|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 8:38:07   
bubulence
ljiso mislim da ona vidi da se ti nerviras i da to vec namerno radi, jer ako je posle dve kazne pojela 2 ipo parceta hleba i pekmeza znaci da ona to moze da jede i da nije bljak... pa toliko ni ja ne pojedem... gleda dokle moze da ide. kaznjavaj je, znam da ti tesko pada, ali moras jer ona vidi da moze da manipulise tobom bar kada je hrana u pitanju.
mi smo Emi mnogo dopustili, popustili, bili blagi jer je ona divna, umiljata i poslusna, nismo je nikada tukli , ni vikali cak i kada nesto pogresi i evo sada imamo ozbiljan problem, razgovaramo da je odvedemo kod psihooga.
deca se vaspitaju dok su mala, moraju da nauce sta smeju a sta ne i dokle mogu da idu...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 551
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 11:15:18   
Misha i Ljisha
Bubulence ja se uopste ne nerviram niti sam ja ta koja je nju terala svih ovih meseci da jede. To je mm. On je dosadan jedi pa jedi pa jedi ajde malo pa malo pa malo a ja ponudim nece ok nema problema. Ali sam juce odlepila. I posto vidim da ova metoda u cosak pa jelo pali upotrebljavacu je svaki put kad ne bude ni htela da proba sta je ispred nje. Nije da se hvalim ali stvarno lepo i dobro kuvam i raznovrsno. svasta pravim. a ona nista covece. E sad je dosta! Znaci ne mora ona da jede i grasak i boraniju i spanac ali ne moze da ne jede nista od ta tri, ako neces boraniju e pa moras grasak. Razumete sta hocu da kazem. Svi mi imamo nesto sto ne volimo. Ja ne volim jaja ni pod razno. Ja nikad sebi ne bih ispekla jaje za dorucak ili bilo sta slicno. Ja prihvatam cinjenicu da neko ne moze sve da voli da jede ali bas nista?

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 552
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 11:20:09   
bubulence
potpuno te razumem, ja sam probirljiva i nikada ne bih terala moje dete da jede sve... ali se zna red, na primer supa mora da se jede a napravim je od onog sto ona voli...
samo ti praktikuj taj cosak...
secam se da si ranije govorila da bas lepo rucka, secam se slike kada je bila sva musava od visanja, na slici se vidi koliko je uzivala u hrani... ajde neka opet bude tako!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 553
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 11:21:03   
Anoniman
Miso a jesi li joj proveravala skoro kks, kazu da kada su deca anemicna hoce da jedu zemlju?

Moja U jede sve, ja sam ta koja bira, spanac, boraniju, paradajz nikada nisam probala... Grasak jedem samo obarenuser posted image a U jede sve, cak i tursiju....koju ja isto ne jedem...

A jutros smo se posvadjale , zeva u tablet, 3x je pitam sta ce da jede, ne odgovara, tek 5x me je konstatovala, i kaze coko kuglice sa mlekom, ok, napravim njoj kuglice a meni plazmu i mleko , i napravim ja njoj i meni dorucak, i krene plakanje, i naravno da je htela plazmu i mleko, ali joj nisam dala, morala je da pojede sta je trazila, em me ne cuje, em zajbauser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 13.5.2015 11:33:40 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
  Direktna veza do poruke: 554
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 12:17:47   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: bubulence

potpuno te razumem, ja sam probirljiva i nikada ne bih terala moje dete da jede sve... ali se zna red, na primer supa mora da se jede a napravim je od onog sto ona voli...
samo ti praktikuj taj cosak...
secam se da si ranije govorila da bas lepo rucka, secam se slike kada je bila sva musava od visanja, na slici se vidi koliko je uzivala u hrani... ajde neka opet bude tako!

Upravo to. Ranije se davila u spanacu mogla sam joj ga kuvati i za dorucak i rucak i veceru. Voca nije znala sta je dosta. Dobijala je neretko proliv od silnih visanja i tresanja jer ne zna da se skine sa drveta. Pa se ja cele zime nadam bice bolje na prolece. Bukvalno cele zime.
Ja svaki dan pravim nesto na kasiku sto se kaze. Znaci obavezno bude supa, corba i sl i plus jos pored toga nesto i cesto pravim kolace i plus mesim svasta. Ona ni kolace nece covece. Ja razumem da oni "nemaju vremena" da jedu i kojesta ali covece sto ti kazes zna se reda.

