|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Biseri trudnica: O čemu li razmišljaju na porođaju

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.8.2020
U tekstu ćete pronaći šaljive misli koje najčešće prolaze kroz glavu svakoj trudnici kada počnu kontrakcije!

image
Biseri trudnica su tu! Foto: Freepik.com
/11


Da li mi je pukao vodenjak ili sam se upiškila?!

Ups! Osećaš nešto mokro. Odmah ćeš pogledati donji veš da vidiš šta se događa. Od prevelikog uzbuđenja nećeš ni znati je li voda iscurila ili si samo pišnula. Ali to uopšte nije važno. Diši!


Kada sam se poslednji put depilirala? 

Kontrakcije su počele, a nisi se izdepilirala. Čupanje dlaka odlažeš iz dana u dan. Ogroman stomak je razlog. Ali, ne brini, nema veze! Diši!


Kada će krenuti porođaj?!

I to pitanje ti se sigurno mota po glavi. Tvoja beba će odlučiti da dođe na svet baš onda kada isplaniraš nešto lepo za sledeći dan ili kada ne budeš oprala kosu.

 

PROČITAJ JOŠ: Trudnoća može da bude zarazna među prijateljima


Sramota, šta ako se uneredim na porođajnom stolu?! 

Ta misao ti se sve vreme vrti u glavi. Pogotovo ako nisi imala klistir. Svi kažu da guraš jako, a sve što ti osećaš je da ćeš se ukakiti. Ali, veruj, ne bi bila ni prva ni poslednja. U porodilištu je to sasvim normalno.


Uh, ovo uopšte nije tako teško! 

Slušala si užasne priče o porođaju, a sada kada su počele kontrakcije, možeš i sama da vidiš da to nije tako strašno kako pričaju!


Moja vagina je postala turistična destinacija!

Medicinske sestre i braća, babice, akušeri, ginekolozi, možda i po neka čistačica, apsolutno svi gledaju u tvoju vaginu. Ali, zanimljivo je da ti uopšte nije neprijatno!


Ako mi neko kaže da mi ide odlično ... 

"Možete li pojasniti "odlično", molim vas? Znam kako mi je. Ne ohrabrujte me kao da sam malo dete, nemojte me smatrati budalom. Boooooliiiii! Ne mogu više!"

Diši. Uspećeš. Svaka trudnica je rodila, tako ćeš i ti. Diši!

 

PROČITAJ JOŠ: Mitovi o trudnoći na koje se ne treba obazirati


Ne mogu više! 

Dođe vreme kada ti je dosta svega. Samo žeiš da legneš, digneš sve četiri uvis, zatvoriš oči, zamisliš da ležiš na peščanoj plaži, naravno sa lepo zategnutim i mišićavim trbuhom! Samo me pusti! Kasnije ću. Ne mogu sada ... mogu! Diši i učestvuj! 


Nikad više neću imati seks! 

Kako se porođaj bliži kraju, sve više proklinješ partnera. Imaš pogled ubice i, naravno, cediš kroz zube: "Nikad više nećemo imati seks!"


Guraj ili će se zaglaviti! 

Svi te ohrabruju, vaš dragi skače okolo sa kamerom i smeška se, glava je napolju, napetost je na vrhuncu. Ti ležiš, mokra od znoja, lice ti je otečeno, pljuvačka ti curi, ruke i noge se tresu, na ivici si da zaplačeš, na izmaku si snaga. Samo neka neko još jednom kaže da sam divna!    


Oh, znam, ti bi sve ovo ponovo. Vredelo je svakog truda!  Najlepša beba na svetu spava u tvom krilu. Sve je zaboravljeno, više ništa ne boli. Najlepši trenutak u tvom životu ...   


A kontrakcije i porođaj? 

Ha! Mačiji kašalj!

 

PROČITAJ JOŠ: Šta je linea negra i da li zaista otkriva pol deteta?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
5
Da li je sigurno uzimati aspirin tokom tru...
Da li je uzimanje lekova u trudnoći sigurno jedno je od najčešćih postavljanih pitanja među trudnicama, a danas vam odgo...
5
Proširene vene u trudnoći
Šta su proširene vene?
4
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
4





Zašto je stomak veći u drugoj trudnoći?
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani stomaka spaja vezivno tkivo, koje pod uticajem hormona relaksina slabi u tr...
Trudnoća može da bude zarazna među prijate...
Trudnoća prijateljice pozitivno utiče na želju za detetom, zaključili su autori istraživanja objavljenom u naučnom časop...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here