|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete odbija da jede :-)
28.5.2012 20:57:06   
Torbica
Joj Minavb, bas mi je zao, u pravu si, sasvim je druga prica kad postoji zdravstveni problem...
Daco, vidis da ide na bolje, ma svi ti koncentrovani seceri su zlo, upropaste apetit. Opet kazem, moze ali posle obroka i voca. Probaj med da mu stavis u mleko umesto secera, em zdravije, neuporedivo....a mala je sansa da nece prihvatiti. user posted image Nista eurokrem, meni je moja jako dobra prijateljica koja je endokrinolog rekla - uvek deci daj slatkise i kolace neposredno posle rucka, vec su siti a nece biti zeljni. Nikako kao samostalan obrok. Pozz svima

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Dete odbija da jede :-)
29.5.2012 17:13:13   
Daca88
Ustao u 9h,popio 150 ml retkog medolina na cucu sa otvorom za kasu.
U 11h sam mu uz negodovanje otimanje i samo sto ne zaplace stanje uvalila 6 kasika banane,plazme i visanja sa naseg drveta.
Za rucak je pojeo samo dve kasike supe,ispljuvao rezance i trazio napolitanke ali nije dobio.Ispekla sam mu jaje na oko,odlomio je prsticima belance i rekao gadno je.Tako da neuspelo.
Spavao od 13-15h,pa mu u 16h stigao tata sa posla i promenio je politiku.
Pojeo je svez paradajz i sirovu sargarepu,dzigericu kokosiju,spanac i peceni krompir.
Jutros je pio cedjeni grejpfrut,a posle obroka rosu.
Za veceru cu mu dati 7-corn sa jagodama.
Sve je bilo apsolutno miksano do neprepoznavanja i sve sam mu ja davala.
Gnjeceno i seckano ni da cuje,a jeo je od 14-20 mes,i gnjeceno i seckano.
Samostalno nece izuzev pite,strudle,napolitanke,plazme,krompirica,cevapa i tako sto ucelo drzi.
Evo 20-23 mes samo blendano,to odkad i odbija da jede,al dobro je i ovako necu da ga forsiram,prvo da se vrati u red klopa,pa cemo onda resavati strukturu.



_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Dete odbija da jede :-)
29.5.2012 22:41:01   
Torbica
Dobro je Daco, ide na bolje. Cuj, trazi napolitanke... Ma mudrice su to, samo budi istrajna i neces pogresiti. Pozz

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Dete odbija da jede :-)
30.5.2012 11:09:32   
Modessty
Daco samo napred! Rekoh ja da moraš da budeš lukava user posted image I ja tako Danilu "uvalim" uz griz ili lini i neko voće. Sem jabuke ništa drugo neće da jede u svom "izvornom" obliku. user posted image
Bitno je da jede, a da li je miksano ili ne to ćete rešavati kasnije.
Ja ne mogu da ga ostavim gladnog. To mi je najgore od svega! Da mu ne dam da jede jer hoće igračku na sto?! Nema šanse. Pa ja bi umrla! Meni je bitnije da jede bilo kako nego da ne jede uopšte. I zato mi dete nikad nije bilo bolesno niti imalo temperaturu (sem jednom zbog zubića).
Lako je mamama čija deca hoće da jedu i nisu probirljiva. I nemoj da mi neko kaže da je to kako ih naučiš! Učimo ga mi svi, ali džabe akd neće, pljuje i okreće glavu. Ovako polako ali sigurno uvodimo i nove namirnice i novu strukturu hrane

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Dete odbija da jede :-)
30.5.2012 15:05:24   
Daca88
Danas je muz kuci,i bebi krka ko matori.
Joj kako me brine to sto mu ishrana zavisi od tate(psiha).
Ako ovo ne prodje,na*ebala sam u septembru kad muz ode.
08h jogurt 80 ml
09h cokolino 150 ml
10:30h aktivia vocni jogurt sa zitaricama 120 ml
12h pola tanjira supe sa jednim kuvanim jajetom u supi.
kasa od 1 jabuke,20 visanja i malo mlevene plazme.
Sada spava,a rucak ga ceka kad ustane mediteranska mesavina(paprika,boranija,kukuruz,masline,gljive) frikomovo,i filovani oslic.
Ako rucao,a nadam se da hoce,za veceru cu ga nagraditi sa neskvik lopticama u coko mleku.

