekundi,posle više ne.

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Ragade
7.3.2017 22:54:27   
Duškić
Ja sam mazala lanolinom bradavice..Meni je bas pomoglo i masiranje i mazanje. Ima sad puno proizvodjaca , ali ne mora da se ispira i ne steti bebi ...

< Poruku je uredio Duškić -- 7.3.2017 22:55:58 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Ragade
7.3.2017 23:33:49   
MicinaMama
Ovde postoji jedna savrsena krema za bradavice!Ne smeta ni bebi a bradavice perfektne.

HPA lanolin

verovatno i tu kod nas ima kakva lanolinska krema.

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Ragade
30.6.2017 7:36:38   
Bunnyca
Ragade dobih u porodilistu, nista cudno naravno.Mazem pantenolom i lanolin multi mam.E sad glavno pitanje, moj bebac je zbog jedne ravne bradavice lepo prihvatio silikonsku i to je super ali patronaznarekla da moraju silikonske ida se prvo malo nakvase pa se stave i onda beba obuhvati deo plasticni ispupcen koji je stvarno ogroman,,nevznam za koga prave tolike.Pa sad mi nije jasno beba ni ne stize dalje od bradavice a to je opet lose jer se stvaraju ragade.Pa kako onda to da mi pomogne?ili ja neoravilno koristim njih?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Ragade
30.6.2017 10:33:01   
pipi_coco
kad se samo sjetim jeza me prodje brrr baš sam muku mucila s tim.

Bunny moje su obe bradavice bile uvucene pa su mi u porodilištu odmah rekli da uzmem AVENT silikonske bradavice, najmanji broj i išlo je to nekako jedno vrijeme.
Poslije sam od savjetnica za dojenje ovde saznala da je to glupost uvucene ili izvucene bradavice da beba samo treba pravilno da uhvati. Nažalost mi to nismo uspjeli Nisam imala patronažnu niti ikoga ko bi mi pokazao i naucio me kako da naucim bebu da pravilno prihvati tako da sam u kombinaciji sa tim i nekim drugim problemima rano i prestala da dojim.

Ako imaš priliku zovi neku dobru patronažnu ili ako imaš u blizini neku savjetnicu za dojenje da te posjeti i pokaže i tebi i bebi to bi bilo super jer na taj način možeš da izbjegneš puno problema.

_____________________________

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Ragade
30.6.2017 18:37:37   
IvanaSK RR
Bunnyca, uzmi najmanju velicinu veštačkih bradavica. I ja sam sada uzela Aventove male. Nisam ih kvasila. Dojila sam četiri meseca sa njima.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Ragade
30.6.2017 18:47:04   
vocicana
Bunny, bas mi je muka kada se samo setim, Boze koje mucenje, uzmi vestacke teAvent, ja sam zvezde brojala sa njegovim sisanjem. Mazi seisaperivodom, ja sam u spricu imala svoje mleko,stalno sam kvasila, siske bila ne vazduhu, ali na kraju...flasica

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Ragade
30.6.2017 22:57:01   
choopa choops
Ja se stvarno ne razumijem u te silikonske bradavice, nisam ih nikad koristila. Za ragade sam mazala lanolin bukvalno poslije svakog podojai između, luftirala se i nisam nosila brushalter, a ako bih bas morala, onda stavim vatu namazanu sa lanolinom. Kasnije se mora isprati zbog dlacica. E sad ne znam kako je kad su bradavice skroz ravneuser posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Ragade
1.7.2017 9:18:31   
Bunnyca
Ma imam ja silikonske najmanje Chicco i Canpool ali mi nije jasno kako da ih koristim, jer ako mu dam silikonsku ona ne moze cela u usta ide samo deo bradavice, i onda opet napravim ragade.to sad nisu ragade, vec zive rane koje ne prolaze.Kako da prodje ako sisa samo bradavicu a ne i areolu.Ona ne ide unutra, u usta kada se nose silikonske, jel tako?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Ragade
1.7.2017 9:23:50   
IvanaSK RR
Ne ide, mada zavisi i kakve bradavice imas. Moje su male pa je beba uvlacila i dosta areole.
Meni su pomogle u prvoj trudnoći, ali nisam imala velike ranice. Sada sam ih stavila odmah u porodilistu da me bi doslo do ragada.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Ragade
1.7.2017 9:50:45   
branki*
Ja sam i mala neku silikonsku,nisam puno koristila,mislim da preko silikonske beba ne moze da uhvati areolu,samo onaj vrh,cini mi se,bar je tako kod mene bilo.bunnyce,imas li multimam lanolin?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Ragade
1.7.2017 19:19:20   
mama Jo
Ja sam imala velike, bolne ragade... uh kad se samo setim... krvarile su dugo... vrlo problematicne, skrooooooz uvucene bradavice... koristila sam multimam lanolin, non stop sam ga mazala preko njega kazu cak da beba moze i da siki, ali ja sam za svaki slucaj prala grudi pre podoja, pa cim zavrsim podoj odmah opet mazem. Takodje, dosta dugo sam koristila silikonske bradavice, bog'me 7-8 meseci sigurno...prosto sam se plasila da joj dam bez te silikonske zbog tih ragada na pocetku. Nakon tih 8 meseci sam samo jednom dala bez silikonske i super sve bilo, sikila je 16 meseci, milina 😊😊

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Ragade
8.10.2017 23:38:12   
MamaNecaVo
Mene je spasio melen od sargarepe.
Ugreje se domaca mast i ubaci narendana sargarepa.
Sve se kuva zajedno dok sargarepa ne popusti,potom se prebaci u neku staru posudu od kreme.Ohladi se i ide u fizider.
Nanosi se posle sisanja bebe,a pre naravno bradavice lepo oprati.
Sredi stanje ocas posla.

I naravno,lanolin iz DM-a.
Koji i dan danas mazem na laktove,na usne i tako..user posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Ragade
8.10.2017 23:41:04   
Mala Elena
Ja imam neku kremu, istekao joj rok, uopste nisam pametna da li bi pomogla ako zatreba..

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Ragade
8.10.2017 23:44:02   
MamaNecaVo
Nikako.
Bolje se pripremi sa drugom za svaki slucaj.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Ragade
9.10.2017 7:26:31   
medamisko
Koristila sam svasta. Za ragade je najbolje tusiranje toplom vodom i izmlazavanje. Ja sam koristila ulje za masazu dojki. Lanolin za bradavice.
A kad planiram da prestanem , nema hrane i list kupusa preko dojji. Mozda zvuci zastarelo ali mene oba puta spasilo.

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Ragade
9.10.2017 8:29:39   
Dragica Draga
Ja sam mazala lanolin i pomogao mi je bas, uzasne bolne ragade koje su krvarile sam imala

(odgovor članu medamisko)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Ragade
18.10.2017 0:12:46   
MamaNecaVo
Ja nisam za srate metode sa vezivanjem grudi i kupusom i tome slicno.Nekako mi je logicnije da mleko prirodno stane bas kako je i doslo.
Ukidanjem podoja,smanjuje se i nadolazenje mleka.

Lanolin je zaista zakon.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here