|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Narodni Front
22.10.2010 14:28:26   
kevica
Drage mame koje ste se skoro porodile,imam dva pitanja...Da li jos uvek nema ispravne vode za kupanje u NF,i da li je moguce stvari poneti u putnoj torbi,ili kao nekada u kesama?Unapred hvala na odgovorima...

(odgovor članu kerber)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: GAK Narodni Front
22.10.2010 15:45:42   
kerber
znam da bas nije skoro bilo ja sams s eporodila krajem jula voda bila ok sto se tice stvari ja sam imala povelik rancic a dosta njih torbe velike a da obavezno ponesi pampers vlazne maramice i pavlovicevu za bebu to ce ti trebati so naravno ako nevolis neslanu hranu i flasiranu vodu jer cim te stave u sobu bilo bi pozeljno da unosis tecnosti

(odgovor članu kevica)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: GAK Narodni Front
22.10.2010 16:31:51   
kerber
sto se tice nf ja sam tamo prvi put otisla 26.08 uponedeljak jer mi lekar moj iz lazarevca napiso uput da ostanem jer sam presla termin i imam probleme sa kukom na levoj strani zbog prritiskivanje od bebe tad sam po prvi put krocila tamo stigli smo oko 7 tamo vamo na kartotek d ti otvore karton pa u ono savetovaliste za trudnice pa cekaj da te prozovu posle duzeg vremena me prozvali pregledala rekla 1 1ipo aj na ctg izadjes napolje cekas da te ponovo prozovu pa zavrsila ctg kod doktorke koja me pregledala kaze da dodjem za dva dana na ovo isto osim ako nekrene porodaj onda ranije zavrsili smo sa njima u 11h ja besna vukla itorbu mislil da ce me primiti da lezim vracamo se kuci da u jutru u pola4 pocnu kontrakcije doduse strasno lice na bolove kad dobijete samo sto na vremenskom periodu odem ovde kod nas u poodiliste 6h na ctg bio dezuran doktor pregledo 1 ipo 2 ja ajde da sacekam 7 kad doje moja dokorka da radi ona dosla oko 7 30 pregledala i kze za bg mora na onu kako ga bese zovu kao infuzija koja podpomaze ma znate vi nemogu se setiti necu ja jos se poroditi bar ne do podneva tako me moj muz stavi u kola pa z bg stignemo tamo ja na kartoteku kazem imam kontrakcije ljubazno kazu u 2 ja udjem cika me pregleda i na primanje tamo malko sacekas da te prozovu pa pitaju odgovaras alegrgije i td tu ti daju da se presvucs u njihovu spavacicu svoje stvari ostavljas kod muza pa te sprovedu lifom gore na ciscenje tusiranje pa ctg uz pa na sto i nakace ti infuziju i ctg i cekas naravno naj odvratnjije sto skoro ko god prodje mora da te carne uh ubila bi ih tad kad sam legla na sto bilo je 11 trudove sam dobila neznam kad al bila je promena smene nije bilo nikog al kad su se posle sjatile neki cika doca celav sa naocarima i viknuo guraj guraj pa malo stisnuo na stomak bilo gotova za 3min tamo vamo lezis 2h pa u sobu sa 6kreveta  uh sto sam bila pogodila sobu sa finim mama sve prvorotke osim jedne fine mame mire kojoj je 3  posle nekog vremena dodje sestra na setnju i tusiranje bebu su mi donele sutra dan jedva sa sacekala savet odmoritese dok beba nije tu ja budala ni oka nisam sklopila jedva cekala moju bebicu vlazne maramice pampers i pavlovicu je dobro imati u torbi ako ne nek vam donesu trebace klopa bila super samo neslana cisto menjali cesto postelinu ili po tvom prohtevu cistacice su bili super za dohranu takodje sve u svemu moje iskustvo je bilo super ja sam sama trazila nf zbog beby frendliya a da bitno jje ako donosite voce nikako da vam vizita to vidi prave probleme mi smo krili u armoricu hihi i jeste stalno te pitaju ciji si pacijent al to je normalno sad ni na pregled ne mozes kod bilo kog nego kod kog se odlucis ako sam nesto zaboravila a vas zanima pitajteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kerber)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: GAK Narodni Front
24.10.2010 9:39:11   
coka75
Moja sestra se porodila u NF krajem septembra. Voda i dalje ne valja. Ne kupaju bebe. Kaze da su pedijatrijske sestre super, a ostali onako. Sve u svemu, kaze za sledeci porodjaj nema sanse da ide tamo.user posted image

(odgovor članu kerber)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: GAK Narodni Front
25.10.2010 12:03:49   
kevica
E,sad mi nista nije jasno...prvo ne valja voda,pa u julu je dobra,pa opet u septembru losa...Prosto mi je neverovatno kako do sada nisu resili taj problem.