_____________________________

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Dete odbija da jede :-)
30.5.2012 17:26:19   
SareniVrabac
Mi se u poslednje vreme mucimo sa jelom, nekad pojede sve a nekad nece ni zalogaj... ali ono sto upali u 90% slucajeva su crtani.. znam da svi kazu da ne treba jesti i gledati tv, ali nekad samo tako uspem da ga nahranim... on se zagleda u pepu, medu carlija, cuddlies i onda bez problema pojede sve

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Dete odbija da jede :-)
30.5.2012 19:28:30   
Figaro88
Vrabac i ja isto radim,ona se zagleda i ja joj ubacujem u usta.Ponekad bude super i ona sama jede ali je to retko.Danas je bila sama sa tatom i smazala sve iz tanjira,a juce je pojela pola virsle,saku kornfleksa,jednu palacinku i par zalogaja supe.A posto ima hipoglikemiju mora da jede.Sve se nadam da ce sto je starija sve manje zezati.

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu SareniVrabac)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Dete odbija da jede
10.10.2012 13:36:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Imam sina od 15 meseci i do skora je jeo relativno lepo. Poslednjih mesec i po - dva neće da pogleda NIŠTA što se jede kašikom (izuzev supe, pudinga i voćnog jogurta). Samo pogleda šta se u kašikici nalazi i okrene glavu. Ako mu nešto ispečemo ili ispohujemo, pa može da drži u ruci ili da jede iz naše ruke, onda može da prođe. Ali ja zaista ne znam mnogo jela koja mogu tako da se prave. =)

Probala sam sve živo da ga zainteresujem za kuvanu hranu. I ukrašavala sam je i davala mu da proba sam da jede i davala mu da drži drugu kašikicu u ruci i puštala ga da izgladni, ali ništa nije pomoglo. Njari se jer je gladan, a neće da stavi u usta ništa. Čak ni mleko neće da pije, osim rano ujutro dok je još šlogiran.

Sada nam se meni sveo na kiflu, rezance (bez ikakvih nadeva inače neće da jede), puding, voćni jogurt, svo živo voće, paradajz, krastavac, pohovano meso, pohovane tikvice, pečeni krompir i to je otprilike to. NIŠTA KUVANO neće da jede i zaista više ne znam šta da radim sa njim.

Nisam više sigurna ni da li pravi problem sa ukusom jela ili sa samom kašikom, jer često kada je vidi, odmah okrene glavu, a ako uspemo malo da mu zamažemo npr. pudinga ili griza onda hoće da jede dalje normalno. Ali to ne pali kod kuvanih jela. =/

Da li ijedna mama ima ikakav predlog kako da privolim svoje malo stvorenjce da ručka kuvano i ostala jela kašikicom? Ja stvarno nemam više ideja. =)


(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 208
   RE: Dete odbija da jede
24.10.2012 1:12:50   
anchy83
Da se prijavimo ovde. Rano smo počeli. Andrija sad ima 4 ipo meseca. Još u porodilištu meni sestra kaže: Majka, svaka čast, lepo se snalazite sa dojenjem, nije hteo dohranu. A mukica mene nije uspeo ni da uhvati kako valja. Rodjen sa 2650, kalirao na 2380. Kući super beba, lepo piški, lepo kaki, nema grčiće, samo siki i spava. 17 dan odemo na kontrolu pupčića, izmere ga, kad 2600, nije nadoknadio ni porođajnu.

E počinju muke. Ja znam da mleka ima na pretek, ali ipak pokušam da mu dodam adaptirano posle podoja, jer kažu da mi je dete gladno. Probali Nan, Bebelac, Humanu, ni 10ml da popije. Samo sisa, 6-7 puta dnevno, spava celu noć.