Sad ce na meniju da bude ono sto inace odbija da jede i kraj. Znaci mora bar da proba. Ja kazem svekrvi da je D garant zaboravila da koristi kasiku koliko dugo nije jela nista corbasto. Eeejjj pa mesecima garant. A kasikom mi jela sama vec nakon godine. Sa godinu i po prosipala nije. Sad ni ne znam da li zna kako se jede kasikomuser posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 555
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
13.5.2015 12:42:25   
Torbica
Ljisho, čitam i ne verujem.. Upravo pauza za dorucak,na 4 op. sam..Nemam tih problema,srednje dete mi manje količinski jede ali mu je Hgb 130.I stalno ga branim od baba i dede koji navaljuju... Aman sjasite, jede on koliko mu treba..No,ne znam kako bih da ne jedu.Nemam problem. Ono dvoje rasturaju,ne biraju. Probaj da odglumis, teraj svoje ali sa manje emocija.. nisam pametna..

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 7:30:17   
Trcosava
Ljišo iščitah sve što si napisala od prethodne strane.

Pusti je da jede šta ona voli i šta hoće. Jedno vreme sam se borila sa Anom i na kraju digla ruke. Dajem joj da jede ša voli i ne lupam glavu. Pa ako to znači ad će 5 dana za večeru jesti viršle - onda će jesti 5 dana viršle.

Za vrtić se ne slažem sa tobom, jer Ana meni pojede mnogo stvari u vrtiću koje kući ni pod tačkom razno ne bi htela. Stoji, neke stvari neće jesti jer je pera u vrtiću rekao da je bljak, ali ima stvari koje će jesti samo tamo, a ovde ne.

Nisu uvek raspoloženi da probaju, nekad hoće - nekad neće.
Pa bre dok sam bila dete sam živela na voću. Meso ni jedno nisam jela. Lažem, jesam - belo pileće.

Evo sinoć - do skoro je volela buraniju sa pavlakom i mesom. Sinoć kaže ''nije mi dobro, ne sviđa mi se''. Ok, dobila je hleba i jogurta.
Hleb skoro ni uz jedan obrok ne jede. Pojede samo kad jede sendvič i evo tako nekad uz jogurt.
Od voća jede samo jabuku i jednom u 3 meseca bananu. Ribizle pojede kad krenu jedno 300gr ukupno i onda i to neće. Jagode - samo šumske.

Jednom sam je oko godine i po silila da jede kupus/prokelj i od tad kupus neće ni da pomiriše.

Dakle moj savet - daj joj šta voli i nek jede. Kad bude koliko tolko veća i višee shvatala onda će možda početi više i da jede.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 557
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 9:41:46   
mama krava
Ljička I ja sinoć čitala, ali saa bila preumorna.... a juče na FB pročitala neki članak o ishrani dece, pa je poseban članak bio o ishrani dece 2-7 god.

Kada nadjem postaviću, ali od kuće, jer ovde nemam pristup FB, a sa telefona mi komplikovano.

Šta je suština - deca od 2 godine četo odbijaju da jedu zbog ljubomore, na braću ili roditelje. Kao još uvek su mali da bi imali prijatelje i celi svet im se svodi na porodicu, pa kada ne dobijaju onoliko pažnje koliko su željni, odbijanjem hrane žele da pridobiju pažnju.

