|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Ledene kocke sa pepermintom

Ringerajina kuhinja, 8.6.2013
Ringerajin kuvar: Maraj

image
/11


      Za testo:

  • 4 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 šoljica (50 ml) ulja
  • 1/2 šoljice vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaa

       Sirup:

  • 150 g šećera
  • 130 ml vode
  • 1 kesica čaja od nane

       Krem:

  • 1 l mleka
  • 150 g gustina
  • 250 g šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 3 pakovanja pepermint bombona
  • 200 ml slatke pavlake

       Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 100 ml ulja


  1. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i mutiti da masa postane penasta. Zatim dodati ulje, vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Mikserom mutiti da se masa sjedini. Sipati u podmazan pleh, i peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
  2. Sirup: Šećer preliti vodom i staviti na šporet da proključa. Kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa šporeta i dodati kesicu čaja od nane. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.
  3. Pečen kolač ohladiti, pa ga preliti sa vrućim sirupom ( kome je uklonjena kesica čaja ).
  4. Krem: Od litra mleka odvojiti 200ml da bi se razmutio gustin, a u ostalo mleko dodati pepermint bombone, šećer i vanilin šećer, pa staviti na vatru. Mešati dok se bombone ne rastope. Kad mleko proključa dodati razmućeni gustin, i skuvati krem. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeni krem dodati penasto umućeni margarin. Mikserom umutiti masu da postane kremasta. Na kraju dodati umucenu slatku pavlaku, i kašikom sve sjediniti.
  5. Krem sipati preko natopljenog testa, i poravnati ga.
  6. Glazura: Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa uljem. Kada se otopi, skloniti sa vatre, i posle minut, dva, preliti preko krema.
  7. Kolač ostaviti u frižider da se stegne


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Čizkejk sa višnjama
Ringerajin kuvar: minnica
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Sandricak



Anketa

pusenje
saskaa

da li bi ste ostavili pusenje zbog partnera koji je nepusac?

da (48%)

ne (52%)


Ukupan broj glasova: 112

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here