Na kontroli sa tačno 4 meseca 4800, znači od rođenja je dobio samo 2150. Pokušali da ubacimo Milupine žitarice, i ništa. Tek peti dan jedva pojeo 50g. I jabukicu i šargarepicu pljuje i vrišti, pojede max 30-40g hippove kašice, 50g jabukice kad sam mu ja napravila kući. A kašice jede kad je gladan, zasad jednom dnevno.

Inače je jako jako veselo dete, skoro uopšte ne plače, samo se smeje, guče, peva. Kezi se svima, a naroito deci. Kuka samo kad ga silim da jede. Nema ger, soor smo brzo skinuli, krvna slika i urin su ok. A mučenje izgleda tek počinje. Ženske, neka nam je bog u pomoći.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 8:11:29   
Anck Su Nmaun
Ovaj post sto je pisala mali mis kao da sam ja pisala.

Sem sto T nece meso ni u kakvom obliku, sem kad ga sakrijem u supi.
A poslednjih dana nece nista da jede, kad je gladna trazi slatkise, ja ne dam, onda se zadovolji mlekom i to je to.

Mislim da je izvlace povrce i voce, valjda oseti glad i onda ili se uhvati za neko voce iz cinije ili otvara frizider i trazi sargarepu, papriku..sta immam trenutno.
Vadila je krv prosle nedelje i dobra je.

Nije mi jasno od cega to dete zivi user posted image
E sad je nastao problem jer par dana jos manje jede, skoro pa nista user posted image user posted image
Jutros sam htela da je saljem u vrtic samo da bi rucala sa decom, jer tamo kao bolje jede, al mm ne da, zbog skorasnje operacije treceg krajnika, pa da se ne prehladi. Cak mislim da bih volela i da se malo prehladi ali da znam da je jela user posted image user posted image

(odgovor članu anchy83)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 10:50:08   
Snelle
Ja se više oko toga ne opterećujem. Faze dolaze i prolaze. Nekad pojede par zalogaja, nekad više....šta da radim, nema tu nekog izbora niti načina da ih nateramo. Anck, ja bih je pustila da lepo ogladni, pa da sama traži. A slatkiše bih u potpunosti ukinula!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 11:14:49   
Mali_miš
Snelle, problem je što (pretpostavljam i kod Anck) su oni gladni, ali neće da jedu ono što im se da. Moj Stefan počne da se buni, da viče, stoji kod stolice, pokazuje na sto, a kada ga stavim u stolicu i dam mu ono što ima za ručak on samo okrene glavu i nastavi da viče (jer je gladan). Tako da ta varijanta sa "pusti ga da ogladni" na žalost ne pomaže. =/

Sada sam krenula da mu sakrivam kuvanu hranu u palačinke ili tortilje, pa malo makar i pojede. Ne pretrgne se baš, ali bolje išta nego ništa. =) Svakim danom se nadam da će ga ta faza proći i da će početi da jede kako treba iako ova faza nejedenja KAŠIKOM i nejedenja velikog broja ponuđenih stvari traje već bar jedno 3-4 meseca. Srećom pa bar kada mu damo da jede ono što voli najede se kao mećava. =)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 11:15:56   
Snelle
Jesi li pokušala da ga staviš pred crtani i da ga onda tako nahraniš? Kod nas nekad samo to pali.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 11:25:53   
Mali_miš
Pokušala, ali kada makar krajičkom oka vidi da mu se približava kašika - isto kao i da ga nema (crtanog), samo okreće glavu. Ako ga ne prođe uskoro, valjda će početi da jede kada druga beba počne da jede na kašiku (sada sam ponovo trudna). Jeste da to neće biti baš uskoro, ali ako ne prođe samo od sebe, nadam se da će ga to malo pogurati da ponovo počne da jede normalno. =)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 17:55:24   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Snelle, problem je što (pretpostavljam i kod Anck) su oni gladni, ali neće da jedu ono što im se da. Moj Stefan počne da se buni, da viče, stoji kod stolice, pokazuje na sto, a kada ga stavim u stolicu i dam mu ono što ima za ručak on samo okrene glavu i nastavi da viče (jer je gladan). Tako da ta varijanta sa "pusti ga da ogladni" na žalost ne pomaže. =/