(odgovor članu coka75)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: GAK Narodni Front
26.10.2010 10:46:24   
kerber
neznam ja znam da smo se tusirali ja sam bas i zapirala moju malu sve bilo ok s vodom jedino ako mozda bio problrm sa kupatilom jedno kupatilo kod nas sa dve tus kabine koje bilo blizu nase sobe jedan dan bilo zatvoreno jer neko nesto pokvario pa morali su da zatvore ali smo imali u dnu hodnika veliko kupatilo uvek sam isla tamo nije bilo neke guzve user posted image

(odgovor članu kevica)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: GAK Narodni Front
19.11.2010 9:34:38   
Barbarica
Ima li nekog ko se skoro ovde poradjao?

(odgovor članu kerber)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: GAK Narodni Front
29.12.2010 14:37:37   
Tanja981
Drage mame, nije valjda da nema nikoga ko se u poslednje vreme porodio u NF. Meni je termin za 3 nedelje, ali dr kod koje vodim trudnocu kaze da ce i ranije. Volela bih da cujem da li ima skorijih iskustava.

(odgovor članu Barbarica)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: GAK Narodni Front
2.1.2011 20:41:32   
zvoncica14
Evo ja idem sutra,pa vam se javljam uskoro!

(odgovor članu Tanja981)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: GAK Narodni Front
2.1.2011 23:39:19   
Tanja981
Zvonice, drzim ti fige, da sve prodje brzo i lako!
user posted image

(odgovor članu zvoncica14)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: GAK Narodni Front
2.1.2011 23:41:25   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: zvoncica14

Evo ja idem sutra,pa vam se javljam uskoro!


sve najbolje i da sve prodje brzo i bezbolno user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu zvoncica14)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: GAK Narodni Front
16.1.2011 22:44:25   
Tanja981
Gde nam je zvoncica? Jos uvek nema vesti od nje!

Nadam se da je sve proslo ok i da se sada odmara sa bebicom!

:)

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 0:03:56   
Tanja981
Evo i mene da se javim ukratko. Ima skoro mesec dana da sam se porodila u Frontu. Moram da kazem da je moj ukupan utisak o Frontu pozitivan. Nisam nikog tamo znala niti sam imala vezu. Porodila sam se sa epiduralom uz prisustvo mm. Sama priprema je prosla skroz korektno. Zaista, mislila sam da je to krajnje neprijatno, ali sam klistir i brijanje su prosli veoma brzo i valjda vam je to tada najmanje bitno.
Iako bi se moglo dosta uloziti u renoviranje, moram da kazem da se trude da sve bude cisto.
Tretman svih sestara je bio korektan, u smislu da ti odgovore sve sto ih pitas ali nema niko tamo vremena da se bavi samo tobom. Na odeljenju se zaista trude da sve bude cisto, i svaki dan se barem dva puta cisti soba. Hrana je meni bila dobra i pored bolnicke, mislim da sam pojela samo jednu plazmu za 4 dana. BF meni nije pao tesko. Eto, ako nekog nesto zanima slobodno pitajte.

(odgovor članu Tanja981)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 14:17:50   
Ana RR
Kad su u Frontu dozvolili prisustvo oca?
Sećam se da je prošle godine načelnik Fronta pričao kako nema šanse da se ta praksa uvede (navodno zbog boksova koji su od stakla).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Tanja981)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 14:21:06   
Capa
I mene zanima kako to ide sa tatamana porođaju... Kakva je procedura ? Kakve analize treba da se urade ?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 14:22:44   
Snelle
Ana, ne znam kad su dozvolili, ali se prisustvo oca plaća "sitnih"  20.000 dinara user posted image  

< Poruku je uredio Snelle -- 15.2.2011 14:23:26 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 14:25:33   
Ana RR
Sitnica user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: GAK Narodni Front
15.2.2011 14:43:41   
Ana RR
Mali info o prisustvu oca na porođaju KLIK

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: GAK Narodni Front
19.2.2011 20:42:42   
Tanja981
Trenutna procedura za prisustvo oca porodjaju u NF je sledeca:
placa se 5000 rsd
i otac mora da ima uredan bris nosa i grla. Mislim da ove analize kostaju oko 800 rsd. analize ne smeju da budu starije od 15 dana.