I ja isto mislim da treba da je vodiš u vrtić I da će tamo da projede,

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 558
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 11:02:35   
cockic
ja svaki post koji hocu da pustim odbije me i iznerviram se user posted image

i ja mislim da u grupi deca bolje jedu,probaj da jedes sa njom to sto njoj das sipaj i sebi.meni je cera tako kad svi jedemo ili kad jede samo sa batom vidi da on sve pojede pa pojede i ona.

meni je i ona dugo odbijala dorucak u vrticu,kaze dajte joj kuci nesto.nije jedina dok se deca nisu navikla na takav dorucak jer verujem da retko koja mama do daje deci.ja npr.ne.a dorucak je tipa namaz sa pavlakom-krem sirom celerom,sargarepom i slaninom ili pecenicom.verujem da je jako ukusno,ali ona to meni kuci nije probala pa ga je dugo odbijala.kaze sa deca to sad obozavaju sve pojedu.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 559
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 11:11:42   
cockic
a moj sin juce uvrticu je jeo kao mecava da bi mu ja jos dala i grasak kuci oko 16h i posle je pojeo sladoled i nalio se vode.i sav grasak je izbacio iz sebe posle 2h.jutros muz vodi ceru i rece njegovoj vaspitacici,ona kaze necudi me juce je samo trazio da jede,rekla sam da ce mu biti muka.imali ustipke i jogurt za dorucak,sladak kupus za rucak i neku tortu za uzinu.i sve je pojeo x2.a ja ga jos natovarila sa punim tanjirom graska.mukica ne bi pojeo nego mu ja rekla moras sve pa idemo da se igramo.nisam znala da je toliko tamo jeo.sad mu je ok,nema proliv,samo to sto izbaci taj grasak sinoc.

ne bi ga terala nego ja taj sladak kupus retko pravim pa sam mislila da nije jeo.muz me zeza sto mu nisi dala i veceru pre nego ste izasli napolje.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 560
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 11:48:50   
degu
Ja sam isto jela zemlju kao mala, ne znam jel to ima neko značenje. Sećam se davno da smo i iz pedijatrije učili da deca od 2 godine jako slabo jedu, nemaju vremena. Kolko pojede pojede, nemoj da se nerviraš, bitno da nešto pojede. Znam lako je reći, mi još nismo u toj fazi i već vidim sebe kako se nerviram user posted image pokušaj nešto za otvaranje apetita, a sad će raznorazne voćke, valjda će jesti.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 561
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 12:05:58   
Misha i Ljisha
MK ja sam mislila da ce se projesti u vrticu. Dala sam je mesec dana uzastopce da ide u vrtic i grdno grdno se zeznula. Probaj na sebi. Prvih par dana nemoj nista da jedes do 14 i 30. U to doba ces biti gladna kao vuk, nakon nedelju dana ces u 14 i 30 vec pregladneti a nakon dve nedelje ce ti apetit drasticno opasti da ces jesti sve manje i manje. To je ona prica sto vise jedes vise si gladan a sto manje jedes manje su ti potrebe jer organizam "stedi". Tako da ta prica sa vrticem kod nas ne da ne pije vodu nego uopste samo je jos gore.user posted image Izmoravala sam je istrcavaa, pravile smo maratone od setnji trckanja i igranja, izgladnjivala da vidim da li ce traziti, nudila svasta ali eto nikad nisam pretila do prekjuce. Ucenjivala jesam ali to kod moje nema sanse takodje. Ona se u vrticu uredno naliva vode. A zna i kuci isto tako, gladna je nece da jede ono sto joj se ponudilo i onda trazi vodu ili caj ili sok nebitno tecnosti da "zavara" glad.

Prica da ne dobija dovoljno paznje. Pa ne znam mozda ne dobija dovoljno paznje od oca jer nam taja radi i nekad ga ne vidi po ceo dan ali nije to da ona nece da jede samo kad je on tu ili da pravi frku samo kad je on tu. Ona zna da folira da mu kaze kako je boli nesto da bi je on ljubio da prodjeuser posted image . Npr pre neki dan je ogrebala Eni (nasa nova kuca) i sve bilo ok oprali smo rukicu namazali i jovo nanovo.Pozalila mi se nije. cim joj je tatica dosao kuci odmah mu je rekla da je boli rukauser posted image . Ona ima mene ceo dan za igru za spavanje za jelo za rad. Vreme kad ustane ujutru pa kad ustane posle dremke i vreme nakon rucka uglavnom provodimo u krevetu i igramo se i citamo knjige i td i td. Mislim sta treba da rade deca ciji su roditelji na poslu pa kad dodju kuci imaju jos po kuci obaveza i td. Oni nikad ne bi jeli? Ne bi ni pili? Ja je vodim na igraliste ma svasta tako da ta prica o nemanju dovoljno paznje takodje je po meni u nasem slucaju netacna.

