|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

6 činjenica koje govore da ste totalni promašaj od roditelja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.9.2022
Biti totalni promašaj od roditelja nije uopšte teško. Ne, prema standardima 21. veka i milionima “studija” i “religija” o vaspitanju dece. Ako ste napravili navedenih šest grešaka, vaš kiks je izvestan.

image
Mama koja da detetu nešto što nije sama zgotovila, prekršaj je koji će da vas košta. O smokiju i nezasićenim mastima i da ne govorimo. Kolači sa B E L I M šećerom ?! Foto: Freepik.com
/11


Nemate udžbenik


Kako vam nije neprijatno da odgajate dete samostalno i po svom osećaju. Toliko su se ljudi trudili da vam daju šablon za postupke. Jednostavno je, kakvo god da je vaše dete, ono će se garantovano uklopiti u udžbenik bar nekog renomiranog stručnjaka. Nisu oni knjige pisali zbog tiraža i prodaje, već da vam dokažu koji ste promašaj od roditelja i vrate vas na pravi put. Deca će vam sigurno biti beskrajno zahvalna, što niste propuštali pasuse iz knjige “Kako biti dobar roditelj”.


PROČITAJ JOŠ: Kardinalne greške koje majke prave u vaspitanju ćerki


Wimbledon


Dete koje je navršilo 18 godina, a iza sebe nema nijedan osvojen turnir iz serije 1000, govori o vašem nedovoljnom zalaganju. Dozvolili ste sebi da vam se dete tako opusti, i ostane na nivou rekreativca sportiste i pored svih vaših ambicija. Čak je i Novak rekao 1% talenat, 99% rad. Nije to nikakav kliše, to je realnost koju ste očigledno propustili. Ako imate znatno mlađe dete, od neuspešnog prvenca, malo jače pritegnite konce. Deca obožavaju disciplinu i rutinu kažu stručnjaci. Pritisak im je omiljena stvar, tako najbolje napreduju. Slobodno vreme je katastrofa za decu, pogotovo ako tumaraju po ulici, igrajući se nekih pustih igara za društvom.

Ekran ne

Vaše dete gleda Youtube, pa to je grozno, krajnje degradirajuće. Internet i crtaći služe samo za stanje elementarne nepogode poput rata, snežne oluje ili tornada. Deca se zrače i bivaju gluplja, nikakve koristi od toga nema.

Ekran da

Kako je moguće da svom detetu uskraćujete pravo na moderne tehnologije? Za nekoliko godina, bez elektronskog uređaja, dete neće moći da uradi domaći zadatak. Sadržaji na engleskom umnogome pomažu da se savlada taj jezik, a vi svoje dete držite podalje od znanja.


PROČITAJ JOŠ: 10 načina kojima roditelji nanose štetu decu a da to ne znaju

 

Dodatna nastava-umetnost


Dete koje nije iskusilo umetnost do pete godine, nema pojma šta je to život. Ukoliko ste propustili da vam deca pohađaju časove glume ili pevanja, načinili ste veliku štetu. Možda jedino veća greška od ignorisanja ove dve aktinosti, je da vaše talentovano dete pristupi horu Kolibri. To je tek prava katastrofa. Pored Leontine i Aleksandre i pink grande pevačkih diva, vi u neki tamo tradicionalni hor.


McDonald’s

Dete ste odveli u tu trovačnicu?! Koja fundamentalna neodgovornost. Sigurno ste tako neodgovorni u svakom segmentu vaspitanja. Mama koja da detetu nešto što nije sama zgotovila, prekršaj je koji će da vas košta. O smokiju i nezasićenim mastima i da ne govorimo. Kolači sa B E L I M šećerom ?! Mlečna čokolada…eee…ima li hororu kraja?


Milica Dobrijević

Izvor: www.pasarella.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
7
Kraj bubanju, stižu tableti umesto knjiga
Tableti umesto knjiga, digitalizacija, novi predmeti... Samo je deo promena koje očekuju đake od septembra!
6
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
5
8 saveta kako da poboljšate komunikaciju s...
8 saveta podržanih od strane psihologa za poboljšanje komunikacije sa decom Mislim da postoje dve stvari na koje je i TV...
5





Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...
Kako prepoznati da je dete pod stresom i k...
Iako detinjstvo jeste najlepše doba, roditelji često greše kada misle da njihovi mališani nemaju nijednu brigu na svetu....



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here