E bas tako, ja vidim kad je ona gladna trazi sta bi jela, al ono sta je za rucak nece user posted image

Zabranila sam inace Biiilo sta das jede od slatkisa...u nasoj kuci ukinuti do daljnjeg.....
Stvarno sam na ivici nerava oko njene hrane. Od sad samo ostro, hoces nece, ako neces nema drugo... mozda uspem da je dovedem u red tako.....wish me luck user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 29.10.2012 17:56:06 >

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 18:26:25   
Anoniman
ista situacija je i kod nas. user posted image ja vec pocinjem da gubim strpljenje..
od skoro je svaki obrok preskakala, nije htela vise da jede ono sto kuvam za nju, pa sam je prebacila sa nama za sto. kad vidi da bilo ko seda da jede, place da je uzmemo u krilo. ali nece da jede ono sto je za rucak, cesto nece ni da proba. samo vrti glavom, kada je sputim dole pocne da place. znaci, hoce da sedi sa nama, da brlja po tanjiru,ali nece da pojede ni jedan jedini zalogaj. jedino sto ovih dana hoce je pecenica i hleb, za dorucak i veceru ali ne moze to jesti po citav dan, mora da jede i nesto kuvano. jos mi ne jedemo mlecne proizvode, pa nam to dosta otezava situaciju. samo bi jela po citav dan keks. cak voce vse nece ako joj ne poemsam sa keksom. i tera me sve vreme da dosipam keks (npr. u meljanu bananu), pa tako pojede vise keksa nego voca. hoce kupovne sokice, ali kada ja iscedim voce i sipam u glasicu, pa izvadim iz spajza.. popije malo i vise nece, tacno oseti da to nije kupovni sokic.
nemam pojma sta cu sa njom da radim. user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 216
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 21:19:38   
isidora88
i mi smo i dalje u ovoj fazi, ja sam davno poludela jer ova faza traje od kad je pocela cvrsta hranauser posted image
pre par meseci je izbacio sve mlecne proizvode nemam pojma zasto, a bas je voleo sir,mleko,jogurt, sad mlecno jede jedino puding i to mora kupovni jer domaci nece i kad mu pravim neke zitarice.
rucak je uglavnom supa ili corbica sa obaveznom sargarepom jer bez nje nece da jede i sa mesom, ostali obroci i dalje bebeci, nece nista konkretno da jede, odbija kiflu,senvice,hleb sa namazima...
ja ne znam sta vise da radim, i klovna sam izigravala ne pomazeuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 21:30:47   
Anoniman
Za sada nemamo tih problema, Nina jede kao mećava, pu, pu. Sećam se da je u jednom periodu počela da izvoljeva sa hranom, ali to sam rešila tako što sam, kad je gurnula tanjir, rekla "ok, ustani od stola, ne ponašaš se lepo, a ja ću sada pojesti ovo tvoje jer ti nećeš". Pojela sam pred njom par kašika iz njene posudice sa sve "mmmm, njaaaam, diiivno je" i već sledećeg momenta se otimala za činijicu uz obavezno" vrati miiii, mojeeee jeeee" i nastavila da jede. Kod mene je upalilo, ne znam hoće li upaliti i kod vas, poenta je da shvate da vas ne mogu za*ebavati i da im hrana neće biti non stop dostupna, a ni ona hrana koju požele. Dakle, ostaće gladni i neće dobiti šta hoće. I dan danas Ninu sklonim od stola kad počne da brlja i ne raspravljam se. Ili ćeš lepo jesti i jesti šta je servirano ili ćeš biti gladna. Bilo je teško jer je histerisala prvih par dana, ali je skontala da je slaba vajda i sada ne pravi scene već jede i ne bira puno.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 218
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 22:12:53   
Anoniman
naravno da sam i ja to radila, ali moja se zbog toga uopste ne potresa. ona me pusti da do kraja pojedem njeno jelo.
i pokusavala sam i ja da je udaljim od stola.. pa razmisljala mozda je precesto nudim, mozda nije gledna, cekacu da ogladni pa ce sigurno jesti. i tako ja cekajuci docekam 18h, a ona nista nije jela. malo je reci da sam ponekad ocajna.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 219
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 22:25:00   
Sanjica26 RR
Mi smo prosli razne faze od toga da nece nista da jede ceo dan i do toga da jede normalno. Pre sam se nervirala, ali sada vise ne. Jos sad kad smo isli kod dr i videla da odlicno napreduje odlucila sam da vise ne forsiram. Ali da se rucak pojede mora. Nema ustajanja. Samo kazem ne pojedes to nema slatkog, nema napolje... Jutros je doruckovala jaja i poslednji zalogaj je drzala bukvalno sat vremena. Kretala sam na posao, pa nisam imala vremena puno da se ubedjujem. Ali cokoladicu nije dobila ceo dan. Ona je svega svesna sta god uradila i samo slozi facu.
Inace pocela je da mi govori kad je hranim: ""jedi mama"user posted image Naravno uzmem jednu kasicicu i govorim kako je divno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 22:36:00   
Anoniman
Macaki, verujem da si očajna. Ne mogu ja baš u potpunosti da shvatim kako je to teško, jer mi zaista nismo dugoročno mučili muku sa klopom. Šta da ti kažem, proći će valjda i ta faza sa zezanjem oko jela, tj nejela...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 221
   RE: Dete odbija da jede
29.10.2012 22:51:39   
Anck Su Nmaun
Macaki ..ma iiiista iosta situacija, izgladnjujem je ne bi li nesto pojela i nista dete ne pojede ceo dan user posted image
Onda mi se ucini da nije dobra metoda user posted image pa joj dam bilo sta samo da stavi nesto u stomak.
Pre neki dan samo sto nisam sela i plakala , za ceo dan pojela bananu user posted image

