|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Letovanje na moru sa decom ima više prednosti. Na zdravlje dece blagotvorno deluju sunce, more i morska klima. Takođe, važni su i uslovi u kojima se odvija odmor, naročito ako imate malu bebu.
Ključne reči:

image
/11


 

Da bi ste napravili pravilan odabir, osim samog mesta, bitne su i karakterisike plaže: da je čista, da ima potrebne sadržaje: da postoji tuš, toalet, da ima dobar pristup za ulazak u vodu, da postoji hlad i prostor za igru. Preporučujemo da sa malom decom na plažu idete od osam do jedanaest sati ujutro i od četiri do sedam posle podne, kada su sunčevi zraci slabiji. Deci je tada prijatnije, a štetno delovanje UVA i UVE zračenja manje.

 

Deca se moraju izlagati suncu umereno i tek nakon što ste ih namazali kremom sa zaštitnim faktorom od UVA i UVE zračenja, koja treba da bude sa visokim zaštitnim faktorom (za malu decu ne ispod pedeset ), ako je moguće neka bude vodootporna i nanosite je najmanje svaka tri sata. Dete sme samo postepeno da se izlaže suncu, a suncobran nije zaštita od sunca jer propušta ultraljubičaste zrake. Deca mlađa od osamnaest meseci se ne smeju izlagati direktnim sunčevim zracima, bebe mlađe od šest meseci ne preporučujemo da vodite na plažu osim predveče u šetnju. A ako morate da vodite bebu na plažu (imate stariju decu ) obezbedite dobar hlad i udobna kolica.

 

Proverite temperaturu mora pre nego što okupate dete u njemu, ako je suviše hladno sačekajte dok temperatura mora ne poraste. Za to vreme dete se može igrati sa peskom ili šljunkom na plaži, a možete mu i napraviti bazenčić sa slatkom vodom koju ste ugrejali na suncu, jer duži boravak u morskoj vodi može da iritira osetljivu dečiju kožu.

 

Postoje deca koja se boje vode i nikako neće krenuti prema moru - ne terajte ih i ne nagovarajte, pustite ih da se zanimaju nečim drugim. Neka gledaju vas i ostale kupače, posle nakoliko dana mogu pobediti strah. Sa druge strane neka deca toliko vole vodu, stalno su u njoj, ne boje se i ne smeta im ni hladnoća . U svakom slučaju na decu trebate stalno motriti, ne ispuštati iz vida ni jedan tren, pazite i budite uvek pored njih u vodi, pa čak i u najplićoj. Ne ostavljajte ih bez nadzora, jer je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje da se nešto desi!

 

Operite dete slatkom vodom posle kupanja u moru kako bi izbegli infekcije i iritacije. Male bebe nemojte prati pod tušem na plaži, već sipajte vodu u posude ili boce koje će te zagrejati na suncu, kako bi uvek imali mlaku slatku vodu za pranje posle kupanja u moru.

 

Na plaži uvek imajte puno tečnosti: vodu za piće, razređeni voćni sok ili čaj, nudite detetu da pije često jer dete brzo dehidrira na suncu. Neka uz vas bude i voće koje je kao stvoreno za vruće letnje dane i istovremeno osvežava. Nikako ne zaboravite kapicu ili šeširić, opasno je ne zaštititi dečiju glavicu. Pamučni ili laneni šeširić držite deci na glavi, sve vreme dok su na plaži.

 

Izvor: Ringeraja.hr 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
11
Zašto su tate sjajne???
Biti tata je nestvarno, divno, zabavno...
7
Šta će detetu igračka od 4.000 dinara?
Jedine dve vrednije igračke dobila sam od tetke koja je radila kao poslovođa u robnoj kući Borovo. Bila je to plastična ...
6
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
6





Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here