Kada krenete na porodjaj ponesite ove nalaze, a 5000 rsd placa se posle porodjaja.

Izvinjavam se sto nisam odmah odgovorila,  nekoliko dana nisam dolazila na forum. AKo imate jos nekih pitanja oko NF, slobodno pitajte, imam iskustvo staro mesec dana.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2011 14:05:05   
mjaumjau
Izabrala sam porodiliste NF,i mada sam tek u 5. mesecu i imam jos puuuuno do porodjaja,ipak me interesuju svi moguci detalji i iskustva,a posebno trudnice koje su se u Frontu porodile putem carskog reza... Ima li takvih?

(odgovor članu Tanja981)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: GAK Narodni Front
10.3.2011 10:46:12   
Anoniman
Meni je ovo prva trudnoća, tako da nemam iskustva sa porođajem, ali zbog preeklampsije jedno mesečno ležim na patologiji trudnoće i prezadovoljna sam uslovima. Gužva jeste ogromna i svaki put se načekam pri prijemu i odpustu ali obzirom da u Front dolaze žene iz cele Srbije šta drugo i očekivati. Ponesem knjigu i ubijem vreme u čekaonici...

Nije ko na filmu, ali ovo je Srbija, ništa nije kao na filmu. U svakom slučaju, ne bih menjala Front ni za jednu drugu bolnicu...

(odgovor članu mjaumjau)
  Direktna veza do poruke: 71
   RE: GAK Narodni Front
21.3.2011 18:11:55   
Ognjena
Tanja, da li otac pored briseva treba i da prodje Skolu roditeljstva da bi mogao da prisustvuje porodjaju? Da li neko zna kakva je procedura za prisustvo oca ako se radi CR sa epiduralom?
Meni se blizi termin i ne bih da tata bilo sta propusti zbog birokratije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: GAK Narodni Front
21.3.2011 18:16:31   
Ognjena
Btw, ja sam isto lezala na patologiji, doduse kratko 4 dana, ali je sto se higijene tice bilo ok. Jedino su ormarici bili malo prljavi, to sam resila vlaznim maramicamauser posted image Ja sam lezala tamo u januaru i secam se da je pored lavaboa stajalo obavestenje da je voda u zgradi ispravna. Doduse, niko tu vodu nije koristio za pice, pa nisam ni ja; kupovali smo flasiranu. Svakako smo je koristili za tusiranje, umivanje i pranje zuba, a za pice mozete i flasiranu ako se cimate oko kvaliteta vode.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: GAK Narodni Front
22.3.2011 18:07:40   
Tanja981
Ognjena, nisam sigurna da li dopustaju da muz prisustvuje carskom rezu. Ako je rec o prirodnom porodjaju potrebno je da uradi bakterioloski bris grla i nosa, koji ne sme da bude stariji od 15 dana. Naravno, nalazi moraju da budu uredni da bi mogao da prisustvuje. Kada krenes na porodjaj ponesi te nalaze i na prijemu kazes da zelis da suprug prisustvuje porodjaju. Dok ti prolazis pripremu on ce da te saceka, a onda se nalazite u porodjajnom boksu koji je posebna prostorija u kojoj ste samo vas dvoje. BAs si izlovan od ostalih. Ja nisam ni videla ni cula ni jednu drugu porodilju. Sledeceg dana, suprug dolazi da uplati 5000 rsd i tebi dostavlja racun. Ovo je bitno, jer nece te otpustiti ukoliko im ne pokazes fiskalni racun. Inace, sve se placa na blagajni koja se nalazi kod ulaza u porodiliste.
Da bi proverila da li moze da prisustvuje carskom rezu, predlazem ti da pozoves savetovaliste. Broj mozes da nadjes na sajtu Narodnog fronta.

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: GAK Narodni Front
28.3.2011 16:28:18   
coka11
Porodiću se u Frontu, pa me zanima kako izgleda baby frendly program. Jel ja sve oko bebe radim sama, povijanje, kupanje, dojenje... ili sestre kupaju? Jel pomažu? Nemam pojma kako ću da se snađem ako budem sve morala sama...user posted image  Može li muž nekako da vidi bebu?

_____________________________

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Tanja981)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Zašto mnogo žena pobaci pre 12. nedelje?
U prvim nedeljama trudnoće većinu žena izbezumljuje statistika: od tri trudnoće jedna će se spontano okončati u prvom tr...



Click Here