Danas je bila bolja....kuc kuc....vecerala slaninuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 9:21:47   
Modessty
Ja kad čujem da neko dete jede voće i povrće oduševim se! Mi opet mučimo muku sa Danilom! Još je tu i vrtić i ubedjivanje da se nešto pojede u vrtiću. Juče ustao rano oko 6h i jeo čokolino. U 8.30h je u vrtiću poojeo malo paštetice, ručak nije hteo jeo samo hleb i posle toga pojeo koh. Tata ga uzeo iz vrtića i dok su došli po mene pojeo je dve kinder čokoladice. Reko je da je gladan. Kod kuće nije hteo da jede ručak - musaku koju inače voli. Hdeo da zabuši i da jede hleb i kiselo mleko. Bila sam baš ljuta na njega. Rekla sam mu da nema nikakvu drugu zabranu sem da ako je gledan mora da jede ručak. Bila nam je posle komšinica sa ćerkicom. Kad je ukapirao da ni zbog njih neću da iznesem ništa od grickalica na sto, tražio je ručak da jede. To je bilo oko 18h. Uveče jeo opet čokolino.
I svaki dan borba za jelo! U petak je u vrtiću jeo pire. Nisam ga terala da ruča kod kuće. Htela sam da mu pokažem da ako jede u vrtiću ne mora da jede kod kuće. Izgleda, uzalud.

Od voća hoće samo jabuku. POvrće kao salatu ni da pogleda. Ja sam na kraju živaca. Nemam više snage da se borim sa njim.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 9:47:56   
branki*
boza kako kad,uglavnom mucim muku i animiram ga,to je obavezno,mada,nekad i hoce da jede.juce jeo slabo.danas ustao u pola 7 i pojeo 3 zalogaja kifle i par smokija.valjda ce jesti nesto za rucak.ja se mnoogo manje nerviram oko njegovog jela.bude dana kad poludim i ishisterisem,ali generalno sam opustenija.takav je,verovatno nikad i nece biti jesan,bar ne u onoj meri u kojoj smatram da treba,ali...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Dete odbija da jede
30.10.2012 10:25:51   
Anck Su Nmaun
Ja sam jedino jedino srecna zbog toga sto , evo svako jutro pojede sargarepu, ponekad papriku, kupus, bananu, krusku, ili jabuku

Zato meso nema sanse, pojede nekad slaninu il dimljenji vrat il pecenicu sto najvise kupujemo da bi ona pojela bar nesto....

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here