Ono sto Degu kaze, nemaju vremena da jedu. Tacno imam takav utisak. Eto neka deca nemaju vremena da sede na nosi pa teze skinu pelene od druge dece a opet ova moja nema vremena da jede. Moj brat je uvek govorio da je jelo gubljenje vremena. A na njega je kao da ju je on rodiouser posted image . Inace evo danas bio nam je njegov sincic cuvali smo ga Duca i ja i dolazi moj brat ja mislim da mu se Dunja vise obradovala od rodjenog sinauser posted image . Mislim sta ja znam iskreno vise nista. Pokusavala sam da aranziram jelo ali nju to samo podstice da se i ona igra sa hranom. Nema motivaciju da pojede cica glisu ili drvo ili sta sam vec pravila (brodice i kojesta). Pokusavala sam sa svedskim stolom, pokusavala da ne nudim nista, pokusavala da nutkam, pokusavala da pravim samo ono sto voli (cak i tako se desi da jedan dan prosto nece ni to sto voli) ma nema sta nisam. A ja sam stvarno misljenja da zdravlje ulazi na usta i da bi mi bila zdrava mora i da jede zdravo. Mada iskreno ona ni ne voli te nezdrave stvari vec sam pisala da virslu ne bi pojela ni u ludilu ni pastetu ni salamu. Nju to nista ne privlaci ni da proba.

Ma pametna nisam. Njen drugar uredno jede u vrticu, ruca u vrticu i onda ruca jos kad dodje kuci. Meni sve neverovatno. A ona....

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 562
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 12:16:07   
mama krava
Ja neynam šta da ti kažem...nemam taj problem, samo sam se setila ovog što sam pročitala juče na net-u....

Klijnac od moje kuime ima 4 godine i jede 4-5 jela i to pasiranouser posted image , a isto mi ništa ne fali...KKS super, aktivan i sve ok.... Neće ni da proba ništa novo...ona je sada prestala da se nervirala, ali je pizdela mnoooogo tako kada je ima oko 2 godine. Ide u vrtić i tamo tada nije jeo ništa po celi dan, ali sada je već počeo i tamo da jede čak i po nešto novo!

A klijenac od mog kolege koji ide u 1. razred ga pitao pre neki da ZAŠTO MORA SVAKI DAN DA SE JEDE!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 563
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 12:36:44   
nina26
Sigurno je vecini oko 2god, takva faza user posted image Mi imamo 2,6god ali to je to...i naravno isto zeza kod kuce, ako nije meso i krompir, jedva ce da pojede nesto i to uz dreku, viku i pretnje user posted image

A u vrticuuuuuuuuuu, drugo dete, pojede sve sto kuci ne jede, hleb, socivo, itd.....i tamo je dete za primer sto se tice ponasanja, a kad dodje kuci, pa ja vama ne mogu da opisem, koje je to histerisanje, plakanje za svaku sitnicu, ali bukvalno, da smo odlepili svi skoro. I to je nagla promena u poslednje 2 nedelje, samo se preko noci, promenila, a nije bio nikakav bitan dogadjaj, sto bi je poremetilo. Nisam pametna vise, cekam da vidim dokle ce ta faza da trajeuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 564
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 21:37:13   
little_one
I mi smo imali nedavno epizodu sa nejelom, cak smo i pali sa kilazom. Srecom nije trajalo dugo. Ono sto smo mi skapirali je da je ona imala neku potrebu da je prihvatimo kao ravnopravnu za stolom, dali smo joj nasu stolicu a njenu stolicu pretvorili u radni sto (ovo ljisho spominjem jer i vi imate istu stolicu za hranjenje), dalje smo poceli da izbjegavamo situacije gdje ona jede sama za stolom i mi se pridruzivali njoj. I kao nesto sto je jos pomoglo da pocne da jede, poceli smo da je ukljucujemo u nase razgovore za stolom npr da svako od nas kaze sta je radio tog dana, ona nas pita i mi nju i nekako je pocela aktivnije da jede. I strpljenje. Svako nerviranje oko njenog nejela je rezultovalo jos upornijim nejelom. I na svu posvecenu paznju, jos malo paznje. Kad je pocela da se topi santa leda i pocela da uzima samostalne prve zalogaje, hvalili smo je i ukljucili i fizicki kontakt, dovoljno da je pomazimo po kosi ili poljubimo. To je nekako pojacalo efekat. Probaj, nama je to sve rijesilo muke od nekih mjesec dana natezanja i vristanja i necu faze i ljutnje zbog svega i histerisanja. Pritom je u vrticu ko bubica, sve jela, sve slusala, uvijek super.

