|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringerajin kuvar: lanajelena
Ključne reči:

image
/11


       Testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 dl mlake vode
  • 2 dl ulja

       Fil:

  • 300gr sira


  1. U brašno i so dodati mlaku vodu i zamesiti testo da se ne lepi za ruke. Testo dobro izraditi i podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug prečnika 15 cm. Staviti krugove testa u posudu veličine kruga, svaki krug preliti sa uljem (ukupno 2 dl) i zadnji preliti uljem. Ostaviti testo da stoji 30-40 minuta. Radnu površinu pouljiti staviti krug testa, prvo dlanovima krajeve kruga istanjiti i ceo krug tanko razvući posuti sa isitnjenim sirom i krajeve razvučenog testa previjati ka unutra da dobijemo krug veličine tepsije od 26 cm. Ostaviti savijeno testo na stranu.
  2. Razvući sledeći krug od testa posuti sitnim sirom i na sredinu staviti prethodno savijeni krug testa koji je stajao na strani i opet krajeve uviti ka unutra. Tako uraditi sa 4 kruga testa, peti razvući ne stavljati sir već na sredinu sve 4 savijena kruga krajeve saviti unutra, staviti u pouljenu tepsiju, donji deo da dodje gore i peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno žutu boju.


prijatno :-)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Mini sendviči
Ringerajin kuvar: lanajelena
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Густа храна.
пеперутка16

Када сте почели да уводите чврсту храну?

Пре 4. месеца. (50%)

Између 4. и 6. месеца. (50%)

После 6. месеца. (0%)


Ukupan broj glasova: 2

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here