|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAME KAŽU: Beba ima grčeve, kako joj pomoći

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.6.2022
Kako pomoći bebi sa grčevima? Pitali smo mame, šta je njima pomoglo kada su se javili grčevi, te vam ovom prilikom prenosimo njihova iskustva.

image
Sve bebe najviše plaču u prva tri meseca života, ali plač prouzrokovan grčevima je nešto drugačiji. Mother and son photo created by cookie_studio - www.freepik.com
/11




Grčevi, odnosno infantilne kolike, se mogu javiti već od 15. dana života, a mogu trajati sve do 9. meseca. Ipak, najčešće se povlače oko 3 .meseca.

Niko ne može sa sigurnošću da potvrdi šta je glavni uzrok ove pojave kod beba, ali pretpostavlja se da više različitih faktora utiče na nju.

Sve bebe najviše plaču u prva tri meseca života, ali plač prouzrokovan grčevima je nešto drugačiji: beba intenzivno plače, nemoguće ju je smiriti, a uz to steže pesnice, grči i opruža noge.

 

Kako pomoći bebi sa grčevima? Mnogo je načina, ali svaki postupak zahteva individualni pristup, jer određene procedure pomažu nekim bebama, dok kod drugih imaju suprotan efekat ili efekat izostaje.


Blaga masaža stomaka, držanje u naručju - ljuljuškanje ili postavljanje na stomak dok su budni, mogu biti delotvorni.

Tradicionalni biljni prirodni preparati koji u svom sastavu sadrže prečišćena ulja i ekstrakte Kima, Komorača, Nane, Kamilice zbog svog blagotvornog dejstva, najčešće su korišćeni i već dugo godina unazad u upotrebi  za olakšanu eliminaciju intenstinalnih gasova i grčeva kod novorođenčadi.


Mame na Ringeraji redovno pišu o tome šta je njima pomoglo kada su se javili grčevi kod beba, te vam ovom prilikom prenosimo njihova iskustva.


Mama Tatjana iz Sremske Mitrovice

Srećnim sticajem okolnosti došli smo u priliku da koristimo Pharmalife proizvode. Naime pre sada već više od dva meseca na svet sam donela jedno malo stvorenje koji je dao smisao našem životu. Međutim našoj malenoj sreći su ubrzo krenuli grčevi i neutešno plakanje, poslala sam supruga u apoteku da kupi neko od "poznatih i efikasnih" preparata protiv grčeva a on se kući vratio sa meni nepoznatim kapima na kojima piše GAS. Bila sam besna jer sam pomislila kako je suprug gledao na cenu, a ne na kvalitet i skoro se naljutila na njega. Da ne dužim priču, kapi su mog malog princa spasile dosadnih grčeva i buđenja od istih, da spomenem da je bebac nakon par dana kada me čuje kako na glas brojnim kapljice ispuštao neke zadovoljne zvuke i lepi osmeh i kada mu dam kašičicu obavezno se čuje zadovoljno mljackanje. Suprugu sam se naravno izvinila za moj skeptični duh i sada smo sve troje srećni i zadovoljni i svima preporučujemo vaše proizvode. Hvala
od srca!

 

Mama Lidija iz Beograda

Pre 2 meseca sam došla na svet. Mama je odmah pripremila Pharmalife preparate, za koje je smatrala da će mi pomoći u prvim danima i mesecima života. Za sebe je uzela FITOLAT tablete, uz koje ja imam dovoljnu količinu mleka, i jako lepo napredujem. Desi se da neki dan imam grčiće, tad u pomoć dolaze GAS kapi. A kako je dosao i period najezde komaraca, za vecernje setnje se naoružala MAPEZ sprejem, koji je jedini preparat koji ja, ovako mala, mogu koristiti. I što jako lepo miriše. Tako da ja mirno spavam i jedna sam srećna beba uz PHARMALIFE proizvode.

 

Mama Danijela iz Kragujevca

Prvi preparat iz Pharmalife porodice sa kojim smo se sreli bio je Gas Bimbi. Koliko vidim, sad se zove samo Gas. Počeli smo da ga koristimo nekoliko dana po rođenju i nekih većih problema sa grčevima nismo imali. Od tad ga preporučujem uvek kad se za to ukaže prilika. Zašto sam se opredelila za njega, a ne za neke druge preparate sa tržišta? Zato što sadrži isključivo biljne sastojke poznate za umirenje grčeva kao sto su kamilica, kim, komorač i nana i što može da se koristi od rođenja.

 

Mama Danijela iz Beograda


Sa drugim detetom i grčevima smo se napatili, isprobali koješta, i na kraju kombinacija jednog probiotika sa vitaminom D, umesto prethodnog vitamina D koji je pio a koji mu je užasno smetao, i Gas Bimbi, su rešili stvar. Konačno!


 

Mama Miljana iz Niša


Sa Pharmalifom imamo super iskustvo u korišćenju GAS kapi koje su nam bukvalno spasile život (ili barem nam omogućile san). Potpuno prirodan preparat na koji bebin stomak reaguje 5 min nakon davanja kapi, i grčevi se smire!

Mama Katarina iz Beograda


Moja beba je pila kapi Gas Bimbi koje u sebi imaju komorač i zaista nismo imali problema sa grčevima i gasovima. Ja sam istovremeno pila Fitolat za laktaciju, koji je takođe na bazi komorača, tako da je i on potpomogao da grčeva ne bude. Gas Bimbi + Fitolat, dobitna kombinacija!


Mama Dušanka iz Beograda

Svima je dovoljno jasno, vaši proizvodi su neophodni i glavni saveznici roditelja od prvog dana: Fitobalm, Gas Bimbi kod gasova i grčeva, kasnije Apis Gola za bolove u grlu, Broncamil odličan protiv kaslja, Immuno takođe odlican, za imunitet, Mapezzz otera komarce za čas, CortinaT ublaži svaki svrab, Appetito za više hrane a kod zatvora Isilax. Proizvoda je puno i nema im premca, da svi znamo šta je najbolje kad su u pitanju naša deca!



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u nar...
Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada...
5
7 činjenica koje niste znali o martovskim ...
Kažu da mart dolazi kao lav a odlazi kao jagnje. Dakle, da li će vaša martovska beba biti mirna mala ovčica... ili će ri...
4
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
4
Vodič kroz život bebe: Šesti mesec
U šestom mesecu, većina beba počinje da sedi samostalno. Roditelji bi trebali da pokažu strpljenje za svoje mališane i d...
3





Zašto su deca koja su često bosa, srećnija...
Kako hodanje bosih nogu podstiče razvoj mozga kod dece?
Kad počnu da izbijaju zubići
Većini beba prvi zubić izbije kada napune šest meseci, ali to nije pravilo. Neka deca se rode s jednim zubićem u vilici,...



Click Here