I provjeri KKS i urin obavezno. I nemoj da se opterecujes, koliko pojede - pojede, tvoje je da nudis ali ne i da dozvolis puno probiranja. Ponudis dvije opcije, trece nemas. Prva je ona obavezna, druga je ono sto imas u fridzu dostupno. Tacka.

I nemoj da se nerviras, ona je u fazi kad joj treba dodatna paznja, a nekad je i negativna paznja dobra, a ta negativna je i tvoje nerviranje oko jela.

< Poruku je uredio little_one -- 14.5.2015 21:39:27 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 565
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 22:01:56   
Ana RR
Nina, pa tebe sto godina nisam videla user posted image

Ljišo, ne znam šta da ti kažem user posted image samo držim fige da to brzo prođe.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 566
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 22:05:04   
Sanjica26 RR
Merila veceras T kod RR drugarice teska je 15,1 i 101 je visoka.
Danas je lepo jela u vrticu sva tri obroka. Otisli na zavetinu. Pojela tanjir supe, dva parceta hleba i pola cokoladne torte.
A npr juce nista nije jela. Terala dadilju da joj spremi slag da jede sa jagodama i pojela ssmo jednu. Jedino sto je lepo jela za veceru su slane palacinke. Pojela je dve i po.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 14.5.2015 22:06:15 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 567
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 22:59:26   
Misha i Ljisha
LO recimo da smo isprobali istu taktiku a stolicu za rucavanje ne koristimo vec mesecima osim kad ona sedi i crta ili se igra plastelinom. Znaci za rucak seda na redovnu stolicu. Fora je u tome sto smo preko radne nedelje samo ona i ja za ruckom a tata nam dolazi kasnije. Ali nema to veze kod nje cak naprotiv sto vec guzva njoj sve zanimljivije i sve manje motivacije da jede. Kad npr odemo nedeljom na porodicni rucak negde ona aman nista ne pojede jer joj je prosto zanimljivo sto ima nas toliko. U vrticu ona uredno odsedi dok sva deca jedu ali ona ne jede. Ukljucivanje u razgovor i sto ti kazes i fizicki kontakt probali. Jedno vreme cim valjda nesto stavi u usta a mi ko ludaci je ljubimo volimo te najvise na svetu i td. Ali ne pali ocito ni to.

KKS je ok prosle nedlje radili. Urin nismo radila ali smo nedavno bili na UZ abdomena u decijoj bolnici zbog bolova u stomaku gde su utvrdili da ima blazu upalu besike i nisu nam iskreno nistani dai od lekova jer je njoj urin bistar nema jak miris i td pa samo da pije caj od persuna i brusnice i to je to (inace obozava caj od persuna tako da joj to uopste nije tesko palo)

Sto se tice faza. Pa ja cisto sumnjam da je ona u fazi dodatne paznje od septembra meseca. Plus ja sam naspram muza flegma. Odnosno eto to do pre neki dan mislim da se nisam nijednom iznervirala sto nesto nece da jede. mislim jesam u sebi ali ne pred njom da bih je grdila ili bilo sta. Cak naprotiv ja nju zestoko ignorisem dok place ispred tanjira u kojoj je supa dok ja ne zavrsim svoj tanjir supe.

Danas sam spremila sve sto voli i sto hoce da jede da ne bude tri dana zaredom terorisanja. A nemam ni ja tolko srca da vam iskreno kazem. Bude mi je jako zao. Pa kao ajd danas "odmor" od coska. Plus znate i ono neko ko tuce dete na kraju detetu batine vise nista ne znace. Tako da necu ni slucajno da pomisli da ce za svasta u cosak i svako malo.

