|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

IvanaSK RR: Moja porođajna priča

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.10.2016
Sestra dolazi i prevrće me na bok. Odlazi. Meni se počinje vrteti u glavi i vratim se na leđa. Vraća se i kaže da se vratim na stranu. Govorim joj da mi je jako loše u tom položaju, ona kaže da trpim. Opet me namešta na bok i odlazi. Ja zatvaram oči, vrti mi se u glavi, boli, osećaj kao da lebdim, mislim i da čujem ctg koji pišti, ali nisam sigurna... Čujem i neke glasove "Doktoriiii, gde steeee, ovde staju otkucaji srca bebi". Osećam da me prevrću, izvrću.





DETALJI
 
Ringerajin korisnik: IvanaSK RR
 
Datum: novembar 2007 

Tip porođaja: Carski rez
 
Broj dana u porodilištu: 5
  
Porodilište: Narodni front, Beograd

Ocena porodilišta: 2 za ljubaznost, 3 za higijenu
 
Komentar oceneVećina doktora i sestara je bilo jako neljubazno, dve, tri sestre su bile divne i zato nije ocena 1
 


PRIČA O MOM POROĐAJU 

 

 
Petak ujutru.
Malo krvavo sluzavog čepa je tu. Imam zakazan pregled i ctg. Tokom pregleda stegnem se, hladan instrument, kaže doktorka "Opustite se, kako mislite da se porodite, ako se sad stežete" Ćutim... Šalje me kući. Ceo dan, noć i sutradan bolovi, ali nepravilni.
U subotu veče odlazim opet, kažu da dođem ujutru ili u toku noći ako bolovi budu na tri munta.
Kaže muž da se prošetamo malo Knez Mihajlovom. Šetamo mi, a ja svako malo čučnem, boli... Pričamo, shvatimo uplatili Loto, trči kući na izvlačenje. Verovatno su ljudi mislili da se porađam kad su nas videli kako trčimo. Dobili smo zamenu (koji nikad nismo zamenili).
Celu noć bolovi, sve češći i jači, muž se budi kako krene kontrakcija i viče u snu "Diši, diši, ssssssssssss".

Ujutru u sedam krećemo. Ostavljaju me, muž odlazi, sav zbunjen. Klistir, tuširanje... Čekanje na pregled, doktor razmišlja da me ostavi da samo krene .. Mene boli..Kaže "Pošto te boli, aj ipak da te porađamo, prokinućemo vodenjak". Mislim se "Čoveče, odluči se".
Priključuju indukciju, prokinjaju vodenjak, zavlače ruke, grozan osećaj..
Do 12h sam se otvorila šest prstiju, dalje neće, bolovi nesnosni... Suze idu same, dišem, molim se, jauknem ... Kaže neka sestra "Pa da, ova plače, dete rađa dete". Ćutim... Molim doktora da mi pokvasi gazu, suva su mi usta, a on kaže "Pa, kvasio sam ti malo pre" i nastavlja da igra Zumu na kompjuteru.
Sestra dolazi i prevrće me na bok. Odlazi. Meni se počinje vrteti u glavi i vratim se na leđa. Vraća se i kaže da se vratim na stranu. Govorim joj da mi je jako loše u tom položaju, ona kaže da trpim. Opet me namešta na bok i odlazi. Ja zatvaram oči, vrti mi se u glavi, boli, osećaj kao da lebdim, mislim i da čujem ctg koji pišti, ali nisam sigurna... Čujem i neke glasove "Doktoriiii, gde steeee, ovde staju otkucaji srca bebi". Osećam da me prevrću, izvrću. Ctg se vraća u normalu, a sa njim i ja...

Molim se da se već jednom završi sve i da moja beba bude dobro...
Napokon dolaze doktori i kažu hitan carski, morate da potpišete. Potpisujem se.. I dalje se molim...
Skidaju me, prekrivaju, dolazi anesteziolog i kaže "Ne brini, dušo, sve će biti u redu, ja ti dajem anesteziju, samo se opusti", ja plačem, prve lepe reči danas.

U 17:25h je urađen carski rez. Bude me, govore da je dečak, težak 3300gr, i da je sve u redu, pokušavam im reći da znam. Od prvog dana trudnoće sam bila ubeđena da ću roditi dečaka..
Vode me u šok sobu, počinjem da se gušim, brzo donose kiseonik. Ležim, sve boli, ali srećna što je moj mali dečak dobro.
Ujutru sam ustala, bebe ne donose, tek oko 12h sam otišla da ga vidim. Spava, na ustima mu vidim malo mleka. Skoro su mu dale da jede. Izgleda kao usnuli anđeo. Tatine uši, u stvari, preslikan tata. Dobro je, makar nema moj nos :)

Od utorka smo bili zajedno, srećna i zahvalna Bogu što je na kraju sve u redu.
Snimali su mu glavicu, dobio je zamahivanje glavom zbog takvog porođaja.Tek treći dan sam saznala da mu je pupčana vrpca bila obmotana u takav čvor da ne znaju da li bi na vreme to sredili da su me ostavili prirodno da se porađam...

Žao mi je bilo što se on toliko namučio, a za mene nije strašno. Opet bih sve isto, ako mora, da bi dobila njega, razlog za zivot.

 

 
 

 

Želite da nam pošaljete svoju porođajnu priču?
Pročitajte kako - na forumu Porođajne priče!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
11
Ana RR: Moja porođajna priča
Tražim ga očima, babica ga umotava i dodaje mi to malo, čupavo klupko, i istog trenutka kada ga stavljam na sebe on pres...
6
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
5
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
4





Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
Milena: Moja porođajna priča
I eto. Toliko stresa, bola, tuge, suza, ni zbog čega. Znala sam da će moja beba doći na ovaj svet. Nemate pojma koliko b...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here