|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

"Često majka ne dopušta sinu da postane muškarac" - Karl Jung o odgoju muškog deteta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.1.2024
Karl Jung, jedan od najpoznatijih psihologa i psihijatara svih vremena, posvetio je mnogo pažnje proučavanju uticaja odgoja i odrastanja na mušku decu.

image
Majčina prevelika briga i pažnja mogu da dovedu do toga da sin ne razvije osećaj samostalnosti. Foto: Freepik.com
/11


Jung je zaključio da nepravilno odgajanje može dovesti do razvoja kompleksa koji je poznat kao muškarac-dete. Muškarac-dete je stanje u kojem muškarac ostaje vezan za majku i ne može se osamostaliti i postati nezavisan muškarac.
 
Ovaj kompleks nastaje kada majka ne pruža dovoljno pažnje i ljubavi svom mužu, odnosno detetovom ocu, što dovodi do toga da majka traži veću povezanost sa svojim sinom nego što je to potrebno. Majka tada može nametnuti preveliku brigu i pažnju prema sinu, što može dovesti do toga da se sin oseća kao da zavisi od majke i ne može se odvojiti od nje.

Takva majčina prevelika briga i pažnja mogu da dovedu do toga da sin ne razvije osećaj samostalnosti i da mu nedostaje hrabrost i odlučnost da napravi bilo kakve promene u svom životu. Kada se dete oseća nesigurno i zavisno od majke, teško mu je da napravi korake prema nezavisnosti i osamostaljenju.

Ovaj stav može da utiče na muškost muškarca, njegovu sposobnost da preuzme kontrolu nad svojim životom, da preuzme rizik i napravi promene. Ovakva veza majke i sina može biti štetna za oba roditelja i dete. Majka se može previše emotivno vezati za svoje dete i ne dozvoliti mu da postane nezavisan muškarac.

Uz to, dete može razviti nezdrav odnos prema ženama, gde će tražiti preveliku brigu i pažnju od partnerke, što može otežati razvijanje zdravog odnosa u budućnosti. Kako bi muškarac postao nezavisan i osamostalio se, on će morati da prekine vezu sa majkom i razvije svoju samostalnost i nezavisnost.
 
Ovo ne znači da majka ne treba da brine o svom sinu, već da bi trebala prepoznati kada je vreme da mu dopusti da postane nezavisan muškarac. Otac igra ključnu ulogu u razvoju muškarčeve nezavisnosti i samostalnosti.


Izvor: Svezazenu.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

3 načina da naučite dete da sačeka
Strpljen - spašen!
4
56 godina Barbie promena
Nema devojčice, ni male a ni velike koja nije čula za Barbie! Pogledajte kroz koje je sve promene prošla do danas!
4
35 stvari koje mame urade pre 9 sati ujutru
Ah, jutro je: polako se budiš, uživaš u laganom doručku, pročitaš novine i popiješ šoljicu kafe kako bi razbistrila misl...
4
BESPLATAN STONI TENIS TOKOM PROLEĆNOG RASP...
Svi osnovci i srednjoškolci tokom prolećnog raspusta (od 26.aprila, do 2.maja) mogu da besplatno igraju stoni tenis u st...
4





HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here