|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Sos od višanja

Ringerajina kuhinja, 11.6.2013
Ringerajin kuvar: lanajelena
Ključne reči:

image
/11


  • 1/2 kg cepanih višanja
  • 6-7 kašika šećera
  • malo masti
  • 1.5 kašika brašna


  1. Višnje naliti sa malo vode i kuvati, pred kraj sipati šećer (zavisno od ukusa može se staviti više ili manje šećera) i još malo kuvati.
  2. U poseban sud staviti varjaču masti (malo više, kada se istopi da prekrije dno), zatim dodati punu veliku kašiku brašna i pržiti dok ne požuti, a zatim doliti hladne vode otprilike jedan prst (odjednom sipati) i brzo mešati da se ne zgusne i zatim sve to sipati preko prethodno skuvanih višanja i dalje mešati da se ne stvore grudvice. 
  3. Kuvati tako par minuta i ako je potrebno dodati malo vode ako je jako gusto, ako nije sos je gotov.


Sos je veoma ukusan i izvrstan je prilog uz pečeno meso.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Improvizovana ruska salata
Ringerajin kuvar: lelaigor
Zapečeni sendviči
Ringerajin kuvar: milenatea



Anketa

Млеко.
Admin

Које млеко је здравије давати детету после годину дана:

Click Here