|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Buduće tate, spremite se! Imamo par saveta za vas

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.3.2017
Drage buduće tate, evo šta vas očekuje pre i nakon dolaska bebe na svet. Ne, nije nam cilj da vas preplašimo, već da vas pripremimo i nasmejemo.
Ključne reči:

image
/11


Od trenutka kada vam saopšti da je trudna, ona će biti u centru pažnje, ne vi. Što pre prihvatite to, lakše će vam biti.


Kada beba stigne na svet, opet nećete biti u centru pažnje, svi će gledati u mamu i bebu. Dakle, devet meseci trudnoće su dovoljan period da se na to pripremite.


Vaša kuća/stan je mala/i, i uvek će tako biti, ne pokušavajte svoju dragu da ubedite u suprotno.


Kada dođe trenutak da svojim roditeljima saopštite da će postati baka i deka, budite spremni na neverovatnu količinu radosti. I na trenutni šok, jer će budući baka i deka biti upravo takvi kada im saopštite divnu vest.


Vaša draga trudnica će želeti epiduralnu, pa je neće želeti. Carski rez će zvučati kao dobra ideja, zatim će zvučati strašno. UVEK budite saglasni sa njenim rečima.


Njeno čulo mirisa će tokom trudnoće biti toliko izoštreno, pa neka vas ne iznenadi pitanje: "Gde si to bio, mirišeš čudno?"


Uvek će vam nedostajati novac. Razmišljaćete o tome da otkažete Internet, nećete sebi kupiti garderobu godinu dana, a o onom TV-u koji vam se sviđa možete samo da sanjate. Ali, uvek se mora naći novca za sve što treba bebi - pelene, sedišta za automobil, igračke…


Ako ne znate da kuvate, naučićete to tokom prve nedelje kada mama i beba dođu kući. Bićete primorani.


Držite bebu pogrešno. Uradite kako vam ona kaže.


Kada treći put promenite bebi pelenu, to će vam izgledati kao najnormalnija stvar na svetu. Nećete pasti u nesvest, svi nekako prežive.


Pažljivo govorite o "vama". Nikako, za ime Božje, ne izgovarajte "Trudni smo", jer će vas draga ošinuti pogledom tako da u trenutku dobijete bolove nalik kontrakcijama.


Doći će dan kada će vaše dete misliti da ste heroj. Strpljivo čekajte taj dan i uživajte jer neće večno trajati.


Bićete iznenađeni kako dobro funkcionišete, a tako malo spavate.


Ne pokušavajte da razumete (ili još gore, da raspravljate) o tome zašto je bebi potrebno toliko odeće, s obzirom na to da dosta vremena provodi kod kuće. Naviknite se, to je jedna od životnih misterija.


Savršeno je normalno da "piljite" dva sata u bebu dok spava. Pa čak i da je fotografišete ili snimate jer je to VAŠA beba.


Kroz kakvu god fazu vaše dete bude prolazilo, uvek ćete naći rešenje. Međutim, čim nađete rešenje, doći će i nova faza, zbunjujuća još i više nego prethodna.


Dok ne stigne beba, mislite da ste gadljivi na kaku, mokraću… ali kada sve to nekoliko puta završi na vašoj majici, shvatićete da niste.


Tokom trudnoće, buduća mama će imati apetit kakav ne možete ni da zamislite, ali sa razlogom - hrani i vaše dete. Dakle, svaki komentar je suvišan i zadržite ga za sebe.


U nekom trenutku nakon porođaja, oboje ćete odlučiti da vam treba malo privatnosti i otići ćete na ručak, na piće, bilo gde da biste bili sami. Na pola "sastanka" shvatićete da vam nedostaje beba i trkom ćete otići kući.


Najviše saveta dobićete od prijatelja koji nemaju decu. Oni koji imaju će sa razumevanjem ćutati ili će kratko reći: "Proći će".


Tokom trudnoće, može vam delovati kao da vaša draga trudnica u sebi krije nekoliko ličnosti, sve zbog "ludovanja" hormona. Upoznajte svaku od tih ličnosti i budite fini i prema onoj koja vam se ne sviđa jer je to samo privremeno.


Budite spremni na to da će se sve promeniti. U tome i jeste poenta, zar ne?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
9
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
7
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
5
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
4





Rast ploda po nedeljama, 1. tromesečje
Znate da ste trudni, ali u suštini ne znate šta se dešava u vašem telu? Ovaj tekst će pokušati da vam objasni šta se odi...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here