|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Sos od višanja

Ringerajina kuhinja, 11.6.2013
Ringerajin kuvar: lanajelena
Ključne reči:

image
/11


  • 1/2 kg cepanih višanja
  • 6-7 kašika šećera
  • malo masti
  • 1.5 kašika brašna


  1. Višnje naliti sa malo vode i kuvati, pred kraj sipati šećer (zavisno od ukusa može se staviti više ili manje šećera) i još malo kuvati.
  2. U poseban sud staviti varjaču masti (malo više, kada se istopi da prekrije dno), zatim dodati punu veliku kašiku brašna i pržiti dok ne požuti, a zatim doliti hladne vode otprilike jedan prst (odjednom sipati) i brzo mešati da se ne zgusne i zatim sve to sipati preko prethodno skuvanih višanja i dalje mešati da se ne stvore grudvice. 
  3. Kuvati tako par minuta i ako je potrebno dodati malo vode ako je jako gusto, ako nije sos je gotov.


Sos je veoma ukusan i izvrstan je prilog uz pečeno meso.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pancerota iz rerne
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Zapečeni krompir
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Salata sa makaronama
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Đuveč na moj način
Ringerajin kuvar: 17 joka
3





Improvizovana ruska salata
Ringerajin kuvar: lelaigor
Prebranac (bez brašna)
photo
Ringerjin kuvar: guppy RR



Anketa

Филмови за одрасле.
пеперутка16

Да ли волиш да гледаш „филмове за одрасле“?

Click Here