Ma ja smisljam svakojake taktike al nema nigde deteta ko mojeuser posted image . Komsinica se nasmejala pre neki dan i kaze Dunji "i tvoja mama je jarac Duco" ehehhehe...Ma ćeraćemo se mi jos

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 568
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 23:10:27   
little_one
Nemoj da ti place nad tanjirom, nema nista gore. Pokusaj veselu atmosferu da pravis za stolom. Par dana tako, pa mozda popusti. Iskreno, nisam nikako za cosak zbog jela a ni kaznjavanje, jer to ti je kontraefekat. Ja bogami ako nece da jede, ustaje od stola i nema, a oni najvise mrze kad ih udaljis sa mjesta desavanja. Obicno se vrati nazad da jede. I nama tata dolazi kasno, oko pola 6 navece i tad imamo jos jedan rucak, zajednicki. I naravno vecera.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 569
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.5.2015 23:18:15   
Misha i Ljisha
LO ne znam koliko si procitala ali ona ne trazi da jede. Znaci nije frka i da muz i ja rucamo npr vikendom a da ona uopste ne sedne za sto sa nama bez obzira kakva je atmosfera. Znaci u stanju je da ne jede ceo dan (i kad kazem ne jede mislim ne jede znaci nikakve grickalice nista) i onda vidi da ja pravim veceru i jedva ceka da zavrsim pravljenje vecere ali ona cak ni tad NE TRAZI! Znaci ceka da joj ja kazem ajde Dunja da ruckamo. U stanju je da stoji ispred rerne i da gleda kako se peku projice i jedva ceka sve se oblizuje i trlja stomacic (jako je smesna) i onda joj izvadim projice (u koje sam inace stavila spanac da joj uvalim nekako) i ona vidi da su "zelene" i odbije ih. A GLADNA JE! Znaci neverovatno nesto. Ja pomislim sad kad ogladni ko vuk ma pojesce sta god, ali jok kod mog deteta to ne ide

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 570
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
15.5.2015 1:07:22   
Bibilib
Najgore je to sto i kad ih pitas sta zele da jedu,oni ne znaju ili se izmisljaju hocu ovo pa ni to ne pojedu... Moj stariji sin je jeo jaja a sada nece ni da ih pogleda...slatko i testo obozava....pa se malo ubucio...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 571
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
15.5.2015 7:58:50   
nina26

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nina, pa tebe sto godina nisam videla user posted image



Anci, vidjaces me od sada cesce user posted image user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 572
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
15.5.2015 9:07:26   
branki*
Jooj,ljiso,ja te sve razumem,Grozno je I mucno kad dete nece da jede .evo ga joj,4 godine IMA,isto I dalje,samo vrti par stvari,nista novo da proba,da lizne,ma jok! Pedijatri kazu da me silim,kontraproduktivno.posavetovacu se I sa ovom Dr ovde gde smo sad,kako ona misli,ovde masa dece bira kategoricno hranu😞

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 573
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
15.5.2015 9:44:53   
World
Ljiso, sta mislis da joj stavis negdje na dohvat ruke neke hrane i nek stoji tako, pa mozda nekad kad prodje pored i pojede?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 574
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
16.5.2015 19:35:33   
milicicak
Ja zaredjala po temama user posted image
Mame, kako ste navikle decu na jogurt i pavlaku?
Mi smo poceli sa uvodjenjem mlecnih proizvoda aliii neceeeee pa neceeee da ih jede... Imate neki savet kako da se navikne na ukus?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Decu prerano odvajamo od mame
Više vremena trošimo na treninge, jezike, tečajeve i poduke nego na grljenje i poljupce.
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



Anketa

Gradovi
Diabla

U kojem biste gradu zivjeli da vam se pruzi prilika?

Pariz (27%)

Rim (15%)

London (11%)

Njujork (22%)

Tokio (4%)

Ne bih nigdje iz svog grada (22%)


Ukupan broj glasova: 114

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here