Ringerajin kuvar: lelaigor
- 300g mlevenog keksa,
- 100g margarina,
- 150ml mleka,
- 500g šlag krema,
- 400ml mleka za pravljenje šlag krema,
- 1 velika pavlaka,
- 2 kesice kremfixa,
- 600g zamrznutog mix crvenog voća,
- 100g šećera,
- 30g želatina
- Umutiti margarin, dodavati keks i mleko i umutiti da se sjedini. Smesu staviti u kalup.
- Umutiti šlag krem sa mlekom, dodati pavlaku i na kraju mućenja kremfix. Mutiti još minut. Sipati preko smese od keksa.
- U vruću šerpu staviti zamrznuto voće i šećer i kuvati na tihoj vatri.
- Kada je voće kuvano, umutiti želatin po uputstvu i još malo kuvati dok se ne zgusne.
- Kada se ohladi sipati preko krema.
- Ohladiti i izvaditi iz kalupa. Ja koristim okrugli kalup za torte kojem se skidaju stranice, pa samo skinem stranice
Ja koristim okrugli kalup za torte kojem se skidaju stranice, pa samo skinem stranice i kupujem C šlag krem u pakovanju od 500g; šlag krem nije isto što i šlag pena, čvršće je. :)
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
6
Sočni posni kolač
Ringerajin kuvar: Ana RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2