Tokom toplih dana i dugih šetnji kada i sami želite sladoled javlja se roditeljska dilema: Da li smete sladoled da date bebi?
Sladoled je omiljeni za mnoge, pa će sigurno i vaša beba biti oduševljena.
Mnogi roditelji smatraju da je sladoled odlična "pomoć" za desni bebe kada zubi niču. Ali da li je sladoled uvek dobar izbor?
Univerzalno pravilo je da se sve pakuje i radi u fabrici, ujedinjeno, obrađeno, nije nešto što želite da date svojoj bebi. Što više šećera, soli i mastavi ima jedan proizvod, mroizvod je viši na listi namirnica koje treba izbegavati. Postoji rizik da sladoled trgovaca sadrži mnogo hrane koja nije za bebe, kao što su kukuruzni sirupi sa visokim sadržajem fruktoze.
Pored opasnosti od predoziranja šećera, što nije poželjno za odrasle osobe, još jedna stvar koja može naškoditi bebama je temperatura hladnog sladoleda.
Na primer, za poređenje, majčino mleko ima temperaturu od oko 37 stepeni celzijusa, a to je temperatura koja treba da ima i prilagođeno mleko, kao i grudvice kada beba počne da jede. Dakle, bebino telo je napravljeno tako da može da vari toplu hranu, a sladoled može biti ogroman šok za njen organizam.
Ono što je dobro je da uvek možete napraviti sladoled kod kuće i izbeći sve neželjene sastojke i temperaturu.
Recept za domaći vočni sladoled:
Potrebno vam je:
500 grama zamrznuto voće
500 grama pavlake
kašiku meda (za bebe starije od godinu dana)
Mešajte sve sastojke u blenderu ili mikseru i ohladite smešu u frižider ako je potrebno.
Sladoled je omiljen mnogima, pa će sigurno i vaša beba biti oduševljena.
Mnogi roditelji smatraju da je sladoled odlična "pomoć" za desni bebe kada zubi niču. Ali da li je sladoled uvek dobar izbor?
Univerzalno pravilo je da se samo ono što se pakuje i pravi u fabrici daje bebi. Što više šećera i soli ima jedan proizvod, isti je viši na listi namirnica koje treba izbegavati. Postoji rizik da sladoled u prodaji sadrži i mnoge druge sastojke koji nisu za bebe, kao što su kukuruzni sirupi sa visokim sadržajem fruktoze.
Pored opasnosti od predoziranja šećerom, što nije poželjno ni za odrasle osobe, još jedna stvar koja može naškoditi bebama je temperatura hladnog sladoleda.
Na primer, za poređenje, majčino mleko ima temperaturu od oko 37 stepeni celzijusa, a to je temperatura koju treba da ima i prilagođeno mleko, kao i čvrsta hrana kada beba počne da je jede. Dakle, bebino telo je napravljeno tako da može da vari toplu hranu, a sladoled može biti ogroman šok za njen organizam.
Ono što je dobro je da uvek možete napraviti sladoled kod kuće i izbeći sve neželjene sastojke i nisku temperaturu.
Recept za domaći vočni sladoled:
Potrebno vam je:
- 500 grama zamrznutog voća
- 500 grama pavlake
- kašika meda (za bebe starije od godinu dana)
Mešajte sve sastojke u blenderu ili mikseru i ohladite smešu u frižideru ako je potrebno.
Prevod: majkaidete.mk
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Pet najčešćih mitova vezanih za dojenje
Ukoliko dojite bebu, sigurno ste čuli pregršt saveta o tome šta je majkama dozvoljeno ili zabranjeno, kako ne bi naškodi...
13
10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
9
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Igre kojima ćete podstaći bebu na smeh
Otkako se dete rodi ono je izvor radosti novopečenih roditelja, a jedna od najlepših stvari koju može da im pruži je osm...
6