|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ODGOJ I RAZVOJ

"Često majka ne dopušta sinu da postane muškarac"

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 22.1.2024
image

Karl Jung, jedan od najpoznatijih psihologa i psihijatara svih vremena, posvetio je mnogo pažnje proučavanju uticaja odgoja i odrastanja na mušku decu.

ŠKOLA

Ono što se dogodilo našem obrazovanju, nema nigde

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 17.5.2023
image

Morali smo se upitati: otkuda tako strašan pritisak, nepoverenje i odijum prema nastavnicima?

ŠKOLA

POČELO TESTIRANJE PRVAKA: Deca sve manje samostalna

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 12.4.2023
image

Procenjuje se da li je dete u stanju da sedi u klupi 45 minuta. – Važnije je da je prvak stekao osnovne društvene i higijenske navike, nego da zna sva slova azbuke ili abecede.

ODGOJ I RAZVOJ

Sine, nisam radila domaće umesto tebe evo zašto!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 24.7.2022
image

Aleksandra Prica ima sina kojeg je rodila pre 21 godinu. Čitavog života je bila vrlo, vrlo stroga majka. A sada je odlučila da svom sada već odraslom detetu objasni zašto je bila takva. I to pismom na društvenoj mreži LinkedIn, koje možete da pročitate i vi.Njeno pismo sinu prenosimo vam u celosti:

ŠKOLA

Prvi školski dan u Finskoj

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.7.2022
image

Osnovne škole u Finskoj počinju u periodu od 10. do 18. avgusta, u zavisnosti od regiona, ali u najvećem broju finskih osnovnih škola, prvi školski dan je ove godine bio u ponedeljak, 11. avgusta. Prvi školski radni dan je uvek oko sredine avgusta meseca, u zavisnosti kada “pada” ponedeljak.

ODGOJ I RAZVOJ

Šta reći detetu umesto PAZI i OPREZ?

Autor: Helena Primic | 16.11.2021
image

Proverite kojim svojim izjavama možete ojačati razvoj detetove pažnje i veštinu rešavanja problema. Umesto da ga stalno upozoravate sa "Pazi"!

PORODIČNI ODNOSI

Zašto je troje (četvoro, petoro…) lakše od jednog

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.4.2021
image

Koliko ste puta to čuli, a koliko ste puta prevrnuli očima i pomislili “Ma, pričaju gluposti, ja i sa ovim jednim jedva izlazim na kraj, kamoli troje”. Ili pak rekli na glas istoj toj majci koja se zagonetno smeškala, klimala glavom i govorila “da, da, znam, tako je i meni bilo sa jednim, ali STVARNO je lakše kad ih je više”.

ŠKOLA

Kako da pripremite dete za polazak u školu?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 5.4.2021
image

Porodica ima veoma važnu ulogu u pripremi deteta za polazak u školu, a od stava članova porodice prema školi zavisi i kako će dete prihvatiti školu i obaveze koje ona sa sobom nosi.

ODGOJ I RAZVOJ

Zanimljivosti o januarskim bebama

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 3.1.2019
image

Januar je početak nove godine, mesec praznika i slavlja, a evo šta su zajedničke crte osoba rođenih u prvom mesecu!

ODGOJ I RAZVOJ

Kada je dete spremno za svoju sobu?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.4.2018
image

Ako dete samo izrazi želju da želi da ide u svoju sobu i svoj krevet, taj će prelazak biti gotovo bezbolan.

STRANA 1 OD 2



HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?
U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga b...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here